Close

Rezultati i Sondazhit: Pse beni pushime verore ne Shqiperi?

Votues
37. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Eshte ceshtje patriotizmi, ndjej krenari kombetare.

15 40.54%
  • Plazhi shqiptar eshte me i bukuri ne rajon.

15 40.54%
  • Nuk me pelqen, bej pushime ne tjera vende

7 18.92%
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 128
    i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Si dhe here te tjera, jam dakord me Admiralin ( ) ne lidhje me liresine relative per te qendruar ne Shqiperi ne krahasim me keto vendet e tjera qe ka permend Izidora.

Te rrime shtrember e te flasim drejt, Shqiperia ne pergjithesi nuk ka te njejtat kushte si vende te tjera perendimore. Shumica e hoteleve/bizneseve jane familjare. Nuk jane shume profesional ne marredheniet me klientet. As per ndonje largpamesi nuk mund te flitet se mendojne kryesisht sot-per-neser, pa rene ne te thella se ndoshta duhet te krijojne nje fare klientele te qendrueshme etj ejt si rrjedhoje dhe cmimet gjate sezonit jane me te kripura se c'mund te ishin.

Kini parasysh qe nuk eshte vend rezortash e me the te thashe te kesaj kategorie. Nese dikush mendon te kaloje dite/jave aty duhet te mireorganizohen vete, duke u interesuar per cmimet, duke bere prenotime para nisjes se sezonit, duke zgjedh vendet ku duan te rrine, e sidomos duke para 'cepat' pak me te fshehte qe nuk jane te mbipopulluar gjate veres. Pra, duhet te jeni pak me aktive si kliente/pushues dhe pak me te informuar....per vete faktin se vendi dhe situata aty eshte ende e tille ku nuk mund te presesh qe gjithcka te jete optimale.

Ne lidhje me keto mushkonjat qe na e paskan pickuar Izidoren ne Shqiperi, lol, pse nga Spanja e Italia s'paska mushkonja?

PS: personalisht gjuaj 'cepat' ne Shqiperi lol

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    fcuk patriotizmin , nuk ja vlen te besh pushime , tani qe e kam pare te gjithe vendin nga fillimi ne fund , qyteti i vetem qe me pelqen eshte Durresi , nje shtepi para detit sdo qe keq , te paken 6 muaj te vitit , 6 muajt e tjere do jetoja diku tjeter ... ehuu kemi akoma shume pune per te bere si vend qe te arrijme nje nivel optimal jetese ...

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    te gjithe keto vendet ne bold i kam vizituar.
    spanja dhe italia normalisht qe jane me te shtrenjta. shume me te shtrenjta madje.
    ne tunizi kam qene vjet. kam shkuar me te gjitha inkluziv dhe me eshte kapur pak a shume dy-fish me shqiperine.
    prandaj them qe akoma nuk e kam gjetur nje vend qe te kaloj pushime me te lira se ne shqiperi.
    seriozisht cuditem me ju qe e mendoni keshtu. cuditem ngaqe nuk je e para qe degjoj qe thote keshtu.
    une shkoj edhe ne mal te zi cdo vit. edhe atje eshte me shtrenjte.

pastaj standartin e pushimeve nuk po e llogaris une. thjeshte cmimin.

p.s. pyetje pak private por thjeshte per kuriozitet. nese do mund te mos pergjigjesh. sa iu kushton nje ose dy jave pushime ne shqiperi?
    Te pakten nqs une e vendos sipas kursimeve te mia vjetore , se milionere nuk jam , x€ (se eshte private lol ) i vendos ti harxhoi per pushime , jo vetem plazhi por edhe shetitjet e tjera .
    Normal qe do bej ballancen shpenzim dhe cilesi. Nqs une ne vendet e tjera lahem me uje cezme, ne plazh mu desh ta bleja ujin te lahesha se ishte uje pusi me ngjyr lol, u infektuam nga syte . Dhe eshte papergjeshmeria e farmacisteve qe te rekomandon dy lloje ilacesh , nje prodhim vendi me cmim me te uler se ilaci i jashtem . Ndryshimi ishte , sipas saj, qe ilaci i jashtem ta be syrin te fluturoj aw aw aw
    Mos kujto se jam princesha qe flejti mbi bizele :-D , te gjitha kursimet e mia ne Shqiperi i kam investuar aty kam lindur, aty jam rritur, aty kam familjen time dhe kam nostalgji per ate vend .
    Ne periudhen e veres cmimet rriten , € bie ect ect

Sa qef kam te te kem prane ne plazh , lekurat e shalqinit te ti hudh siper kokes
    ose ujin qe blen me pi , te te bej te rrish net pa gjume dhe leshteriket(mos harro shishet) te detit ti shtysh me shapk

PS. Prap mua aty ne plazh me ke , nami u beft , le ti dali flaka lol dhe jo se me bie me lire , por me pelqen te jem atje :-))
    Jeto sot se neser nuk i dihet

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    Si dhe here te tjera, jam dakord me Admiralin ( :-D ) ne lidhje me liresine relative per te qendruar ne Shqiperi ne krahasim me keto vendet e tjera qe ka permend Izidora.

Te rrime shtrember e te flasim drejt, Shqiperia ne pergjithesi nuk ka te njejtat kushte si vende te tjera perendimore. Shumica e hoteleve/bizneseve jane familjare. Nuk jane shume profesional ne marredheniet me klientet. As per ndonje largpamesi nuk mund te flitet se mendojne kryesisht sot-per-neser, pa rene ne te thella se ndoshta duhet te krijojne nje fare klientele te qendrueshme etj ejt si rrjedhoje dhe cmimet gjate sezonit jane me te kripura se c'mund te ishin.

Kini parasysh qe nuk eshte vend rezortash e me the te thashe te kesaj kategorie. Nese dikush mendon te kaloje dite/jave aty duhet te mireorganizohen vete, duke u interesuar per cmimet, duke bere prenotime para nisjes se sezonit, duke zgjedh vendet ku duan te rrine, e sidomos duke para 'cepat' pak me te fshehte qe nuk jane te mbipopulluar gjate veres. Pra, duhet te jeni pak me aktive si kliente/pushues dhe pak me te informuar....per vete faktin se vendi dhe situata aty eshte ende e tille ku nuk mund te presesh qe gjithcka te jete optimale.

Ne lidhje me keto mushkonjat qe na e paskan pickuar Izidoren ne Shqiperi, lol, pse nga Spanja e Italia s'paska mushkonja?

PS: personalisht gjuaj 'cepat' ne Shqiperi lol
    Si eshte puna e mushkonjave :
    Mickonjat po nuk gjeten ushqim , sic jane plehrat , papastertit e ndryshme ect ect
    jane te pademshme bejn vetem bizz bizz
    Ne ato temperatura aq te larta, higjena duhet te jete alarmstufe 1

Per cilen cep e ke fjalen , ndonje vend ku sheh vetem dy njerez gjithesej ?
    Ka plazhe te virgjera ,te paster por te vdekura nga gjalleria.
    Apo te gjejm ndonje dhome ose hotel qe te duhet 1 ore me hec ne kemb deri tek plazhi lol .
    Nuk i planifikon dot gjerat 8 muaj perpara lol , se si dihet ja ben shefi o punen o pushimet :-D

Shqiperia eshte vend i bukur , por nuk eshte ven dore aq sa duhet ne turizem .
    Plus ata familiar qe kane ndertuar ato vilat tre katshe , te mendojn edhe pak per rrugen qe te con nga moteli i tyre e deri tek rera lol .Se ne interes te tyre eshte .
    Dhe jane keta qe kane privatizuar tokat qe prishin cdo gyp qe kalon ne token e tyre .

Pushimet jashte shqiperis te japin cilesin dhe komoditetin, kurse ne Shqiperi kenaqesin shpirtrore.

Ps. Ku do e besh plazhin kete vite ?

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Te pakten nqs une e vendos sipas kursimeve te mia vjetore , se milionere nuk jam , x€ (se eshte private lol ) i vendos ti harxhoi per pushime , jo vetem plazhi por edhe shetitjet e tjera .
    Normal qe do bej ballancen shpenzim dhe cilesi. Nqs une ne vendet e tjera lahem me uje cezme, ne plazh mu desh ta bleja ujin te lahesha se ishte uje pusi me ngjyr lol, u infektuam nga syte . Dhe eshte papergjeshmeria e farmacisteve qe te rekomandon dy lloje ilacesh , nje prodhim vendi me cmim me te uler se ilaci i jashtem . Ndryshimi ishte , sipas saj, qe ilaci i jashtem ta be syrin te fluturoj aw aw aw
    Mos kujto se jam princesha qe flejti mbi bizele :-D , te gjitha kursimet e mia ne Shqiperi i kam investuar aty kam lindur, aty jam rritur, aty kam familjen time dhe kam nostalgji per ate vend .
    Ne periudhen e veres cmimet rriten , € bie ect ect

Sa qef kam te te kem prane ne plazh , lekurat e shalqinit te ti hudh siper kokes
    ose ujin qe blen me pi , te te bej te rrish net pa gjume dhe leshteriket(mos harro shishet) te detit ti shtysh me shapk

PS. Prap mua aty ne plazh me ke , nami u beft , le ti dali flaka lol dhe jo se me bie me lire , por me pelqen te jem atje :-))
    jam dakord me ate cfare thua.
    thjeshte asgje nuk verteton se pushimet ne shqiuperi te kushtojne me shume se ne vende te tjera. kete kundershtoj une.
    edhe une jam si ti. shpesh jam i pakanequr me kushtet ne shqiperi, por cdo vit aty jam per te pakten dy jave. dhe me zi po pres te shkoj
    kur ben krahasimin me vendet e tjera them te besh krahasimin e parave te shpenzuara psh per nje jave ne shqiperi me parate e shpenzuara ne nje vend tjeter. kaq.
    leje menjane raportin cilesi/cmim. e kam fjalen vetem tek cmimi.
    te jesh e bindur se ne shqiperi shpenzon me pak se ne te gjithe ato vende qe permende
    une cdo vit i bej pushimet jashte.
    parate qe do shpenzoj kete vit per 18 dite pushime ne nje vend tjeter, do jene gadi 3 here me shume se ato qe do shpenzoj ne shqiperi.
    jam i bindur per kete.
    Vasudhaiva Kutumbakam

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Ok
    Pushimi me gjate qe kam bere ne itali , nje muaj dhe pronotuam nje shtepi pran detit , cadra inkluziv ne cmim :
    Dy dhoma gjumi te plota , dhoma e ndenjes dhe pjesa e gatimit. Ishim dy cifte (se vetem nuk behen pushimet , duhet pak gallat ) , 700€ , per cift 350€
    Biletat 300€ , morem per te shpenzuar restin tjeter , pra kishim planifikuar 2500€ gjithsej komplet.
    Kushtet as qe nuk diskutohen.

Plazh ne atdhe , 15 dite , leja 21 dite gjithsej .
    Shtepi 300 mije leke , nje dhome piccolo gjumi dhe dhoma e ndenjes . Kuptohet vetem per nje cift .
    Biletat e avionit 320€ (ofert) per koke.
    Pushimet ne shqiperi nuk ngelin vetem ne plazh , do shetisesh dhe vende te tjera.
    Kuptohet do marresh dhe makin me qira .Taksit se kemi tornollik me hyp ne autobuz . Marrim super xhiro kur shkoim atje .

Nuk e di ju te tjeret , po mua ne shqiperi me ikin leket shume me shpejt sesa kur shkoi diku tjeter , ndoshta atje eshte leku, thyhen € dhe e humb sensin e harxhimit. Ose me bie dielli ne koke . Sic me ndodhi me leket e ri , 20 mije leku njesoi me 2000 leke . Kam vra mendjen ishte 2000 apo 20000

Di vetem qe 50€ i heq menjan qe te kthehem me taksi nga aeroporti deri ne shtepi .

Ps. Kete here do te te jap nje informacion me te plote , do i shenoi ne fletore :-)

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    izadora monedha shqiptare nuk te duket me vlere lol. mua me dukej si leter e shpenzoja pa problem kurse per dollarin ndiej pak me shume kursim. por ne shqiperi nese ke te aferm sigurisht qe do kushtojne me shume sepse do kesh edhe shpenzime te tjera. shqiperia nuk eshte cheap ne krahasim me vende te tjera ne europe dihet, por ne na ka ngel ne mendje qe eshte me lire.
    I LOVE GOD

j&g

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga **** Lexo Postimin
    shqiperia nuk eshte cheap ne krahasim me vende te tjera ne europe dihet, por ne na ka ngel ne mendje qe eshte me lire.
    17 vende te europes kam vizituar deri tani dhe te gjithe me te shtrenjte se shqiperia jane.
    cilet jane ato vende europiane me te lira se shqiperia?
    biellorusia dhe moldavia?| lol.
    ne shqiperi kushtojne pushimet edhe me pak se ne tunizi.
    jani fiksuar ju qe shqiperia eshte shume e shtrenjte.

Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Ok
    Pushimi me gjate qe kam bere ne itali , nje muaj dhe pronotuam nje shtepi pran detit , cadra inkluziv ne cmim :
    Dy dhoma gjumi te plota , dhoma e ndenjes dhe pjesa e gatimit. Ishim dy cifte (se vetem nuk behen pushimet , duhet pak gallat ) , 700€ , per cift 350€
    Biletat 300€ , morem per te shpenzuar restin tjeter , pra kishim planifikuar 2500€ gjithsej komplet.
    Kushtet as qe nuk diskutohen.
    dhe si perfundim sa fish me shtrenje te kushtuan pushimet ne itali???
    jo per gje, por te hash ne restorant ne itali dhe te hash ne restorant ne shqiperi, cmimi ndryshon pak. apo jo? lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 13-06-2011 mė 10:57
    Vasudhaiva Kutumbakam

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    the admiral une thashe qe shqiperia nuk eshte me cheap ne krahasim me vendet e tjera ne europe. e ke parasysh kur thua se do i kalosh pushimet ne shqiperi mendon se do te kushtoj te pakten 50% me pak se ne vende te tjera. btw kam gjet paketa per ne itali & spanje edhe me lire se ne shqiperi. kur kam qene heren e fundit ne 2004 ne shqiperi kam paguar $80/nata ne dhermi edhe kjo ishte me e lira per ateher. edhe asgje nuk perfshihej. sepse vetem bileta mua me kushton $1,500 per person. dmth ka shume shpenzime te tjera. gjithesesi une perseri me kenaqesin me te madhe do preferoja ti beja pushimet ne shqiperi, por me plotbindje e them qe te besh pushime ne shqiperi nuk eshte cheap.
    I LOVE GOD

j&g

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga **** Lexo Postimin
    the admiral une thashe qe shqiperia nuk eshte me cheap ne krahasim me vendet e tjera ne europe. e ke parasysh kur thua se do i kalosh pushimet ne shqiperi mendon se do te kushtoj te pakten 50% me pak se ne vende te tjera. btw kam gjet paketa per ne itali & spanje edhe me lire se ne shqiperi. kur kam qene heren e fundit ne 2004 ne shqiperi kam paguar $80/nata ne dhermi edhe kjo ishte me e lira per ateher. edhe asgje nuk perfshihej. sepse vetem bileta mua me kushton $1,500 per person. dmth ka shume shpenzime te tjera. gjithesesi une perseri me kenaqesin me te madhe do preferoja ti beja pushimet ne shqiperi, por me plotbindje e them qe te besh pushime ne shqiperi nuk eshte cheap.
    nga ku moj te keqen te kushton bileta 1500$???????
    nga alaska te kapet 1500$. jeton ne alaske ti?
    apo prenoton 10 dite perpara? lol

beje prove te shkosh ne sardegna dhe do shohim sa do shpenzosh.
    ne nje lokal ne itali, nje drink kushton 8-15€. i thone rreth 20$. e di sa kushtojne ne shqiperi?
    apo do shkosh ne ibiza ku kushton 50€ vetem hyrja ne disco? lol

une po them qe vjet kam qene ne tunizi qe eshte afrike e jo europe dhe edhe atje me eshte kapur me shtrenjte se ne shqiperi.

me pare permenda edhe malin e zi ku cdo vit e bej nje fundjave ne budva.
    gjithashtu eshte me eshtrenjte se shqiperia.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •