Ndjesia per kete shkrim me lindi pasi pashe rastesisht nje episod te nje filmi qe luhej ne Kolumbi.Mercenaret atje inkurajonin grupe te rinjsh kretesisht te varfer e te pa edukuar, njerez mekatare qe vidhnin dhe nepermjet dhunes. Ishin pothuajse fare te rinje , me i vogli 14 vjec.Keto ushqeheshin me nje ndjenje nacionaliste dhe qe nga ky moment ato ndjeheshin te pergjegjshem se krimet qe tashme do te kryenin i sherbenin kombit.
U trondita dhe me shkoi mendja ne ato c'ka po ndodhin ne vendin tone.I pame grupet e 97 qe u menaxhuan nga politika dhe qe ju dha nje moral nacionalist mekateve te kryera prej tyre.nje nga prototipet ishte Zani caushi,per te cilin u desh dhe kryeministri italian te merrte takim. Ne kete rast kmi lidhje te politikesme grupe terrori .
Por tashme le te shohim cfar ndodh me nje tjeter grupim njerzish negativ , apo te rrezikshem.
Nja dy vjet me pare, djali i nje shokut tim , perdorues droge, bigozxhi,njeri i sherreve ne familje , por dhe ne shoqeri, nje dite te bukur me thote se kam hy ne islam dhe tashti ndjehem shume mire.Po perpiqem te lej drogen pasi veset i kam lene.E pergezova sinqerisht.Nuk kaloi shume kohe , kur pashe se kacafyt me dike per musteqet e celos dhe nga dora i ra nje kacavide ne forme T-je......... Pas kesaj ngjarje perseri vazhdon te shprehet se me islamin ka ndryshu dhe shikoj se dhe ne pershendetjet telefonike shprehet ,selam malekum- malekum selam.
Pars tre ditesh udhetoj me nje person tjeter, me mjeker.Anest me tha, kam qene shenjtan, s'kam lene gje pa bere , bixhoz, kundrabnd, grindesha me njerz, isha problem ne shtepi e me shoket, tashme qe kam hy ne islam jam bere njeri i mire.
Ky ishte nga ato qe merren me celularet.Sa mire ke bere, i thashe , tashme do te kesh mundesine te kryesh vepra te mira dhe do te ndjehesh fisnik.
Tashti nisur nga shembujt e mesiperm te politikes dhe te mercenareve ne film, veme re qe eshte politika qe interesohet per keto elemente.Ndersa ne rastin e shembujve te futur ne islam (ne grupimin rradikal) jam ne dileme te theme qe ketyre individeve i lindi vet ideja per te lene mekatet dhe ti bashkohen sherimit nepermjet islmit.As une nuk i kam pyetur dhe as ato nuk ma kane shprehur se si ishte zanafilla nga erdhi shtysa.Do te kerkoja mendimin tuaj.
Besoj se keto grupe rradikalesh jane ne fazen fillestare dhe une bazuar nga c'po ndodh ne bote,apo bazuar ne shembujt e me siperm, jam i sigurte se dhe ketyre po u injektohet nje doze nacionaliste.Nje fakt te padiskutueshem eshte se kam pare ne TV kabllor te mytinise durres, e cila ben nje propogande te hapur kunder perendimit dhe popujve te krishtere.Ne programet e saj shohim perdite thirrje se populli musliman eshte i rrethuar nga ato te krishtere dhe po dhunohet.Ne duhet te bashkohemi dhe te organizohemi kunder kesaj te keqe,,,,,jepen histori per dhunime te muslimaneve ..... etj etj.
Antari i shembullit te pare , dikur me pat thene, or anest me qene ti dhe me i degju se cfar thuhet aty, luan menc, jane njerez shume te rrezikshem , japin jeten per islamin, jane te betume, te heqin qafe..Ai e perdor shprehjen "te rrezikshem si nje vlere, si nje potencial ndaj se keqes qe cenon muslimane dhe islamiket e kudo ndodhur.Pra kur i del droga ai me shpreh keto.(bej me dije se ky djale ka nje familje shembullore dhe jane miqt e mi.)
Nje tjeter dileme me ben te shroj pyetjen.Si eshte e mundur qe nje dite te bukur nje njeri kriminal e mekatar, ndryshon vetem e vetem se hyri ne islam?
A bie poshte ketu teoria e bishtit te qenit?
Mos keto njerez ndjehen te lodhur nga ligesite e kryera (se dhe ky fenomen ka nje mase ngopje , them une)dhe me kete veprim kerkojne ti bejne vetes nje amnesti ?Por akti i amnistise jepet nga te tjeret dhe nuk i jepet vetes.
Nese i qendrojme versionit se ishte xhamija qe shkoi drejt ketyre individeve , pra shkoi atje ku eshte problemi, ku ndjehet nevoja per sherim, per kontribut shpirteror, atehere ketu ,bazuar nga shembijt e mesiperm , zor se kemi te bejme me nje akt te sinqerte ne ndihme te sherimit te plageve sociale.
Mirpers mendimet tuja.
Krijoni Kontakt