Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 114
    i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Përshendetje!
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    I nderuar Elytony,

Faleminderit per komentin, edhepse pergjigjen e prisja nga dikush tjeter. Gjithsesi, kisha dhe nje pyetje tjeter:

Përshendetje!Cili moral eshte me i shendoshe; Ai i ngritur mbi parime dhe virtyte apo Morali i ngritur mbi Frigen?

Kjo gjithmon duke e mbeshtetur edhe ne pohimet qe ben feja, si shkak kryesor gjithmon del thenia "Kini frige nga Zoti". Me vjen keq, por ne rast se feja do me te vertete do ti mbijetoje shekullit qe vjen, i nevojitet nje revolucion rrenjesor ne ide dhe mesim, per te vetmen arsye se; Jane Demode, jasht trendit.
    Po marrim rastin e homoseksualizmit, mesimet qe predikon Kleri pergjithsisht mbeshteten mbi shembuj ku zoti ka denuar me Tope Zjarri mekataret (Rasti i Sodomes dhe Gomorres) dhe shembuj tjere te ngjashem. Te jem i sinqerte, keto lloj mesimesh jane te pafrytshme, sepse dhe vete Kleriket nuk i besojne, per shkak se sot katastrofat natyrore jane bere aq te zakonshme sa Sodoma e Gomorra duken raste te zakonshme; dhe jo, kjo nuk ka te beje se ne ka apo ska ekzistuar Sodoma por me vete faktin qe sot njerzit jane qindra here me te ngritur dhe me te vetedijshem se ne kohet e vejtra.
    Sa i përket fesë të cilës i përkas ajo nuk njeh shekuj...do ekzistoj gjithmonë dhe s'kam mëdyshje në këtë gjë. Kurse sa i përket fjalës:"Kini frikë Zotin",nëse e ke fjalën që ajo përmendet në Kur'an dhe nëse ke diçka kundra kësaj thënie pyet e merr përgjigjeje.
    Unë posa i dëgjova këto shpjegime(tregime)...unë jam muslimanë. Mirpo,prap se prap faleminderit për informimin tuaj të sinqert.

Personalisht, besoj qe i vetmi rast ku kleri eshte ne te drejte eshte permendja e arsyes "Kunder Natyres/Kunder Qellimit te Zotit" dhe kjo fryme duhet te vazhdoje me investimin e Klerit materialsht tek organizatat qe merrem me probleme te ketilla sociale me fushata vetedijesuese, evenimente etj. etj. e jo investimin per te krijuar "Dele Perendish" qe "Votojne" me zekat ose per dite diele ne kishe.
    ...ëm,ky mendimi ytë ishte!!! Nëse ke ndonjë pyetje për Islamin,shpresoj të përgjigjemi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 02-07-2011 më 19:05

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Ju as nuk e dini cakun tim e lere më t'a dini se çfarë dua të them.Unë thash se budallai gjenë rehati me thikë në fyt,apo mos ju jeni i till(budalla)??!
    Duke lexuar ate qe shkruan edhe ne temat tjera mendoj qe je nje diletant.Niveli yt intelektual eshte aq i larte qe nuk munde te kuptoj askush,kupton.Besimi nuk mbeshtetet ne arsyen;Ne baze te besimit eshte Credo,quia absurdum.Nuk e kam te qarte cka doni ju besimtaret ? te ju pranohet racionaliteti i besimit ? Mos u beni qesharak.

Do te doja te lexoja nga ti njehere ndonje mendim te argumentuar por duke te njohur asgje ska prej saj ! I vetbindur ne theniet e tua dhe duke menduar qe ke gjetur pergjigjet perfundimtare vetem je viktime e naivitetit tend dhe shokut tend imagjinar Allahut !

Do komentoja edhe kete ceshtjen e budallait por do ju dilte pune atehere moderatoreve....
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 02-07-2011 më 00:41
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    C'eshte morali per nje ateist, a e din ndokush ?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    C'eshte morali per nje ateist, a e din ndokush ?
    Eshte pergjegjur ne postimet hyrese ne kete teme.

Per shembull per nje ateist moral eshte refuzimi i Kuranit kur thote te martosh vajzen e xhaxhait apo dajes apo halles.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Eshte pergjegjur ne postimet hyrese ne kete teme.

Per shembull per nje ateist moral eshte refuzimi i Kuranit kur thote te martosh vajzen e xhaxhait apo dajes apo halles.

E urdheron kete Kurani ?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    E urdheron kete Kurani ?
    Nuk e urdheron, por e lejon.

Te befason kjo? Nese po, ajo qe te shtyen te befasohesh, eshte morali ateist. Morali shqiptar preislam. Ai qe te flet ne vesh duke te thene: Martesa ne fis eshte pisllek! si dhe Zoti nuk meson pislleqe!

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Morali nuk qendron ne krah te percaktuara (ateist apo besimtar). Morali bene llogarit me karakterin. Qendron tek veprimet.
    Nuk ekziston njeri i moralshem apo njeri i pamoralshem sepse te gjithe te pakten per nje here te vetme do privohemi dhe do angazhohemi nga morali. Mjafton te sprovohemi...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anëtarësuar
    11-02-2011
    Postime
    245

Te befason kjo? Nese po, ajo qe te shtyen te befasohesh, eshte morali ateist. Morali shqiptar preislam. Ai qe te flet ne vesh duke te thene: Martesa ne fis eshte pisllek! si dhe Zoti nuk meson pislleqe!
    Jo jo e urdheron nje myslyman te most thote jo sepse eshte shpifje. Pra, nqs Mahmuti ka nje djale, dhe vellai i tij Rexhepi ka nje vajze, Rexhepi s'duhet te habitet ku Mahmuti i lyp vajzen per djale. Keto jane vlera te familjes Myslymane, dhe jane ne kuran.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Opake Opinga : 02-07-2011 më 22:08
    Talaq, Talaq, Talaq.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Hahahah besimi i shqiptarit ne Allahun shkon deri tek leximi i Kuranit. Pastaj permbyset. Interesante si logjika e shendoshe e veren kur magjypi flet ne emer te Zotit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267

Ju that : "Kur thot Kurani te martoheni me vajzen e axhes", dmth eshte urdhër !

Tani me thuani qe se Urdheron, por e lejon. Ndryshe eshte urdherimi e ndryshe eshte lejimi.

Kur ti mesoni dallimet mes ketyre dyjave, ejani e shitni mend ketu.

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •