Pershendetje.Mu duk si nje teme e percite por jo,pergjigjet me siper jane nje shembul i mire, por pjesmarrja e vogel eshte fundja nje tregues negativ.U ndala ne pergjigjen tende, qe ka te beje me edukimin shiprterore.Mu kujtua nena ime, nje njeri me arsim elementare, por qe vinte nga nje familje e mesme qytetare.E kaloi gjithe jeten me madheshine e njeriut qe ka , kur ne realitet dhe ne kishim rene ekonomikisht ne te njeten terexhe me te tjeret.Une kam qene duar arte dhe beja c'do pune, por me ndodhte shpesh qe kur vija ne shtepi gjeja nje komshi,(injorant)te cilin e keishte vene te kryente nje pune qe me siguri une do ta filloja ta perserisja nga e para.kjo ndohte shpesh dhe nje dite e pyes i revoltuar, "Ore ti e kupton qe po harxhon leket kot, a ke pare qe punet e tyre une i perseris se ato nuk i bejne mire ?"Jo me tha une pashe se Avniu me parate qe une i dhashe bleu ushqime per kalamajte, ma tha Vera (e shoqja)"Shpesh ishte e tille ne jete, por une pak e analizova ate si nje shembull moral,e quaja jashte realitetit, pasi jeta ishte e tille si ne rring, ku perdite do te matesheme nje kundershtar shume here me te fuqishem se ty, e qe s'te le kohe te medohesh, por vetem te presesh te bije gongu e te thuash jam gjalle.Tashme une e analizoj ate, ajo ishte e pasur me vlera dhe ketu qendronte madheshtia, apo krenaria me te cilen jetoi.Une jam nje tjeter produkt.Produkt i nje shoqerie qe per moto kishte shprehjen"Futja perpara se ta fusin". Sot ne perballemi me te tille produkt shpirterore, ku nje sistem i tere i eshte larguar virtytit dhe kur e ve re tek elita (politike, sistemi drejtesise,mjekesia,administrataetj)vaj hallin me poshte.
Krijoni Kontakt