Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 114
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Ju that : "Kur thot Kurani te martoheni me vajzen e axhes", dmth eshte urdhër !

Tani me thuani qe se Urdheron, por e lejon. Ndryshe eshte urdherimi e ndryshe eshte lejimi.

Kur ti mesoni dallimet mes ketyre dyjave, ejani e shitni mend ketu.
    Qeshje qeshje.
    Te vije turp per Zotin tend, eh?
    Edhe tek une ka filluar kaurrizmi me keso hapa.
    I thoja vetes: Allahu qenka i piste. Sikur ta pyesja ate, do kisha te drejte te bej seks me kusheriren time. Me vajzen e xaxhait!! Wow, pa prit ta lexoj Kuranin njehere. Dhe prej ketij momenti vec nencmim per te ndjeja. Cdo here e me shume.

Morali shqiptar-ateist perndoqi djallin (Kuranin) ne mua.
    Historia e Chinos.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Qeshje qeshje.
    Te vije turp per Zotin tend, eh?
    Edhe tek une ka filluar kaurrizmi me keso hapa.
    I thoja vetes: Allahu qenka i piste. Sikur ta pyesja ate, do kisha te drejte te bej seks me kusheriren time. Me vajzen e xaxhait!! Wow, pa prit ta lexoj Kuranin njehere. Dhe prej ketij momenti vec nencmim per te ndjeja. Cdo here e me shume.

Morali shqiptar-ateist perndoqi djallin (Kuranin) ne mua.
    Historia e Chinos.
    U pa sa dishit rreth Islamit dhe rreth Kuranit.
    Mjafton, s'ke nevoj te me arsyetohesh.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    U pa sa dishit rreth Islamit dhe rreth Kuranit.
    Mjafton, s'ke nevoj te me arsyetohesh.
    Ajo qe u pa eshte se te vije turp per "Zotin" tend.
    A e shpreh kete turp ne menyre te qarte apo konkludente, a ka dallim? Nese nuk e ke "Zotin" budalle, nuk ka dallim. Nese e ke "Zotin" te tille qe thote se per te me refuzuar mua duhet te ma shash mamin, atehere ka dallim. Ciles kategori i perket Allahu, po ta le ty te pergjegjesh.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    S'luan rol fare per biseden tone, por per te treguar se Allahun nder shqiptaret e besojne vec njerez qe s'dine te logjikojne as dy hapa, po ta sqaroj.

Une nuk thashe shprehimisht se Kurani urdheron te martosh vajzen e xhaxhait. Nuk e thashe as ne menyre konkludente (te vetekuptimte). Qe nuk e thashe as ne menyre konkludente, eshte e kuptueshme per keto arsye:

1. Atehere te gjithe do ishin te detyruar te martojne vec kusherira dhe ata qe nuk kane kusherira do ngeleshin pa grua.
    2. Formulimi im "Kurani thote te martosh kusherira" eshte neutral, nuk jep te kuptohet se behet fjale per urdher apo rekomandim apo lejese.

Pra me dy hapa logjikim do kishe kuptuar drejt.

Keshtu qe tek ti nuk behet fjale per te deshmuar se une thashe "urdheron". Por behet fjale per ate qe ti ne kete teme per here te pare lexove dhe mesove se Allahu lejon pisllekun e quajtur ne shqip martesen me kusherira. U shokove nga kjo gje, per kete arsye pyetje "urdheron Kurani kete gje?" dhe per te shmangur deshmite (citimin e sures qe lejon kete pisllek) fillove te braktisesh biseden, te anashkalosh ate.

Ketu gjindemi tani ne bisede. Ti fsheh turpin qe ndjen per pislleqet qe meson Allahu, ndersa une e ekzspozoj kete turp sa te mundem.

Puna mbare na qofte te dyve!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ajo qe u pa eshte se te vije turp per "Zotin" tend.
    A e shpreh kete turp ne menyre te qarte apo konkludente, a ka dallim? Nese nuk e ke "Zotin" budalle, nuk ka dallim. Nese e ke "Zotin" te tille qe thote se per te me refuzuar mua duhet te ma shash mamin, atehere ka dallim. Ciles kategori i perket Allahu, po ta le ty te pergjegjesh.
    Mua s'me shokon nese nje kusheri dhe nje kusherin bien ne dashuri dhe martohen me pelqimin e prinderve (spese siç duhet ta dish, ne Islam s'martohet pa pelqimin e prinderve, ajo martes eshte no-valide).

Tani,

Nje njeri qe s'din çfar flet, un s'di çfar ti them

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Mua s'me shokon nese nje kusheri dhe nje kusherin bien ne dashuri dhe martohen me pelqimin e prinderve (spese siç duhet ta dish, ne Islam s'martohet pa pelqimin e prinderve, ajo martes eshte no-valide).

Tani,

Nje njeri qe s'din çfar flet, un s'di çfar ti them
    Aha, tani e rrotullove mendimin.

Ok, deshmove titullin e temes. Tema thote se jobesimtaret jane me te moralshem se fetaret. Ti qe mendon se mund te martohet vajza e xhaxhait, je moralisht ne WC-ne time si ateist qe jam.

Argumentimi:

Morali eshte shuma e vlerave apo parimeve obligative per nje popull. Vlerat dhe parimet, te cilat nje popull i sheh si obligative, jane ato, te cilat historikisht dhe tradicionalisht shihen si te dobishme per popullin. Tradicionalisht dhe historikisht tek shqiptaret shihet si e dobishme pastertia nderfisnore. Martesa me kusherinje eshte e ndaluar deri ne shkallen e 12-te. Ti qe mendon se martesa me kusherinje duhet te jete e lejueshme, je ne kunderthenie me kete norme morale. Per kete arsye si besimtar je i pamoralshem. Tema ka te drejte.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Qe nga martesa me kusherinje te shkalles se pare ndodhin deformime trupore e mentale, kete nuk ka as nevoje te permendim, sepse arsyetimi i mesiperm eshte i permbyllur, i mjaftueshem. Poashtu nuk ka nevoje te permendim se cfare familje do te kesh, nese shkon tek xhaxhai dhe llogarit se vajza jote atje te joshet - si ne rruge - seksualisht.

Pislleku, imoraliteti nuk ka brire.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Mendimi unikat, koncept nazist, i marrur dhe i konvertuar ne ate komunist ! …shqiptaret me duket qe kerkuan demokraci, diversitet, kerkuan qe te jetojn te lire dhe te besojn lirshem ?!

Konceptit komunist-ateist, i themi jo ! Se e dim ç'moral keni. S'i ka 20 vite qe moralin tuaj, e kemi varrosur gjithesebashku, te krishter e musliman.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Mendimi unikat, koncept nazist, i marrur dhe i konvertuar ne ate komunist ! …shqiptaret me duket qe kerkuan demokraci, diversitet, kerkuan qe te jetojn te lire dhe te besojn lirshem ?!

Konceptit komunist-ateist, i themi jo ! Se e dim ç'moral keni. S'i ka 20 vite qe moralin tuaj, e kemi varrosur gjithesebashku, te krishter e musliman.
    Nuk te pyeti kush per paranojat qe t'i meson feja.
    As nuk te kerkoj kush te ekspozosh budallesine qe e kopjon prej fese.
    Ketu diskutohet per moralitetin ne relacion fetar-ateist.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E po ja qe morali shqiptar nuk kerkon vec te pyetesh priderit, por kerkon poashtu te mos martohesh brenda fisit. Sipas moralit shqiptar, ti je i pamoralshem. Sipas moralit islam ti je i moralshem. Ne mjedis shqiptar, ne nje forum shqiotar si ky, ne kete teme ti je i pamoralshem ne kete pike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 03-07-2011 më 13:50

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •