Une nuk thash qe situata eshte rruge e shtruar me lule, mirepo nuk eshte as e tille sic e paraqisni ju, se ku i shihni ata njerez te uritur, e dini ju, une per vete kur dal neper Shqiperi shoh njerez me probleme mbipeshe e jo njerez te uritur. Shoh shume bastore dhe njerez te dhene pas ketyre dukurive, kjo sidomos ne province, mirepo per njerez te uritur kete po e degjoj nga ju!
Une nuk thash se mund te shetisesh ne Evrope me 100 euro ne xhep, une thash qe mund ta "prekesh" Evropen dhe jo vetem ta shohesh ne TV sic ndodhte ne 1990. Kjo ishte replike me Juaniton qe tha se gjendja tani eshte sikur e 1990, pra per t'i treguar atij se ky krahasim nuk qendron, s'ka "brume"per revolucion sic kishte atehere. Sot edhe ne protesta nese do t'i ftosh njerezit, duhet t'i paguash qe te godasin policet, kurse ne 1990 kur rrezonin buste e benin greva urie, nuk merrte kush para nga njeri.
Nuk e di cka nenkupton ti me termin GTP, nese e ke fjalen per GDP-ne, atehere mund te te them se si Shqiperia, ashtu edhe Kosova ishin me "fat", ato te dyja perballuan krizen financiare 2008-2010 dhe kishin trend pozitiv gjithe kohen. Shiko Greqine apo vende te ngjashme, po te ndodhte ajo gjendje ne Shqiperi, atehere do t'i jepja te drejte Juanitos dhe ty. Perndryshe, them se shihni situaten permes nje dioptrie shume te shtremberuar. Gjendja nuk eshte mire, mirepo nuk eshte katastrofe sic e paraqisni ju te dy.
Krijoni Kontakt