Close
Faqja 60 prej 80 FillimFillim ... 1050585960616270 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 591 deri 600 prej 799
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Allahile Nuho, pse krijon kot sarkazem, kush je ti qe percakton vendin tim ti bindet orjentimit te kibles? nqs deshiron ti bindesh kibles atehere ik ne arabi shko vdis atje e nuk ke nevoje me gjete paqen ne Kosove..
    ...o fishtan, kur do te vdesish, do te qaje gjaku yt, familja jote....e nese i takon nje rrethi musliman, dije se do te varosesh ne vareza muslimane, dhe, pamareparaysh
    sa derra ke ngran, sa birra ke pijt, e sa cupeza ke defloru, koken do ta kthej hoxha kah qabeja.....mere kete si nje akt "kulturore" te shqiptarise qe ke trasheguar nga stergjysherit e tu.....kesaj i thuan kulture, tash a na pelqen a jo, eshte mesele tjeter, por kudo qe te shkosh ne bote, ke rituale varimi, edhe kafsha si kafshe, strehohet diku mbanesh kur e veren se i vjen fundi......une pra nuk ta percaktoj vendin, por te kujtoj nje realitet......

Me kete bindjen tende (jashte konceptit/regullave te Kuranit) ti sigurisht nuk mund jesh musliman sepse muslimani i vertete duhet ti zbatoj gjithe urdheresat e Kuranit e jo bindjeve personale sic ta do qefi ose sic interpreton vet (sikur u shprehve tani),..
    ...ki kujdes, per devotshmerine e muslimanit ka nje udhezues, e keto jane te ashtuquajturat 33 SHARTET......zbatimi i tyre te ben musliman te kompletum....ata kane te gjitha te bejne me jeten shpirterore...

Per jeten "trupore" i ke ligjet perkatese, ne islam sheriat te quajtura, te cilat perkujdesen per mireqenjen shoqerore dhe rrendin shoqerore....vetem 1/3 e kuranit ka karakter regullativ ose ligjdhenes, kurse me i sakti prej tyre eshte ai i trashigimise....tjeret ligje jane te kodifikuara nga dijetare te medhenj musliman, qe i kane bazuar kodifikimet ne kuran dhe sunet....dhe natyrisht duke i interpretuar ata.....pra, une si Nuh Musa nuk jam kompetent te "interpretoj" ligjet, por nuk eshte e thene se ligjet nuk mund te interpretohen, ngase kodifikimi i ityre eshte proces interpretimi.....sic e din, ne islam i ke 4 shkollat juridike, ku edhe elementi kyc i jetes se muslimanit, NAMAZI, eshte i "interpretuar", me kompromissin, qe "farzet" te jene te unifikuara....pra, interpretim, qe ka kulminuar ne kompromiss, dhe ketu eshte celesi, sepse kompromissi e ben interpretimin valid....perderisa ai nuk gjinndet, por miret vendim, do te ket keqperdorim, gje, qe nuk eshte ne interes te asnjeres ane qe mundohet per "zgjidhje" te nje problemi.

Muslimani i vertet nuk eshte zombie i pavullnetshem i cili ndjek kodifikime si ai qeni qe i njeh 150 urdheresa, por eshte i DETYRUAR te sherbej trurin vetvetiu sic e din me se miri.....kurse DIJA, eshte faktori kyc, qe e kategorizon muslimanin ne nivele te ndryshme pershtatshmerie ne shoqeri.....ti ke nje rrang, une kam nje rrang, ne sy te "pershtatshmerise" tone ndaj rrendeve shoqerore, apo kulturore, qe i ka formuar dhe qe i kushtezon islami si ideologji jete....

Shume njerez nga deshira e madhe per te besuar ne krijues detyrimisht e shprehin nje fe dhe jo kot disa here kam shpreh qe shqiptaret si popull jane shumice agnostike (qe shumica absolute as nuk e dijne cfare eshte ky term, as gjerat elementare e konceptit te besimeve apo dogmeve nuk i dijne, sepse nuk e vrasin mendjen) dhe kur vjen puna te unifikimi kombetar per interesa te vendit, nuk njofin as Kuran e as Biblen dhe as ate kiblen tende.
    ....kjo nuk eshte e vertet !!!, ose ndryshe, do te ish e vertete, nese shkalla e diturise individuale tek shqiptaret do te ish e larte, mundesisht e nivelit perendimore ose me larte.

Mendon se populli shqiptare, ndash ai i shqiperise, ndash ne te ish-pseudosllavise jemi ne ate nivel diturie, qe te mund te perceptojm boten shpirterore ne nivelet sic e bejn psh. nobelistet e astrofizikes, apo filozofet me rrang boterore, apo artistet me nam ???

Vetem ata njerez, qe kane njohuri te medhaja natyrore dhe te pergjithshme, jane ne gjendje "intelekti", bindshem (per vetveten) te pohojn se jane "agnostik"....edhe ata, deri ne ate shkalle, qe se paku mos te lidhin bindjet e tyre mbi "fillozofine" e jetes ne konceptet e njohura qe i kane gatuar fete.....

Pra, eshte paksa qesharake, te pohohet se shqiptaret na qenkan "agnostik"..... Eshte thjesht abzurde, te ju ngjitet ki epitet shqiptareve te postkomunizmit, vetem duke u bazuar ne faktin, se tash 50 vite kane pesuar nje "blackout" fetare, dhe "restarti" i tyre na qenka automatikisht i anuar ne agnosticizem.....ata jane thjesht te PADIJTUR, ngase kane nje grimce inteligjence emocionale te trasheguar nga e kaluara, jane ne gjendje vetem te bejn dallimin mes fillozofise aktuale perendimore dhe asaj te kaluar muslimane.....eshte nje llogari shume e thjeshte, njera eshte e prapambetur, tjetra eshte perparimtare......pra, automatikisht do te anoj ne ate perparimtaren....por kjo, si rezulltat i "paditurise" dhe i rrethanave reale, e jo si rrezulltat i bindjes perzonale.....thjesht, agnosticizmi per shqiptaret e postkomunizmit eshte televizor me boja....asgje me shume....thjesht pas motos, une jam i "pafee", ergo, jam "agnostik".....

tung
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    gajret vllazen shqiptar policia e bajram rexhepit neser kish marr vendim mos mej leju shkiet e shkines me festu ne gazimestan kish plan mej dergu njesin speciale dhe ndalu ose me perdor dhunnnnn haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    O shoku ata sjane rrezik aspak per Kosoven, ose jane rrezik minimal. Le te festojne, nuk duam te na kritikoje bota dhe Serbia te ndermerr edhe me shume propagande se ja se si po shkilen te drejtat e serbeve. Perkundrazi, ata duhet qe te sigurohen me ushtri dhe nuk do te ishte problem perderisa Qeveria mundohet ta fuse nen kontroll ate zone. rrezik eshte me te hy vahabizmi e me vra njeri tjetrin si mos me keq, me ta bo Kosoven vahabizem e me te dal kunder aleateve te shqiptareve. Ky eshte problemi qe po duan ta bejne keta kriminele te shfrenuar, t'i largojne shqiptaret nga logjika, t'i fusin ne paranojat fetare.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ........nuk ka inat ketu, por RECIPROCITET........me nje sasi te kuptueshme NEVOJE....drejtesia nuk ka nje kahje shoqi.....

Nese don katedralja te legjitimohet, ate do ta legjitimoj vetem xhamia.......kjo mesele nuk do mend, kjo don pune....

tungi

PS: perndryshe, kush eshte vjehra, kush eshte nusja, dhe kush eshte djali ???.......ne kete mesele ketu rolet jane te kthyera....nusja e ka rolin e vjehres...je ka kupton ???....eshte cu nusja, dhe e terrorizon djalin dhe vjehren....zoti mos ta sjellt nje nuse shtazarake ne shtepi, se e kthen shtepine kah e prapa....
    Jo qe nusja shtazarake ta kthen prapa, po ta sakaton e gjymton krejt shtepine.

Pernime ja ke qellu krejt, vetem per disa postime te ketij lloji ja vlen te hyhet ne forum definitivisht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Mire e ka Drague .
    Ne vitet qe permend Drague Kosova ka patur nje armate te tere intelektualesh,poashtu edhe shoqerija ne teresi ka qene e arsimuar dhe shkolluar.Ska pasur shanse te zeje feja vendin te cilin synohet ti jipet sot.Njerezit kane qene te orientuar ne shkollim,ne shkence dhe zhvillim te gjithmbarshem.
    E kam permend shume here,ky eshte fenomeni vehabist,i shprehur fuqishem ne Kosove pas vitit 1999.Nuk ka fshat ne Kosove qe nuk kane ndertuar xhamija OJQ-te vehabiste nga Arabia ose vendet tjera.
    Keta qendren per ballkan e kane ne Bosnje,fatkeqesisht kane bere influence te madhe tek nje pjese e njerezve ne Kosove dhe Maqedoni.
    Si nuk u degjua kurre nga goja e ketyre shefqetave dhe vehabisteve tjere ta kundershtojne ndertimin qe kishte filluar pushteti i Millosheviqit te kishes mu ne qender te Prishtines,dhe ate ne hapesire marramendese,mu ne oborrin universitar,gjersa ne anen tjeter kundershtuan ndertimin e katedrales per vellezerit e tyre katolik.
    pajtohem plotsishte me mesazhin tuaj!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

mesia4ever;

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    O shoku ata sjane rrezik aspak per Kosoven, ose jane rrezik minimal. Le te festojne, nuk duam te na kritikoje bota dhe Serbia te ndermerr edhe me shume propagande se ja se si po shkilen te drejtat e serbeve. Perkundrazi, ata duhet qe te sigurohen me ushtri dhe nuk do te ishte problem perderisa Qeveria mundohet ta fuse nen kontroll ate zone. rrezik eshte me te hy vahabizmi e me vra njeri tjetrin si mos me keq, me ta bo Kosoven vahabizem e me te dal kunder aleateve te shqiptareve. Ky eshte problemi qe po duan ta bejne keta kriminele te shfrenuar, t'i largojne shqiptaret nga logjika, t'i fusin ne paranojat fetare.
    UN PAJTOHEM PJESRISHT ME JU DHE JAM KUNDER KTYRE MJEKRROSHAVE VEHBISTAVE POR PSE TI SIGUROJM SERBET PER QFSR ARSYE QEVERIA DUHET TI SIGUROJ SHQIPTARET NE VERIUN E MITROVICES AJO DOTE ISHTE PATRIOTIKE E JO SERBET PER KUNDRAZI DUHET MUNDESISHT GJDO VIKEND SE PAKU NGA NJE SERB TE VRITET KJO DOTE ISHTE NJE MREKULLI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    jo jo duhet me i lan ata me festu se sbon ndryshe po le ti lem te ndertojn edhe ndonje kish atje ne gazimestan se atje luftuan serbet per kosov se kosova eshte e tyre, ja pra qka mendojn shqiptaret sa te zgjuar jan ata serbet duhet lejuar se po hirdhojka dikush, kurse nuk duhet me leju ndertimi i xhamis se kjo nuk i hidherojka arabet qe pa votat e shteteve arabe kosova veshtir se mund te behet antare e OKB

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    pse arabet turqit malaziasit etj nuk i paskeshim aleat

Policia e Kosovës merr urdhër për të arrestuar gjatë namazit

Lëvizja ‘Bashkohu’ përmes një deklarate me shkrim thotë se, gjatë protestës së kaluar të mbajtur më 24 Qershor 2011 për ndërtimin e një xhamie të madhe në Prishtinë, Policia e Kosovës (PK) provokoi dhe sulmoi xhematin gjatë faljes së namazit të xhumasë.

Kjo lëvizje thotë se, me gjithë paralajmërimin dhe mbarëvajtjen e qetë të protestës, Policia pa as më të voglën arsye merr urdhër (përmes radiolidhjes) për arrestimin e sa më shumë personave që të jetë e mundur.

“Madje ç’është më skandalozja, duke mos mundur ta zbatojnë urdhrin për shkak të shpërndarjes së shpejtë e të qetë të xhematit pas namazit, Policia merr guximin të dhurojë spektakël dhe të tregojë autoritetin që i ka humbur kahmoti duke e arrestuar një person të vetëm që ishte ulur të pushojë nën hije, vetëm e vetëm për ta dërguar urdhrin në vend”, thuhet në njoftim.

Sipas Lëvizjes ‘Bashkohu’, të gjitha këto nuk janë vetëm fjalë koti, por se ekzistojnë edhe edhe linqet e filmimeve (videove) ku mund të shihet “spektakli”, sjellja skandaloze e Policisë si dhe marrja e urdhrit për të kryer “arrestime për spektakël”.

Me gjithë mohimin e të drejtës për të protestuar lirshëm nga ana e Policisë dhe ministrit Bajram Rexhepi, lëvizja thotë se, kërkesat e tyre më se humane do të vazhdojnë edhe më tutje.

Fuad Ramiqi po kërkon nga kryeministri Hashim Thaçi që ta mbajë një premtim të dhënë gjatë fushatës: ndërtimin e një xhamie të madhe në Prishtinë.

Përfaqësuesi i një lëvizjes “Bashkohu”, e cila ka marrë përsipër organizimin e protestave për ndërtimin e një xhamie në qendër të Prishtinës, ka thënë të martën se kryeministri i vendit e kishte dhënë këtë premtim.

Ish-anëtari i Lidhjes Demokratike të Kosovës ka paralajmëruar që të premten do të bllokohet sërish rruga në udhëkryqin tek Xhamia e Çarshinë në shenjë proteste për mosndarjen e një trualli në qendër që për protestuesit do të ishte para Fakultetit të Filologjisë. Ai ka thënë se nuk ka kërkuar leje nga Policia për bllokimin e rrugës, por vetëm do t’i njoftojnë për këtë bllokim që pritet të ndodhë për herë të tretë këtë muaj.

Protestat e shoqatës “Bashkohuni” për mos dhënien e lejës për ndërtimin e një xhamie të madhe në Prishtinë, Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut i cilëson si “tendencë për politizimin e kësaj çështjeje”.

Sipas KMDLNJ, “politizimi i fesë në emër të realizimit të lirisë së religjionit është tendencë e rrezikshme dhe e papranueshme”, ndërsa vlerëson se vërehet lehtë që përfaqësues të shoqatës që po preteston janë duke e sfiduar Bashkësinë Islame të Kosovës dhe po “promovohen politikisht”. (INA)
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Po te protestonin keta perpara komunes apo para kryeministrise nuk do te behej kaq zhurme e madhe. Po keta jane te mencur dhe duan me shume popullaritet dhe keshtu do te bien me shume ne sy, ta bllokojne njeren nder rruget kryesore. Policia kete detyre ka, te zhbllokoje rruget dhe te siguroje liri te levizjes, siguri e lufte ndaj dukurive negative. Nuk jane sulmuar se po faleshin por se kishin bllokuar rrugen, Zotit lutju ne tempull ose ne shtepi e jo te dalesh ne mes te rruges e ta bllokosh, nuk e di qe Policia e Kosoves ka sulmu dhe ka desht me arrestu njerez se po shkonin ne xhami me kry rituale dhe me fal namaz ose ne ndonje kishe. Po me njerez qe manipulohen lehte sun mirresh vesh.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga gjema Lexo Postimin
    pse arabet turqit malaziasit etj nuk i paskeshim aleat
    Keta i keni aleat te interesit, perse Turqia nuk bombardoi Serbine pasi na qenka aleat dhe po na dojka kaq shume e po na konsiderojka popull te vetin. Perse para lufte nuk ka patur vahabiste, nuk iu eshte ndegjuar zeri, por keshtu eshte kur e keqperdorni demokracine e lirine. Kesi pyetjesh shtrojini vetes sa me shume. Aleat eshte ai qe te ndihmon ne kohe lufte, ky eshte aleat i vertete e aleat qe te ndihmon ne kohe paqeje ka vlere me pak 99 me 1.

Faqja 60 prej 80 FillimFillim ... 1050585960616270 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •