Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anėtarėsuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikė
    Postime
    251

Fondacioni Soros dhe Shqiperia

Te nderuar forumist

Kam ven re qe fondacioni Soros esht aktiv ne shqiperi dhe ka nje dor te mir ne zhvillimet aty.

Fondacioni Soros esht aktiv dhe ne vendet fqinj qe nenkuptoj serbi dhe greqi

Si ne AL dhe ne SRB dhe GR ai fondacion hiqet sikur mbron interesat e larta te atyre vendeve.
    Kam pershtypjen qe ai fondacion punon vetem per interesat e veta dhe me krijohet pershtypja qe per ne ai mund te jet i demshem.

Edhe pse vet nuk kam shum informacion reth kesaj ceshtjeje me ka ren ne sy nje dukuri e till dhe desha qe te diskutonim ketu

Behet fjal per ceshtje kombetare diskutimet ne kete tem kam deshir qe te behen ne dobi te kombit (shqiperi kosov) dhe mos te ngjyrosen me ngjyra politike apo fetare

Tani me konkretisht per cfare do flasesh? Do flasesh per sorros qenin dhe zagaret e tij qe jane element abraziv, destruktiv kudo ku i shkel kemba? I dashur kjo eshte fushe e minuar....
    Tek ky forum, 'ceshtje kombetare', eshte hapur nje teme e ngjashme nga BARAT "A ka konspiracion ne Shqiperi" ku eshte trajtuar pak....Besoj se mund te te vleje...

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Me vdekjen e masonit te larte Josip Broz Tito, e qe as emri nuk eshte ai i verteti sepse Tito qe njohim ne nuk ka ndonje lidhje me Titon e lindur dhe rritur ne Kroaci...natyrisht se duheshin disa mason te tjere qe te vazhdonin ushtrimin e ndikimit ne kete rajon.

Ma kalimin e kohes modernizohen edhe menyrat e ushtrimit te ndikimit, por prap se prap nder mjetet me te pershtashme per ta ushtruar ate mbetet paraja.

Amon me late pa gjume sonte
    Po c'lidhje ka Sorros me masonet? Sorrosi nuk eshte mason, por anti mason...

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Amon me late pa gjume sonte
    Po c'lidhje ka Sorros me masonet? Sorrosi nuk eshte mason, por anti mason...
    Tani fotokopje te librezes se anetaresimit te Soros nuk mund te siguroj, por bindja ime eshte se Soros eshte nje mason.
    Menyra se si ai deperton neper struaktura te ndryshme shteterore ku ai e ka te shtrier veprimtarine e tij, te jep te kuptosh se ai eshte ashtu siq menodj une.

Natyrisht se per gjerat qe po flasim asnjehere nuk mund te kemi siguri 100%. Mund te dyshojme, logjikojme e analizojme...kaq. Jo me shume.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 16-06-2011 mė 18:23

Problemi ketu qendron se te gjitheve iu eshte tiposur ne koke, qe masonet jane te vetmit qe kane parane dhe pushtetin, por e kane edhe te tjere qe nuk jane mason, ne kete rast Sorros e shume te tjere ne fakt.
    Pastaj ke llozha qe nuk njohin njera tjetren, ehhh nje Zot e di si jane ne te vertete punet tyre, ne flasim vetem nga jashte dhe vetem nga ajo qe na serviret... por ama Sorros nuk eshte mason

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anėtarėsuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikė
    Postime
    251
    Me beri pershtypje qe shum levizje qe krijohen ne shqiperi financohen nga soros, ka hapur nja dy institute mesimi dhe nxenesit qe mesojn atje kan perparsi ne tregun e punes.

Keto levizjet gjasme kerkojn ndryshim po vetem sa perkeqsohen gjerat.

Duke par qe ky soros rezoi £ anglez pale ca mund te bej ne shqiperi ai po ti doj qefi .....

Dhe nje gje meqense ky fondacion ka si qellim te fitoj lek .... kot nuk esht ne shqiperi e kudo, po me habit qe shqiperia nxjer gjithmon shifra positive, ndersa cmimet riten, rrogat riten nga pak po prap .... prodhimi vendit .... i pa perfillshem

yes* te falenderoj per pjesmarjen gjithashtu dhe ty illyrian rex

mendimi im esht qe ndoshta soros nuk mund te jet mason, po prap punon me ata bashk per interesa te perbashketa

Per mendimin tim ne shqiptaret jemi katandisur aq keq sa i kemi gjerat para syve dhe nuk i kuptojm

Djale Dimali, prap ta thesksoj se sorros nuk eshte mason.
    Sa per rrezimin e paundit anglez nuk di cfare te them konkretisht, por di qe llozha angleze eshte tejet e fuqishme, ose me mire te themi vete anglezet jane nganjera ane miq te SHBA dhe nga ana tjeter ne shume raste jua kane futur fitilat ShBA-se...
    Prandaj te thashe qe teme e tille eshte fushe e minuar, nuk di ku ta kapesh saktesisht sepse eshte ekuacion me shume te panjohura.
    Ajo qe dime, eshte qe Rama eshte i zgjedhuri i Sorros qenit, mund te gjykosh nga ky fakt sesa qellime pozitive ka sorros ne vendin tone.
    Pastaj, Rama shpesh here eshte treguar kryenec ndaj politikes se Washingtonit. Po ashtu vlen te permendet futja e hundeve ne bizeneset e Bechtel, qe i perkasin nje lobi tjeter nga ai i Sorros, e sa e sa te tjera...

Interesi i perbashket dihet boterisht se cili eshte; kush do i marre celesat dhe axhenda e Elites eshte e paparashikueshme...

Pooooor....Sorros eshte antishqiptar, ndryshe nga disa Lobe kundershtare te tij qe jane pro shqiptar, dhe duan stabilitet ne Shqiperi njehere e mire...

Mbreme po shikoja kush po lexonte kete teme, dhe cuditerisht shumica ishin vizitore

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Kam pėrshtypjen se Sorrosi nuk mbron interesat e vėndit tonė.Nuk di bile pse e kam bindje absolute!

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    per mua soros nuk eshte mason. soros per mendimin tim punon krejtesisht per interesa antishqiptare. masonet nuk jane e vetmja organizat e cila kerkon dominimin por ka dhe shume te tjera. soros dhe masonet kane qellime te kunderta me njera tejtren. kam ven re se soros qendron shume mbas PS me duekt dhe mbas asaj levizjes mjaft. ndersa ne 2006 rreth nje vit mbasi PD kishte fituar zgjedhjet ne shqiperi ka ardhur nje perfaqesues i larte mason dhe ka bere takim me kreret me te larte te shtetit berisha dhe topi. kete e kane dhene mediat hapur fare qe top channel e te tejret(ndoshta disave ketu mund tju kujtohet). une skam pare ndonjeher perfaqesues mason qe te takoj krere shteti ne menyre kaq te hapur dhe nuk e kuptoj pse ndodh kjo pikerisht me shqiperin. me pas ne shqiperi kane filluar dhe ato debatet televizive mbi masonet ku nder te paret ka qene top show qe ka nisur tema me masonet. tani gjera te sigurta ketu sthemi dote sepse jemi shume te vegjel per te ditur gjera te medha por po te jemi pak te vemendshem mund te kuptojm shume gjera. sipas kendveshtrimit tim ne shqiperi shtrijne aktivitetin e tyre organizata te ndryshme te fshehta dhe seicila ka partin e vete. PD-masonike dhe PS-grupe te tejra anti masonike. tani se kush eshte me i mire e kush me i keq sdim te themi me siguri. ndoshta jane njera me keq se tjetra sepse ne ndoshta ne baz te tyre eshte vetem pushteti dhe asnjeher populli. gjithsesi une mbetem me shume per masonet sepse ka emra masonesh ne bote qe kane bere histori dhe keta emra jane pergjithesisht njerez qe kane luftuar e punuar per paqen dhe liri te popujve.
    gjithsesi duhet te kemi parasysh qe llafe jane ben vaki edhe sjane te verteta. dhe bejm mire mos ti marim shume seriozisht keto muhabete se kam pare njerez qe jane shume te fiksuar mbi masonet komplotet etj.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •