Close
Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 217
    ♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Mendimi yt, jo i imi.

Te thuash qe mburrja eshte karakteristike shqiptare, s'eshte aspak e drejte, eshte karekteristike individuale. Kjo thenie eshte per ata njerez qe mburren kot dhe jo te fusesh nje popull te tere ne nje thes sic bere ti.
    Man , man , man ! Shqiptaret nuk jane mburracake ?!?!?! - Shiko se po na humbet vlerat ti ! Protestojme per kete NA Shqipot !
    Nje shembull te thjeshte po te jap ( taze , modern te koheve te fundit ). Ne viziten e pare qe bera ne Shqiperi viti '91 ( ne ate kohe jetoja ne Greqi ) ne rruge vetem makina Mercedes shikoje . Ne 20 makina qe kalonin rruges 19 ishin Mercedes dhe 1 ishte ndoshta BMW . Marka nga me te ndryshme dhe nga makinat me te shtrenjta vidheshin , por ne Shqiperi vetem Mercedesi arrinte , asnje marke tjeter . Si e shpjegon ti kete fakt ? Mos valle gjendja ekonomike ishte me e mire atehere apo mundesia per ta mbushur me gas ishte me e madhe ? Jo , nuk ma do mendja . Ishte emri qe kishte fituar nje popullaritet dhe competition (perkthyer ne shqip= mburrje) qe na bente ne te zgjidhnim vetem ate marke vs faktit qe mundesia per te blere nje Fiat ,qe konsumon fare pak gas ishte me e favorizueshme .
    Vone ,vone shume vone qe njerezit me bizneze te ndryshme (te qelbura of course) filluan te blenin Lamborghini apo ku ta di une .
    Dy stories do te tregoj . E para ka ndodhur para 3-4 vjeteve . Me rastisi qe kishja ngecur ne trafik me makinen time ne downtown Toronto . Me kap syri nje Lamborghini flash flash e verdhe qe ndaloi dhe parkoi exactly ne fire-hydrant (!!!) Sa doli nga makina krahet "I LA HAPUR", medemek doli nga makina se kishte gjasme pune . Qe te gjithe kthyen koken dhe po shikonin . Sa e pashe gjeja e pare qe thashe Shqiptar ky - No waaay he is not Albanian - Vura edhe bast me pasagjeret qe kishja ne makine . Perfituar nga rasti qe makinat nuk po leviznin fare se kishte ndodhur aksident ( just to prove my point and made me to win the bet) degjova : 'Cap, hey man 'cap... pasuar me vone - he morr burre ...ah ja bofsha nonen (sorry for my bad language )-shprehje tipike e nje shqiptari . Nuk ishin rrobat/veshja qe e tradhetuan ate djale , vetekuptohet qe nuk ishte euforia per nje makine kaq te shtrenjte por ajo qe ne shqip-troc quhet MBURRJE .
    By the way , Rolls Royce dhe makina te shtrenjta nuk shikon ne rruge ose autostrada pa leke , ato perdorin ETR . Guess kush i frekuenton keto rruge ? - Verja emrin vete !
    E dyta : lexova ne nje reviste shqiptare para ca kohe qe the owner i nje stacioni televiziv kishte pesuar aksident ne rruget e Tiranes . Mendo se me cfare shpejtesie ishte neper ato rruge Tirane , cfare marke kishte ?!- Nqs thua qe shpejtesia ishte 230 km/ore dhe ishte Lamborghini , atehere pergjigja jote eshte e sakte .Se pasagjere ta them une qe kishte dy bukuroshe .Grate duhen per ne shtepi se kush do ta beje varrimin me vone (!)

Kam blere makine te re - Mercedes , Mercedes - kjo eshte shprehja tipike e shqiptareve ketu ne Kanada , sidomos e kosovareve .Tek-tuk ndonje BMW ose Lincoln . His brag about his new car dhe nxjerrja ne ankand e zenies te nje dashnoreje te re quhet CIVILIZIM ne Shqiperi . Arsyeja nuk eshte se ata duan to mark their own territory nga dashuria apo xhelozia , por thjesht per mburrje .

Bragging perkthehet Shqiptar !!! Pike, nuk luan as topi kete .

U zgjata shume . Sorry !

Sa per racista jemi . Qe ne kohen e Enverit edhe pse ne shkolle na edukonin per racizmin , nje unspoken tabu zbatohej ne jete .
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    admiral leni shkencat

a jan romet shqiptar?

n erast se ti ban fmi me ni braziljane fmija asht gjys shqiptar gjys brazilian.
    O derjans, pse nuk m'u pergj pyetjes qe te bera me lart? Po t'a ribej pyetjen duke e lidhur me shembullin ne fjale: femija eshte gjysem shqiptar e gjysem brazilian, po femijet e ketij femijes nqs ky martohet me shqiptar, c'a i bie te jene? Dmth sa breza duhet te kalojne qe kjo "gjysem brazilian" te kthehet thjesht ne "origjine braziliane"?

Te jesh shtetas i shqiperise varet edhe nese je rritur ne shqiperi, ke marre te tera traditat, kulturen etj.

La vita non si spiega, si VIVE!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Te jesh shtetas i shqiperise varet edhe nese je rritur ne shqiperi, ke marre te tera traditat, kulturen etj.
    Sipas kesaj i bie qe arbereshet te jene italiane. Ose shqiptaret e Amerikes, Turqise, Greqise, Ukraines te jene vendore...
    Absurde.

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Man , man , man ! Shqiptaret nuk jane mburracake ?!?!?! - Shiko se po na humbet vlerat ti ! Protestojme per kete NA Shqipot !
    Nje shembull te thjeshte po te jap ( taze , modern te koheve te fundit ). Ne viziten e pare qe bera ne Shqiperi viti '91 ( ne ate kohe jetoja ne Greqi ) ne rruge vetem makina Mercedes shikoje . Ne 20 makina qe kalonin rruges 19 ishin Mercedes dhe 1 ishte ndoshta BMW . Marka nga me te ndryshme dhe nga makinat me te shtrenjta vidheshin , por ne Shqiperi vetem Mercedesi arrinte , asnje marke tjeter . Si e shpjegon ti kete fakt ? Mos valle gjendja ekonomike ishte me e mire atehere apo mundesia per ta mbushur me gas ishte me e madhe ? Jo , nuk ma do mendja . Ishte emri qe kishte fituar nje popullaritet dhe competition (perkthyer ne shqip= mburrje) qe na bente ne te zgjidhnim vetem ate marke vs faktit qe mundesia per te blere nje Fiat ,qe konsumon fare pak gas ishte me e favorizueshme .
    Vone ,vone shume vone qe njerezit me bizneze te ndryshme (te qelbura of course) filluan te blenin Lamborghini apo ku ta di une .
    Dy stories do te tregoj . E para ka ndodhur para 3-4 vjeteve . Me rastisi qe kishja ngecur ne trafik me makinen time ne downtown Toronto . Me kap syri nje Lamborghini flash flash e verdhe qe ndaloi dhe parkoi exactly ne fire-hydrant (!!!) Sa doli nga makina krahet "I LA HAPUR", medemek doli nga makina se kishte gjasme pune . Qe te gjithe kthyen koken dhe po shikonin . Sa e pashe gjeja e pare qe thashe Shqiptar ky - No waaay he is not Albanian - Vura edhe bast me pasagjeret qe kishja ne makine . Perfituar nga rasti qe makinat nuk po leviznin fare se kishte ndodhur aksident ( just to prove my point and made me to win the bet) degjova : 'Cap, hey man 'cap... pasuar me vone - he morr burre ...ah ja bofsha nonen (sorry for my bad language )-shprehje tipike e nje shqiptari . Nuk ishin rrobat/veshja qe e tradhetuan ate djale , vetekuptohet qe nuk ishte euforia per nje makine kaq te shtrenjte por ajo qe ne shqip-troc quhet MBURRJE .
    By the way , Rolls Royce dhe makina te shtrenjta nuk shikon ne rruge ose autostrada pa leke , ato perdorin ETR . Guess kush i frekuenton keto rruge ? - Verja emrin vete !
    E dyta : lexova ne nje reviste shqiptare para ca kohe qe the owner i nje stacioni televiziv kishte pesuar aksident ne rruget e Tiranes . Mendo se me cfare shpejtesie ishte neper ato rruge Tirane , cfare marke kishte ?!- Nqs thua qe shpejtesia ishte 230 km/ore dhe ishte Lamborghini , atehere pergjigja jote eshte e sakte .Se pasagjere ta them une qe kishte dy bukuroshe .Grate duhen per ne shtepi se kush do ta beje varrimin me vone (!)

Kam blere makine te re - Mercedes , Mercedes - kjo eshte shprehja tipike e shqiptareve ketu ne Kanada , sidomos e kosovareve .Tek-tuk ndonje BMW ose Lincoln . His brag about his new car dhe nxjerrja ne ankand e zenies te nje dashnoreje te re quhet CIVILIZIM ne Shqiperi . Arsyeja nuk eshte se ata duan to mark their own territory nga dashuria apo xhelozia , por thjesht per mburrje .

Bragging perkthehet Shqiptar !!! Pike, nuk luan as topi kete .

U zgjata shume . Sorry !

Sa per racista jemi . Qe ne kohen e Enverit edhe pse ne shkolle na edukonin per racizmin , nje unspoken tabu zbatohej ne jete .
    Po mire mo Viola, ti nuk pyete asnji nga keta pronaret e Benzit, psh., se perse moren Benz dhe jo nje makine tjeter? A e di ti qe Benzat jane nje nga makinat me rezistente ne Shqiperi? Po te kesh parasysh rruget e Shqiperise, a nuk te duket se ka nje fare racionalizmi pas kesaj? Vec te tjerash, shumica e benzave ne Shqiperi nuk jane Mercedesa te tipit luksos, madje shume prej tyre jane prodhime te vjetra.

Nje tjeter arsye arsye per Benz: eshte me e lehte te gjesh pjese kembimi per kete marke makine se per disa marka te tjera, dhe kjo s'eshte cudi po te kihet parasysh se Benz eshte nje kompani e integruar shume mire ne Europe - eshte me e lehte te gjesh pjese kembimi per nje Benz se per nje Hunday, psh. (dhe kete e them nga praktika).

Pyesni, mer Zot, pyesni per k'to gjera, mos kini turp!

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Sipas kesaj i bie qe arbereshet te jene italiane. Ose shqiptaret e Amerikes, Turqise, Greqise, Ukraines te jene vendore...
    Absurde.
    Po jo ore jo! Arbereshet e italise rrezik i ruajne me mire traditat shqiptare se ne shqiptaret vete. Ama, nuk ia kane haberin shqiperise.... nuk kane qene asnjehere ne shqiperi, e nuk e dine se c'behet atje. Ti i quan shqiptar keto? Une jo, po te mos ma thonin vete qe une jam arberesh, do thoja me 100% qe ky/kjo qenka italjane.
    Te jap nje shembull konkret. Kam nje shoqe italjane, por e lindur edhe e rritur ne nje qyteze ku trecereku jane arberesh, ndaj edhe kjo vete flet gjuhen arbereshe (me shkrinte se qeshuri kur fliste e plus kur isha duke folur une shqip ne telefon afrohej e degjonte me vemendjen nese arrinte te kuptonte ndonje fjale). Edhe shume tradita te arberesherve i dinte.... por ajo vete s'kishte asgje me arbereshet, eshte italjane puro! Ndaj, nqs nje arberesh nuk t'a thote qe jam e/i tille, ti e une s'do e merrnin vesh qe eshte.

Ndersa femijet e dy prinderve shqiptar por te lindur ne amerike psh, nqs kane prinder qe nuk ia fusin ne gjak dashurine per shqiperine, nqs nuk shkojne ne shqiperi per pushime etj etj, do thone: kam origjine shqiptare por kam lindur ne amerike. Njoh plot raste te tilla!

La vita non si spiega, si VIVE!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Po jo ore jo! Arbereshet e italise rrezik i ruajne me mire traditat shqiptare se ne shqiptaret vete. Ama, nuk ia kane haberin shqiperise.... nuk kane qene asnjehere ne shqiperi, e nuk e dine se c'behet atje. Ti i quan shqiptar keto? Une jo, po te mos ma thonin vete qe une jam arberesh, do thoja me 100% qe ky/kjo qenka italjane.
    Te jap nje shembull konkret. Kam nje shoqe italjane, por e lindur edhe e rritur ne nje qyteze ku trecereku jane arberesh, ndaj edhe kjo vete flet gjuhen arbereshe (me shkrinte se qeshuri kur fliste e plus kur isha duke folur une shqip ne telefon afrohej e degjonte me vemendjen nese arrinte te kuptonte ndonje fjale). Edhe shume tradita te arberesherve i dinte.... por ajo vete s'kishte asgje me arbereshet, eshte italjane puro! Ndaj, nqs nje arberesh nuk t'a thote qe jam e/i tille, ti e une s'do e merrnin vesh qe eshte.
    Arbereshet, shqiptaret e Kosoves, Malit te Zi, Maqedonise, Greqise, Amerikes, Turqise, e tjere, deshmojne se mund te jetosh me gjenerata te tera ne vende tjera, por ngelesh shqiptar. Deshmojne se te qenurit shqiptar nuk kerkon te kesh qene ne Shqiperi, te njohesh aktualitetin atje. Une per vete vec nje here kam qene ne Shqiperi. Prinderit e mi asnjehere. Fisi im poashtu. Por jemi shqiptare. Ashtu sic jane arbereshet, arvanitet, e tjere e tjere poashtu shqiptare.

Ne perdorim te rastit te Agronit te Shkodres kjo tregon se Agroni nuk eshte shqiptar, por zezak qe flet shqip dhe njeh kulturen shqiptare. Si arbereshi qe e njeh kulturen dhe gjuhen italiane, por nuk eshte italian, ashtu nuk eshte as Agroni qe njeh gjuhen dhe kulturen shqipe shqiptar.

Ndersa femijet e dy prinderve shqiptar por te lindur ne amerike psh, nqs kane prinder qe nuk ia fusin ne gjak dashurine per shqiperine, nqs nuk shkojne ne shqiperi per pushime etj etj, do thone: kam origjine shqiptare por kam lindur ne amerike. Njoh plot raste te tilla!
    Njoh dhe une raste te tilla. Arsyet jane te ndryshme. Ne rend te pare mungesa e ngritjes personale dhe arsimore. Nuk mund te presim nga nje familje shqiptare analfabete qe shkon ne Amerike te kete kurriz te mjaftueshem per te mos u asimiluar, per t'ju bere balle sfidave te emigrimit pa u fundosur ne to. Dhe arsye tjeter eshte ky mentaliteti qe mundohen disa te perhapin ne kete teme: Mentaliteti se "po nuk perziem me fara tjera, behemi raciste". Gjepura.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Viola, menyren sesi arsyeton ti i bie te them une qe kanadezet jane te gjithe alkolike. Ngelen duke u dehur kur vijne ketej ne amerike!! Por une nuk e them kete sepse e di arsyen, alkoli eshte me lire ne US pastaj jane me pushime dhe per te shijuar veten do pijne.

Ka leke te bleje lamborghini tjetri le ta bleje, s'me intereson gje mua. Kur flas fillimisht bazohem tek vetja, me pas tek familja, pastaj shoqeria. Nuk shkoj te bej stereotipi tek nje njeri qe shoh rruges qe as nuk e kam idene me cfare pune merret. Duke folur me bazen qe njoh vete dhe jo te pa njohuren, shqiptaret per mua nuk jane rracista. Jane punetore qe kembengulin per femijet e tyre te vazhdojne shkollen. Shkolla eshte jeta...besoj qe edhe kete thenie e ke degjuar, nga nje popull ku Enveri (meqe e permende) nuk i linte te benin shkolle metej te mesmes. Si ka mundesi kjo mani per ti shkolluar femijet kur shumica e prinderve tane kane vetem te mesmen? Ja pra keto jane shqiptaret qe njoh une. Jo rracista, jo mburraveca, por punetore te thjeshte qe drejtojne familjen ne rrugen e duhur.

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Jo aspaaaaak

Sepse shqiptaret kan probleme me njeri tjetrin me shume se sa me te tjeret. Une mund te them nuk jan racista apo nacionalista jan thjesht , lokalista brenda kufijve te teritorit te vet.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Pse qe kur rracizmi ka te beje me pashaporten dhe karten e identitetit ?

Ca lidhje ka kushtet apo dokumentat lol ?

Ca e ke kete arsyetim te denje per oren 3 te mengjesit ?
    Seriozisht e ke ti qe nje Shqiptar dhe nje Braziliane do sillnin ne jete nje femije Shqiptar, apo e shkruajte ne eufori/frymezim e siper ? Personalisht me duket absurde,ndoshta dhe ty do te te duket po ta mendosh thelle thelle.
    Mesa di une nuk ka lidhje rracizmi me nenshtetesine...ose pikpamja ime personale per rracizmin nuk perfshin nenshtetesine apo car di une ca mund te perdoresh si argument me baze pambuku ti.
    Rracizem quhet kur ti urren komplet shtetasit Armene (pershembull) ? Mua s me rezulton rracizem , andej nga koncepti dhe nocionet e tua per rracizmin,ashtu rezulton ?
    per ty nqs nje nje cift braziliano shqiptar, lindin nje femije, ti thua qe nuk eshte shqiptar. nje brazilian qe arsyeton si ti, thote qe nuk eshte brazilian.
    pra nuk eshte as brazilian e as shqiptar...
    nje gje e tille nuk ka kuptm. si pefundim mendoj se arsetimi yt hidhet poshte, pasi ky femije dicka eshte...

sdq po e perseris: per mua, nqs nje shqiptar/e ben nje femije me nje te huaj dhe ky femije lind rritet shkollohet dhe jeton akoma ne shqiperi, ky femije eshte SHQIPTAR
    te pyeta se cila jane ato kushtet qe duhen plotesuar per t'u quajtur shqiptar?
    te jesh 100% i bardhe?!
    te dy prinderit t'i kesh shqiptar?!
    te dish mire gjuhen shqipe?! (po te ishte ky nje nga kushtet 30% te FSH do quheshin te huaj. lol)
    si vazhdon lista?

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    admiral leni shkencat
    a jan romet shqiptar?
    n erast se ti ban fmi me ni braziljane fmija asht gjys shqiptar gjys brazilian.
    po per shkence te kemi ty ketu. nuk te heqim ekskluzivitetin.
    per ate vajzen ti the qe eshte vetem nenshtetase shqiptare, por kurre shqiptare.
    nderkohe ajo ka nje prind shqiptar e nje prind rom.
    pra sipas llogjikes tende del gjysem shqiptare, qe sipas teje do te thote te mos jesh kurre shqiptare (fjalet e tua keto).
    vertete shkence. 2+2=7
    a mund te thuash edhe per femijet e kesaj qe nuk do te jene kurre shqiptare???

http://www.youtube.com/watch?v=yXTxi1yBv_g
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 26-06-2011 mė 09:13
    Vasudhaiva Kutumbakam

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Mund te thuhet qe ne jemi nje popull racist?
    Ka shqiptare qe urrejne se pari njeri tjetrin dhe deshirojne t'i bejne pengesa njeri tjetrit, ka shqiptare qe urrejne kombe e rraca te tjera. Por shumica e shikojne punen e vet dhe deshirojne nje jete normale. S'mund te pergjithesojme asgje. S'mund te themi qe jemi raciste

Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •