Postuar mė parė nga
albani1
Te tregosh deshmine e jetes tende nuk eshte mekat dhe as gabim teologjik.
Sa per dijeni te gjitha kishat e krishtera ungjillore ne Shqiperi jane te perkushtuar ungjilit , ndoshta jo ashtu si te pelqen ty por ashtu si i pelqen Perendise.
SHiko nqs e ke fjalen per levizjen e Prosperity Gospel, jam dakort qe eshte nje levizje me gabime teologjike biblike .
Por kjo nuk na jep te drejten qe te deklarojme se predikuesit jane Mashtrues per perfitim te gjithe, te gjithe duke i futur ne nje thes
Une jam kunder kesaj levizjeje.
E di qe Joyce Meyer ka lidhje me nje doktrine te tille.
Por edhe pse keshtu deshmia e jetes se saj eshte biblike dhe permes deshmise se saj shume kane pranur Krishtin.
Kjo nuk mund te mohohet.
Une besoj se predikues te tille kane nevoje per shkolle biblike qe te jene te paster ne mesimin e tyre.
Por nje pyetje e imja eshte kush kishe eshte 100 % e paster sot ne mesimin e saj?
Kishat sa vijne dhe pretendeojne me shume per pasterti mesimi por nuk ka asnje kishe qe te jete 100 perqind e paster ne doktrinene e saj.
Megjithate shpetimi nuk hum,bet per shkak te devijimeve teologjike qe kane kishat.
Herezi quhet dhe eshte quajtur edhe ne dhjaten e re vetem fenomeni i mohimit te hyjnise se Krishtit ose i mosbesimit te Perendise Trini.
Nuk kam vene re ndonje here ne bibel te quhet herezi se fillon te besosh se Zoti do te beje milinoer.
Edhe pse Nuk eshte biblike por ta besosh nuk te largon nga tufa e Zotit.
Po eshte e vertete qe kane dale ujqer.... apo nuk i njeh?
Deshmitaret e Jehovajit, Mormonet, shkenca e krishtere, federata e familjes , etj, etj.
Do tė sjell vetėm dy fakte nė lidhje me Joyce Meyer qė nuk janė tė vetmit.
Kjo eshte interpretimi i kishes tende nuk eshte ajo qe thote bibla.
Je i sigurte????
Veprat 2:17-18
17
"Dhe nė ditėt e fundit do tė ndodhė, thotė Perėndia, qė unė do tė pėrhap nga Fryma ime mbi ēdo mish; dhe bijtė tuaj e bijat tuaja do tė profetizojnė, tė rinjtė tuaj do tė shohin vegime dhe tė moshuarit tuaj do tė shohin ėndrra.
18
Nė ato ditė do tė pėrhap nga Fryma im mbi shėrbėtorėt e mi dhe mbi shėrbėtoret e mia, dhe do tė profetizojnė.
Profecia sipas korintasve duhet thene me ze te larte kur je brenda ne ishe.
Romaket 16:1-2
1
Dhe unė po jua rekomandoj Febėn, motrėn tonė, qė ėshtė dhjake e kishės qė ndodhet nė Kenkrea,
2
qė ta pranoni nė Zotin, sikurse u ka hije shenjtorėve, dhe ta ndihmoni nė ēdo gjė qė tė ketė nevojė nga ju, sepse edhe ajo ka ndihmuar shumė veta, edhe mua vetė.
Cilat jane sherbesat e nje dhjaku?
Predikimi, ungjillizimi, ndihma, qeverisja, administrimi etj, etj, etj, oh po edhe mesimdhenia.
Romaket 16:7
7
Tė fala Andronikut dhe Juniės, kushėrinj tė mi dhe shokė burgu, tė cilėt janė dalluar midis apostujve dhe kanė qenė nė Krishtin pėrpara meje.
Kemi te bejme me nje emer femre.
1 Kor 12:7
7
Dhe secilit i jepet shfaqja e Frymės pėr dobinė e pėrbashkėt.
Burre apo grua qofshin ne kishe .
C;fare jepet pershembull?
8
Dikujt, pra, i jepet, me anė tė Frymės, fjalė diturie; njė tjetri, sipas tė po atij Frymė, fjalė njohurie;
9
njė tjetri besim, nga po ai Frymė; njė tjetri dhuntitė e shėrimeve, nėpėrmjet po atij Frymė; njė tjetri pushtet pėr tė kryer veprime tė fuqishme; njė tjetri profeci; njė tjetri tė dallojė frymėrat;
10
njė tjetri larmi gjuhėsh; njė tjetri interpretimi i gjuhėve.
11
Dhe tė gjitha kėto i bėn i njėjti dhe i vetmi Frymė, duke i ndarė gjithsecilit dhunti veē e veē ashtu si do vetė.
Shiko pra qe edhe grate mund te flasin ne kishe.
34
Gratė tuaja tė heshtin nė kishė, sepse nuk u lejohet tė flasin, por duhet tė nėnshtrohen, sikurse thotė edhe ligji.
35
Dhe nė qoftė se duan tė mėsojnė ndonjė gjė, le tė pyesin burrat e tyre nė shtėpi, sepse ėshtė e turpshme pėr gratė tė flasin nė kishė.
Sipas ketij fragmenti duket sikur Pali thote se grate nuk duhet te flasin fare!!!!
A mos valle Pali po u dergon kete leter qe vetem burrat mund te kene dhunti te Frymes se Shenjte???!!!
39
Prandaj, o vėllezėr tė mi, kėrkoni me zemėr tė zjarrtė tė profetizoni dhe mos ndaloni tė flasin nė gjuhėra.
Atehere profecia e Joelit paska qene e gabuar???
Apo dhuntite nuk jane per grate???
Mos valle duhet te besojme se mqns dhuntite nuk jane per grate atehere asnje dhunti nuk eshte per grate???????????????????????
Pali nuk po u thote vetem burrave Pali nuk po thote qe grate te mos flasin por ne fund duket qarte pse Pali thote ashtu vargu i fundit...
40
Por tė gjitha tė bėhen sikur ka hije dhe me rregullsi.
Grate e disa burrave po benin zhurme dhe kishte parregullsi sepse dhuntite por perdoreshin ne menyre te pahijshme.
Kjo sepse disa gra bertisnin dhe disa te tjera i pyesnin burrat ne lidhje me predikimin sepse nuk kishin degjuar asgje.
Ata nuk ishin te mbledhur ne nje shtepi por ne nje tempull dhe ligji hebre dhe i tempullit ishte kunder qe grate te ishin ne salle dhe te bertisnin.
11
Gruaja le tė mėsojė nė heshtje dhe me ēdo nėnshtrim.
12
Nuk e lejoj gruan qė tė mėsojė, as tė pėrdori pushtet mbi burrin, por tė rrijė nė heshtje.
Kjo eshte problem kulture ne ate kohe.
hebrenjte nuk lejonin qe grate te dilnin para burrave dhe Pali per hir te ungjillit u jep ate urdher.
Grate kishin filluar te shikonin se tashme ne Krishtin ishin te lira.
Por vendi ku jetonin nuk ua lejonte kete gje .
Ne Shqiperi te veriut nese nje grua nuk ecen nja 10-15 metra pas burrit ne rruge , ai burre nuk i degjohet shume fjala , e si do te predikoja ai ungjillin qe eshte me i rendesishem kur nuk i degjohet fjala???
Ne Shqiperin e jugut me perpara kur hynte babai ne shtepi ishte tradite dhe rregull qe te gjithe anetaret e shtepise duhej te ngriheshin ne kembe.
Nese jo babai ishte i turperuar ne sy te fshatit.
Pra eshte ceshtje kulture.
Nuk eshte dicka qe duhet patjeter te zbatohet edhe sot.
Plus qe aty thuhet se gruaja duhet te pyese burrin ne heshtje gjat takimit jo me ze te larte qe te mos behet rremuje nuk thuhet se ajo nuk ka te drejte te jape mesim.
Dhe ceshtja eshte perseri ne lidhje me burrin e saj ose me bashkeshortin nuk ka te beje me kishen ose me burrat e tjere.
eshte ceshtje familjare.
Po kam degjuar per kete e di se eshte mesim i rreme.
Por ky nuk eshte nje mesim qe na humbet shpetimin, mos harro.
eshte nje shtese teologjike qe vete ajo ka nevoje ta rishikoje vetveten.
Pjesa kryesore e ungjillit qe eshte Hyjnia e Jezusit, Trinia, vdekja pajtuese dhe ringjallja me trup e Jezusit nuk duket qe mohohen nga ajo.
Per Benn Hin dhe Joyce kam degjuar per te tjeter nuk i njoh dhe nuk me interesojne , si dhe nuk me interesojne te gjithe predikuesit.
Por me intereson qe deshmia e jetes se Joycit eshte deshmi e krishtere.
Zoti te bekofte.
Krijoni Kontakt