Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anėtarėsuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikė
    Postime
    251
    Kanina mendimet tona jan gati njesoj sa per te sqaruar ata qe vizitojn kete tem, un nuk jam i fiksuar pas masoneve po thjesht jam i interesuar per shqiperin. Ke shum te drejt kur thuaj ne jemi shum te vegjel dhe nuk mund te kuptojm gjera te medha un per veten time jam i vetdijshem per kete aspekt.

Mua me esht krijuar ideja qe secili niset njer nga interesat personale pastaj shikon se me ca perputhen ato interesa, disa njerez per interesa personale nuk duan tja din per interesa shoqerore.

Besoja kur ne nuk mbrojm interesat tona kush do i mbroj ato, kurse un kam mendimin qe kur nje shtet nuk mbron interesat e tija ai esht magazin pa roje futu dhe mer ca te duash, prandaj shum njerez qe duan te perfitojn nuk ju intereson qe shqiperia te jet nje shtet stabil.
    Shumica e ketyre organizatave nuk kan ca interesash te mbrojn ne shqiperi se ne jemi akoma nje shtet bebe prandaj te tjer vin dhe na mashtrojn me synimin perfitim e tyre.

E hapa kete tem per faktin se un vet nuk kam njohuri te medha reth kesaj ceshtjes dhe ne muabet e siper te perfitoja nga njohurit tuaja, interes personale mund ta quash .
    Por shkaku tjeter esht qe desha te dija qe ca po ndosh ne shqiperi dhe kjo per mua esht me e rendesishme (interes shoqeror)

Yes* un nuk jam i fiksuar pas masoneve dhe sorros (qe per mua pak rendesi ka esht mason apo jo) un dua te dija rolin e shqiperis ne kete loj sepse aty ndodhen interesat e mija.
    Ca roli ka sorros, masonet, te tjeret dhe interesat e kujt jan me te favorshme per ne, kjo ishte e tera qe un desha te dija.

Me falni qe vet nuk kam sjell informacion reth kesaj ceshtjeje, un e hapa kete tem me shum si pyetje qe me ane te diskutimit te nxiren njohuri

Ajo qe dime, eshte qe Rama eshte i zgjedhuri i Sorros qenit, mund te gjykosh nga ky fakt sesa qellime pozitive ka sorros ne vendin tone.
    Pastaj, Rama shpesh here eshte treguar kryenec ndaj politikes se Washingtonit. Po ashtu vlen te permendet futja e hundeve ne bizeneset e Bechtel, qe i perkasin nje lobi tjeter nga ai i Sorros, e sa e sa te tjera...
    - faleminderit per qartesimin nje ide e till me esht krijuar dhe mua

Djale Dimali, per dicka ta them me siguri, dhe nuk ta them nga hici; jane bere sa e sa poshtersi dhe padrejtesi Vendit te Shqipeve, si asnje vendi tjeter ne Bote! Kete nuk e them nga ndjenja qe kam per vendin tim, por per hir te se Vertetes...
    Kanina gabon deri diku dhe nuk ka faj, kur i ndan si me thike PD mason dhe pro shqiptar, dhe PS antimason sorrosjan dhe rrjeshimisht antishqiptar.
    Gjerat sigurisht nuk jane sic duken ne syte e mases, sepse ke politikane qe e mbajne veten per demokrate dhe proshqiptar kur ne fakt nuk jane....
    Fatkqesia jone nder shume te tjera, eshte qe jane ne politike nga te dy krahet, jane kaq antishqiptar, sa sikur te mos kishte qene per Ata qe jane te fuqishem ne Bote dhe pro shqiptar qe ua mbledhin ne disa raste ketyre mizerjeve "shqiptare", tani do e kishe pare Shqiperine te copetuar edhe me keq, madje edhe emri nuk do i kishte ekzituar me...

E di qe ndoshta jam e paqarte ne keto qe them, por eshte sepse nuk di si te shprehem me ndryshe, ngaqe nuk mund te flas me shume....

Por cdo gje permblidhet ne nje pike " Shqiperia nuk eshte e parendesishme", luhet shume 'shah' per Te, sic te thashe ka lobe te fuqishme pro shqiptare qe duan qe vendi yne te behet ashtu sic e ka bekuar Perendia, ka lobe te tjera shume te fuqishme, perfshi ato te sorrosit e me rradhe, qe jane per shkaterrimin komplet te saj....
    Edhe ne zgjedhjet e fundit po luhej shahu ne te vertete ne nje vend tjeter, pavaresisht se de jure zhvillohen ne Shqiperi...
    Nese e mban mend, Withers ambasadori para Arvizu, kishte nje tjeter politike, dhe jo vetem kaq por ishte i perfshire dpd me trafikun e armeve ne ceshtjen Gerdeci, fakt ky qe u denoncua edhe nga nje kongressman, por u shua si kripa ne uje ky muhabet...
    Withers anonte nga Rama, Arvizu ka politike tjeter, e ke vene re besoj, u be shume e dukshme edhe keto zgjedhje...E ke pare 3 ambasadore ne interesim te zgjedhjeve, madje duke ndjekur direkt numerimin e votave ne nje zone votimi ne tirane, Sequi, Arvizu, Wolfarth, te tre i perkasin lobeve proshqiptare. E vure re menyren se si humbi Rama?

Taktike fitoreje perfekte!

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Kam shumė miq nė FB-uk qė janė historianė dhe kam lexuar shumė gjėra prej tyre.Pothuaj nga tė gjitha shkrimet e tyre,mė ėshtė krijuar ajo bindje qė Sorrosi jo vetėm qė nuk mbron interesat e vėndit tonė por, pėrkundrazi.
    Klm tė gjithė!

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Djale Dimali, per dicka ta them me siguri, dhe nuk ta them nga hici; jane bere sa e sa poshtersi dhe padrejtesi Vendit te Shqipeve, si asnje vendi tjeter ne Bote! Kete nuk e them nga ndjenja qe kam per vendin tim, por per hir te se Vertetes...
    Kanina gabon deri diku dhe nuk ka faj, kur i ndan si me thike PD mason dhe pro shqiptar, dhe PS antimason sorrosjan dhe rrjeshimisht antishqiptar.
    Gjerat sigurisht nuk jane sic duken ne syte e mases, sepse ke politikane qe e mbajne veten per demokrate dhe proshqiptar kur ne fakt nuk jane....
    Fatkqesia jone nder shume te tjera, eshte qe jane ne politike nga te dy krahet, jane kaq antishqiptar, sa sikur te mos kishte qene per Ata qe jane te fuqishem ne Bote dhe pro shqiptar qe ua mbledhin ne disa raste ketyre mizerjeve "shqiptare", tani do e kishe pare Shqiperine te copetuar edhe me keq, madje edhe emri nuk do i kishte ekzituar me...

E di qe ndoshta jam e paqarte ne keto qe them, por eshte sepse nuk di si te shprehem me ndryshe, ngaqe nuk mund te flas me shume....

Por cdo gje permblidhet ne nje pike " Shqiperia nuk eshte e parendesishme", luhet shume 'shah' per Te, sic te thashe ka lobe te fuqishme pro shqiptare qe duan qe vendi yne te behet ashtu sic e ka bekuar Perendia, ka lobe te tjera shume te fuqishme, perfshi ato te sorrosit e me rradhe, qe jane per shkaterrimin komplet te saj....
    Edhe ne zgjedhjet e fundit po luhej shahu ne te vertete ne nje vend tjeter, pavaresisht se de jure zhvillohen ne Shqiperi...
    Nese e mban mend, Withers ambasadori para Arvizu, kishte nje tjeter politike, dhe jo vetem kaq por ishte i perfshire dpd me trafikun e armeve ne ceshtjen Gerdeci, fakt ky qe u denoncua edhe nga nje kongressman, por u shua si kripa ne uje ky muhabet...
    Withers anonte nga Rama, Arvizu ka politike tjeter, e ke vene re besoj, u be shume e dukshme edhe keto zgjedhje...E ke pare 3 ambasadore ne interesim te zgjedhjeve, madje duke ndjekur direkt numerimin e votave ne nje zone votimi ne tirane, Sequi, Arvizu, Wolfarth, te tre i perkasin lobeve proshqiptare. E vure re menyren se si humbi Rama?

Taktike fitoreje perfekte!

tani ti meqe e cove muhabetin deri ketu coje dhe cik me tutje se nga ato qe ke shkruar me larte le pershtypjen si te themi qe duhet te dish ca gjera me shume. me jep nje sqarim mua nese mundesh pse eshte kaq e rendesishme kjo shqipja jone qe te luhet tere ky shah kush jane keta pro dhe kunder neve dhe pse ata qe jane pro jane pro dhe pse ata qe jane kunder jane kunder. une ca gjera i kam degjuar por te cilat sic thuhet i kane rrenjet qe ne lashtesi. por ende nuk kam kuptuar sakte pse u ben gjithe ato qe u ben dhe saktesisht nga kush.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    le te veje sorros te veproje ne gjermani; as qe nuk u shkon nder mend nje gje e tille
    sorros vepron ne shqiperi, marok apo vende te tilla ku nuk ka nacionalizem
    ne 97-en ata bene vjedhjen me te madhe ne hong kong, le ta provojne te futen sot qe hong kongu eshte pjese e kines.

Tani nese me lejohet t'ju pyes : e mbani mend kush e ka thene kete "Shqiperia ka per t'u bere edhe per inat te shqiptareve"
    Pra, "edhe per"....

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Kanina Lexo Postimin
    tani ti meqe e cove muhabetin deri ketu coje dhe cik me tutje se nga ato qe ke shkruar me larte le pershtypjen si te themi qe duhet te dish ca gjera me shume. me jep nje sqarim mua nese mundesh pse eshte kaq e rendesishme kjo shqipja jone qe te luhet tere ky shah kush jane keta pro dhe kunder neve dhe pse ata qe jane pro jane pro dhe pse ata qe jane kunder jane kunder. une ca gjera i kam degjuar por te cilat sic thuhet i kane rrenjet qe ne lashtesi. por ende nuk kam kuptuar sakte pse u ben gjithe ato qe u ben dhe saktesisht nga kush.
    Nėse Shqipėria bie, praktikisht Europa ndahet nė gjys, Rusia merr dalje nė det dhe politika perėndimore duhet tė ndryshoj krejtėsisht, pėr mos thėnė falimenton.

E ke parasysh kur luan shah, por shah me njerėz me nivel, qė lėvizjet janė shumė tė llogaritura. Shqipėria ėshtė si ai ushtari mė i avancuar qė kundėshtari vdes qė ta heqi qafe sepse i prish shumė punė, por qė nuk e heq dot pasi dinamika e lėvizjeve pėr momentin e con nė humbje. Sepse matanė ky ushtar ėshtė i mbrojtur mjaft mirė nga oficeri, kali, mbretėresha dhe ushtarė tė tjerė.

Nėse kundėrshtari arrin tė pozicionohet nė njė farė mėnyre qė heqja qafe e ushtarit garanton rėnien e strukturės, mbaroi si Shqipėria si politikat dhe qetėsia qė ka Evropa. Loja ndalon dhe ka luftė rrajonale ose edhe botėrore, sic ka patur pėr ripozicionim.

Evropa nuk e ka luksin tė mos ketė Shqipėri.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Ku kujtoni ju se shkuan $7Miliard qe u mblodhen gjat piramidave fam keqe ne vitet 97-98! "Sorrat" gjenden gjithmone aty ku ka derdhje gjaku dhe trupa te "dekompozuar"! ne kete gjendje ka qene edhe akoma eshte shqiperia!
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Fatkqesia jone nder shume te tjera, eshte qe jane ne politike nga te dy krahet, jane kaq antishqiptar, sa sikur te mos kishte qene per Ata qe jane te fuqishem ne Bote dhe pro shqiptar qe ua mbledhin ne disa raste ketyre mizerjeve "shqiptare", tani do e kishe pare Shqiperine te copetuar edhe me keq, madje edhe emri nuk do i kishte ekzituar me...!
    jam shume dakort me rreshtin e par!

sa per pjesen tjeter nuk e kam te qart se per ke vende te medhaja e te fuqishem e ke fjalen qe jane Por-shqiptar?
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Nėse Shqipėria bie, praktikisht Europa ndahet nė gjys, Rusia merr dalje nė det dhe politika perėndimore duhet tė ndryshoj krejtėsisht, pėr mos thėnė falimenton.

E ke parasysh kur luan shah, por shah me njerėz me nivel, qė lėvizjet janė shumė tė llogaritura. Shqipėria ėshtė si ai ushtari mė i avancuar qė kundėshtari vdes qė ta heqi qafe sepse i prish shumė punė, por qė nuk e heq dot pasi dinamika e lėvizjeve pėr momentin e con nė humbje. Sepse matanė ky ushtar ėshtė i mbrojtur mjaft mirė nga oficeri, kali, mbretėresha dhe ushtarė tė tjerė.

Nėse kundėrshtari arrin tė pozicionohet nė njė farė mėnyre qė heqja qafe e ushtarit garanton rėnien e strukturės, mbaroi si Shqipėria si politikat dhe qetėsia qė ka Evropa. Loja ndalon dhe ka luftė rrajonale ose edhe botėrore, sic ka patur pėr ripozicionim.

Evropa nuk e ka luksin tė mos ketė Shqipėri.
    Ajo analogjia e lojes se shahut qe bere ti qe me te vertet e bukur, por shqiperia nuk ka as edhe nje gure ne kete loj! Vetem fusha e lojes eshte e saj! politikanet shqiptare jane kuadratet me mgjyra qe ja lehtesojn levizjet dhe drejtimin ushtrive te verteta. dhe kur lojtaren bejn intervalin e duhur ata e bejn gati fushen duke "pastruar" dhe "mirembajtur" terrenin qe loja e neserme te jet sa me e kendshme dhe argetuese per Mbreterit dhe Mbretereshat e verteta! Dhe si shperblim per kete service te klasit te par atyre u jepen disa "gure dhe alfiera" qe kujdesen per mirqenjen e tyre!!! Keshtu ata dalin te fituar per here. Nuk dine se cfar eshte humbja.

Kontinenti eruropian nuk do te ket kurre paqe per sa ceshtja e shqiperise svarritet ne kete menyre.
    Miu eshte armiku me i keq i elefantit sepse di si ta luftoj. sa do gjigand dhe te fuqishem mund te jen antishqiptaret, shqiperia duhet te tregoj qe eshte e gatshme per te ber ndryshimet qe i nevoiten per tu perfshire ne lojen e shahut si ortak dhe jo si sherbetora servlia. Deri atehere do te ket shume "Sorra dhe Skifter" qe do te shfrytezojn popullin shqiptar me te gjitha menyrat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 22-07-2011 mė 21:56

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •