Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    Jetegjatesia e njeriut dhe rinia me e gjate ose dhe pafundesisht jane shume te mundshme brenda 30-40 viteve. Si fillim do jete luks vetem per disa. Me vone kushdo do ta kete kete mundesi. Kam shume besim tek shkenca.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Permbledhje: Gjenet jane nje pjese e vogel e ADN-se qe i thojne trupit te beje proteine.

Puna e telomere-s eshte te parandaloj humbjen e sekuences se ADN-se ne kromozome. Menyra me e lehte qe mund ta shpjegoj eshte keshtu, kur qepni rrobe i beni nyje fijes qe te qendrroj dhe mos te dali. Pra dhe telomeret jane si nyje qe mbrojne ADN-ne te mos dale nga kromozomet.

Gjate viteve nyja (telomera) vazhdon te shkurtohet dhe prishet. Nese ju kujtohet delja qe klonuan Dolly qe ngordhi e vogel. Kur i studiuan telomeret ne krahasim me delet e tjera te moshes se saj, Dolly i kishte me te shkurtura telomeret. Cfare po mundojne te bejne shkenctaret eshte te ndalojne shkurtimin e telomereve. Ne te ardhmen kur te flasin per ilace te qendrosh i ri, gjithmone duhet te ju shkoj mendja tek telomeret. Pra po luajne me to.

Telomeret kane lidhje dhe me kancerin. C'eshte kanceri? Riprodhimi i pa ndaluar i qelizave.
    Kur shkurtohen fare telomeret qelizat vdesin. Sa me te gjata aq me shume rrojne qelizat. .....Nese shkenctaret i dalin perballe ketij problemi atehere hani ilace per te ndejtur te rinj sa te doniiiiiiiiii
    E lexova me vemendje kete qe ke shkruar . Eshte parashtuar shume bukur ( me nje fjalor te pasur ) por nje gje nuk e morra vesh : shkaku pse vdesin keto qeliza cili eshte ? Thua qe po te shkurtohen telomeret (hera e pare qe degjoj kete fjale) atehere qelizat vdesin ( keto qeliza te vdekura jane qeliza kanceroze). Deri ketu mire . Solle pasojen po shkakun nuk na e the . Cili eshte shkaku pra qe vdesin keto qeliza ose shkurtohen keto " teleminaret" e tua (joking). Me sa di une qe nje qenie, nje organizem te jetoje duhet te kete balancen e duhur te vitaminave dhe mineraleve . Prishja e kesaj balance shkakton crregullimin e sistemit dhe si rrjedhoje fillojne semundjet .

Cdo semundje duke filluar qe nga dhimbja e kokes , ekzema , migrena dhe mijra semundje te tjera ,deri tek semundja me e keqe e kancerit, nuk jane gje tjeter vecse crregullimi i balances te vitaminave , mineraleve dhe oxigjenit .

Nuk ke zink te nevojshem ne trup prandaj krijohet candida ( myku ) dhe si pasoje krijohet egzema ...nuk ke vit B complex nuk krijohen impulset e duhura tek nervat dhe shkaktohet pagjumesia dhe stresi ...nuk ke copper/baker te mjaftueshem fillojne kromozonet dhe nuk kane pigmentin e duhur per ngjyren e gjakut , gjithashtu fillon shpelarja e ngjyres se flokut dhe thinjesh ...nuk ke magnezium te balancuar ( qe sherben per relaximin e qelizave ) fillojne qelizat e zemres te ngurrosen dhe te shkakton heart attack ...merr vetem kalcium dhe harron te marresh magnezium atehere fillon kalcifikimi i qelizave ( ngerci ,ngrirja e muskujve dhe ne raste te renda bie ne kllapi ) .

Never , never, never take calcium without magnesium . Nga tkurrja e madhe e muskujve (kalcifikimi i tyre ) do perfundosh ne mumje e balcamosur .

Kur keto qeliza kane balancen e duhur te magnezium dhe kalciumit ,pigmentin e duhur ne kromozone , elasticitetin e duhur , zinkun qe ta mbroje nga mikrobet dhe infeksionet etj... gjeja tjeter qe do t'i duhet te riprodhoje qeliza te reja eshte Oxigjeni (si ajo lulja qe kerkon uje te rritet)

Mungesa e Oxigjenit shkakton vdekjen e ketyre qelizave ,pra krijohen qeliza kanceroze . Plakja gjithashtu vjen si pasoje e mungeses se Oxigjenit . Mungesa e Oxigjenit krijon qark te shkurter ose shkurtimin e "telominareve" .

Pergjigja , kura , therapia e kancerit dhe plakjes ne menyre absolute eshte OXIGJEN .

Jo nje pilule "magjike" te marresh ti ne dite , por te mundesh te kesh the magical wand qe te ndryshosh cdo gje , kurren e kurres nuk do t'i shpetosh dot procesit te plakjes apo shtimit te qelizave kanceroze . Jo se nuk eshte e vertete por efekti i nje pilule eshte jashtezakonisht i ngadalshem ne krahasim me procesin e pershpejtuar te vdekjes se qelizave .

Per me teper kjo pilule prej nje sasie aq te vogel do t'i sherbente vetem nje njeriu qe eshte krejtesisht normal . Kjo pilule do t'i jepte efekt nje njeriu pa 7 kg fekale qe ka njeriu ne zorre , pa Overgrowth Candida ne stomak , me zinkun e duhur qe te mos jete e infektuar kjo qelize etc...
    Imagjino nje njeri qe ka shiritin e derrit ne bark , me thuani te lutem kush do ta gllaberonte me pare kete pilule qelizat apo shiriti ? Get my point ?!

Cfare jane rrudhat ?-Shtresa qelizash te vdekura qe bllokojne qelizat e reja te marrin fryme (oxigjen). E ilustruar me nje experiment te thjeshte te kuptojme pse krijohen rrudhat do te thoja kete : kur pjata me gjelle eshte e nxehte e trazon qe te rritet siperfaqja e avullimit ;ashtu edhe lekura krijon rrudhat qe t'ju japi mundesi qelizave te reja, qe jane poshte qelizave te vdekura te marrin fryme .Aq i rendesishem dhe VITAL eshte Oxigjeni saqe Zoti/ Natyra ka krijuar dy rruge frymemarrjeje -hunden dhe gojen ...por e verteta eshte se jo vetem hunda dhe goja sherben per kete gje - Kemi organin me te madh te cdo organizmi qe eshte Lekura me Milliona Poret e saj qe sherbejne per absorbimin sa me te shpejte te ketij Oxigjeni .

Shpjegimi im nuk ka terma biologjike, universitare, "teleminare", ADN-ra , kromozone por eshte me se i thjeshte dhe shume i kuptueshem .

Oxigjen therapy eshte me efektive se sa nje pilule . Pilula shitet si frengu pulen (me perpara do pasurohen njerezit me MONEY se sa do pasurohet gjaku /qelizat me pilulen ) - Oxigjeni eshte per free .

Plakjen dhe kancerin nuk e ndalon dot nje pilule ne dite . Ndihmon por nuk eshte e mjaftueshme . Si mund te krahasohet nje pilule ne mg me Oxigjenin e pafund ne hapesire ?!

Se fundi do te shtoja kete : rekomandimi me i mire eshte cdo dite te ecesh ne nje park dhe gjate ecjes te flasesh . Folja te sforcon veten te marresh fryme me hunde dhe me goje . Frymemarrja nga hunda dergon Oxigjenin direkt ne tru dhe frymemarrja me goje behet me e thelle dhe hap mushkerite . Nje menyre tjeter qe te ndihmon ne frymemarrjen e thelle eshte korseja qe mbahet ne stomak . Korseja nuk ka vetem efekt per bukurine dhe estetiken .Dy gjera kryesore te korsese jane keto : merr fryme thelle (qe rrit sasine e oxigjenit ne gjak ) dhe nuk lejon fekalet te rrine ne stomak dhe ne zorre .

Death starts in the colon ! Vdekja fillon nga zorra e trashe !

Gjithashtu uje pa klorine dhe me 10 pika oxigjen likuid ne nje gote per te pire ndihmon me shume se nje pilule per parandalimin e plakjes dhe ndihmon ne riprodhimin e qelizave te reja .

C'eshte kanceri? Riprodhimi i pa ndaluar i qelizave.
    Mos valle termi me i sakte per "Riprodhim" ne kete fjali duhet te jete Shtimi ?!
    Riprodhim ka kuptimin e rigjenerimit ne mos jam gabim . Anyway , pak rendesi ka .

Soni , love love love educated people . This is not a compliment .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 13-06-2011 më 22:33
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Një ilaç që ka marrë emërtimin "përgjithmonë të rinj" do t′i lejojë njerëzit të plaken më ngadalë, dhe do të jetë në dispozicion brenda 10 viteve .
    Fegi , do qe te rrish pergjithmone fringo i ri ?! - 3 etapa te thjeshta jane .

1) Ngrihu heret ne mengjez dhe futu ne nje park me ajer te paster , te pasuruar me Oxigjen . Ne mbasdite shko per nje xhiro ne nje park .

"Early to bed early to rise , makes a man Healthy , Wealthy and Wise" - qe perkthehet "redukto stresin duke shkuar heret ne krevat ,ngrihu ne mengjez heret te rrufitesh Oxigjenin e paster , .....(behesh i pasur) dhe te ben te zgjuar ; Oxigjeni furnizon gjakun ne tru , ke mendjen brisk dhe nuk ke Alzeimer .

Kjo thenie ka jo vetem kuptim filozofik por eshte nje sinonim i drejtperdrejte me jetegjatesine e qelizave dhe shendetin e nje organizmi .

2) Scotish shower - hot /cold shower .
    Arsyeja ?! - Uji i nxehte con Oxigjenin e gjakut ne lekure dhe uji i ftohte ben mbylljen e poreve dhe dergon Oxigjen ne gjak . Pra furnizimi me Oxigjen ne gjak dhe ne lekure ben riperteritjen dhe lindjen e qelizave te reja .

3) Mbaj korse ne bark (si ata francezet ne kohen borgjeze)
    Ndihmon ne mbajtjen e statujes dhe belin e holle (qe eshte estetike dhe bukuri); Ndihmon ne frymemarrjen e thelle qe shton sasine e Oxigjenit ne mushkeri ; Se fundi ndalon grumbullimin e fekaleve ne bark dhe zorre dhe jashteqitjen e toxinave qe ndalojne Oxigjenin te absorbohet lehte ne gjak .

Pilula ndoshta eshte e mire por ka efekt shume te ngadalshem vs procesit te pershpejtuar te vdekjes se qelizave . Te rrjep lekuren me leke para se te japi nje lekure te re . Catch my point ?!

Me erdhi rasti te sjell nje poezi qe kam kohe me pare per Oxigjenin :

Oxygen is abbreviation for Love
    Love is a beauty of a Dove
    Dove is flying in Heaven's comfort zone
    Heaven is breathing straight from Ozone

L=Lets not forget
    O=Oxygen power only if we get
    V=Vitalizing you straight to the bone
    E=Early we start , Later we will be gone .

darling... oxygen does not keep YOU strong ?!
    Oh , my friend , you're completely wrong !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 13-06-2011 më 23:34
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Viola.V Lexo Postimin
    [COLOR="Blue"]E lexova me vemendje kete qe ke shkruar . Eshte parashtuar shume bukur ( me nje fjalor te pasur ) por nje gje nuk e morra vesh : shkaku pse vdesin keto qeliza cili eshte ? Thua qe po te shkurtohen telomeret (hera e pare qe degjoj kete fjale) atehere qelizat vdesin ( keto qeliza te vdekura jane qeliza kanceroze). Deri ketu mire . Solle pasojen po shkakun nuk na e the . Cili eshte shkaku pra qe vdesin keto qeliza ose shkurtohen keto " teleminaret" e tua (joking). Me sa di une qe nje qenie, nje organizem te jetoje duhet te kete balancen e duhur te vitaminave dhe mineraleve . Prishja e kesaj balance shkakton crregullimin e sistemit dhe si rrjedhoje fillojne semundjet .
    Viola, nuk e ke idene sa te detajuara jane pergjigjet e pyetjeve te tua. Tani po qendroj vetem tek paragrafi i pare i shkrimit tend. Qe te me kuptosh duhet te kesh ndermend permbledhjen (big picture) perpara se te futesh ne detajet. Kjo qe do te them une eshte vetem nje permbledhje shume e thjeshte. Dhe cdo gje eshte e lidhur me njera tjetren.

Me pyete per vdekjen e qelizave, po filloj njehere me riprodhimin e qelizes. Me duhet te vendos foto qe ta bej shpjegimin me te lehte per te kuptuar.

Nga ana e majte ne te djathten: nga 1 qelize ----> behen 2 qeliza. (Quhet Mitosis nese deshiron te lexosh me shume per ngjarjet qe ndodhin).

Nje foto tjeter qe tregon te njejten gje...por tani kushtoi vemendje letrave (fazave) G1, S1, G2, M dhe renditjes se tyre. Tek G1 eshte nje qelize e cila riprodhohet dhe behen 2 qeliza tek M.

Foto tjeter e ciklit te qelizes me te cilen dua te shpjegoj kontrollimin qe i behet qelizes gjate riprodhimit.

S'po me del si te tjerat mbase ngaqe e ngarkova ne forum nga komp. im. Nejse eshte meposhte shkrimit, shihi pak tabelat e kuqe (stop) dhe mbaji ne mendje.

Tani gjate riprodhimit te qelizes ka kontrollim sidomos ajo midis G1-->S eshte me e rendesishmja. Imagjino deren e jashtme te shtepise, ti ndodhesh ne G1 dhe do te hysh brenda ne S por tek dera ka polica. Nje polic i quajtur p53, tjetri Rb. Nese p53 e Rb te shohin qe je e shendetshme te lejojne te hysh brenda dhe te riprodhohesh. Pra qeliza vazhdon ciklin per tu bere dy. Nese qeliza ka difekt atehere p53 dhe Rb e shohin difektin dhe e cojne anash per tu riparuar. Nese qeliza riparohet dhe behet e shendetshme atehere p53 ose Rb e lejojne te hyjne ne fazen S. Faza S eshte me e nderlikuara sepse ketu behet sinteza e ADN-se (DNA synthesis). Nese qeliza nuk riparohet nga difekti atehere nuk hyjne brenda ne fazen S per te shkuar me tej dhe vdes (vdekja eshte gje shume pozitive ne kete rast).

Tani mendo ne menyre figurative nese vete policat jane te korruptuar, ti je me difekt por i jep nje dore leke dhe te lejne te hysh brenda. Pra, nese ka difekt vete p53 dhe Rb do te hyjne brenda ne S qeliza lloj llojshi!!! Keshtu krijohet kanceri me qelizat e difektuara qe riprodhohen.

Si pika kontrollimi p53, Rb ka shume te tjera por s'ka rendesi ti permend me emra. Ti do jesh me korrekte te thuash qe kanceri shkaktohet nga difekti ne p53 sesa nga oksigjeni lol. Kete punen e oksigjenit po e lej per dite tjeter.

Qe ti pergjigjem pyetjes tende per telomeret. Ne shkrimin e meparshem thashe qe telomeret jane pjese e kromozomes. Kromozoma eshte pjese e qelizes. Nese telomeret shkurtohen, kromozomet behen me difekt, nese kromozomet behen me difekt, qeliza behet me difekt. Nese qeliza behet me difekt eshte me difekt dhe do vdes (kjo vdekja eshte po ashtu eshte pozitive). Nese nuk ka dhene shpirt akoma kjo qeliza e difektuar dhe kerkon te riprodhohet. Atehere p53 do e shoh qe eshte e difektuar dhe e con anash per tu riparuar. Nese nuk riparohet do vdesi.

.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 14-06-2011 më 11:25

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Jetegjatesia e njeriut dhe rinia me e gjate ose dhe pafundesisht jane shume te mundshme brenda 30-40 viteve. Si fillim do jete luks vetem per disa. Me vone kushdo do ta kete kete mundesi. Kam shume besim tek shkenca.
    Te kundershtoj pakez
    Eshte me mire te presesh disa vite mbasi te ket dalur ilaci per publikun pastaj ta konsumosh vete. Efektet anesore me afat te gjate nuk jane ende te ditura....prandaj je me i sigurt te presesh. Pershembull nje ilac i njohur Thalidomide qe ndihmonte me simptomat e shtatzanise, shkaktoi difekte skandaloze tek kembet dhe krahet e foshnjeve.

Te kundershtoj pakez
    Eshte me mire te presesh disa vite mbasi te ket dalur ilaci per publikun pastaj ta konsumosh vete. Efektet anesore me afat te gjate nuk jane ende te ditura....prandaj je me i sigurt te presesh. Pershembull nje ilac i njohur Thalidomide qe ndihmonte me simptomat e shtatzanise, shkaktoi difekte skandaloze tek kembet dhe krahet e foshnjeve.
    Mund te jem dhe gabim, po flasim per gjera te medha. Gjithsesi une me shume bazohem ne ato gjera qe deri 30-40 vite para dukeshin te pamundura dhe te paimagjinueshme per njeriun ne ato kohe kurse tani jane plotesisht te mundura. Shkenca po zhvillohet ne progresion gieometrik dhe une kam besim ne shpikjen e nje ilaci qe ndikon ne jetegjatesine dhe rinine e njeriut
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Te kundershtoj pakez
    Skandali i Conterganit Njoh personalisht një grua viktimë të conterganit. Është madhështore kur e mendoj çfarë pavarësie ka arritur ajo në jetë, është në gjëndje të bëjë gjithçka si një njeri normal.

Tani kromozomet e eukariotëve janë lineare. Ky fakt shkakton një problem të vogël gjatë replikimit të skajit 3'. Heqja e Primerit në fillin komplomentar të skajit 5' bën që të mos ketë një skaj të lirë 3'-OH- për DNA-Polimerasën Delta, Kjo bën që ai gap-i i krijuar nga heqja e primerit të mos plotësohet. Kjo do të thotë që pas çdo replikimi të humbasin nukleotide dmth gene ( dmth s'do të mund të krijoheshin qënie komplekse) Telomerët mbrojnë pikërisht humbjen e materialit gjenetik.
    Ato kanë një struktur sh. të veçantë: kanë një sekuencë repetitive dhe jokoduese (tek njeriu GGGTA) ( dmth asnjë sekuencë bazash që përmban info gjenetike) dhe në skajin 3' është çdo fill ADN-je me disa nukleotide më i gjatë se filli komplomentar. Pas 30-50 ndarjesh qelizore genet fillojnë edhe humbasin sekuencat qelizore koduese. Kështu qelizat somatike e kanë të pamundur të kryejnë ndarjen qelizore.

Tani, meqë s0ni e përmende, po nuk e zgjerove ka kërkues gjenetik që mendojnë se arsyeja e plakjes qelizore dhe vdekjes qelizore(apoptozës) është pikërisht fakti që mbrojtja e ofruar nga telomerët nuk është afatgjatë.

Si e thashë, pas çdo replikimi humbasin nukleotide. Në fillim kjo nuk është tragjike, pasi telomeri nuk përmban sekuenca koduese, pra info gjenetike. Ama nqs ky telomer ''përdoret i gjithi'' në disa ndarje qelizore të njëpasnjëshme atëherë nuk ekziston më mbrojtja, gjenet mund të sulmohen, kromozomi nuk është më intakt dhe qeliza vdes.
    Nqs do të arrihej zgjatja e telomerëve në çdo qelizë, psh nqs do të krijohej një virus që do të ishte në gjëndje të ngjiste të tjera "TTAGGG"-sekuenca në skajet kromozomale, a mund të ngadalësohej me shumë ndarje qelizore vdekja e qelizës me anë të ndarjeve? A mund të ndalohej fare ajo nqs çdo herë do ti zgjasnim telomerët?
    Këtë mekanizëm natyror po e përdorin kërkuesit gjenetikë. Ata shfrytëzojnë faktin që qelizat që poliferojnë shpejt si qelizat tumoriale mund ti zgjasin vetë telomerët e tyre nëpërmjet enzimës së telomerazës ( është transkriptazë reverse, dmth katalizon sintezën e DNA-së në bazë të RNA matricës që ka vetë.).Kështu që thjesht merret telomeraza e virusit dhe e përfshihet te qeliza humane. Qeliza më pas ndahet pa anomalira.

A është kjo diçka e mirë? Mendimi im është që njeriu është krijesë e natyrës dhe natyra ka ligjet e saj. (ciklet) Mosplakja do të shkaktonte disbalancë në këtë cikël.
    Elegance is an attitude.

Permbledhje: Gjenet jane nje pjese e vogel e ADN-se qe i thojne trupit te beje proteine. Njeriu ka rreth 25,000 gjene. Gjenet jane te paketuara sebashku ne tufa, dhe keto tufa quhen kromozome. Njeriu ka ne total 46 kromozome. Kromozomet jane te perbera nga ADN-ja dhe proteine. Kromozomet gjinden ne qelizat (qelizat besoj qe e dini cjane). Telomeret ndodhen ne fund te kromozome-ve.

Ja nje foto qe tregon permbledhjen mesiper (cell=qelize).

.

Tani nje foto e kromozomes. Sic e shihni ne fund te cdo kromozome ka telomere, te ngjyrosura me te zeze (klikoni ta zmadhoni foton).
    http://www.subtelomeres.com/images/c...ustration3.gif

Puna e telomere-s eshte te parandaloj humbjen e sekuences se ADN-se ne kromozome. Menyra me e lehte qe mund ta shpjegoj eshte keshtu, kur qepni rrobe i beni nyje fijes qe te qendrroj dhe mos te dali. Pra dhe telomeret jane si nyje qe mbrojne ADN-ne te mos dale nga kromozomet.

Mos mendoni qe telomeret jane vetem nyje, edhe ato jane te perbera me ADN-ne e cila ne rastin e tolemereve eshte non-coding ose nuk-lexohet (s'di mire si ta perkthej shqip). Po e lej me kaq kete shpjegim.

Kjo foto tjeter tregon zogun dhe shkurtimin e telomereve gjate moshes.

Gjate viteve nyja (telomera) vazhdon te shkurtohet dhe prishet. Nese ju kujtohet delja qe klonuan Dolly qe ngordhi e vogel. Kur i studiuan telomeret ne krahasim me delet e tjera te moshes se saj, Dolly i kishte me te shkurtura telomeret. Cfare po mundojne te bejne shkenctaret eshte te ndalojne shkurtimin e telomereve. Ne te ardhmen kur te flasin per ilace te qendrosh i ri, gjithmone duhet te ju shkoj mendja tek telomeret. Pra po luajne me to.

Telomeret kane lidhje dhe me kancerin. C'eshte kanceri? Riprodhimi i pa ndaluar i qelizave.
    Kur shkurtohen fare telomeret qelizat vdesin. Kur e mendon thua s'ka efekte anesore te ndalojne shkurtimin e telomereve. Sa me te gjata aq me shume rrojne qelizat. Keni te drejte!! POR po beri vaki te ndalosh shkurtimet e telomereve ne qelizat kanceroze? Me kuptoni ku dua te dal. Thashe pak me siper qe kur shkurtohen telomeret qelizat vdesin. Po te bej vaki qe mund te keni qeliza kanceroze por s'di gje qe i keni, dhe ketyre qelizave kanceroze nuk i shkurtohen telomeret? Domethene vazhdojne vazhdojne te riprodhohen.......Nese shkenctaret i dalin perballe ketij problemi atehere hani ilace per te ndejtur te rinj sa te doniiiiiiiiii

.

Kush te duket me e veshtire tani? : )
    Sigurisht qe te kuptojme Ketij i them alamet shpjegimi une .... bravo!

La vita non si spiega, si VIVE!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Te kundershtoj pakez
    wow vertet??? me thonin mua merre se eshte shume i mire. une kam pas 4 muajt e pare tmerr shkoja in and out ER humbje lengjesh, kalova edhe ne anemi. me binte te fiket ne pune lol. kam vuajtuar shume por refuzova ta merrja. pas ketij komenti jam happy paskam bere zgjidhjen e duhur. cdo ilac ka efekte anesore.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e Apeiron
    Anëtarësuar
    28-12-2009
    Postime
    32
    Teme interesante
    Me mire kisha thene qe te tentojme dhe te luftojme qe te mbesim te ri pergjithmone ne shpirt dhe ne brendesi te ndjenjave se sa te perpiqemi te ndryshojme bioritmin apo ta ndryshojme kodin ton ate gjenetik ADN, mos te harrojme se po e thyem kodin njehere bashke me ilaqin do te futej edhe djalli ne kod dhe paramendoje pasojat, njerez te modifikuar gjenetikisht do te beheshim vetem e vetem qe te mbetemi te rinj.

Per ata qe jan fizikant apo qe e njohin fiziken e dine mire se qfare force superforce por te heshtur ka koha, koha = zoti pra zoti eshte koha prandaj nuk ka gjase teorike, praktike, as filozofike qe ta mundesh kohen dhe te dalish fitimtar dhe mos te plakesh.
    Ta mundesh kohen i bie qe nje mize mund ta barte planetin toke ne shpine.
    Me mire do te ishte te perpiqemi per aq sa jetojme te jetojme shendetshem te lumtur maksimalisht te jemi optimist te ushqehemi shendetshem, te luajme te kercejme te knaqemi deri ne qiell te mbjellim dashuri te korrim fryte te saj, te jetojme si ne endrrat e bukura dhe per nje qast na vjen fundi i jetes dhe e shohim qe jemi plakur dhe per nje moment ja nisim se qeshuri me lot dhe ja fundi i jone i lumtur.

ta paramendojme nje gje, ne qastin qe je formuar ti ke qene vetem nje spermatozoid (fare) bashke me miliona tjere spermatozoida ne konkurence duke garuar per ta zere vendin per tu formuar njeri dhe qe eshte vetem nje vend (ka raste edhe dy vende binjak) dhe pozicionohesh mire duke u formuar embrion e pastaj te formohet shpirti pastaj foshnje dhe lind kjo eshte mrekullia dhe fati.
    Po lë gjurmët e jetës se kam jetuar, pasi do të jem siç kam qenë dikur asgjë dhe ashtu sikur qielli

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •