Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

A mund te ndryshoje nje kriminel ne momentin qe hyn ne islam?

Ndjesia per kete shkrim me lindi pasi pashe rastesisht nje episod te nje filmi qe luhej ne Kolumbi.Mercenaret atje inkurajonin grupe te rinjsh kretesisht te varfer e te pa edukuar, njerez mekatare qe vidhnin dhe nepermjet dhunes. Ishin pothuajse fare te rinje , me i vogli 14 vjec.Keto ushqeheshin me nje ndjenje nacionaliste dhe qe nga ky moment ato ndjeheshin te pergjegjshem se krimet qe tashme do te kryenin i sherbenin kombit.
    U trondita dhe me shkoi mendja ne ato c'ka po ndodhin ne vendin tone.I pame grupet e 97 qe u menaxhuan nga politika dhe qe ju dha nje moral nacionalist mekateve te kryera prej tyre.nje nga prototipet ishte Zani caushi,per te cilin u desh dhe kryeministri italian te merrte takim. Ne kete rast kmi lidhje te politikesme grupe terrori .
    Por tashme le te shohim cfar ndodh me nje tjeter grupim njerzish negativ , apo te rrezikshem.

Nja dy vjet me pare, djali i nje shokut tim , perdorues droge, bigozxhi,njeri i sherreve ne familje , por dhe ne shoqeri, nje dite te bukur me thote se kam hy ne islam dhe tashti ndjehem shume mire.Po perpiqem te lej drogen pasi veset i kam lene.E pergezova sinqerisht.Nuk kaloi shume kohe , kur pashe se kacafyt me dike per musteqet e celos dhe nga dora i ra nje kacavide ne forme T-je......... Pas kesaj ngjarje perseri vazhdon te shprehet se me islamin ka ndryshu dhe shikoj se dhe ne pershendetjet telefonike shprehet ,selam malekum- malekum selam.

Pars tre ditesh udhetoj me nje person tjeter, me mjeker.Anest me tha, kam qene shenjtan, s'kam lene gje pa bere , bixhoz, kundrabnd, grindesha me njerz, isha problem ne shtepi e me shoket, tashme qe kam hy ne islam jam bere njeri i mire.
    Ky ishte nga ato qe merren me celularet.Sa mire ke bere, i thashe , tashme do te kesh mundesine te kryesh vepra te mira dhe do te ndjehesh fisnik.

Tashti nisur nga shembujt e mesiperm te politikes dhe te mercenareve ne film, veme re qe eshte politika qe interesohet per keto elemente.Ndersa ne rastin e shembujve te futur ne islam (ne grupimin rradikal) jam ne dileme te theme qe ketyre individeve i lindi vet ideja per te lene mekatet dhe ti bashkohen sherimit nepermjet islmit.As une nuk i kam pyetur dhe as ato nuk ma kane shprehur se si ishte zanafilla nga erdhi shtysa.Do te kerkoja mendimin tuaj.

Besoj se keto grupe rradikalesh jane ne fazen fillestare dhe une bazuar nga c'po ndodh ne bote,apo bazuar ne shembujt e me siperm, jam i sigurte se dhe ketyre po u injektohet nje doze nacionaliste.Nje fakt te padiskutueshem eshte se kam pare ne TV kabllor te mytinise durres, e cila ben nje propogande te hapur kunder perendimit dhe popujve te krishtere.Ne programet e saj shohim perdite thirrje se populli musliman eshte i rrethuar nga ato te krishtere dhe po dhunohet.Ne duhet te bashkohemi dhe te organizohemi kunder kesaj te keqe,,,,,jepen histori per dhunime te muslimaneve ..... etj etj.
    Antari i shembullit te pare , dikur me pat thene, or anest me qene ti dhe me i degju se cfar thuhet aty, luan menc, jane njerez shume te rrezikshem , japin jeten per islamin, jane te betume, te heqin qafe..Ai e perdor shprehjen "te rrezikshem si nje vlere, si nje potencial ndaj se keqes qe cenon muslimane dhe islamiket e kudo ndodhur.Pra kur i del droga ai me shpreh keto.(bej me dije se ky djale ka nje familje shembullore dhe jane miqt e mi.)

Nje tjeter dileme me ben te shroj pyetjen.Si eshte e mundur qe nje dite te bukur nje njeri kriminal e mekatar, ndryshon vetem e vetem se hyri ne islam?
    A bie poshte ketu teoria e bishtit te qenit?
    Mos keto njerez ndjehen te lodhur nga ligesite e kryera (se dhe ky fenomen ka nje mase ngopje , them une)dhe me kete veprim kerkojne ti bejne vetes nje amnesti ?Por akti i amnistise jepet nga te tjeret dhe nuk i jepet vetes.
    Nese i qendrojme versionit se ishte xhamija qe shkoi drejt ketyre individeve , pra shkoi atje ku eshte problemi, ku ndjehet nevoja per sherim, per kontribut shpirteror, atehere ketu ,bazuar nga shembijt e mesiperm , zor se kemi te bejme me nje akt te sinqerte ne ndihme te sherimit te plageve sociale.
    Mirpers mendimet tuja.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    S'di sa mund te ndryshoje, ndoshta mund te ndryshoje pak per mire nese beson ne nje Zot dhe e bren ndergjegja cfare ka bere dhe deshiron te largohet. Ka persona qe tere jeten kane qene njerez normale, nje problem i ka ndodhur dhe kane ndryshuar per keq. Ndodhe edhe e kunderta por feja islame nuk mund ta ndihmoje, ose e ndihmon teper pak. Por nese ndjek Muhamedin dhe 'allahun' do te behet njeri edhe me i keq pasi do te justifikohet nese urren, vjedh, plackit ne shembullin e Muhamedit.

Pasi qe droga dhe problemet e dhuna ne familje i shkatrrojne njerezit emocionalisht edhe nje here po them se islami eshte opsion jashte liste qe do te mund t'i ndihmonte nje personi qe ka vuajtur nga keto. Vetem pendimi i sinqerte do ta ndihmonte qe te behej njeri me i mire.

Mendimi im

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    E megith karakterin tend te ulet o nest qafiri qe pergojon femijet "e miqve te tu familjare" un po te pergjigjem.
    Ne rradhe ky shembull qe ti ke sjell rrjedh nga nje mendje jo normale duke krahasuar columbianet ne muslimanet.
    Persa u perket personave problematik qe pranojne Islamin dhe permirsohen. kjo eshte realitet edhe e vertet. packa se juve te pa feve dhe pa beseve ju duket habi.
    Mjafton qe nje njeri te pendohet tek Allahu i Lartemadheruar, dhe te ndjej keqarje per te shkuaren e tij, dhe eshte Allahu i Lartemadheruar qe e pastron inspiron kete njeri, sa do problematik te ket qene, kuptohet kur pendimi eshte i sinqert.
    Ty te mungon besimi ne Zot prandaj dhe te duket habi.
    Die se kur ka zebritur Islami ka pasur njerez me problematik, dhe fiset arabe ishin ne lufte me njera tjetren dhe Islami bashkoj zemrat e tyre . Kjo eshte fuqia e te Madhit Allah qe edhe pse njerzit jane te flliqur ne mekate, Ai i flet ne pendim dhe falje mekatesh, per te gjith ata qe me sinqeritet pendohen.
    Nuk ka ilac sherimi per plaget e kesaj bote, pervec se Islamit, sepse buron nga Krijuesi i gjithckaje.
    Pikerisht per kete ka zbritur dhe ajeti qe i stimulon njerzit mekatar te perndohet tek Zoti i tyre

Thuaj o roberit e Mij qe e kini ngarkuar veten me shume gabime, mos e humbni shpresen ndaj meshires se Allahut,pse vertet Allahu i fale te gjitha mekatet. Ai eshte qe shume fale dhe eshte Meshirues (Ez Zumer-53)

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nje tjeter dileme me ben te shroj pyetjen.Si eshte e mundur qe nje dite te bukur nje njeri kriminal e mekatar, ndryshon vetem e vetem se hyri ne islam?
    A e di ti Anesti qe feja jote eshte e ndertuar pikerisht mbi kete fenomen?

Kujto ate diten e bukur kur Pali me nje abra kadabra "ndryshoi" teresisht dhe u bo nje apostull per merak.
    I feel Kosovereign!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    ju qe diskutoni shume mbi islamin kadal se po beheni musliman me pa hir

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anėtarėsuar
    11-02-2011
    Postime
    245

Po qe myslyman i vertete dhe beri c'the "profeti" i tyre ai eshte dhe do mbetet krimininel.
    Talaq, Talaq, Talaq.

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anėtarėsuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukės i thonė bukė, e ujit - ujė
    Postime
    838

Islami eshte burim i krimit, andaj eshte marrezi te pretendohet se ai mund te ndryshoje kriminelet ne te mire! Islami mund te ndyshojeve kriminelet vetem per te keq, te frymezoje ata per te kryer krime te renda, sic ndodhe ne shtetet islame ku shumica e krimeve te renda kane burim pikerisht fene islame.
    Ne dekaden e fundit mbi 80 % te vrasjeve ne bote kane qene te motivuara nga feja, andaj eshte marrezi te thuhet se feja eshte terapi per kriminelet! Aq me pak feja islame qe kryeson bindshem si motiv i krimeve te renda.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Po ndryshon.

Nuk ben me krime ne emer te vetes se vet, por i ben ato ne emer te Allahut, duke pritur edhe shperblimet mbas ketyre krimev.

Ne vend te krimeve te organizuara mafioze, vin krimet e organizuara fetare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MafiaWarz : 21-06-2011 mė 03:05
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Injoranca e disave ne ket tem bazohet ne fyerje shpyrtnore qe kan ndaj islamit ,po edh hapsi i temes qe esht i njoftun per fyrje te shqiptareve islam ket her paska nje detyr speciale per fyrjen e familjes dhe femiut te mikut apo te shokut qe aspak nuk po ja dojka te miren ,paska zgjedh metoden e fyerjs nepermjet forumit me te njohur ne hapsirat shqiptare ...mekat!!!,me siguri miku i hapsit tetemes qenka me orjentim islam ,por sido qoft ,ta fyesh shokun qe mesiguri ke ngren nje kafshat buke ne vatren e tije e ta besh prall me tupane ne forum kjo nuk don komente .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar mė parė nga Mexhi Lexo Postimin

Islami eshte burim i krimit,
    andaj eshte marrezi te pretendohet se ai mund te ndryshoje kriminelet ne te mire!
    Islami mund te ndyshojeve kriminelet vetem per te keq,
    te frymezoje ata per te kryer krime te renda, sic ndodhe ne shtetet islame ku shumica e krimeve te renda kane burim pikerisht fene islame.
    Ne dekaden e fundit mbi 80 % te vrasjeve ne bote kane qene te motivuara nga feja, andaj eshte marrezi te thuhet se feja eshte terapi per kriminelet! Aq me pak feja islame qe kryeson bindshem si motiv i krimeve te renda.
    ..............
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dijetari : 21-06-2011 mė 03:31
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •