Close
Faqja 0 prej 26 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 260
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Bateria e laptopit harxhohet shumė shpejt

Pershendetje,
    Kisha nje problem me nje Laptop qe nuk me karikon. Pergjigjet tamam por kur e heq nga priza bie menjehere, ka raste qe edhe ne prize nxjerr probleme.

Marka eshte HP Pavilion XF145

Desha te dij cfar mund te kete... dhe cfar mund te zevendesohet nqs mundet.

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Cyclotomic,

Nga e kupton ti qė bie bateria? Nqs kompjuteri tė njofton qė bateria ka rėnė por vazhdon tė punojė pa probleme, ka mundėsi tė jetė vetėm njė problem i programeve tė kompjuterit.

Nqs ėshtė bateri e re, ose ke kohė pa e pėrdorur kompjuterin duhet ta lėsh baterinė tė harxhohet deri nė fund sa tė tė shuhet kompjuteri dhe pastaj ta karikosh pėr rreth 12 orė. Kėtė ėshtė mirė ta pėrsėrisėsh herė pas here (cdo dy muaj).

Nuk e di sa kohė ke me laptopin por pas njė kohe tė gjatė pėrdorimi (karikim/shkarkim) bateritė e humbasin fuqinė, harxhohen mė shpejt, dhe duan kohė mė tė gjatė pėr tu karikuar.
    Nė kėtė rast duhet tė blesh njė bateri tė re.

Kėtu gjeta njė faqe qė shet bateri pėr kompjuterin tėnd.
    http://www.batteryselection.com/Lapt...lion_XF145.htm

Unė nuk kam shumė eksperiencė me laptop dhe ka anėtarė tė tjerė qė mund tė tė ndihmojnė.
    Edi

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Cyclotomic mua me Toshiba Tekra 8000 qe e perdorja shpesh me perpara me ka ndodhur e njejta gje qe po te ndodh ty. Bateria tregonte shenjen qe gjoja ishte e karikuar por kur vinte puna laptopi rrinte vetem dhjete minuta ndezur nen bateri deri sa arriti ne nje pike kur s'mbante me fare.
    Problemi eshte se baterite (normalisht bateria jote duhet te jete si Toshiba im te ndertuara me LitiumIon ose NiMh) thahen nga ngarkim shkarkimet dhe me sa vura re une te Toshiba Programi nuk ishte ndertuar mire qe kur te arrinte pika e tharjes te kishte nje tip mesazhi te pakten. Pra e kupton se bateria s'mban me keshtu qe me mire ble nje bateri tjeter. Une do te keshilloja eBay.
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ju falimnderit per sugjerimet Edi dhe cunimartum, pak a shume eshte problemi qe ke dhe ti me Toshibe-n. Laptopi ka rreth nje vit e ca gati dhe me thene te drejten perdoret shpesh here. Nuk eshte as PentiumIIIM apo ndonje gje tjeter por eshte AMD... nuk di sa ka te bej procesori ne kete mes, por nisem thjesht nga Pentium-i dhe Dell-i qe kam pas qe kishte nje lloj teknologjie qe lejonte per nje distribucion me te mire te fuqise dhe si rrjedhoje harxhim me te kontrolluar si te thuash.

Te provoj nje here ... te shoh cbehet.

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    PS, a ka rendesi ca lloj baterie marr... e kam llafin per tipin LitiumIon apo NiMh?

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,818
    Sa me i fuqishem te jete kompjuteri aq me shpejt bie bateria
    Nqs e ke pentium 4,bateria do bjere me shpejt,nqs punon njekohsisht aplikacione qe harxhojne shume memorje dhe burime te sistemit si psh aplikacione qe jane bere me Java, faqe dhe programe grafike,flash dreamweaver shockwave ose video apo dvd keto aplikacione e rrisin shume aktivitetin e AMD si procesor deri ne nivelet 99% duke e cuar kompjuterin ne caqet e krashit
    dhe kjo ben qe te harxhohet me shpejt bateria.Gjithashtu aktiviteti i larte i AMD do gjeneroje shume nxehtesi dhe kjo do te ndikoje edhe ne shkurtimin e ciklit te harxhimit te baterise
    Nuk eshte mire qe bateria te lihet te shkarkohet deri ne nivelin
    bosh 0 dhe pastaj te rikarikohet Mire eshte qe kur niveli te shkoje
    deri ne 30% ti behet rikarikim.Nqs bateria nuk merr karikim atehere duhet zevendesuar pasi eshte pjekur dhe ka dale jashte perdorimit(kimikatet sulfurike brenda jane degjeneruar) dhe te duhet te blesh nje te re.Nuk eshte e rekomandushme te ndrosh tipin e baterise.Nqs origjinalja ka qene Lithium atehere bleje lithium.Perdorimi ose ndrrimi i baterive te modeleve te ndryshme ndikon per keq ne qarqet e stampuara ne bord dhe mund te jete
    shkak per mesazhe gabimi.Te duhet te monitorizosh harxhimin
    e baterise duke e bere kete ne kete faqe
    http://homepages.ihug.co.nz/~ashok/akwhat.html ke edhe online test
    ose duke perdorur programet
    Battery monitor http://www.softpile.com/Utilities/Sy...671_index.html
    PCWizard
    www.cpuid.com/pcw.php ky si program jep te dhena per cpu baterine,Ramin,etj shiko per ti bere benchmark(testim)
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192

Riparimi i karikuesit tė laptopit

Kam nje laptop hp pavillion N5310 edhe me eshte thyer ajo (pin) mbrapa ose ndryshe perona ku hyn pjesa tjeter e cila eshte femer per karikimin e kompjuterit, mirepo kompjuteri eshte jashe garancise tani edhe HP me kerkon reth $260 per ta regulluar, a ka ndonje menyre tjeter qe une ta regulloj kte perone ne menyre qe te karikoj laptopin ose te blej nje karikues per baterine? sepse me duket shume para per te regulluar ate kompjuter.....
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Kėshilla ime ėshtė qė tė mos futėsh duart nė laptop se ka mundėsi ta dėmtosh mė keq, por nėse e ndjen veten tė zotin pėr kėto gjėra, hape njėherė tė shikosh sa e lehtė do ishte ndėrrimi i pjesės. Kėto gjėra ndryshojnė pėr ēdo kompjuter, por shikoje njėherė si ėshtė lidhur karikuesi nė kompjuter, ku i ka vidhat dhe a mund ta ēmontosh dot pa kapur me dorė pjesėt e tjera. A i ke kaēavidhat e duhura?

Gjėja mė e mirė do ishte tė gjeje ndonjė dyqan aty ku jeton qė merret me riparimin e kompjuterave. Shko pyet njėherė tek BestBuy, Circuit City, Micron Center. Mund tė bėsh pazar mė tė mirė tek ndonjė dyqan i vogėl privat sesa tek kompanitė e mėdha. Mos u thuaj qė HP tė kėrkoi $260. Nėse e shpie tek privati, mundėsisht qėndroi tek koka se tė riparon njė gjė dhe tė prish tjetrėn.

Gjithashtu sigurohe kompjuterin me fjalėkalim para se t'ja dorėzosh tjetrit. Hap njė llogari tė re pėr teknikun, jo si administrator.
    Edi

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,818
    Per modelin e laptopit qe ke duhet te gjesh nje Pauerxhek,per ta zevendesuar.
    Shiko njehere kete adrese www.tech4home.net/products.html
    Ose mund te shikosh ne Radioshack,ose dyqan servis per motherbord power jack
    Pasi hapet laptopi,duhet kesh nje aparat(soldering iron) qe ngjit dhe shkrin lidhjet e kallajit.http://www.rogerssystems.com/store/c...5324396.Pastaj shiko si jane lidh telat
    mbrapa folese se prishur.Monton pauer xhekun e ri dhe ja" lidh" telat mbrapa me motherbordin,ne te njejten menyre si i kishte pauer xheku i prishur.I ben ngjitje me kallaj pikave te lidhjes.Laptopat HP pavilon kane difekte ne dizenjo per sa i perket folese se rrymes,qe lirohet shpejt,nuk eshte rezistente.Lidhjet e telave mund ti besh edhe me pinca,saldimi eshte me i mire gjithmone.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192

Riparimi i laptop

Une u mundova ta hapja vete dhe e hapa deri ne nje faze ku nuk dija me cte beja e shikoja pjesen qe duheshe ndruar por nuk arija ta hapja komplet dhe kam frike se powerjack eshte e ngjitur ne motherboard qe na hap me shume probleme. a ka ndonje menyre qe ne qofte se une arij te futem deri tek powerjack te bej nje lidhje direkte me fije dhe ska problem neqofte se ajo powerjack mund te qendroje jashe kompjuterit.
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

Faqja 0 prej 26 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •