Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 114
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Chino legend,ma problemi eshte qe te lejne kenaqesine ne mes dhe bishtnojn ne kthesen e pare....vetem sa nxehesh ti rrezojsh dogmat e tyre ata ikin,ndersa ne kemi te flasim ohohoo....nejse,sprish pune edhe aq !

Ja edhe lista e disa personave Ateist,disa jane ajka te shkences

http://brainz.org/50-most-brilliant-atheists-all-time/

Favorit te mi-Rusell,Rand,Dawkins,Howking
    Po po, por nuk di si ta shpjegoj me mire. Ke degju kur themi "e ke lone me gishta ne goje"? Kjo eshte ajo! Kush nuk ofron deshmi per akuzat, ka ngele me gishta ne goje. E ke vene ne arrati intelektuale. Lexuesi i vemendshem e veren kete gje. Nuk ke nevoje te nevrikosesh.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Problemi me besimtaret eshte ne qendrimin e tyre qe thone qe Morali ka prejardhje hyjnore dhe eshte monopol i tyre.Nje qendrim i tille formohet ne mase te madhe nga njerez qe mbyllen ne grupe qe kane mendime dhe qendrime homogjene.Keto qendrime dhe mendime munde te jene aq te forta qe hudhin cdo mundesi ti rivleresojne qendrimet e tyre,si te drejta apo te gabuara.
    Edhe nje tjeter arsye pse eshte keshtu -Njerez qe kane pasur sjellje jomorale ne ditet kur nuk kane qene besimtare dhe kalojne te besimtaret keto njerez jane me agresivet dhe me te zeshem ne akuza.Mbajne qendrim qe pa besimin nuk mund te kete moral por ne nenvetedije ndiejne zili per njerezit qe mbajne Etike te larte pa pasur nevoje te mbeshteten ne besimin ne zot,sepse jane koshient se vete nuk ia kane dalur.

Keto besimtare me petk te ri jane edhe me agresivet ne akuza qe Ateistet nuk kane etike qe personalisht me pengon e ndonjehere me fyen !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Pyetje e shtruar me gjith pergjigje te supozuar,,

por ne te vertet kjo ska lidhje fare,,sepse moralin nuk ta jep feja,,sepse feja te jep friken dhe te kercenon per ta dhen moralin,, dhe shumica e besimtarve thon qe kan besim,,,por ne te vertet ata e genjejn veten,,sepse ata nuk kan besim,,por kan frik!!

ateistet mund te thuhet se jan me te sjellshem me te kuptueshem ,,hecin nje heresh me kohen,,

por nje gje e kan te keqe ne nje aspekt tjeter,,,qe un nuk arri akoma ta kuptojn se pse e kan kte te keqe, ???

ata i besojn teoris se relativitetit!

por termi ateist,,le te kuptohet se ata e mohojn te jen pjes e mbrendshme ne kte teori,

pra kemi relativitetin,,qe ka genjeshtren dhe te verteten,,

termi atesit,,e mohon edhe te verteten edhe genjeshtren,,pasi si beson asnjeres.

morali ndertohet nga vullneti dhe deshira per ta ndertuar,,

nga frika nuk nderton moral te vertet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iLirjam : 28-06-2011 më 09:02

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Fisniku, e shof qe prape vazhdon me te njejtat arsye te cilat ka shekuj qe kane rene.

Njeriu shpiku fene, dhe pastaj feja njeriun e shperbleu me Moral? Kete po thua ti? Na e thuaj qe po, te te heqim vizen (PIKE)

Mos hamendeso, mos paragjyko.

Ti bie ne kundershtim me ate c'ke pohuar me lart. Po te citoj edhe nje here:

I nderuar Fisnik, nje grua nuk mund te jete gjysem shtatezene, as cerek as 3/4-tat. Ajo o eshte shtatezene o nuk eshte. Njera nga keto te dyja eshte e vertete.

Pyetja qendron,
    Ne, Ateistet ... gjithmon sipas teje, kemi apo skemi moral?
    Unë nuk them se ateistet s'kanë moral(sepse mund të ketë që s'kanë),mirpo jam i bindur thell që ka ateist që i bën shumë gjëra moraliste si p.sh. ka ateist të atill që janë mjaft humanist dhe kjo tregon moralitetin e tyre në këtë aspekt...ka edhe të atill që nuk shajnë,nuk fyejnë njerëzit në debatet që kanë me ta,se unë kam patur debat me ateist te till...të cilet m'kanë kërkuar argument për një gjë të fesë time e nuk m'kanë jap argument për fenë time si disa që mundohen:"Të bëhen zot shtëpie në shtëpi t'huaj...".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 28-06-2011 më 10:16

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Unë nuk them se ateistet s'kanë moral(sepse mund të ketë që s'kanë),mirpo jam i bindur thell që ka ateist që i bën shumë gjëra moraliste si p.sh. ka ateist të atill që janë mjaft humanist dhe kjo tregon moralitetin e tyre në këtë aspekt...ka edhe të atill që nuk shajnë,nuk fyejnë njerëzit në debatet që kanë me ta,se unë kam patur debat me ateist te till...të cilet m'kanë kërkuar argument për një gjë të fesë time e nuk m'kanë jap argument për fenë time si disa që mundohen:"Të bëhen zot shtëpie në shtëpi t'huaj...".
    I nderuar Elytony,

Faleminderit per komentin, edhepse pergjigjen e prisja nga dikush tjeter. Gjithsesi, kisha dhe nje pyetje tjeter:

Cili moral eshte me i shendoshe; Ai i ngritur mbi parime dhe virtyte apo Morali i ngritur mbi Frigen?

Kjo gjithmon duke e mbeshtetur edhe ne pohimet qe ben feja, si shkak kryesor gjithmon del thenia "Kini frige nga Zoti". Me vjen keq, por ne rast se feja do me te vertete do ti mbijetoje shekullit qe vjen, i nevojitet nje revolucion rrenjesor ne ide dhe mesim, per te vetmen arsye se; Jane Demode, jasht trendit.

Po marrim rastin e homoseksualizmit, mesimet qe predikon Kleri pergjithsisht mbeshteten mbi shembuj ku zoti ka denuar me Tope Zjarri mekataret (Rasti i Sodomes dhe Gomorres) dhe shembuj tjere te ngjashem. Te jem i sinqerte, keto lloj mesimesh jane te pafrytshme, sepse dhe vete Kleriket nuk i besojne, per shkak se sot katastrofat natyrore jane bere aq te zakonshme sa Sodoma e Gomorra duken raste te zakonshme; dhe jo, kjo nuk ka te beje se ne ka apo ska ekzistuar Sodoma por me vete faktin qe sot njerzit jane qindra here me te ngritur dhe me te vetedijshem se ne kohet e vejtra.

Personalisht, besoj qe i vetmi rast ku kleri eshte ne te drejte eshte permendja e arsyes "Kunder Natyres/Kunder Qellimit te Zotit" dhe kjo fryme duhet te vazhdoje me investimin e Klerit materialsht tek organizatat qe merrem me probleme te ketilla sociale me fushata vetedijesuese, evenimente etj. etj. e jo investimin per te krijuar "Dele Perendish" qe "Votojne" me zekat ose per dite diele ne kishe.

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anëtarësuar
    11-02-2011
    Postime
    245
    Jo vetem ato po per myslymanet c'ka ke bere nje njeri i depresionuar dhe maniac jane shembull qe duhet te zbatohen. Ateistet dhe humanistet nuk bazohen ne c'ka ka bere nje njeri

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    I nderuar Elytony,

Faleminderit per komentin, edhepse pergjigjen e prisja nga dikush tjeter. Gjithsesi, kisha dhe nje pyetje tjeter:

Cili moral eshte me i shendoshe; Ai i ngritur mbi parime dhe virtyte apo Morali i ngritur mbi Frigen?

Kjo gjithmon duke e mbeshtetur edhe ne pohimet qe ben feja, si shkak kryesor gjithmon del thenia "Kini frige nga Zoti". Me vjen keq, por ne rast se feja do me te vertete do ti mbijetoje shekullit qe vjen, i nevojitet nje revolucion rrenjesor ne ide dhe mesim, per te vetmen arsye se; Jane Demode, jasht trendit.

Po marrim rastin e homoseksualizmit, mesimet qe predikon Kleri pergjithsisht mbeshteten mbi shembuj ku zoti ka denuar me Tope Zjarri mekataret (Rasti i Sodomes dhe Gomorres) dhe shembuj tjere te ngjashem. Te jem i sinqerte, keto lloj mesimesh jane te pafrytshme, sepse dhe vete Kleriket nuk i besojne, per shkak se sot katastrofat natyrore jane bere aq te zakonshme sa Sodoma e Gomorra duken raste te zakonshme; dhe jo, kjo nuk ka te beje se ne ka apo ska ekzistuar Sodoma por me vete faktin qe sot njerzit jane qindra here me te ngritur dhe me te vetedijshem se ne kohet e vejtra.

Personalisht, besoj qe i vetmi rast ku kleri eshte ne te drejte eshte permendja e arsyes "Kunder Natyres/Kunder Qellimit te Zotit" dhe kjo fryme duhet te vazhdoje me investimin e Klerit materialsht tek organizatat qe merrem me probleme te ketilla sociale me fushata vetedijesuese, evenimente etj. etj. e jo investimin per te krijuar "Dele Perendish" qe "Votojne" me zekat ose per dite diele ne kishe.
    Talaq, Talaq, Talaq.

Citim Postuar më parë nga Opake Opinga Lexo Postimin
    Jo vetem ato po per myslymanet c'ka ke bere nje njeri i depresionuar dhe maniac jane shembull qe duhet te zbatohen. Ateistet dhe humanistet nuk bazohen ne c'ka ka bere nje njeri
    E cfare te ka bere ty per kuriozitet qe po na shqetesohesh kaq shume? Ty nuk ka cfare te ben askush, sepse nje lesh presh qe as per kavie eksperimentale nuk i hyn njeriu ne pune.
    Tjeter, mos fol per ateizem dhe humanizem, se nuk i ke fare keto dy kushte. Lloji yt nuk eshte as me shume dhe as me pak, se ca talebane fetare, qe iu jane prishur interesat me vellezerit e tyre fanatiko-fetare, dhe mendja jote e vockel, te thote se mund te shfrysh inatin ndaj tyre, duke i share ne forum.

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anëtarësuar
    11-02-2011
    Postime
    245
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    E cfare te ka bere ty per kuriozitet qe po na shqetesohesh kaq shume? Ty nuk ka cfare te ben askush, sepse nje lesh presh qe as per kavie eksperimentale nuk i hyn njeriu ne pune.
    Tjeter, mos fol per ateizem dhe humanizem, se nuk i ke fare keto dy kushte. Lloji yt nuk eshte as me shume dhe as me pak, se ca talebane fetare, qe iu jane prishur interesat me vellezerit e tyre fanatiko-fetare, dhe mendja jote e vockel, te thote se mund te shfrysh inatin ndaj tyre, duke i share ne forum.
    Fol per vete more injorant /e
    Talaq, Talaq, Talaq.

Citim Postuar më parë nga Opake Opinga Lexo Postimin
    Fol per vete more injorant /e
    Te me thoshte surrati yt qe jam inteligjente, do ia beja vetes bam bam.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Analogjite qe perdor nuk godasin ne ate qe don te thuash,nuk mbrojne qendrimet tua.
    Kjo qe ne fund na uron Paqe dhe na perkujton rehatin qe do ndiem me thiken ne fyt,kjo sdo koment.Kaq nga humanizmi i nje besimtari!
    Ju as nuk e dini cakun tim e lere më t'a dini se çfarë dua të them.Unë thash se budallai gjenë rehati me thikë në fyt,apo mos ju jeni i till(budalla)??!

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •