Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14

Opinion:Komunizmi dhe isalmizmi – të rrezikshëm për shqiptarët,nga Kastriot Myftaraj

Ylli i kuq i Moskës dhe Guri i zi i Mekës

Nga Kastriot MYFTARAJ

Enigma e madhe e komunizmit fillon që nga simboli i tij, Ylli i kuq. Ky simbol u adoptua nga
    Revolucioni Bolshevik në Rusi, për t’ u bërë pastaj simbol i komunizmit ndërkombëtar.

Përpjekjet për t’ ia atribuar Marksit dhe Engelsit janë krejt të kota. Ylli i kuq u adoptua si simbol
    pas Revolucionit të Tetorit, madje kohë më vonë. Është interesante se as Lenini, as Stalini më
    pas, nuk parapëlqyen që ta marrin autorësinë e këtij simboli. Arsyeja nuk është e vështirë që të
    kuptohet. Ylli me pesë cepa, ndryshe pentagrami, ishte një simbol djallëzor që në Antikitet. Ai
    përdorej dhe përdoret gjerësisht në magjinë e zezë. Gjithashtu ylli me pesë cepa është dhe një
    simbol i freemasonerisë. Pse duhej që komunizmi ateist të adoptonte një simbol mistik,
    reaksionar në fjalorin komunist? Kjo tregonte se komunizmi kishte një origjinë të errët, okulte,
    dhe nuk ishte ideologji e proletariatit, sikur vetëshpallej.

Më pas u tha se Ylli i kuq simbolizonte pesë kontinentet, kur ato në fakt qenë gjashtë. Njeriu që
    kishte përgjegjësinë për adoptimin e këtij simboli nga bolshevikët ishte çifuti Lev Bronshtajn
    (Trocki). Por as ai vetë, më vonë, kur u largua nga Bashkimi Sovjetik si kundërshtar i Stalinit,
    nuk tregoi ndonjë entuziazëm për ta marrë përsipër autorësinë e simbolit të komunizmit
    ndërkombëtar. Në Bashkimin Sovjetik u krijua dhe një Urdhër i Yllit të Kuq, në vitet tridhjetë, që
    ishte një dekoratë e lartë, por nuk u botua kurrë një libër për historinë e Yllit të kuq, si simbol.
    Një gjë është e sigurt. Ylli i kuq u bë një simbol nën të cilën rreth gjysma e njerëzimit kaloi
    vuajtje të tmerrshme në shekullin XX, duke përfshirë dhe shqiptarët. Ylli i kuq u shndërrua në
    një simbol të mistikës ateiste, derisa me të u krijuan regjime të një teokracie të llojit të vet, me
    sundimtarë-zota, të llojit të Stalinit, Enver Hoxhës, Mao Ce Dun etj. Regjimeve totalitare komuniste u përshtatej simboli i idhujtarisë djallëzore, Ylli i kuq.

Ylli i kuq është vetëm i fundit në radhën e simboleve pagane djallëzore, që iu janë imponuar
    shqiptarëve me dhunë. Para tij qenë simbolet islamike të Gurit të zi dhe Gjysmëhënës. Guri i zi
    është objekti më i shenjtë i fesë islame. Ai gjendet në qytetin e Mekës në tempullin Kaaba. Si
    tempulli, ashtu dhe Guri i zi, i cili gjendet në të i përkasin periudhës para Muhametit. Tempulli
    Kaaba dhe vetë Guri i zi i përkasin një kulti politeist (pagan) arab dhe mbaheshin si vend i
    shenjtë, përkatësisht objekt i shenjtë, që shumë kohë para Muhametit. Në kohën kur arabët
    qenë paganë, ata e adhuronin Gurin e zi si një objekt të shenjtë dhe mendonin se ai ndrynte
    imazhin e 360 zotave (meshkuj dhe femra). Në fakt Guri i zi ishte një meteor i rëndomtë. Kur
    Muhameti krijoi fenë islame, ai u tregua shumë praktik, si tregtar që ishte. Derisa ai shpalli me
    fjalë ndalimin e idhujtarisë, me vepra i inkorporoi objektet e shenjta të kulteve idhujtare në fenë
    e re.

Kështu, tempulli pagan i Kaaba në Mekë u bë tempulli më i shenjtë i Islamit dhe Guri i zi,
    objekti i shenjtë i fesë islame. Muhameti shpalli se Kaaba ishte vendi ku Zoti hodhi një gur për t’
    i treguar Ademit dhe Havasë (Adamit dhe Evës) se ku duhej të ndërtonin tempullin e parë për
    të. Sipas tij ky tempull u ndërtua dhe në të u vendos guri i hedhur nga Zoti, i cili në fillim qe i
    bardhë, por u nxi se reflektonte mëkatet e njerëzve. Asgjë e tillë nuk thuhet në Testamentin e
    Vjetër. Atje nuk thuhet as ajo që pretendonte Muhameti se tempulli dhe Guri u zhdukën gjatë Përmbytjes së Madhe, për t’ u gjetur më pas nga Ibrahimi (Abrahami), i cili urdhëroi djalin e vet
    që të ndërtonte një tempull të ri në atë vend dhe të vendoste në të gurin e shenjtë. Kështu
    supozohet që të jetë ndërtuar tempulli i Kaaba. Por, arkeologjia na thotë se Meka është më
    hershme se shekulli IV pas Krishtit, ndërsa Abrahami kishte jetuar 2400 vite para kësaj kohe.
    Në të vërtetë adhurimi i gurëve që supozohej se kishin rënë nga qielli ishte idhujtaria më e
    përhapur ndër popujt semitikë, duke përfshirë edhe arabët. Çdo fis arab kishte Kaaba-n e vet,
    me gurin e vet të shenjtë. Arabët mund ta pranonin një fe të re më lehtë në rast se ajo
    integronte kultet e mëparshme idhujtare. Ky qe sekreti i suksesit të Muhametit.

Muhameti tregoi një fantazi të madhe për të integruar ritualet idhujtare në fenë e re, që
    supozohet të ishte kundër idhujtarisë, në mënyrë që arabët idhujtarë të pranonin fenë e re.
    Kështu, arabët idhujtarë e kishin zakon që të ecnin përreth tempullit shtatë herë. Muhameti e
    përfshiu këtë rit në fenë e re, duke pretenduar se kështu kishte bërë Ibrahimi. Arabët idhujtarë e
    kishin zakon që të puthnin gurët e tyre të shenjtë. Muhameti e përfshiu edhe këtë rit në fenë
    islame, edhe pse kjo ishte idhujtari flagrante. Arabët idhujtarë e kishin zakon që të hidhnin gurë
    gjatë ritualeve të shenjta. Muhameti e përfshiu këtë rit në fenë e re, duke pretenduar se Ibrahimi
    kishte gjuajtur me gurë djallin. Arabët idhujtarë e kishin zakon që gjatë ritualit të vraponin mes
    dy idhujve, Isaf dhe Naila. Muhameti e përfshiu dhe këtë rit në fenë e re, duke pretenduar se
    Hagari vrapoi mes dy kodrave kur shkoi të mbushte ujë për Ismailin.

Pas pelegrinazhit në Kaaba arabët idhujtarë e kishin zakon që t’ i bënin një lutje të veçantë zotit
    Hubal, i cili ishte kryezoti në panteonin prej 360 zotash, dhe paraqitej në trajtën e Hënës (trupit
    qiellor). Adhurimi i Hënës është i kuptueshëm në popujt e shkretëtirës se Hëna ndriçon me
    freski, ndërsa Dielli ndriçon duke sjellë edhe një vapë mbytëse në shkretëtirë. Në të vërtetë
    tempulli i Kaaba i qe kushtuar Hubalit, Kryezotit-Hënë. Muhameti e ruajti simbolin e hënës, duke
    e bërë gjysmëhënën simbolin e shenjtë të Islamit, i cili gjendet në kulmin e çdo xhamie. Kështu,
    Muhameti i dha Allahut tiparet e Hubalit, madje duke ruajtur edhe lutjen përfundimtare për këtë
    në fund të pelegrinazhit (haxh). Për arabët Allahu ishte Hubali.

Muhametit i duheshin këto kompromise me idhujtarinë se ai ishte një politikan para së gjithash,
    i cili po krijonte një ideologji për ndërtimin e një kombi dhe të një shteti. Në të vërtetë Muhameti
    është krijuesi i kombit arab. Islami u bë ideja nacionale arabe. Ajo që bëri Muhameti ishte të
    shartonte Judaizmin dhe Krishterimin, duke krijuar mbi bazën e tyre një fe të re, një
    Judeo-Krishterim të arabizuar. Vepra e Muhametit është e ngjashme me atë që bëri Sava në
    Serbinë e shekullit XIII, të cilin serbët e mbajnë si shenjtin e tyre. Sava krijoi variantin serb të
    Krishterimit, ai e serbizoi Krishterimin, në dobi të kombndërtimit serb. Madje serbët edhe fenë e
    krishterë e quajnë pravoslava. Një gjë të ngjashme bëri Henry VIII i Anglisë në shekullin XVI,
    duke krijuar Anglikanizmin, si Krishterimi në version anglez. Islami ngjan shumë me
    Anglikanizmin dhe Pravoslavizmin, dhe mund të quhet Arabokanizëm, në analogji me
    Anglikanizmin.

Dilema, a kombi a feja u është paraqitur të gjithë kombeve. Disa prej tyre e zgjidhën në të mire
    te fesë, disa në të mirë të kombit. Kombet më solide janë ata që nacionalizuan fenë, duke
    krijuar versionin nacional të saj, si anglezët, serbët, rusët, arabët, japonezët, grekët. Kombet që
    nuk e bënë dot këtë vuajtën shumë nga luftrat fetare si gjermanët, francezët, çekët etj. Arabët
    nuk e ruajtën dot gjatë arritjen e Madhe të Muhametit dhe u ndanë në sunitë e shiitë, të cilët që
    atëherë bëjnë lufta të përgjakshme mes tyre. Kjo tregon se arritja e Muhametit ishte iluzore.

Ne shqiptarëve nuk na lidh veçse një aksident historik me fenë e shpikur nga Muhameti, për të
    bashkuar arabët në një komb dhe një shtet. Ky aksident historik ishte pushtimi osman dhe
    fekthimi i dhunshëm që ushtroi ai tek shqiptarët. Është absurde që edhe sot të ketë shqiptarë,
    për fat të mirë një pakicë tek kombi shqiptar në dy anët e kufirit, të cilët ende besojnë tek një fe
    si Islami, e cila nuk është tjetër veçse një përzierje ritesh idhujtare dhe fragmentesh të kopjuara
    nga librat e shenjtë të Judaizmit dhe Krishterimit. Ne shqiptarët jemi një komb europian, jetojmë
    në Europë, të ardhmen e shohim të lidhur me Perëndimin, ndërsa Islami na tërheq kah
    shkretëtirat, si një magjistar i keq. Islami prish koherencën nacionale shqiptare. Derisa serbi e
    quan veten serb i krishterë dhe jo i krishterë serb, muslimani praktikant nuk e quan veten
    shqiptar musliman, por musliman shqiptar. Kjo do të thotë se shqiptarizmi i tij është fiktiv. Kur e
    pyet nëse e quan veten shqiptar musliman apo musliman shqiptar, tek ai befas shfaqet arabi.
    Gërvishte pak praktikantin musliman dhe pas shqiptarit në dukje tek ai do të dalë arabi. Për
    mua muslimani shqiptar është armiku, me të nuk kam ç’ të diskutoj, dhe me të as mund të
    diskutohet. Ai shfaq një barbari të thellë. Unë e urrej atë, se ai është bartës i një feje që shfaq
    hapur armiqësinë ndaj kombit shqiptar.

Islami është armik i kombit shqiptar dhe bota islame e urren kombin shqiptar. Kjo u provua kur
    Kosova shpalli pavarësinë në 2008. Ishte pritur që vendet islamike do të qenë ndër të parat që
    do ta njihnin në bllok pavarësinë e Kosovës. Por jo. Vendet arabe shfaqën një mungesë të qartë
    dëshire për ta njohur pavarësinë e Kosovës. Vendi i parë arab që e njohu pavarësinë e
    Kosovës, ishte i pesëdhjeti në radhën e atyre që e bënë këtë dhe ky vend qenë Emiratet e
    Bashkuara Arabe. Ky vend është një protektorat amerikan dhe kuptohet se këtë gjë e ka bërë
    pas presionit të fortë amerikan, jo me vullnetin e vet. Arabia Saudite, vendi i Mekës, Kaaba-s,
    dhe Gurit të zi, ishte vendi i pesëdhjetëetetë në radhën e atyre që e njohën pavarësinë e
    Kosovës, çka tregon se kjo u bë pas presionit amerikan. Kur shikon se Kosta Rika, në Amerikën
    Qendrore dhe Peruja në Amerikën Jugore qenë vendi i shtatë, përkatësisht i gjashtëmbëdhjeti
    që njohën pavarësinë e Kosovës, e kupton më qartë armiqësinë e botës islame ndaj Kosovës,
    çka është shfaqje e armiqësisë ndaj kombit shqiptar. Vendet vërtet të pavarura islamike si Irani,
    Siria, Libia, Indonezia, Pakistani, Algjeria, nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës. Turqia
    vërtet e njohu pavarësinë e Kosovës, por kur në tetor 2009 Presidenti turk Abdullah Gul vizitoi
    Serbinë ai bëri deklaratën e bujshme: “Serbia është vendi kyç në Ballkan”.(Deklarata e Gul
    citohet sipas faqes zyrtare on-line të Presidentit të Turqisë: http://209.85.229.132/search?q=cache...iframes/Haberler/HaberArsiv/HaberDetay.aspx%3Fid%3D921)
    Kjo nuk ka kuptim tjetër veç atij se Turqia e ka njohur Kosovën nën presionin amerikan. Në
    mars 2010 ambasadori turk në Serbi, Ahmet Suha Omar bëri një deklaratë që u pasqyruar edhe
    në website zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë:

Pas njohjes së pavarësisë së njëanshme të Kosovës Turqia nuk ka bërë asnjë veprim tjetër që
    do të dëmtonte Beogradin, çka është çmuar shumë nga autoritetet serbe.(Deklarata e diplomatit
    turk citohet sipas website zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë: http://www.mfa.gov.rs/Pressframe.htm)

Në gjuhën diplomatike kjo do të thotë se Turqia e njohu Kosovën e detyruar nga SHBA-të, por
    nuk ka ndërmend të bëjë hapa të tjerë për ta mbështetur atë. Serbia e shprehu kënaqësinë dhe
    dha sinjalin se e kishte marrë saktë kumtin, duke e pasqyruar deklaratën e diplomatit turk në
    website zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Është e vërtetë se pavarësinë e Kosovës
    nuk e ka njohur edhe Vatikani, por ai e ka bërë këtë se Kosovën e sheh si vend islamik.

Sot deislamizimi është sfida historike për shqiptarët, në dy anët e kufirit. Në trojet shqiptare
    duhet të zhbëhet çdo shenjë e Islamit. Islami nuk mund të ketë të njëjtin status si Krishterimi në
    hapësirën shqiptare se është fe e sjellë nga pushtuesi. Sot Islami bojkotohet nga pjesa më e madhe e shqiptarëve paraardhësit e të cilëve u kthyen dhunshëm dikur në fenë islame, dhe
    mbijeton vetëm falë një pakice aktive, militante.

Ne shqiptarët duhet të ndahemi me Islamin me anë të një referendumi mbarëkombëtar, ku njerëzit duhet të pyeten për ndalimin e tij. Ky referendum duhet të bëhet me votim të hapur, si një rast i veçantë, se kur osmanët e pushtuan Shqipërinë dhe e imponuan Islamin nuk u dhanë njerëzve lirinë e shprehjes. Çdo njeriu që do të deklarohet si musliman duhet t’ i hiqet shtetësia e Republikës së Shqipërisë, eventualisht e Kosovës dhe të marrë statusin e emigrantit, duke u quajtur emigrant arab. Derisa në Shqipëri dhe Kosovë ka një komunitet të sajuar egjiptian, le të ketë dhe një komunitet emigrantësh arabë. Me këtë rast zgjidhet edhe statusi i egjiptianëve dhe romëve, një pjesë e madhe e të cilëve mbushin sheshet gjatë faljes së Bajramit për të përfituar nga xhamitë miell, vaj dhe
    sheqer.

Unë jam i sigurt se në Republikën e Shqipërisë Islami do të marrë 2% të votave. Nuk mund ta
    them sa do të marrë në Kosovë dhe në pjesën shqiptare të Maqedonisë. Unë kam bindjen se
    në Kosovë Islami nuk do të fitojë në një referendum. Nëse fiton në pjesën shqiptare të
    Maqedonisë atëherë këta njerëz le të shkojnë në dreq, le të shkojnë tek guri i zi i Mekës, se nuk
    kanë çka i duhen kombit shqiptar. Për mua ata është njëlloj sikur të jenë në Arabi.

Shqiptarët mund të besojnë tek Zoti pa pasur nevojë për këtë surrogat-fe të shkretëtirave, çka
    është Islami. Islami shqiptarëve nuk u ka sjellë veçse të këqija, dhe të këqija më të mëdha do t’
    u sjellë edhe në të ardhmen. Islami nuk i lidh shqiptarët me Zotin, por me idhujtari antike të
    shkretëtirave.

Ne shqiptarët jemi një komb i vogël dhe si i tillë ne duhet të ecim me shembuj, me modele. Ne
    kemi afër serbët, të cilët e kanë kombëtarizuar fenë dhe janë më mirë se ne. Edhe ne shqiptarët
    kemi nevojë për fe që flasin shqip, të cilat pse jo kanë edhe shenjtorë shqiptarë. Kështu feja do
    të bëhet konstituentë e nacionit (kombit). Parakushti për këtë është deislamizimi i shqiptarëve, i
    cili do të sjellë që kombi shqiptar të çlirohet edhe nga kulte të tjera të huaja siç është Krishterimi
    Ortodoks Grek, i cili u ka imponuar shqiptarëve si shenjtorë oficerë të zbulimit të Rusisë, si
    Kozma Etolioti, i shpallur si Shën Kozmai, apo sundimtarë dhe pushtues serbë të trojeve
    shqiptare, si Jovan Vladimiri, kulti i të cilit mbahet nga Kisha Ortodokse e uzurpuar e
    Shqipërisë, në mes të Shqipërisë, në Elbasan. Nëse do të bëhet deislamizimi i shqiptarëve, do
    të jetë shumë e lehtë që të dehelenizohet dhe të deserbizohet Krishterimi shqiptar, duke u shpallur shenjtorë në vend të Kozmait dhe Jovan Vladimirit, pishtarë të Shqiptarizmës si Papa Kristo Negovani, Fan Noli etj.

Në hapësirën shqiptare në dy anët e kufirit ka një pakicë aktive islamike, e cila bën gjithçka që
    t’ u japë trojeve shqiptare profil islamik. Këta, derisa qarkullojnë dhe përhapin me zell literaturë
    ku thuhen gjithë të zezat për Krishterimin, reagojnë me nervozizëm kur vihet në diskutim feja e
    tyre. Këta duan të imponojnë në debatin shqiptar Sheriatin, gjoja në emër të tolerancës fetare
    dhe të ndalojnë kritikën për Islamin. Por nuk mund të ndalohet kritika për një fe libri i së cilës,
    Kurani, ka ardhur në Shqipëri në majë të jataganit osman. Këta janë versioni islamik i
    stalinistëve. Ylli i kuq dhe Guri i zi takohen si simbole të së keqes. Ne nuk mund të lejojmë që
    fati i kombit shqiptar të rrijë edhe më tej i ndryrë si në një magji të zezë tek Guri i zi në Mekë.

Islamikët pretendojnë se feja e tyre ofron norma morale për njeriun, për ta bërë botën të
    përkryer, por a nuk pretendonte dhe komunizmi të njëjtën gjë? Komunistët nuk i përgjigjeshin
    pyetjes se si ishte e mundur që një doktrinë e cila pretendonte të ishte zgjidhja morale për
    njerëzimin, kishte si simbol atë të mistikës djallëzore. Të njëjtës pyetje nuk i përgjigjen edhe
    islamikët, të cilët kanë si simbole ato të idhujtarisë së shkretëtirave.

Bashkimi Europian ka deklaruar se zgjerimi i tij në Ballkan do të pezullohet për të rifilluar pas
    vitit 2020, duke u bërë një përjashtim vetëm për Kroacinë. Kjo do të thotë se Bashkimi Europian
    do të lerë jashtë derës së tij vetëm pesë (gjashtë) vende, me popullsi konsistente muslimane, të
    cilët janë Serbia, Bosnjë-Herzegovina, Shqipëria, Maqedonia, Kosova dhe Mali i Zi. Serbia
    është vend i krishterë me një minoritet musliman, por derisa nuk e njeh pavarësinë e Kosovës
    dhe e quan këtë pjesë të territorit të saj, atëherë vetëdeklarohet vend me një popullsi të madhe
    muslimane. Në të vërtetë ekziston një lidhje e qartë mes qëndrimit të Bashkimit Europian
    kundër anëtarësimit të Turqisë në BE, dhe qëndrimit kundër anëtarësimit në BE të vendeve
    ballkanase ku ka popullsi konsistente muslimane, të krijuar në kohën e pushtimit osman.

Pezullimi i zgjerimit të Bashkimit Europian në Ballkan deri në një datë të pacaktuar pas vitit
    2020, kur nuk ka asnjë garanci se pas vitit 2020 do të rifillojë zgjerimi i Bashkimit Europian në
    Ballkan, pritet që të ketë një efekt të madh në vendet që mbeten jashtë. Ato do ta përjetojnë
    këtë sikur u bëhet për shkak të muslimanëve, të cilët u kanë zënë derën. Kjo do të bëjë që
    shoqëritë e këtyre vendeve të radikalizohen dhe të ndërmarrin veprime për t’ u çliruar nga
    muslimanët e tyre. Kjo do të ndodhë edhe në Shqipëri, ku pjesa e krishterë e popullsisë do të
    fajësojë edhe më fort pjesën muslimane për mbetjen e vendit jashtë Bashkimit Europian.
    Kështu Islami kërcënon kohezionin nacional shqiptar.

Vendet e fqinje të krishtere të mbetura jashtë Bashkimit Europian, duke e kuptuar shkakun e
    refuzimit, do ta përdorin atë për të pastruar territorin e tyre dhe territorin shqiptar që pretendojnë
    nga këto mbetje osmane, çka ata i quajnë muslimanët. Kombi shqiptar me profil islamik është ai
    çka u duhet serbëve e grekëve që në një situatë të favorshme ta palestinizojnë hapësirën
    shqiptare, duke e bërë Shqipërinë si Bregun Perëndimor, dhe Kosovën si Gazën, ku do të futin
    ushtritë për të luftuar kinse terrorizmin islamik. Për një pakicë shqiptarësh që besojnë tek Islami
    kjo nuk ka rëndësi, se ata në fillim e quajnë veten muslimanë, pastaj edhe shqiptarë. Për ta
    atdheu i vërtetë është Arabia, ndërsa në Europë e shohin veten si “kolona e pestë” e Islamit, si
    pararoja e tij. Islamikët nuk e fshehin kënaqësinë që Shqipëria po mbetet jashtë Bashkimit
    Europian.

Islami i ka shpallur luftë kombit shqiptar, duke synuar që ta mbajë të ndarë nga Perëndimi. Në
    këtë luftë xhamitë janë fortesat e ushtrisë armike, minaret janë tytat e topave të ushtrisë armike,
    islamikët praktikantë janë ushtarët armiq. Strategjia është që hapësira shqiptare të shfaqet me
    një profil islamik, në shpërpjestim me numrin e muslimanëve praktikantë. Prandaj altoparlantët
    e minareve ulërinë arabisht, sikur kumtojnë triumfin islamik në këtë luftë. Ose kombi shqiptar do
    të ndahet nga Islami, duke u vetëdeislamizuar, ose Islami do ta mbysë kombin shqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 16-05-2011 më 11:23
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Interesant deri diku.
    Mbase eshte e vertete qe Shqiperise dhe Kosoves do i refuzohet anetaresimi ne BE per shkak te fese por jam absolutisht kunder idese qe eshte hedhur ne kete shkrim "myslimanet ose BE".
    Te pakten ne shqiperi, kemi arritur nje harmoni midis feve te ndryshme, nuk duhet te cenojme kete harmoni per arsye ekonomiko-politike.
    Rrofte PPSH qe ndaloi praktikimin e te gjitha feve!
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Mos shkoni prapa ketij te cmenduri.
    Qe eshte komunizmi i rrezikshem e dine dhe cilimijte kete dhe paranoja e ketij njeriu e quan zbulim.
    Kurse myslimanizmi i rrezikshem eshte ofeze e madhe per komunitetin me te madh fetar ne Shqiperi.
    Kurre ska prishur pune e trazuar uje ky komunitet.
    As kristianet
    Te tere i kane bere thirrje vllazerimit e atdhetarise.
    Albania Uber Alles

Po ndërtohet një xhami e re, e madhe, në Mitrovicë!!

Turqia në Mitrovicë ndërton xhaminë më të madhe në Kosovë

Mitrovicë, 17 maj- Xhamia e re, më e madhja dhe më moderne në Kosovë, do të ndërtohet në qendër të qytetit të Mitrovicës, pikërisht në vendin ku tani ndodhet Xhamia “Isa Beg”, apo siç njihet nga qytetarët, Xhamia e Zallit. Ndërtimin e kësaj xhamie e ka bërë të ditur të martën, myftiu i Komunës Bajram Pasha të Stambollit të Turqisë, Izet Shener.
    Xhamia ‘Isa Beg’ do të rrënohet, pasi që është dëmtuar gjatë luftës nga bombardimet e forcave ushtarako-policore serbe. Sipas projektit që është paraqitur ajo do të ketë rreth 2.500 metra katrorë hapësirë të shfrytëzueshme dhe dy minare me lartësi 48 metra. Punët në realizimin e këtij projekti pritet të fillojnë së shpejti, ndërsa përfundimi i xhamisë në tërësi shpresohet të bëhet brenda afatit dyvjeçar.
    Myftiu Shener tha se ndjehet mirë që gjendet në Mitrovicë, komunë kjo me të cilën, në aspektin fetar, komuna e Bajram Pashës në Stamboll mban kontakte vëllazërore. “Kam ardhur në Mitrovicë me bashkëpunëtorët e mi për ta prezantuar projektin për ndërtimin e një xhamie të re në qendër të qytetit, që do të jetë xhamia më e madhe që ndonjëherë ka pas Kosova. Duke pas parasysh nevojat e mëdha të besimtarëve të Mitrovicës për hapësira për të kryer obligimet e tyre fetare, kemi vendos të ndërtojmë një xhami moderne, të tipit që ekziston në komunën Bajram Pasha. Kemi sjell me vete edhe projektin e xhamisë të bërë gati nga ekspertët tanë, me qëllim që edhe ju të jepni pëlqimin tuaj dhe të përgatisni në afatin sa më të shkurtër të mundshëm kohor lejet përkatëse dhe të na ndihmoni për disa çështje përgatitore për fillimin e menjëhershëm të punëve në realizimin e projektit”, i ka thënë kryetarit Kastrati, Myftiu Shener.
    Kryetari i Mitrovicës Avni Kastrati theksoi se ndihmat e vazhdueshme që Myftinia e Komunës Bajram Pasha ka ofruar për qytetarët e Mitrovicës. Pushteti lokal i kësaj komune është vëllazëruar me dy komuna të tjera të Turqisë dhe ka një bashkëpunim shumë të mirë edhe me komuna të tjera, të cilat po ashtu kanë ofruar ndihmë në forma të ndryshme për mitrovicasit. /koha/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-04-2011
    Postime
    394
    projekt 21 ,mos je ty ky k...myftaraj bre ??

Citim Postuar më parë nga agimbeluli Lexo Postimin
    projekt 21 ,mos je ty ky k...myftaraj bre ??
    jo more, ky nuk eshte ne gjendje te shkruaj me shume se dy rreshta nga vetja e tij.
    Ketu kam disa verejtje:
    1) Ka thene se Muhamedi i ka inkorporuar ritet pagane ne islam me gurin e zi si objekti me i shenjt, dhe per ate e kane percjellur. Muhamedi me rastin e çlirimit te Mekes nga idhujtaret i ka thyer me doren e tij 360 idhuj te materialeve te ndryshme, bile edhe Hubelin si kryezot siç e quan ky fare kastrioti. Pse e percollen, nese ua beri idhujt pershesh?
    2) Muhamedi ka ftuar ne islam ne qytetin e Mekes per dhjete vite dhe vetem 40 persona e kishin pranuar islamin. Nese Muhamedi lejonte ritualet pagane, perse nuk iu bashkuan me shume persona?
    3) Shteti islam me qender ne Medine ne kohen e çlirimit te Mekes ishte mjaft i fuqishem ne te gjitha aspektet. Pse Muhamedi kishte nevoje per rite pagane atehere?
    4) Tavafi (sillja rreth Qabes), puthja e gurit te zi dhe vrapimi ne mes kodrave Safa dhe Merve ka thene se ishin rite pagane por nuk ka thene se cili ishte burimi i ketyre riteve para epokes Kurejshite. Tentim mashtrimi i njerezve te thjeshte?
    5) Verejtje: formula e betimit te kurejshiteve idhujtare edhe para kohes se Muhamedit ishte "Bismike Allahum-me" dmth "Ne emer te Zotit tim" dhe jo ne emer te te hubelit.
    Keto jane vetem disa nga verejtjet e mia personale nga ajo qe kam pasur durim te lexoj (ngase nuk i kam lexuar te gjitha "perlat" e ketij Kastriotit "te krishter" te Myftarajve "musliman")
    Nëse dëshiron ta dish të vërtetën duhet të jesh i gatshëm ta pranosh.

Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    jo more, ky nuk eshte ne gjendje te shkruaj me shume se dy rreshta nga vetja e tij.
    hahahahahah. Pêrshëndetje optimus. prime. Të faleminderit për konstatimin e saktë. Ama kam një të mirë: Di të zgjedh gjerat e bukura!

respekt,
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 17-05-2011 më 11:13

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    hahahahahah. Pêrshëndetje optimus. prime. Të faleminderit për konstatimin e saktë. Ama kam një të mirë: Di të zgjedh gjerat e bukura!

respekt,
    Eh sa bukur e ke thene projekti21 "Di te zgjedh gjerat e bukura"
    Ke aftesin te dallosh bukurin, sepse eshte nje gje qe dallohet lehte me pamje te mjafton te kesh sy, nuk kerkohet perdorimi i mendjes dhe ky artikulli se bashku me artikullshkruesin mund te duken ne pamje te bukur, por jane te qelbur ne brendi, per ate te vegjlit zgjedhin te bukuren e te medhenjte zgjedhin Vleren
    Hajeni fjalen pa merak, a keni degjuar dike te vuaj nga dispepsia e fjales

Citim Postuar më parë nga Rosa e qetesise Lexo Postimin
    Eh sa bukur e ke thene projekti21 "Di te zgjedh gjerat e bukura"
    Ke aftesin te dallosh bukurin, sepse eshte nje gje qe dallohet lehte me pamje te mjafton te kesh sy, nuk kerkohet perdorimi i mendjes dhe ky artikulli se bashku me artikullshkruesin mund te duken ne pamje te bukur, por jane te qelbur ne brendi, per ate te vegjlit zgjedhin te bukuren e te medhenjte zgjedhin Vleren

Përshëndetje Rosa e qetësisë.
    Për mua diçka e bukur është kur ka edhe përmbajtaje edhe pamje ( ana e jashtme ). Kur postoj një shkrim të shumtën e herës paramendoj se kush do ta lexojë atë. Të mëdhenjtë e zgjedhin vlerën dhe e gjejnë vetë atë, por mendo edhe nivelin tjetër të lexuesve. Prandaj këtu del si detyrë që këtij grupit tjetër, siç i quan ti "të vegjëlit", bashkë me të bukurën duhet servuar edhe vlerën.

respekt,

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Kur postoj një shkrim të shumtën e herës paramendoj se kush do ta lexojë atë.
    Kjo me duket eshte me bisht.
    Pavaresisht te vertetes(vlere).. ose asaj qe e konsideroni te tille..?
    Pragmatizem, diplomaci apo si i thone?
    E kam lexu Albinin diku kur thote qe pragmatizmi pamundeson revolucionin.
    Ne kemi nevoje per revolucion.. te vlerave, mendoj.
    Tung, me te mira!
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •