Close
Faqja 24 prej 25 FillimFillim ... 1422232425 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 246
    i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    ...
    T'sfidoj prap ta gjesh nje fjali ose paragraf ku une jam kunder amerikes ne ate koment.
    Ja ku i ke: prej se i përmende "zarfet"

...
    Kesaj fjalie nese ja hjekim ate "lavdishem", del plotesisht e sakte, ashtu ka ndodh, i ke reportazhet e mbledhjeve te kuvendit (nderhyrjet nga jashte, pauzat me zor, telefonatat, zarfet), jo qe po e them une. (1)
    ...
    Ku ka n'bote nje hajn qe zihet te mos jep asnje pergjegjesi, madje te perkedhelet prej "shkelqesis se tij". (2)
    ...
    Kush e mbeshtet serbin automatikisht vetvetiu del kunder VV, le te jete shkelqesia e tij e ndyre apo pushtetaret jolegjitim vendor momental qe perfaqesojne shtetin e Kosoves.. (3)
    ...
    ...
    Ne te njejten kohe ne nuk duam qe perfaqesuesit amerikan duke shfrytezuar autoritetin qe kane si aleate qe na ndihmuan te "lirohemi" nga serbia, te sillen ne menyre te papergjegjshme, ta mbeshtesin korrupsionin me vepra(sepse me fjale nuk e bejne dot), ti mbeshtesin politikat veteshkaterruese banditeske kriminale te lidereve partiak e shteteror te Kosoves e me gjere. (4)
    ...
    Eshte e paimagjinueshme Kosova dhe Shqiperia pa ndihmen e amerikaneve, ketu s'ka hamendje, mirepo edhe me kete ndihme hileqare aktuale nuk shohim ardhmeri. (5)
    ...
    Kjo ne praktik na ben me proamerikan se vet perfaqesuesit e Amerikes, te cilet ne menyre indirekte po e tradhetojne, duke mbeshtetur lideret mafijoze te Kosoves. (6)
    Jo cfare Bieber-i, problem eshte izolacionizmi amerikan, se deri sot qe 12 vjet ne Kosove, e 20 ne Shipni ne knaqen krejt.. na e ndriten te tashmen(buke s'po kem sa duhet), qka do te bajme kur te izolohen se..??? O mend o mend.. sa te nevojshme jeni ne kete shkretetire shqiptare.(7)

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Ti antijanull duhet shpejt e shpejt me vendos a je me shkije a me shqiptar..
    Nese je me shqiptar ateher je me Albin Kurtin, nese je me cilindo tjeter ateher je me shkije.. pa diskutim. Voten tende ma mire jepja tadiqit drejteperdrejt.. se sa permes ndermjetesuesve te tij-politikane shqipfoles kosovar, te cilet i marrin urdherat e beligradit permes evropes dhe i zbatojne me perpikeri, duke ju a shitur juve si keshilla e kushte evropiane.

Nese nuk din ende me cilin je, hamendesh, ateher te tregoj une.. JE ME SHKIJE.
    Abstenimi eshte me shkije, duke u bazuar ne:
    Nese nuk angazhohesh,punon per atdheun tend, ateher automatikisht ky mosangazhim yti i kontribuon armikun tend(hygo ose volter).

Prandaj, mos i nderliko gjerat, mos i ngarko se s'ka nevoje per shume filozofime. Politika eshte e flliqte po.. por e thjeshte. T'tregova fare mire qysh e menoj une per ameriken, atu ne ne asnje menyre te mundshme qe ta studiosh nuk gjen antiamerikanizem, por vetem amerikanizem puro. T'sfidoj prap ta gjesh nje fjali ose paragraf ku une jam kunder amerikes ne ate koment.
    Komplimenti Mbinjeri, e ke shkru me te vertet mire kete koment. Kjo "Albini është institucion,që nuk mund të manipulohet,nuk mund të i bëhet presion, nuk mund të korruptohet!", eshte mbi te gjitha.
    Por, s'ke qka te besh, kur dikush s'don te kuptoje, gjen e fut njemije pyka. Qe psh skipetari, megjithese ti fill e per pe spjegove arsyet pse Albini meriton ta mbeshtesim ne perpjekjet e tij per ta kendellur qytetarin dhe me te edhe Kosoven, ky doli te kulti i individit. Jam i bindur qe ky nuk ka lexu asnje shkrim te Albinit, sic nuk i lexon as komentet tona, veq ja fut shkurt e trup. Prandaj mos ja ve veshin, se ky shkon kah shkon shumica, kur te behemi ne shumice(edhe pse eshte e veshtire por do te behemi nese deshirojme shqiptar te mbesim), ateher edhe ky eshte i joni pa diskutim.
    Sa mos me i përsërit ato që i shkrova, po shprehem se jam me Leonora Jakupin. Nëse Leonora Jakupi bëhet me ju, atëher edhe unë jam me ju.

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga skipetar Lexo Postimin
    Ja ku i ke: prej se i përmende "zarfet"
    as edhe nje nuk eshte kunder amerikes..
    jan kunder serbis, kunder korrupcionit, kunder hajnis..
    kunder zarfit krejt Kosova ka qen.. perveq pdk-se natyrisht, krejt gazetat e kan kritiku.. une jam me i mbrami.
    Nuk e di a nuk po i kupton a po shitesh kinse..

Leonora sikur ta perdorte gojen veq per do pun tjera, jo edhe me knu, kish ba.. po ajo po don qka s'ja rrok e te ne nuk ka vend, ne jemi serioz jo palaqo..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Edhe nëse nuk ka përfitim drejtpërsëdrejti prej hekurudhës, Gjermania e mirëmban dhe nuk e privatizon plotësisht për shkak të rëndësisë që e ka në zhvillimin e tregtisë në vend. Pra, përfitimin e nxjerr se i shërben për lëvizjen e njerëzve dhe mallarave, me rëndësi për zhvillimin e tregtisë në vend.

Pajtohem se duhet të bëhet analizë para privatizimit të ndërrmarjeve. Le të urdhërojnë, pra, të gjitha partitë politike, në pozitë e në opozitë, dhe le të dalin me analizen e tyre për privatizimin e PTK-ës, që është e pashmangshme. Dyshoj që e bëjnë këtë se më e lehtë për me marrë pikë në politikë është me u çirrë e me qortu pasi që të bëhen marrëveshje të privatizimit se sa me punu e bashkpunu në analiza para privatizimit.
    Pikerisht pse disa nga ekspertet e ekonomise e kane bere nje analize te tille jane kunder privatizimit te PTK-se. Nje nder ta eshte edhe Shpend Ahmeti ( ekonomist nga Harvard-i) te cilet jane kategorikisht kunder privatizimit te PTK-se.
    Ne po e shesim PTK-ne per te shtruar rrugen e kombit e cila ekonomikisht nuk eshte aspak rentabile. Rentabiliteti i nje rruge matet me frekuentimin e asaj rruge gjate nje viti, dhe sipas perllogaritjeve as Kosova e as Shqiperia nuk kane pasur llogari te ndertojne nje rruge aq te shtrenjte. Por, me vet emrin rruga e kombit tregon se eshte duke u ndertuar per qeshtje kombetare e jo ekonomike. Por, nje gje e tille po na kushton ekonomikisht.

Gjermania ka nje fitim shume te madh nga hekurudhat, dhe eshte e kunderta e asaj qe ti thua. Ne Gjermani transporti kryesor i njerezve dhe i mallrave eshte nepermes hekurudhave. Diten perdoren hekurudhat kryesisht per bartjen e pasagjereve, ndersa naten per bartjen e mallrave.

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga Damastioni Lexo Postimin
    Pikerisht pse disa nga ekspertet e ekonomise e kane bere nje analize te tille jane kunder privatizimit te PTK-se. Nje nder ta eshte edhe Shpend Ahmeti ( ekonomist nga Harvard-i) te cilet jane kategorikisht kunder privatizimit te PTK-se.
    Ne po e shesim PTK-ne per te shtruar rrugen e kombit e cila ekonomikisht nuk eshte aspak rentabile. Rentabiliteti i nje rruge matet me frekuentimin e asaj rruge gjate nje viti, dhe sipas perllogaritjeve as Kosova e as Shqiperia nuk kane pasur llogari te ndertojne nje rruge aq te shtrenjte. Por, me vet emrin rruga e kombit tregon se eshte duke u ndertuar per qeshtje kombetare e jo ekonomike. Por, nje gje e tille po na kushton ekonomikisht.

Gjermania ka nje fitim shume te madh nga hekurudhat, dhe eshte e kunderta e asaj qe ti thua. Ne Gjermani transporti kryesor i njerezve dhe i mallrave eshte nepermes hekurudhave. Diten perdoren hekurudhat kryesisht per bartjen e pasagjereve, ndersa naten per bartjen e mallrave.
    Kush po thote qe PTK po privatizohet per ndertimin e rruges se kombit?
    Shpend Ahmeti nuk eshte ekonomist i harvardit,po i univerzitetit amerikan ne bullgari,ai ka specializu ne J.F KENEDI school ne harvard,kjo shkoll eshte diqka e ngjashme me shkollen e kumurovcit ku specializoheshin kuadrot komuniste,ne shkollen J.FK specializoin per vjedhje te donacioneve,krijimin e ojq profitabile dhe katapultimin ne politike.

Shpendi nuk eshte kunder privatizimit te PTK ai e kundershton privatizimin nga kjo qeveri,ai don qe privatizimi te behet kur shpendi te vie ne pushtet,me cilen parti vjen shpendi ne pushtet hiq nuk i dihet,me vetfundosjen JO kurre,shpendin neser mund ta gjesh ne ldk e as pdk nuk perjashtohet.

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    as edhe nje nuk eshte kunder amerikes..
    jan kunder serbis, kunder korrupcionit, kunder hajnis..
    kunder zarfit krejt Kosova ka qen.. perveq pdk-se natyrisht, krejt gazetat e kan kritiku.. une jam me i mbrami.
    Nuk e di a nuk po i kupton a po shitesh kinse..

Leonora sikur ta perdorte gojen veq per do pun tjera, jo edhe me knu, kish ba.. po ajo po don qka s'ja rrok e te ne nuk ka vend, ne jemi serioz jo palaqo..
    Po qysh munesh me kon kunër "a vritet pafajsia?".

Tash ma e mushe menen me u bo me Adelina Ismailin.

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719

Nëse e lexon edhe njëher atë që shkrova në lidhje me hekurudhat në Gjermani, e vëren se nuk ishte kundërshtim, por shtova se edhe nëse nuk ka përfitim dretjpërsëdrejti...

Ti shkruan se Shpend Ahmeti i Harvard-it është kundër privatizimit të PTK-ës, e tjetri mundet me shkru se Chuck Norris-i i Wharton-it është për privatizimin e PTK-ës. Pa i studju analizat e njërit dhe tjetrit, lirisht mundesh edhe me u pajtu me Hazbijen e Kurtovitëve, se ajo e ka më së miri se është për privatizimin e pjesshëm të PTK-ës.

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Drenica 97 Lexo Postimin
    Kush po thote qe PTK po privatizohet per ndertimin e rruges se kombit?
    Shpend Ahmeti nuk eshte ekonomist i harvardit,po i univerzitetit amerikan ne bullgari,ai ka specializu ne J.F KENEDI school ne harvard,kjo shkoll eshte diqka e ngjashme me shkollen e kumurovcit ku specializoheshin kuadrot komuniste,ne shkollen J.FK specializoin per vjedhje te donacioneve,krijimin e ojq profitabile dhe katapultimin ne politike.

Shpendi nuk eshte kunder privatizimit te PTK ai e kundershton privatizimin nga kjo qeveri,ai don qe privatizimi te behet kur shpendi te vie ne pushtet,me cilen parti vjen shpendi ne pushtet hiq nuk i dihet,me vetfundosjen JO kurre,shpendin neser mund ta gjesh ne ldk e as pdk nuk perjashtohet.
    Nuk dua te mbroje apo ta shaj asnje person, por nuk mund mendoj se duhet t'ia mohojme aftesite profesionale Shpend Ahmetit. Sa i perket epiteteve tjera te cilat je duke ia mveshur Universitetit Amerikan ku ai ka studiuar, nuk mundem asgje tjeter te them pos se jane thashetheme.
    Sa i perket PTK-se dhe supozimeve tua se qellimi i tij eshte qe te privatizoj ai PTK-ne kur te marr pushtetin jane prap supozime pa asnje baze apo fakt, keshtu qe prap vleresohen si thashetheme dhe nuk ia vlen te merremi me to. Une mendoj se PTK-ja eshte e domosdoshme te privatizohet pas fillimit te ndertimit te rruges se kombit. Arsyeja eshte e thjeshte: Nuk kemi para per te vazhduar punimet nese nuk privatizohet PTK-ja. Nese ti din ndonje burim parash te cilat i paska qeveria pa e privatizuar PTK-ne atehere edhe une do te mendoj se Shpendi e paska ate qellim qe ti je duke e cekur.

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Nëse e lexon edhe njëher atë që shkrova në lidhje me hekurudhat në Gjermani, e vëren se nuk ishte kundërshtim, por shtova se edhe nëse nuk ka përfitim dretjpërsëdrejti...

Ti shkruan se Shpend Ahmeti i Harvard-it është kundër privatizimit të PTK-ës, e tjetri mundet me shkru se Chuck Norris-i i Wharton-it është për privatizimin e PTK-ës. Pa i studju analizat e njërit dhe tjetrit, lirisht mundesh edhe me u pajtu me Hazbijen e Kurtovitëve, se ajo e ka më së miri se është për privatizimin e pjesshëm të PTK-ës.
    Varet se kush eshte duke i bere analizat e arsyeshmerise ekonomike si per PTK-ne si per rrugen e kombit. Ne fund te fundit jane qeshtje interesash si ekonomik ashtu edhe politik. Pastaj, ekzistojne qasjet e ndryshme dhe nga kende te ndryshme te pikeveshtrimit te asaj analize. Qeveria sigurisht qe e sheh nga aspekti tjeter, ndersa opozita nga tjetri. Une personalisht mendoj se ne kete rast opozita ka te drejte se PTK-ja po privatizohet per rrugen e kombit. Per mendimin tim privatizimi i PTK-se nuk ka nevoje te behet ne kete moment kur ajo eshte nder subjektet me rentabil ne Kosove. Udheheqja e PTK-se eshte ajo e cila do te duhej te depolitizohej, dhe t'ju lihet ne dore eksperteve apartiak te udheheqin me PTK-ne ne menyre qe PTK-ja te funksionoj si duhet.

Eshte i njejti problem me kendveshtrimin e problemit me FMN. Opozita thot se FMN per shkak te rritjes se pagave pa mbulese buxhetore e kane anuluar marreveshjen dhe nuk na i kane dhene 120 mil., pozita thote se FMN nuk e ka prishe marreveshjen por ajo eshte zhvendosur ne nje shkalle tjeter, dhe tani 120.mil e parapare per kete vit do te shqyrtohet mundesia qe te jipen vitin e ardhshem.

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Varet se kush eshte duke i bere analizat e arsyeshmerise ekonomike si per PTK-ne si per rrugen e kombit. Ne fund te fundit jane qeshtje interesash si ekonomik ashtu edhe politik. Pastaj, ekzistojne qasjet e ndryshme dhe nga kende te ndryshme te pikeveshtrimit te asaj analize. Qeveria sigurisht qe e sheh nga aspekti tjeter, ndersa opozita nga tjetri. Une personalisht mendoj se ne kete rast opozita ka te drejte se PTK-ja po privatizohet per rrugen e kombit. Per mendimin tim privatizimi i PTK-se nuk ka nevoje te behet ne kete moment kur ajo eshte nder subjektet me rentabil ne Kosove. Udheheqja e PTK-se eshte ajo e cila do te duhej te depolitizohej, dhe t'ju lihet ne dore eksperteve apartiak te udheheqin me PTK-ne ne menyre qe PTK-ja te funksionoj si duhet.

Eshte i njejti problem me kendveshtrimin e problemit me FMN. Opozita thot se FMN per shkak te rritjes se pagave pa mbulese buxhetore e kane anuluar marreveshjen dhe nuk na i kane dhene 120 mil., pozita thote se FMN nuk e ka prishe marreveshjen por ajo eshte zhvendosur ne nje shkalle tjeter, dhe tani 120.mil e parapare per kete vit do te shqyrtohet mundesia qe te jipen vitin e ardhshem.
    Kur është në pyetje ekonomia, në Kosovë si pozita edhe opozita shprehen se janë për ekonomi të tregut të lirë. Kështu që, nuk ka mundësi që të kenë qasje të ndryshme pozita dhe opozita sa i përket privatizimit. Gjithashtu, kur bëhet fjalë për politikë, në Kosovë si pozita ashtu edhe opozita shprehen se janë të krahut të djathtë. Kështu që, nuk ka mundësi që të kenë, dhe në të vërtet, nuk i kanë ndryshe programet e tyre politike.

Rrjedhimisht, si ekonomikisht e si politikisht, analizat e pozitës dhe opozitës nuk do të duhej me ndryshu. Analizat janë punë e tyre, e analiza nuk ka. Ka vetëm fjalë që janë shfaqje të rrejshme të mospajtimeve të pozitës dhe opozitës.

Kur pozita del me llogaritje të përafërt të vlerës së PTK-ës prej 300 deri në 600 milion euro, e opozita nuk ka kurrfarë analize që me ju kundërvy kësaj llogaritje, atëher, nuk i bëjnë nder me e përmend Harvardin disa nga pozita e nga opozita.

Faqja 24 prej 25 FillimFillim ... 1422232425 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •