Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593

Kujdes nga interneti, ju dėmton trurin e ju largon kujtesėn

A mendoni vertete se kompjuteri demton trurin dhe kujtesen?

Kujdes nga interneti, ju dėmton trurin e ju largon kujtesėn

Nicholas Carr: "Google po na budalleps".

Uashington – Mos u besoni verbėrisht internetit dhe teknologjive digjitale, pasi ato vėrtet ofrojnė mundėsi tė shumta pėr qasje nė informata tė reja, por kanė njė kosto sociale dhe kulturore tepėr tė lartė, madje ato ndikojnė negativisht nėse teprohet, edhe nė shėndetin tonė.
    Lajmi publikohet nė njė studim tė fundit, sipas tė cilit, interneti transformon edhe mėnyrėn se si ne analizojmė gjėrat dhe mekanizmat e tė mėsuarit.
    Sipas kėtij studimi, vėrtet kemi fituar shumė me leximin nė internet, por nė tė njėjtėn kohė kemi humbur thellė sepse nuk kemi kohė pėr tė reflektuar dhe tė pushosh pėr tė zhvilluar njė analizė tė plotė po bėhet njė gjė e panatyrshme.
    Nicholas Carr ėshtė njė studiues i cili e ka shprehur hapur urrejtjen e tij ndaj industrisė sė teknologjive digjitale, qė u bė i njohur dy vjet mė parė me essenė e tij, botuar nga revista "Atlantik" me titullin provokues "Google po na budalleps".
    Ai thotė sesi “shkolla duhet t’u mėsojė tė rinjve pėrdorimin me menēuri tė teknologjive tė reja” dhe jo t’u rekomandohen materialet vetėm nė internet.
    "Shoku Mjekesise"

Nuk e ka keq ky shoku!

Ka te drejte me te vertete!
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

TOMORROW NEVER DIES Maska e A.V.A.T.A.R
    Anėtarėsuar
    28-01-2010
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    272
    Cdo gje ka anet negative!

Vėshtir Pėr Ta Kuptuar Maska e Dj_PiRoMaN
    Anėtarėsuar
    10-02-2006
    Vendndodhja
    TeToVė
    Postime
    362
    Nga vitet 2002 deri me sot nuk ka dit qe nuk futem ne net
    zakonisht rri 6-10or ndoshta edhe me shume
    e mbaj mend perfekt te kaluaren time
    kam disa shok me te cilet i kemi perjetuar disa momente te vecanta bashke
    kur takohemi ndonjeher ua permendi kurse atyre nuk ju kujtohen detalisht
    keshtu qe ... sbesoj se interneti mund ta largoj kujtesen =)

// Dj PiRoMaN
    Loneliness brings pain and pain makes you a genius... ;)

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593

Harresa vs Kujtesa

Se di por kam frike qe prej kompjuterit me ka ik kujtesa fare, smbaj mend fytyrat e njerzve, smbaj mend cfare hengra mbreme cbera dje etj.Kjo per te shkuaren e afert ndersa e shkuara e larget e mbaj mend.Psh e mbaj mend cfare kam bere ne kopesht, tetvjecare etj.Psikologu me tha e ke per prekupimeve te dites.Shoku im mjekesia me tha e ke se rri ore te tera ne kompjuter.Tani nga njera ane te ben mire moskujtesa se te largon streset, merzitjen, inatet, por nga ana tjeter ka pasoja negative,Ndonje keshille pls?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 01-06-2011 mė 09:07
    "Shoku Mjekesise"

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Se di por kam frike qe prej kompjuterit me ka ik kujtesa fare, smbaj mend fytyrat e njerzve, smbaj mend cfare hengra mbreme cbera dje etj.Kjo per te shkuaren e afert ndersa e shkuara e larget e mbaj mend.Psh e mbaj mend cfare kam bere ne kopesht, tetvjecare etj.Psikologu me tha e ke per prekupimeve te dites.Shoku im mjekesia me tha e ke se rri ore te tera ne kompjuter.Tani nga njera ane te ben mire moskujtesa se te largon streset, merzitjen, inatet, por nga ana tjeter ka pasoja negative,Ndonje keshille pls?
    long term memory and short term memory. thone qe kjo ndodh per shkak te stresit, lodhjes ose kur mundesh te besh multi tasking edhe truri e ka te veshtire te proces shume gjera ne te njejten kohe edhe si rezultat eshte harrimi. nese ke ne familje alzheimer's disease ateher duhet te kontrollohesh sepse eshte serioze edhe eshte semundje qe trashegohet. btw edhe mua me ka ndodh kjo, si keshille thjesht rest & relax, take it easy. good luck!
    I LOVE GOD

j&g

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Stres nuk kam, por lodhje truri po.Imagjino me flet tjetri dhe se mbaj mend kue kam pare.Njeri te semure skam ne familje se jam gjenetikisht jam si kokrra molles.Te kaloi shpejt ty?Aman se do bej nje master po sme mesohet?Si thua ti bej formatim apo system restore?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 01-06-2011 mė 09:02
    "Shoku Mjekesise"

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    thjesht mundohu te qetesohesh. take a vacation . lol kur behet fjale per shkollen mos me pyet edhe une se shpejti do e filloj.
    I LOVE GOD

j&g

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    ngela duke ngerene kikrik, rushe te thate dhe arra,deri tani 15 kg mjalte kam konsumuar.Jo per gje por me japin efekte negative .. lol e shoh me duhet te shkoj nja dy jave per pushime.Po sshkohet vetem pa partner.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 01-06-2011 mė 09:41
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •