Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Në Somali nga uria vuajnë 3.7 milionë njerëz

Në Somali nga uria vuajnë 3.7 milionë njerëz

OKB, 20 korrik - Kombet e Bashkuara kanë njoftuar për mungesë ushqimesh në dy zona të Somalisë. Shkak kryesor thuhet të jetë thatësira që ka kapluar këtë vend me vite.

Sipas Kombeve të Bashkuara, “konflikti në Somali e ka bërë jashtëzakonisht të vështirë për agjencitë të operojnë dhe të kenë qasje te 3.7 milionë banorët e prekur”.

Kryengritësit e grupit Shebab të Al Kaidës kanë ndaluar organizatat e huaja të ndihmës në territoret e tyre, por kohët e fundit kanë lejuar vetëm qasje të kufizuar të tyre.

Zyrtarët paralajmërojnë se nëse nuk ndërmerret ndonjë veprim urgjent, zonat e prekura nga uria do të përhapen në të gjitha rajonet e jugut të Somalisë brenda dy muajve.

Rreth 10 milionë njerëz janë prekur nga thatësirat në Horn të Afrikës, përfshirë pjesë të Kenias, Ugandës dhe Etiopisë
    /KOHA/
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Vertet i kam shikuar dhe memka prekur ajo vuajtje, mirepo nuk i kuptoja se si nje grua duke vuajtur kishte rreth vetes disa femije. Cfar kuptimi ka kur vdesin urie te bejn aq shume femije.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Kero Maska e Remon
    Anëtarësuar
    14-07-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    36
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Vertet i kam shikuar dhe memka prekur ajo vuajtje, mirepo nuk i kuptoja se si nje grua duke vuajtur kishte rreth vetes disa femije. Cfar kuptimi ka kur vdesin urie te bejn aq shume femije.
    0 masa mbrojtese.
    (´・ω・`)

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Fajtori njeri qe pjelle shume?

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Ky rajon gjithmone ka qene me njerez te uritur,me njerez qe kane vdekur nga uria shkaku i thatesise,plus shpesh edhe shkaku i konflikteve.
    Eshte normale qe aty ku ka varferi edhe nataliteti eshte i pakontrolluar,eshte i larte.

Nje foto nga Kevin Carter tregon gjithqka per at rajon.Fotoja kishte fituar Pulitzer Price ne vitin 1994.

Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 21-07-2011 më 11:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •