Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 103
    i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    PO sikur Kukesi ne shembullin tone te thoshte "E dini cfare, gjithe sherbimet e bashkise bejeni vete, se ne per 10 vjet nuk kemi lek. Per dhjete vje,t nuk ka taksa, rruget ti beje p[rivati, per gjykata shkoni ne arbitrazh privat (kemi dhe ne), per polici merrni sigurim privat. Pas dhjet vitesh bejem hesapet."

Ose, kontrakto nje firme te madhe te huaj (me tender) per te drejtuar bahskine kukes per 20 vitet e ardhme (charter city, ka libra mbi kete pune). Psh, nje fime angleze per ligjin, nej firma hollandeze per sherbimet, nje firme zvicerane per infrastrukturen. te hedhin lekun e tyre dhe te marin 80% te taksave per vete si fitim. Beosn se do kishte interes?

Ose ose, tjeetr teori, te jape me koncesion per afat te gjate sovranitetin mbi teritore te caktuara: te vije i huaji dhe ne token e tij te zbatoje ligjin qe i pelqen (me shume gjasa comon law anglez se ai eshte ligji me i mire per biznes), dhe kukesi merr vetem nej pagese vjetore. Sa beson se do shiteshin te drejta te tilla sovraniteti? Une them se do shuemfishonin te ardhurat dhe ne pak kohe i gjithe terirotri do ishte i tille.

Keto jane vetem tre 'stile' qe mendova tani shpejt e shpejt. Sa e sa mund te mendojme po ti vihemi? PO e vure veten ne vendin e kryebahskiakut, do shohesh se ka shuem mudnesi per te dale nag halli qe tani as qe perfytyrohen, por qe ne nje kanton te vogel jane te lehtra per tu ven te prove. Kufiri eshte fantazia!
    Kantonizimi i hapėsirės shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Zoti Basha Lexo Postimin
    PO sikur Kukesi ne shembullin tone te thoshte "E dini cfare, gjithe sherbimet e bashkise bejeni vete, se ne per 10 vjet nuk kemi lek. Per dhjete vje,t nuk ka taksa, rruget ti beje p[rivati, per gjykata shkoni ne arbitrazh privat (kemi dhe ne), per polici merrni sigurim privat. Pas dhjet vitesh bejem hesapet."

Ose, kontrakto nje firme te madhe te huaj (me tender) per te drejtuar bahskine kukes per 20 vitet e ardhme (charter city, ka libra mbi kete pune). Psh, nje fime angleze per ligjin, nej firma hollandeze per sherbimet, nje firme zvicerane per infrastrukturen. te hedhin lekun e tyre dhe te marin 80% te taksave per vete si fitim. Beosn se do kishte interes?

Ose ose, tjeetr teori, te jape me koncesion per afat te gjate sovranitetin mbi teritore te caktuara: te vije i huaji dhe ne token e tij te zbatoje ligjin qe i pelqen (me shume gjasa comon law anglez se ai eshte ligji me i mire per biznes), dhe kukesi merr vetem nej pagese vjetore. Sa beson se do shiteshin te drejta te tilla sovraniteti? Une them se do shuemfishonin te ardhurat dhe ne pak kohe i gjithe terirotri do ishte i tille.

Keto jane vetem tre 'stile' qe mendova tani shpejt e shpejt. Sa e sa mund te mendojme po ti vihemi? PO e vure veten ne vendin e kryebahskiakut, do shohesh se ka shuem mudnesi per te dale nag halli qe tani as qe perfytyrohen, por qe ne nje kanton te vogel jane te lehtra per tu ven te prove. Kufiri eshte fantazia!

Dhe ty fantazia nuk te mungon ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Koha per te lexuar, se shpikjet i kane bere te tjeret

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    E pamundur. Degradim total. Dhjete vjet humbje ...

E kam degjuar kohet e fundit diku kete opsion. Me duket se nje nga vendet e Amerikes Qendrore kishte menduar diēka te tille. Por besoj se ishte vetem zhurme.

Edhe kete e kam degjuar perseri kohet e fundit. Por rreth te ardhurave per Kukesin jam shume mosbesues. Aktualisht me kete sistem, qeveria qendrore mund t'a shpalle psh Kukesin zone te lire dhe te gjitha shpenzimet e Kukesit i mbulon nga buxheti qendror. E panevojshme qe Kukesi te kaloje ne pauz per 10 vjet.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    E pamundur. Degradim total. Dhjete vjet humbje ...
    Ndofta, nje menyre ka per ta marre vesh.

E kam degjuar kohet e fundit diku kete opsion. Me duket se nje nga vendet e Amerikes Qendrore kishte menduar diēka te tille. Por besoj se ishte vetem zhurme.
    Ne honduras, eshte akoma ne diskutim.

Edhe kete e kam degjuar perseri kohet e fundit. Por rreth te ardhurave per Kukesin jam shume mosbesues.
    Ai ishkreti sovranitet eshte i embel kudo, si ne kukes ashtu dhe ne londer.

Aktualisht me kete sistem, qeveria qendrore mund t'a shpalle psh Kukesin zone te lire dhe te gjitha shpenzimet e Kukesit i mbulon nga buxheti qendror. E panevojshme qe Kukesi te kaloje ne pauz per 10 vjet.
    POr kjo nuk do ndodhe kurre, Po nukpati nxitje nga konkurenca qeveria nuk do ta beje kurre kete. PO pritem te na vijne te tilla, gjithmone do mbetemi ne pritje.

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Per me teper Baron,

TI realisht nuk mendon dot per asnje rrugedalje sikur te ishe kryebashkiaku i kukesit kanton?

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Per me teper Baron,

TI realisht nuk mendon dot per asnje rrugedalje sikur te ishe kryebashkiaku i kukesit kanton?

Jam shume skeptik. Nuk mund t'i lesh ne zero sherbimet publike dhe te besh nje shut down per nje periudhe te caktuar. Pastaj, nuk njoh shifrat e Kukesit. Sa vetfinancohet dhe sa merr nga qeveria. Duhet te kesh parasysh edhe shkallen e kriminalitetit dhe forcen ekonomike dhe humane qe nevojitet per t'a mbajtur nen kontroll. Shto dhe sherbimin shendetesor ...

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    jam shume shume dakort. Une hodha idete e mia, ndfta realisht do deshtonin terpshem.

Po ti, keshtu parimisht se nuk po bejme studim, a nuk mund te gjeje ndonje rruge? Une them se po, se po te vihet pak ne presion cdo qeveri e gjen rrugen.

Dhe mendo sikru te kishim 5 a 6 zona te tilal te varfra ku secila perpiqet te gjeje stilin per te dale sa me shpejt nga varferia: a nuk do ishte eksperiemnti me i mire dhe me vlere ne historine tone?

Dhe e fundit fare, nese realisht nuk sheh rrugezgjidhje mund te kerkosh ribashkim me tiranen. Kantonizimi nuk do te thote qe smund te bahskohesh: me referendum mudn te ndahesh e te bahskohesh si te duash.

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    jam shume shume dakort. Une hodha idete e mia, ndfta realisht do deshtonin terpshem.

Po ti, keshtu parimisht se nuk po bejme studim, a nuk mund te gjeje ndonje rruge? Une them se po, se po te vihet pak ne presion cdo qeveri e gjen rrugen.

Dhe mendo sikru te kishim 5 a 6 zona te tilal te varfra ku secila perpiqet te gjeje stilin per te dale sa me shpejt nga varferia: a nuk do ishte eksperiemnti me i mire dhe me vlere ne historine tone?

Dhe e fundit fare, nese realisht nuk sheh rrugezgjidhje mund te kerkosh ribashkim me tiranen. Kantonizimi nuk do te thote qe smund te bahskohesh: me referendum mudn te ndahesh e te bahskohesh si te duash.

Shiko, ndarja dhe bashkimi nuk jane fort te kollajte. Ndarja mund te jete e mundur, pasi edhe mjafton qe vetem njera pale te jete dakort. Ndersa per bashkim nevojiten dy "OK". Nqs Tirana nuk pranon bashkimin me Kukesin, ēfare ndodh me Kukesin ???

Zonat e varfra mund t'ja bejne propozimin qeverise. Ajo ēfare u nevojitet jane "te ardhurat nga nafta" per nje periudhe te caktuar kohore. Pastaj gjithēka rikthehet si me pare. Duhet vetem nje mireadministrim i mevonshem ...

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Ah, skam besim fare qe ka per te funksionuar ndonjehere 'me lemoshe'. Por nejse...

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •