Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 114
    Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Tem shumë me vend!

Po mendova se si shembull më i mirë është vet vendi ynë Shqipëria Etnike.

Nëse bëjmë një krahasim me nivelin e moralit në Kosovë gjatë këtyre 30 vjetve të fundit , bijm në përfundime shumë interesante.
    Para diku rreth 30 vjetve numri i njerëzve që ishin fetarë (përqindja ishte diku rreth 10%. kurse moralish ishim shumë më lart se sot , kur % e atyre që thonë se jan fetarë është sigurisht mbi 40% .

Pra është rritur numri i fetarëve dhe numri i të pamoralshmëve .

Mos shkoni në Amerikë , se ky fenomen është edhe më i theksuar tek ne.

Ndoshta feja nuk është aq e mirë sic pretendojnë fetarët , megjithatë?!!!
    Mendoni para se të pranoni ndonjë fe!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    ,,,,a kan ndikim ketu protestat ne Greqi....?????

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Sepse Ateistët janë të ndershëm me vetveten, besimtarët jo.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anëtarësuar
    11-02-2011
    Postime
    245
    Ne radhe te pare duhet thene, c'eshte MORALI? Pastaj flasim.

Per disa, per te bere taman sic thote feja eshte e moralshme. Njerezve normal u duket e habitshme qe e ndan grun me tri fjale dhe merr tjetren pa pyetur tri grate tjera (pate 4, divocove nje) po per disa eshte e moralshme. Ose po nderrove mendjen s'mund ta ri-marrish me vajzen e axhes per nuse, pa u martuar ajo me nje tjeter dhe pa ja rrase ai. Keta jane morale per disa.
    Talaq, Talaq, Talaq.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga Opake Opinga Lexo Postimin
    Ne radhe te pare duhet thene, c'eshte MORALI? Pastaj flasim.

Per disa, per te bere taman sic thote feja eshte e moralshme. Njerezve normal u duket e habitshme qe e ndan grun me tri fjale dhe merr tjetren pa pyetur tri grate tjera (pate 4, divocove nje) po per disa eshte e moralshme. Ose po nderrove mendjen s'mund ta ri-marrish me vajzen e axhes per nuse, pa u martuar ajo me nje
    tjeter dhe pa ja rrase ai. Keta jane morale per disa.
    Ti opinga ,mos i barazo te tjert me veten tende ...nuk jan te gjith njesoj si ti .

Moralin nuk mundet me pas gjithkush ,jo ata qe kan skena te perditshme injorimi ndaj gjdo gjeje,ata qe kan mosmarveshje ne familje ata nuk kan morale sepse morali mesohet ne shtipi , e jo ne internet ,jo me fyrje ,por me edukat familjare me rrespekt per njeriun per jeten ,per ambijentin etj.Apo oping? e jo me sharje ....
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Per te vetmin arsye sepse fet te 'demshperblejne' edhe pse nuk je njeri i mire , vetem se beson ne ate fe .

Pra nqs ti si besimtar ben nje gje te gabuar , feja te ka mesuar qe ti po u lute edhe po u bere besimtar i devothsem sipas normave te fes , atehere mekatet e tua do falen . Pra nuk ke sensin e responsibilitetit e atyre qe ben , po e merr persiper feja .

Do elaboroja me shume , po jam pak i zene tani

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    Per te vetmin arsye sepse fet te 'demshperblejne' edhe pse nuk je njeri i mire , vetem se beson ne ate fe .

Pra nqs ti si besimtar ben nje gje te gabuar , feja te ka mesuar qe ti po u lute edhe po u bere besimtar i devothsem sipas normave te fes , atehere mekatet e tua do falen . Pra nuk ke sensin e responsibilitetit e atyre qe ben , po e merr persiper feja .

Do elaboroja me shume , po jam pak i zene tani
    Duhet te shtrohet pyetja pse paraqitet Ateizmi do shihet qe AI eshte rrjedhoj
    dhe reakcion i njerezve me ndergjegje dhe racio ndaj dobesive evidente te
    religjionit.
    Religjioni historikisht paraqitet si mbajtes dhe spjegues i moralit por eshte shume veshtire apo edhe e pamundur qe moralit ti jipet mbrojtje me nje entitet mbinatyror.Per kete besimtaret shpesh jane te pasinqerte me vet veten sepse mendojne qe "Zoti" do ti fal mekatet e bera vetem nese kalojne
    ritualet dhe lutjet.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    ^^ te njeten gje po themi

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    une mendoj se per te pranuar ateismin personi ne fjale duhet domosdoshmerisht te posedoje tru..
    gje qe nuk eshte e nevojshme te besimtaret e prrallave..

ateisti duhet te arrije vet me kembet e veta ne kete gjendje, eshte nje lloj "iluminimi"..
    nuk mund te jete cdokush ateist.. fetar po, mund te jete secili..

fete monoteiste jane krijuar nga ateistet.. per tì vene fre imoralit(nje nder arsyet)
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Tem shumë me vend!

Po mendova se si shembull më i mirë është vet vendi ynë Shqipëria Etnike.

Nëse bëjmë një krahasim me nivelin e moralit në Kosovë gjatë këtyre 30 vjetve të fundit , bijm në përfundime shumë interesante.
    Para diku rreth 30 vjetve numri i njerëzve që ishin fetarë (përqindja ishte diku rreth 10%. kurse moralish ishim shumë më lart se sot , kur % e atyre që thonë se jan fetarë është sigurisht mbi 40% .

Pra është rritur numri i fetarëve dhe numri i të pamoralshmëve .

Mos shkoni në Amerikë , se ky fenomen është edhe më i theksuar tek ne.

Ndoshta feja nuk është aq e mirë sic pretendojnë fetarët , megjithatë?!!!
    Mendoni para se të pranoni ndonjë fe!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Ja ke fut kot!

Kosova ma teper se kurrë nuk eshte duke u fetarizu sot, para 30 vjetve, nuk ka pas njeri (nga muslimanet) qe ska agjeru Ramazan, sot lokalet i ki full askush nuk agjeron.
    Para 30 vjetve tregon nje shok i Vitisë krejt fshati marshonte në Kishën e atij fshati sot thuajse e zbrazët.
    Para 30 vjetve nanat tona kanë pas shamia (fetare) edhe ma heret bile ferexhe. Sot nuk mbahet feja, shamia u zëvendësu me miniqin
    Unë për vete i takoj kësaj rinie normal nuk mundem me ju shmang pergjegjsisë mirëpo ni sen ta them perpara nuk ka pas klube të nates (diçka qe kish me qenë kunder-fetare per te dyja fetë) sot ato vlojnë edhe jon full
    Para 30 vjetve njerezit janë zgju me preokupimin qysh me mbjell diçka qysh me livru diçka, sot me shokët e mi zgjohemi dhe dalim me preokupimin qysh me nxan najsen.
    Krejt kjo si rrjedhoj e defetarizimit, jo më kot statistikat e vjetra na tregojnë se në Kosovë i kishim 90% musliman (qe nenkupton praktikues te atij besimi), 3% katolik. Është paralajmëruar se nga fundi i Qershorit do të dalin rezultatet e regjistrimit, kqyre qysh ka me ra perqindja e feve :d
    Kombi mbi të gjitha

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •