http://www.kosova-sot.info/uploads/i...rime_scene.jpg
Qëllohet për vdekje Xheladin Geci nga Llausha
Publikuar: E marte 31 Maj 2011, 11:56
Xheladin Geci nga Llausha është qëlluar për vdekje të hënën në mbrëmje, në derën e shtëpisë së tij, në Fushë-Kosovë. Policia e Kosovës, e cila e ka konfirmuar rastin, nuk ka dhënë detaje për motivet e vrasjes, ndërsa ka thënë se është duke hetuar disa pista të dyshimta rreth kësaj vrasjeje. Sipas versionit zyrtarë të Policisë, vrasja ka ndodhur të hënën, rreth orës 23:20, ndërsa në momentin e arritjes në vendin e ngjarjes kishin hasur një trupin e pajetë të viktimës, vdekjen e të cilit e ka konstatuar mjeku kujdestar.
Mirëpo, përkundër faktit se Policia nuk ka dhënë detaje rreth motiveve të vrasjes, familjarët e viktimës kanë rrëfyer për disa probleme që viktima i kishte pasur ditëve të fundit. Nazifja, bashkëshortja e Gecit, tregon se burri i saj e kishte pasur një problem me dikë, të cilit ajo nuk ia di identitetin, e as emrin. “Unë kam qenë në Francë dhe të shtunën ai më ka thirrur, e unë atë ditë kam ardhur në Kosovë”, rrëfen Nazifja. Ajo tregon se si burri i saj e kishte marrë të shtunën nga Aeroporti, nga ku më pas kishin darkuar në një restorant të Prishtinës. “Të shtunën apo të dielën më ka thënë se e ka një problem me dikë, por më ka thënë se nuk do të më tregojë, pasi atë problem do ta zgjidhte vetë, pa më treguar mua. Nuk është ky problem për ty, më ka thënë shkurt”, thotë Nazifja.
Nazifja rrëfen edhe për telefonatën e fundit që e kishte pasur me burrin e saj. E kam thirrur edhe rreth orës 10:40. Më është përgjigjur me një zë të shterur, sikur ta kishte pasur dikë me revole në qafë, e më ka thënë me zë të shurdhër, erdha”, rrëfen ajo. Pas kësaj telefonate, Nazifja e kishte dëgjuar makinën e burrit të saj që futej në oborr, ndërsa pasi kishte shkuar t’ia hapte derën, kishte dëgjuar dhjetëra të shtëna nga arma e zjarrit. “Kam qenë në shtëpi ulur, i kam parë dritat dhe kam vrapuar t’ia hap derën, kur kanë ushtuar krismat. Kam menduar që ai vetë është duke gjuajtur, e jam kthyer brenda”, thotë Nazifja. Ajo rrëfen se si pas pak minutash kishte dalë të shohë në oborr, ndërsa fillimisht nuk e kishte vërejtur burrin e saj të vrarë afër makinës.
“Kam dalë sërish jashtë dhe e kam kërkuar rreth oborrit. Në atë kohë kanë ardhur disa djem dhe kanë pyetur se a është Daja Xhelë. Kur jam afruar te vetura, i ka ardhur era barut prej veturës dhe tek atëherë ia kam parë këmbët”, rrëfen ndër të tjera Nazifja për "Kosova Sot". Ajo është e bindur se vrasësit e burrit të saj kishin ardhur së bashku me të me makinë. /Kosova Sot/
Krijoni Kontakt