Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 80

Lightbulb Tadiç: Pranoj bashkimin Kosovë-Shqipëri, "me kompensim" për Serbinë

Tadiç ka thënë se bashkimi i Kosovës me Shqipërinë mund të ishte një zgjidhje, nëse edhe Serbia do të fitonte territor si kompensim

Në një intervistë të tij dhënë gazetës gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, kryetari i Serbisë, Boris Tadiç ka folur veç tjerash edhe për Kosovën gjegjësisht për çështjen e shtruar kohëve të fundit për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Këtë çështje ai e ka përmendur në kuadrin "zgjidhjeve praktike" që mund të pranohen nëse ato sigurojnë paqe të qëndrueshme në regjion.

Tadiç lidhur me bashkimin e Kosovës me Shqipërinë ka thënë se ajo mund të ishte një zgjidhje, nëse me atë rast edhe Serbia do të fitonte territor si kompensim. Kush e lexon historinë, mund të identifikojë në Shqipërinë e Madhe planin afatgjatë të shqiptarëve.

Si synim i njëanshëm, sipas tij "Shqipëria e Madhe" është shumë e rrezikshme, mirëpo, nëse ajo është pjesë e një zgjidhjeje më të madhe, ne `mund të jetojmë me të`". Do të ishte fjala për një marrëveshje "me të cilën të gjitha palët fitojnë nga diçka dhe e cila do të krijonte një zgjidhje të qëndrueshme. Paqe dhe stabilitet.

Tadiç, që paku në mënyrë indirekte, ka lënë të kuptohet se Serbia, si kundërvlerë për njohjen e pavarësisë së Ksoovës do ta priste bashkimin e Republika Srpska-s me Serbinë. "Nuk them se Shqipëria e Madhe është një ide e mrfekullueshme. Unë po ashtu nuk besoj se as Serbia e Madhe është zgjidhje e mirë. Ashtu sikundër që jam edhe kundër ndarjes së Bosnjës. Unë jam kundër një politike të krijimit të shteteve të mëdha(nacionale, në Ballkan). Mirëpo, le të përpiqemi, që të gjejmë zgjidhje praktike për problemet", ka thënë veç tjerash Tadiç për gazetën gjermane "F.A.Z."
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e kriko-38
    Anëtarësuar
    01-08-2010
    Vendndodhja
    ketu afer
    Postime
    687
    Thuaj se cdo dite dalin me nje deklarat te till;cfar qellimi kan keta nuk e di ,vetem mund te themi se duan ta ndajn bosnjen..... shkurt duan serbin e madhe....

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    C'pune ka Tadic te flase ne emer te te tjereve? Apo mqs. karriera e vet politike po i shkon per lesh mundohet te fitoje ndonje 'pike' ku te mund.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    shka mendon Tadici as qe me intereson,kerkojne teritor idiotet,bashkimin Kosove Shqiperi kur te dojme vet e bejme ska nevoje ai te na tregoje neve..
    po kush i paguan demet qe kane bere ne Kosove kjo eshte ne Pyetje per serbine..

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    O Tadic s'ka kili-mili per te hyre ne Europe. S'ke qare pa pranu me gojen tende pavaresine e Kosoves, ose haroje BE-ne.

Si euforizohen keta te VV-se me fjale te serbeve.
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Tadiç ka thënë se bashkimi i Kosovës me Shqipërinë mund të ishte një zgjidhje, nëse edhe Serbia do të fitonte territor si kompensim

Në një intervistë të tij dhënë gazetës gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, kryetari i Serbisë, Boris Tadiç ka folur veç tjerash edhe për Kosovën gjegjësisht për çështjen e shtruar kohëve të fundit për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Këtë çështje ai e ka përmendur në kuadrin "zgjidhjeve praktike" që mund të pranohen nëse ato sigurojnë paqe të qëndrueshme në regjion.

Tadiç lidhur me bashkimin e Kosovës me Shqipërinë ka thënë se ajo mund të ishte një zgjidhje, nëse me atë rast edhe Serbia do të fitonte territor si kompensim. Kush e lexon historinë, mund të identifikojë në Shqipërinë e Madhe planin afatgjatë të shqiptarëve.

Si synim i njëanshëm, sipas tij "Shqipëria e Madhe" është shumë e rrezikshme, mirëpo, nëse ajo është pjesë e një zgjidhjeje më të madhe, ne `mund të jetojmë me të`". Do të ishte fjala për një marrëveshje "me të cilën të gjitha palët fitojnë nga diçka dhe e cila do të krijonte një zgjidhje të qëndrueshme. Paqe dhe stabilitet.

Tadiç, që paku në mënyrë indirekte, ka lënë të kuptohet se Serbia, si kundërvlerë për njohjen e pavarësisë së Ksoovës do ta priste bashkimin e Republika Srpska-s me Serbinë. "Nuk them se Shqipëria e Madhe është një ide e mrfekullueshme. Unë po ashtu nuk besoj se as Serbia e Madhe është zgjidhje e mirë. Ashtu sikundër që jam edhe kundër ndarjes së Bosnjës. Unë jam kundër një politike të krijimit të shteteve të mëdha(nacionale, në Ballkan). Mirëpo, le të përpiqemi, që të gjejmë zgjidhje praktike për problemet", ka thënë veç tjerash Tadiç për gazetën gjermane "F.A.Z."
    O mjaft ma se ju u mytet tuj e reklamu e propagandue ket ide te poshter per ndarjen e Kosoves qe e keni ne plan ju serbija e rusija
    te prin nga Albin-Daqiq-Tadiqi
    por kot e reklamoni o ju rrugaqet e vetfundosjes
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Kufijtë e Kosovës të paprekshëm, Spahiu: Tadiç e Daçiç si Ponc Pilati

Tiranë, 2 qershor 2011, NOA – Themeluesi i “Aleancës Kuq e Zi”, njëherësh nënkryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë Kreshnik Spahiu reagoi ashpër ndaj kërkesës së djeshme të zëvendëskryeministrit serb Ivica Daçiç për ndarjen territoriale të Kosovës, mes Serbisë dhe Shqipërisë.

Spahiu deklaroi prerë se kufijtë territorialë të Kosovës janë të paprekshëm dhe nuk mund të copëtohen nga pazaret politike.

Gjatë forumit të hapur me qindra aktivistë të “Aleancës Kuq e Zi” dhe ekspertë nga fusha e drejtësisë, diplomacisë dhe historisë, Spahiu theksoi se “Qeveria serbe duhet ta harrojë Kosovën dhe të rishikojë statusin dhe të drejtat e shqiptarëve që jetojnë në Preshevë, Bujanovc e Metvegjë”.

“Ne presim që Serbia jo vetëm të respektojë të drejtat universale të shqiptarëve të gjallë, por ajo duhet të bashkëpunojë me Hagën për të treguar ku janë fshehur trupat e mijëra shqiptarëve të vrarë gjatë luftës”, tha Spahiu.

Kryetari i “Aleancës Kuq e Zi” deklaroi se “presidenti serb Boris Tadiç dhe Ivica Daçiç nuk mund të lajnë duart si Pons Pilati i Romës së lashtë me dorëzimin e kriminelit Mlladiç dhe të harrojnë mijra krime të shkaktuara nga Serbia”.

Spahiu i bëri thirrje qeverisë shqiptare dhe qeverisë së Kosovës që të nisin procedurat administrative dhe ligjore për të shpallur 10 qershorin festë kombëtare.

Ai nënvizoi se “Lidhja e Prizrenit më 10 qershor ishte afirmimi i parë politik i një shteti të ardhshëm shqiptar. Në 10 qershor u hodhën themelet e një programi mbarëkombëtar për krijimin e shtetit të ardhshëm dhe ne duhet ta përkujtojmë atë siç e meriton. Shteti shqiptar ka sot me dhjetëra festa kombëtare, embëlsirash dhe ballokumesh dhe është e patolerueshme të mos i japim vlerë ditës, në të cilën shqiptarët lidhën platformën e për të ardhmen e një sistemi politik dhe shtetëror”, tha Spahiu.

Gjatë takimit të Aleancës Kuq e Zi intelektualë dhe historianë diskutuan ndër të tjera se destabilizimi politik i Shqipërisë ka rigjallëruar egërsisht qarqet më shoviniste serbe dhe greke duke i vënë ato në veprim, ndërsa Tirana zyrtare është e papërgatitur për shkak të etheve politike të kutisë së fundit.

Ata theksuan se “megjithë rëndësinë e zgjedhjeve lokale rreziku i ndarjes së Kosovës apo i asimilimit të identitetit kombëtar në jug të Shqipërisë është prioritet pasi shteti duhet të funksionojë nën moton “kombi mbi partitë”.

mit/NOA

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    O mjaft ma se ju u mytet tuj e reklamu e propagandue ket ide te poshter per ndarjen e Kosoves qe e keni ne plan ju serbija e rusija
    te prin nga Albin-Daqiq-Tadiqi
    por kot e reklamoni o ju rrugaqet e vetfundosjes
    oj Llap..iqk,ndarjen e kosoves kriminelet deshten me e nda,po nuk i la amerika,bacit,se mos te kishte qen amerika sot,ti ke pas me qen ne beograd tu shpraz vagona,po rri urt edhe naj dit derisa edhe ty ta knojn kuluvallahin se tka hi uji ner b..th.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Bashkimi i Kosoves me Shqiperin nje dit do jet i domosdoshem sidomos kur popullatat e ketyre vendeve te riten.
    Kete e din mir si ata te BE dhe vet serbia

Ky me fjal te tjera po pranon nje zgjedhje te till para kohe qe ti thot me von atyre shtetasve te vet e po un kete e kam then me koh e me vakt apo harruat.

Nga ana tjeter ky esht sinjal qe politikat ne ballkan pritet te ndryshojn ne menyr renjesore si pasoj e levizjeve te interesave

Nese serbia po mundohet qe te shtyj sa me shum koh, qe kur behet fjal per ato qe kan ber ata ne ballkan ne nje far menyre njerezit te thon te shkuara te harruara , ne nje gje te till nuk duhet ta lejojm.

Un jam i mendimit qe Serbis nuk i intereson te pranoj gjith ato krime lufte qe ka ber .... ndryshe atyre duke e pranuar nje gje te till hapur ju bier shum vlera.

Ne kembim te emrit fajtor serbia esht e gatshme te leshoj pe madje goxha pe por ajo thot nese nuk me bindin (detyrojn) dot un nuk leshoj pe kot.

Bashkimi i Kosoves me Shqiperin sjell paqe dhe stabilitet ne Ballkan por njerezit po presin qe te piqen njeher gjerat para se te meret ni vendim i till se per politiken europian do jet nje lekundje shum e ndjeshme , do hapen shum boshlleqe
    Po ngaqe bashkimi i dy shteteve shqiptare esht i domosdoshem BE po mer masat qe nje dukuri e till mos te behet shembull por te jet unike

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Kandy*;

Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    O Tadic s'ka kili-mili per te hyre ne Europe. S'ke qare pa pranu me gojen tende pavaresine e Kosoves, ose haroje BE-ne.

Si euforizohen keta te VV-se me fjale te serbeve.
    o kali si nuk te vjen turp te besh krahazimin mes LVV DHE SE SERBIS

ju ende merreni me deklarata te disa politikanve qe ju ka dal regjistrimi qe vin ne kosovev dhe ju dhojn ifnuzion duke ju qetsuar me pranim kinse ne .BE- kurse serbia me politik agrresive pa as nje kusht fitoj te drejten e heqjes se vizave per qytetaret serb KURSE NE BE - SERBIA PA DYSHIM SE DOTE HY EDHE at pa kushte ket ethon shum miq nderkombtar te kosoves pra serbia nuk dota njof kosOven edhe shum koh te gjat kurse k osova si viktim e nga gjenocidi kurse kosova ende ska as udh rrefyesrrefyes nuk ka per liberalimiizn e vizave
    Ndryshuar për herë të fundit nga beni33 : 02-06-2011 më 18:18 Arsyeja: HASHIMI ESHT RRENC

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •