shqipetaret si tendenc numer nje,paskan racizmin krahinor e fetar ndaj njeri tjetrit...e sa per racizem ndaj popujve te tjer,deri sote me shume kemi treguar se jemi puthadores e servila.
shqipetaret si tendenc numer nje,paskan racizmin krahinor e fetar ndaj njeri tjetrit...e sa per racizem ndaj popujve te tjer,deri sote me shume kemi treguar se jemi puthadores e servila.
un mendoj se nuk jemi aq sa duhet te jemi kur popujt europian shfaqin racizimin publikisht ku esht problemi pra pse ne te shesim mend kinse ne nuk jemi duhet sidomos ndaj serbve ruseve grekeve dhe asaj popujve me ngjyr te zez
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
po te shfaqesh rracizem ndaj serbeve dhe grekeve deri ne nje fare mase mund ta kuptoj, por pse duhet te shfaqesh rracizem kunder popujve me ngjyre te zeze?
me serbet dhe greket kemi dhe kemi pasur konfrontim, po me popujt me ngjyre te zeze jo.
shumica e shqiptareve ndoshta nuk kane pare ndonjehere zezake ne jeten e tyre.
e pse duhet patjeter te jemi a priori rraciste ndaj afrikaneve kur nuk jemi konfrontuar asnjehere???
Vasudhaiva Kutumbakam
rracizmi vjen nga injoranca
jan injorante ata qe mendojne qe jan superior vetem per ngjyren apo prejardhjen e tjetrit.
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
C'lidhje ka shqiptaret e kosoves me serbet dhe muziken 1here?
Nese une them rrace e ndyre per x rrace, nuk do te thote qe i urrej, edhe do i vras e pres, kush te me dali para. Edhe si rezultat do u bojkotoj muziken e tyre. Une nuk ushqej urrejtje per rracat e tjera. Tek askush.
Eshte preference or taj. Nese nuk kam qef te jem mes nje turme te zinjsh nga rraca te ndryshme, nuk ndjehem rehat. Domosdo, ca akte sjellje te disa rracave me duken te ndyra, therefore u jap ate etikim ne pergjithesi. Pak rendesi ka se ca mendon ti apo ato.
Perderisa zotrote e di qe rracizmi ekziston, atehere?
Yes rracizmi ekziston, dhe nga ato rracat e ndyra qe permenda me lart. Me te njejtin sy na shohin dhe ato neve.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Krijoni Kontakt