Close
Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 217
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    ....Me te njejtin sy na shohin dhe ato neve.
    Po kur te urren dikush o PINK, ti cfare do besh; do e dashurosh? Te zinjte ne i kemi trajtuar me shekuj si skllave, me te drejte mund te na urrejne edhe ne te bardhet.

P.S: Ky nicku yt me kujton ate kengetaren Pink, qe ka deklaruar se do deshironte te ishte zezake. Ndersa ti rezulton se nuk i duron dot.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    C'lidhje ka shqiptaret e kosoves me serbet dhe muziken 1here?

Nese une them rrace e ndyre per x rrace, nuk do te thote qe i urrej, edhe do i vras e pres, kush te me dali para. Edhe si rezultat do u bojkotoj muziken e tyre. Une nuk ushqej urrejtje per rracat e tjera. Tek askush.

Eshte preference or taj. Nese nuk kam qef te jem mes nje turme te zinjsh nga rraca te ndryshme, nuk ndjehem rehat. Domosdo, ca akte sjellje te disa rracave me duken te ndyra, therefore u jap ate etikim ne pergjithesi. Pak rendesi ka se ca mendon ti apo ato.
    Perderisa zotrote e di qe rracizmi ekziston, atehere?
    Yes rracizmi ekziston, dhe nga ato rracat e ndyra qe permenda me lart. Me te njejtin sy na shohin dhe ato neve.
    nga menyra se si shprehesh, duket sikur i urren. kjo perceptohet nga jashte.
    nese nuk i urren, shprehu ndryshe!
    kam pershtypjen se si ti mendojne edhe ata qe thone: "femrat shqiptare jane te gjithe prostituta..."

koherenca a e di c'eshte o pink? nuk nevoitet einsteini per te kuptuar ate qe pytete ti.
    te duket normale qe nje person qe urren zezaket, te pelqeje kengetare te zinj?
    te duket normale qe nje shqiptar nga kosova qe i urren serbet, te pelqje muzike serbe?
    do te te dukej normale qe hitleri te degjonte muzike hebraike?
    cdo gje lidhet me koherencen. njeriu duhet te jete koherent.
    Vasudhaiva Kutumbakam

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Rracista jo, na pelqen vetja po.
    Kam problem me te gjitha rracat/njerezit qe jane jo-familjare. Pike.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Nuk i urrej. Une qarte e thashe. Te urresh, apo urrejtje eshte fjale e fuqishme.

mos e lidh me muziken fare. Muziken do e pelqej deri aty ku ma pelqen veshi mua. Ka muzike nga te zinj qe ja vlen te degjohet, po ka dhe prodhim 'muzike' nga jevgj qe po behen milionera me pislliqe te tilla. Kesaj te fundit, fare mire nderroj kanalin.

Yes, rracizmi ekziston. Pavarsisht se cmendojme ne.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

the admiral;

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po te shfaqesh rracizem ndaj serbeve dhe grekeve deri ne nje fare mase mund ta kuptoj, por pse duhet te shfaqesh rracizem kunder popujve me ngjyre te zeze?
    me serbet dhe greket kemi dhe kemi pasur konfrontim, po me popujt me ngjyre te zeze jo.

shumica e shqiptareve ndoshta nuk kane pare ndonjehere zezake ne jeten e tyre.
    e pse duhet patjeter te jemi a priori rraciste ndaj afrikaneve kur nuk jemi konfrontuar asnjehere???
    nuk dote thot qe njeher te konfrontohemi e pastaj ti urrejm

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Shqiptaret vete jane viktima te racizmit, nuk jane raciste.
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga beni33 Lexo Postimin
    nuk dote thot qe njeher te konfrontohemi e pastaj ti urrejm
    e po keshtu eshte edhe me bukur. apo jo?
    te urrejme kot. per hobby.

e po befsh qejf atehere. uroj qe dikush ta shperblefte me te njejten monedhe, sepse e meriton.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Rracista jo, na pelqen vetja po.
    Kam problem me te gjitha rracat/njerezit qe jane jo-familjare. Pike.
    Pike edhe pikecuditese po deshe
    Ma shpjego cik c'nenkupton ti me "njerez jo familjar"? E pse keto jo familjar te japin probleme?
    Jo familjar mund te jene edhe banoret e te njejtit shtet (psh jug-veri) perderisa kane tradita e zakone t ndryshme... por s'besoj se krijojne problemi njeri-tjetrit.

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    e po keshtu eshte edhe me bukur. apo jo?
    te urrejme kot. per hobby..
    Epo he! Fol ti, se une e mora nje pergjigje me "shume nivel" per te njejtin llogjikim... dmth per arritjen ne konkluzionin e te mos-pelqyerit me hamendje!

La vita non si spiega, si VIVE!

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Pike edhe pikecuditese po deshe
    Ma shpjego cik c'nenkupton ti me "njerez jo familjar"? E pse keto jo familjar te japin probleme?
    Jo familjar mund te jene edhe banoret e te njejtit shtet (psh jug-veri) perderisa kane tradita e zakone t ndryshme... por s'besoj se krijojne problemi njeri-tjetrit.
    S'me interesojne banoret jug veri, me interesojne njerezit qe me rrethojne. Eshte e thjeshte, me pelqejne njerez me moral qe s'bejne normale gjerat qe per mua jane anormale. Ky eshte problemi. Jo-familjare jane ata qe kane femije dhe i lene ne 4 rruge. Apo ato prinder qe thojne "shyqyr u be kalamani 18 vjec te dale nga shpia" e kam degjuar vete dhe kam ngelur e habitur. Kur s'do femijen tend c'me duhet mua te fus ty ne rrethin tim shoqeror. Apo te kerkoj firme per te marre leke hua (loans) per shkolle dhe mos te ja japesh firmen femijes tend. Ti s'ke pare te kete nevoje dikush leke per qera, te marre ne telefon me rradhe prinderit, motren, vellane per ti kerkuar $500 dhe as $100 nuk ju ofruan edhe pse do ti paguante mbrapsh kur ti vinin leket (loans) muajin tjeter nga shkolla. Kam pare une. Per te ardhur keq, qe ne te ardhmen ta bejne kete gje femijet e mi njeri-tjetrit....ja kepus koken!!! Si shembujt qe dhashe mesiper kam plot me te cilat jam hasur ne jeten reale (dhe arabet qe martohen me kushurinjte wow, kisha degjuar por jo pare) por po e lej me kaq, besoj qe u krijua idea. Kur rrethon veten me lloj lloj budallik njerezish si mesiper do s'do ti, do te duken normale ndodhite te tilla dhe do thuash keshtu ka bere filani, s'eshte ndonje gje e madhe. Ky eshte problemi. Nese rrethon veten me njerez sic vetja atehere ne mendimin tim ndikimi ose influenca eshte pozitive.

Edhe qe na pelqen vetja ne shqiptarve...mire e kemi!! Kemi shume gjera per tu pelqyer. Jemi te varfer nga ana ekonomike, por shpirterisht shume te pasur.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Nese rrethon veten me njerez sic vetja atehere ne mendimin tim ndikimi ose influenca eshte pozitive.
    influenca eshte neutrale, pasi ti nuk ke c'merr nga dikush qe ka te njejtin formim, te njajtat pikepamje, te njejtin arsyetim, te njejten kulture si ti.

jam i bindur 100% qe ti po te shohesh ne brendesine tende, ke ndryshuar qe nga koha kur jetoje ne shqiperi. apo jo?
    kjo sepse je rrehuar nga njerez te ndryshem.

mendoj se njeriu duhet te rrethohet dhe te perballohet me njerez te kulturave te ndryshme.
    duke bere keshtu, duhet te marre cilesite pozitive te secilit.

nje person qe kerkon te rrethohet nga njerez si vetja, nuk ka kuptim te emigroje, por rri aty ku ka lindur dhe ku eshte rritur.

p.s. citova vetem ate fjali, pasi m'u duk se ishte permbledhja e te gjithe shkrimit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •