Close
Faqja 5 prej 18 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 175
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Fisnik ti ke halle pse shqiptaret e shqiperise hane mishe derri apo ke hallin e turizmit .Ke lokale ne shqiperi sic ti do zemra ty ,ne dac mish derri ,e ne dac mish lope ,qengji ,vici e ku di une vetem shko njehere . Ti gjysmen e amerikes e ke me restorante ku pronaret jane shqiptare.
    Plaku qe te paska thene keshtu qenka plak matuf ,andaj mos e degjo ,je i gatshem te hapesh dhe ti ndonje biznes ne shqiperi qofte ne Durres ,Sarande Himare dhe do vi te te vizitoj ndonjehere .NQS vjen kete vite ne shqiperi shko ne divjake ,plazhi eshte/ka qene goxha i frekuentueshem por i lene pasdore megjithate ushqimi eshte shume i mire ,peshk ,ngjala te shtojne jeten .

Mua me vjen keq per durresin pervec pocaqis qe e ka zaptuar sepse njerezit kur nuk mbajne higjenen personale te veten cpret per natyren ,por me shume me acaron betoni qe po ia merr frymen detit .

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar mė parė nga DARDANI.ZH Lexo Postimin
    Po Tiranen kush ju dhiu po Saranden ?
    Shko mor bir fol per veten, Saranda nuk eshte dh.i. Qe jane bere shume ndertime, disa dhe jo teper te ligjshme apo te favorshme per planin urban, dhe qe ka plot probleme te tjera, ok - po jo te na flasesh zotrote per pune jashteqitje...pfff...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Fisnik ti ke halle pse shqiptaret e shqiperise hane mishe derri apo ke hallin e turizmit .Ke lokale ne shqiperi sic ti do zemra ty ,ne dac mish derri ,e ne dac mish lope ,qengji ,vici e ku di une vetem shko njehere . Ti gjysmen e amerikes e ke me restorante ku pronaret jane shqiptare.
    Plaku qe te paska thene keshtu qenka plak matuf ,andaj mos e degjo ,je i gatshem te hapesh dhe ti ndonje biznes ne shqiperi qofte ne Durres ,Sarande Himare dhe do vi te te vizitoj ndonjehere .NQS vjen kete vite ne shqiperi shko ne divjake,plazhi eshte/ka qene goxha i frekuentueshem por i lene pasdore megjithate ushqimi eshte shume i mire ,peshk ,ngjala te shtojne jeten .

Mua me vjen keq per durresin pervec pocaqis qe e ka zaptuar sepse njerezit kur nuk mbajne higjenen personale te veten cpret per natyren ,por me shume me acaron betoni qe po ia merr frymen detit .
    E kam pasur para sysh qe ky problem mund te tingellonte fetarisht sepse eshte be semundje e forumit kjo, mirpo nuk ishte kjo ajo qe kerkohej ne kete teme.

Mire qe i permende produktet e detit, pse durrsi nuk karakterizohet me kete lloj kuzhine?? Fundi i fundit eshte qytet bregdetar dhe po te ofronte durrsi nje laramani te ketij lloji te kuzhines, ateher nuk do egziston asnje njeri qe vje si turist te shikonte me syrin e shtrember.

Une personalisht nuk kam problem si te ushqehem kur vij ne pushime ne shqipri, sepse zgjohem ne 5 te mengjesit shkoj peshkoj per qejf dhe rekreacion ne bregdet dhe ne fund zė rreth 1kg peshk dhe me kete sasi peshku e pergadis nje drek te kendshme. Mirpo nuk e ka cdo kush kete disiplin dhe ka qe vuajn nga ky problem.

Te thellohemi akoma tek ky problemi, te behemi real dhe ta shikojm problemi si qendron, poashtu ne kendin real. Ke shum njerez ne kosove qe e kan pike te dobet mishin e derrit, ndoshta edhe nese nuk i perket besimit islam, mirpo kete lloj mishi nuk ka deshire edhe ta shof.

Problemi kryesor: Te gjitha restoranet e durrsakeve, ne skarat e tyre te gjitha llojet e mishėrave i pergatisin ne nje vend (ne nje skar), d.m.th ajo yndyre qe leshohet kur pergaditet derri nuk largohet mirpo qendron akoma aty dhe nese kerkon mish pule apo mish peshku, i hedh nė po kete skar qe me pare eshte perdorur per pergatitje te mishit te derrit, tash ajo yndyr e mishit te derrit verehet menjeher dhe keshtu qe, ai qe ka pik te dobet ik nga ky restorant sepse nuk e pranon kete.

Duhet te egzistoj nje disiplin me e madhe ne keto restorane, dhe ti ndajn gjerat sepse ne nje skar nuk mund te pergatitet edhe mishi i derrit edhe mishi i peshkut dhe lopes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 18-06-2011 mė 04:14
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Fisnik se pari Pershendetje!

Shume problem te madh e ke bere kete teme, te tjeret jane pergjigjur ashtu sic kane menduar. Ne Shqiperi, mishi i derrit ka qene zakon, eshte e veshtire ta crrenjosesh ate zakon, shqiptaret duan te hane mish derri, ketu nuk ka asgje te keqe, krejt ndryshe me ju nga Kosova, ketu une nuk dua te tregohem e anshme, por nje gje duhet te marresh parasysh, cdo komb ka zakonet e tija, psh, ne Kosove une nuk di se cfare hani ju neper restorante, ose neper lokale e te tjera, por nese do te shkoja ne ndonje lokal ose ne ndonje restorant, une do porosisja vetem ato qe do te gjendeshin ne Menu.
    Ketu nuk behet fjale per pune deshirash, ketu behet fjale per pune mirekuptimi, nese pronaret ose te zotet e lokaleve, restoranteve, parapelqejne te gatuajne mish derri, po ashtu dhe dhjami qe mbetet nga mishi i derrit e perdorin dhe per gatime te tjera, ketu me mire shko dhe pyeti, pse e bejne. Por nuk eshte e veshtire per tu kuptuar, "e perzjejne sepse kane deshire, sepse ashtu u shijon me mire"
    Perpiqu te tregohesh tolerant, me njerezit e atje.
    Sic tha Alonsa dhe ne Divjake eshte shume mire, jam dakort me te . Ne Durres nuk kam qene, po te vizitosh dhe kahina te tjera, atehere analizoje situaten!
    Klm.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Fisnik se pari Pershendetje!

Shume problem te madh e ke bere kete teme, te tjeret jane pergjigjur ashtu sic kane menduar. Ne Shqiperi, mishi i derrit ka qene zakon, eshte e veshtire ta crrenjosesh ate zakon, shqiptaret duan te hane mish derri, ketu nuk ka asgje te keqe, krejt ndryshe me ju nga Kosova, ketu une nuk dua te tregohem e anshme, por nje gje duhet te marresh parasysh, cdo komb ka zakonet e tija, psh, ne Kosove une nuk di se cfare hani ju neper restorante, ose neper lokale e te tjera, por nese do te shkoja ne ndonje lokal ose ne ndonje restorant, une do porosisja vetem ato qe do te gjendeshin ne Menu.
    Ketu nuk behet fjale per pune deshirash, ketu behet fjale per pune mirekuptimi, nese pronaret ose te zotet e lokaleve, restoranteve, parapelqejne te gatuajne mish derri, po ashtu dhe dhjami qe mbetet nga mishi i derrit e perdorin dhe per gatime te tjera, ketu me mire shko dhe pyeti, pse e bejne. Por nuk eshte e veshtire per tu kuptuar, "e perzjejne sepse kane deshire, sepse ashtu u shijon me mire"
    Perpiqu te tregohesh tolerant, me njerezit e atje.
    Sic tha Alonsa dhe ne Divjake eshte shume mire, jam dakort me te . Ne Durres nuk kam qene, po te vizitosh dhe kahina te tjera, atehere analizoje situaten!
    Klm.
    Po pikerisht ketu eshte problemi qe po deshtojn te bejne biznes durrsaket, sepse po bejne llogari te gabuara. Ateher duke e ditur qe ndoshta 95% te shitjes dhe punes qe pret ta kete, e ka nga ata turist qe nuk e pelqejn kete lloj kuzhine, ateher pse vazhdon e praktikon kete lloj kuzhine vetem per ate 5%.

D.m.th nese i futet lapsi kesaj llogarie ketu del problemi se pse deshtojn bizneset ne durres, ndersa kan sukses bizneset qe hapen nga kosova dhe maqedonia. Dhe pastaj keto biznese nga kosova dhe maqedonia po merren me kete 95% dhe normal po kan sukses pastaj.

Ne tregti e gjithe tregu zhvillohet sipas ofertes dhe kerkeses. Nese ne nje treg nuk ke kerkes per nje produkt, ateher pse oferton akoma ate produkt. Pikerisht ketu eshte qelesi i deshtimit te tregut shqiptar ne durres.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 18-06-2011 mė 05:20
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Citim Postuar mė parė nga DARDANI.ZH Lexo Postimin
    Po ler o shoki cfare flet ti se sikur na ben te te besojm se ju na qenkeni te bijt e Sulltanve kur dihet se me teper se xhysma e Durrsit esht ne Pronesi te Kosovarve ose prapa xhdo investimi ne Durres cendrone ndonje Kosovare dhe ket e din ju fare mire ashtu sikurse esht kapitali Kosovare edhe ne Shumicen e Investimeve ne Shqiperi.

Nuk e kuptoje pse jeni kace Xheloze dhe nuk i pranoni disa realitete te pa kontestushme.

Po ku e pe xhelozine time ti mo cun? Me pe te beja ndonje krahasim apo te thoja qe nuk eshte e vertete?
    Ne komentin qe citove te bera thjesht nje llogjikim qe pse sipas meje pronarit shkodran i leverdiste dhenja e hotelit me qera.
    Ndersa per sa i perket komenteve te tjera, sic e kam shkruar, ne durres kam mbi dy vjet qe nuk shkoj ndaj nuk e kam idene se sa eshte rritur perqindja e kosovareve qe investojne atje, por thashe gjithashtu (po te lexosh cik me kujdes) qe nese kane investuar e jane bere pronar ne durres atehere bravo i qofte.
    Tani me thuaj ti ku e dallove qe jam xheloze per kete "realitet te pakontestueshem"?

La vita non si spiega, si VIVE!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga AskTheAnimals Lexo Postimin
    prandaj eshte dhi durrsi
    Durrsi edhe cdo plazhe tjeter eshte dh* prej ujerave te zeza qe derdhen ne det , e ti me siguri je nje bir shkine ose greku qe vjen ktu e flet pallavra.

Sa per temen , besoj se eshte e panevojshme , sepse edhe Ulqinin e kane ble gati gjithe ruset por perseri shkojne shume e sbehet fjale , kurse per Durresin sa fjala del.
    Per mendimin tim 2 probleme egzistojne ne Shqiperi (plazhe) ujerat e zeza dhe ushqimi jo i mire neper restorante

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anėtarėsuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash nė "kullėn e fildisht".
    Postime
    623

Me mire, tema me te ceketa e jo permbledhese...

Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Vitin qe kaloi, derisa diskutoja me nje plak nga durresi, me ra te kapja diqka te rendesishme nga biseda me te.

Me tha keshtu: "Ju kosovarėt vini ne shqipri vetem e dhjeni dhe pshurrni plazhin, ndersa leket ia jepni kosovarėve perseri"

Kur u thelluam akoma ne bised, dolen njemendesisht ato cfar thoshte plaku, sepse kishte te drejte, e dini pse??

Sepse: Pothuajse plazhi dhe ndertesat perreth jan me pronesi kosovare. Ne sezonen e rregull turistike e gjithe ushqimi qe kerkohet vjen nga kosova d.m.th vijne tregtaret nga kosova dhe bejne tregti ne durres. - Rezultati : leket e banimit dhe ushqimit shkojne perseri tek kosovaret.

Ėshte kjo dinakeri e tregtise se lire nga kosovaret, apo nje ngathtesi turistike nga ana e vendaseve?

Te mos harrojm se nje nder kriteret per te pasur sukses nje biznes ka te bej me ate se shitesi duhet te ja blej shijen konsumatorit (ne kete rast turistit).
    Titulli i temes nuk eshte aspak funksional, ose i adresuar pozitivisht per ta zgjedhur nje ndodhi. Tema titullohet ne menyr tendenciose dhe eshte tejet subjektive, e lindur pra, nga NJE mendim te nje individi, thjesht!

Aj plaku qe pohoj kendveshtrrimin e tij, e beri ate duke mos marr parasyesh shum variante, te ketij trend-i te themi te ri, dmth ardhja e konsiderueshme e shqiptarve nga viset e Kosoves ne bregdetin adriatik. Tash, nje pune eshte cka mendon plaku, kurse, nje pune tjeter eshte aj personi qe vendos ti jap ze mendimit te plakut... Cka pohon plaku eshte nje mendim i cunguar, sepse nuk e kupton fare gjendjen shoqerore te shqiptarve te viseve te Kosoves, duke e anashkaluar faktin qe shumica e kosovarve deri te perfundimi i luftes kunder shkijeve, kur nuk e kan pa me sy detin. Rrjedhimisht, shum kosovar nuk e kan kulturen e plazhit, pse? ...sepse! Pra ku gjinden kosovart, ne raport me kulturen e detit? Jan mu aty, ku momenti quhet tranzicion. Tranzicioni pra, kerkon kohe, perndryshe nuk do t'ishte i till...

E deklasoj temen sepse zlogani "Kosovarizmi i Turizmit Shqiptar" eshte permbajtes i nje ylber-qeshtjesh te cilat secila per veti kan nevoj te diskutohen ne kontekstin e vet, personal, te percaktuar. Duket si propagande. Parulla e temes me duket si "Arrivano i turchi", "Erdhen tyrqit", "Evropa e paralizuar nga mergimi", "Plazhet e Italis te sunduara nga gjermanet", "Kinezet ja mesyn tregut Evropian", "Virusi E-Coli trazon Evropen", etj.

Faktikisht, jan japur shum pergjegje nga forumistat te cilat permbajn shum dhe shum te ashtuquajtura probleme, me rezultatin qe krijohet nje konfuzion i madh. Dhe, ku eshte pra qellimi, dobija e kesaj teme ne thelb?
    Nuk do te na dergon ne nje zbatim funskional ndaj "problemit" te turizmit masiv te shiptarve nga viset e ndryshme, perkundrazi, do ta jap pershtypjen e nje far lloj konflikti mes shqiptarve te viseve te ndryshme, me ideja jo te njejta ndaj nje cilido qeshtje.

Perfundimisht - sepse do t'doja te diskutoja gojarisht per kete qeshtje dhe, me postime me ikin nervat -, "Turizmi Shiptar" NUK eshte Durresi! Nese kemi vullnet per koherence, duhet ta nenvizojm faktin qe Shiperia raprezentohet nga Berati, Vlora, Saranda, Permeti, Butrinti, Lezha, Kruja, Gjirokastra, dhe nga shum te tjer.

Gjemi Fisnik, t'lutem, pronaret e kosovarve, te hoteleve ose te banimeve ne keto rajone!
    Nuk i gjete?
    Kush ka perfitim pra, pergjithesisht ne muhabetin e turizmit?
    Shqiptart e trojeve te ndryshme, ose shqiptar qe gjinden mbrenda kufijve te memedhese?
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Pse gjithmon i rri gomarit para-prapa ti?

Nuk ka kurfar tendence percarje ketu, kemi te bejme me probleme teknike turistike qe na takojn ty, mua dhe te gjitheve qe shkojme atje per pushime.

Une njof shum persona qe njof, te cilet jan kthyer nga pushimet para kohe, pikerisht per arsyen e ushqimit.

Dikush lart ja futi kot dhe permendi qajin e rusit dhe ne fund ja futi vetes prapa dhe shau turkun qe konsumon qaj sri lanke.

Shitesi duhet ti pershtatet shijes se konsumatorit, pavarsisht cfar shije ka. Nese nje francez vjen tek ne ne pushime nuk kerkon qaj mali por vere franceze, dhe tash shitesi duhet ti pershtatet shijes se tij dhe jo bleresi ti pershtatet shijes se shitesit duke pranuar te pi qaj mali.

Askush nuk ka faj qe neper gjith durresin gjen vetem mish gici dhe pube. Apo pse ne durres nuk ka hiper markete sikur qe ka ne cdo qytet dhe qytez te kosoves.

Pse ne durres nuk ka lokale ku shiten embelsira, por ka vetem pube?

Duhet ta kuptoj shqiptari i durrsit se kosovaret jan familjar dhe nuk futen neper pube.

Duke verejtur keto ngathtesi te vendasve, kosovaret dhe shqiptaret nga maqedonia, e kan mbushur durresin me keto alternativa dhe tash pushuesit i marrin keto alternativa dhe shfrytezojn.

Kur ishim tek blerja e shijes se turistit, ateher duhet ta kemi parasysh nje gje (edhe pse do merret si tendenc feje ketu) mirpo duhet ta themi ketu dhe ka te beje me ate se mbi 99% te kosovareve nuk konsumojn mish derri, ateher pse neper cdo lokal te tregtareve te durresit reklamohet mishi i gicit??

Ti po e di qe interesi kryesor qendron nga turistet kosovare, ateher pse ia ofron mishin e gicit atyre qe ta refuzojn?? Dhe kjo pastaj rezulton me bojkot nga turistet kosovare, duke reaguar keshtu: Ketu paska mish derri, te ikim nga ketu

Keshtu qe vepro ne ate menyre te duhur qe e terhjek konsumatorin dhe jo e largon. Po flasim per biznes ketu dhe jo kili mili 6-5 kinse faj ka qaji e turku, sepse fundi i fundit qaji eshte pije qe konsumohet ne shtepi familjarisht dhe jo ne lokale.

Ps: Mos u merr me shkollimin tim, sepse nese ja fillon kesaj gare rezulton nxenes i shkolles mesme kundrejt meje. Sepse forumi nuk jep grada akademike ketu qe te mi percjell mua gradat akademike, baca eshte ne perfundim edhe te studimeve postdiplomike
    Ehe, ti e ke hallin tek mishi i derrit a ? Cfarė propagande qesharake, edhe nė ushqim jeni pėrhapur tani. Po kush je ti tė pėrcaktosh se cfarė do hajnė Shqiptarėt ? Mishi i derrit hahet nė cdo cep tė Shqipėrisė, dhe madje ėshtė nė menutė kryesore kudo.

Francezi kur vjen nė Shqipėri nuk vjen qė tė shijoj ato qė ka nė Francė, por pikėrisht tė shijoj kulturėn lokale. Hajde mentalitet hajde. Kam qėnė nė shumė vėnde tė botės, por nuk mė ka mbetur hatri kur nuk kam parė "Raki" tek pijet, apo "Fasule Pllaqi" tek pjatat qė serviren, sepse as nuk i desha. Turisti vjen pėr tė shijuar kulturėn lokale, jo pėr tė imponuar tė vetėn, as nuk i shkon ndėrmend.

Boll me kėtė propagandė tė shpifur. Gjasme na je pikėlluar ti se Durrsakėt po falimentojnė. Mos ki merak se spo falimentojnė hic. Pallatet i kanė ndėrtuar, pronat po i marin, nga njė apo dy apartamente i kanė tė gjithė nė Tiranė, dhe njerėz jashtė shtetit kanė plot.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    ne durrs e ne tiran me verte te bojn bajat me at mish derri

ene mu qe se kam problem ma neverisin le mo atyne te shkretve qe nuk e hane
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Faqja 5 prej 18 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •