Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 73
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Imagjino nese kto qe shkrun ti, i lexon nje i semur me kancer.
    Cfare rendesie ka? Kjo nuk eshte ne doren time as tenden. Une shpreh nje dyshim legjitim aq me teper pas lajmeve te tilla si ky qe eshte vendosur ne kete teme.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Industria farmaceutike ka kohe qe e ka zbuluar ilacin kunder kancerit por interesi per te fituar para pa fund e ka cuar ne nje fshehje te ilacit nga keto kompani. Njerezit sot vdesin pa qene nevoja kur ilaci egziston. Jo vetem aq, por edhe kur ilaci gjendet ne forme tjeter serisht nuk e lejojne te perdoret gjoja se nuk merr aprovimin e FDA apo agjensive te tjera mafioze te qeverive boterore. Bote e ndyre shume kjo ne te cilen jetojme
    Shume e vertete.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Shpresoim ne kte lajm aq te mir dhe nji bar i till do jet shpetim per jet njerzish.Kjo esht zbulim i shekullit.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Mjeksia perparon dita- dites , por qe ky ilac qenka ekskluzivisht per shqiperin dhe kuben i bie te jemi nje popull i mrekullueshem eksperimental :-D
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Imagjino nese kto qe shkrun ti, i lexon nje i semur me kancer.
    Ja i lexova une qe kam tumor, por nuk me ben pershtypje pasi kjo eshte bota ku jetojme.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Nese me lejon te pyes, cilen lloj te hocking ke?

Sa per temen, deshiroj te kisha me teper material per te lexuar dhe krijuar nje mendim. Kontrollova per te gjetur me shume informacion dhe lexova qe helmi akrepit perdoret ne prova klinike per nje lloj kanceri ne koke e quajtur "Gliblastoma" ne Univ of Chicago Medical Center. Menyra sesi punon ne kancerin e kokes per ato qe kuptojne anglisht
    The drug, known as I131-TM601, combines radioactive iodine (I131) with a piece of a toxin (TM601) derived from the venom of the Israeli desert scorpion (Leiurus quinquestriatus, ominously referred to as “deathstalker.”) The toxin fragment recognizes and binds to receptors found on the surface of glioma cells but not on normal, healthy cells.
    It is given intravenously, enabling it to travel throughout the body and find the targeted tumor cells. It can cross the barrier that protects the brain from blood-borne toxins. Within the brain, it “shockingly homes right in on glioma cells,” said trial director Steve Chmura, MD, radiation oncologist at the University of Chicago Medical Center. “We often talk about targeted therapy, but this is far more targeted than most of what we see."
    Me pak fjale helmi i akrepit ka toksine (toxin) qe sulmon qelizat kanceroze pa i bere dem qelizave te shendetshme normale.

Artikulli i plote Drug Made from Scorpion Venom Keeps Patient’s Brain Tumor in Check

Por lajmi i fundit i kesaj proves klinike per kancerin "Gliblastoma" qe mund te gjija eshte ne vitin 2008. Me kaq pak informacione qe jipet deri tani duhet te qendrojme te kujdesshem.

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    une sot lexova qe jane arrestuar mjeket qe e pershkruanin kete medikament.Sipas lajmit ilaci ka qene i pakontrolluar.Keshtuqe sduhet te behen gabime te blehen ilace te tilla sepse mund te shkaktojne deme nese jane te pakontrolluara dhe te pa licencuara nga M.e shendetesise.
    Nuk me kujtohet se ku e lexova por do mundohem ta gjej perseri.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Industria farmaceutike ka kohe qe e ka zbuluar ilacin kunder kancerit por interesi per te fituar para pa fund e ka cuar ne nje fshehje te ilacit nga keto kompani. Njerezit sot vdesin pa qene nevoja kur ilaci egziston. Jo vetem aq, por edhe kur ilaci gjendet ne forme tjeter serisht nuk e lejojne te perdoret gjoja se nuk merr aprovimin e FDA apo agjensive te tjera mafioze te qeverive boterore. Bote e ndyre shume kjo ne te cilen jetojme
    Kjo eshte me se e vertete! Te mendosh qe per kancerin e gjoksit eshte nje lloj si sesame seed qe perdoret per kurimin e kancerit ...per kancerin e prostatit kura e kesaj semundjeje eshte aq e thjeshte sa c'eshte Lengu I Domates ...Yes, lengu i domates ( tomate juice) is the cure !
    Nuk jam e sigurte por thuhet qe mjalti qe del nga nektari i 5 lloje lulesh perdoret ne kurimin e kancerit te gjakut . Nuk jam e sigurte ne eshte kancer gjaku apo prostate, so don't quote me on this.

E plot kura te tjera qe nuk jane available ne market sepse duhet "aprovimi" i FDA.

Cfare eshte kanceri vete ?! - Qeliza te vdekura nga mungesa e O2 = Oksigjen .

Cfare duhet te kurosh kancerin ?! -Oxigjen therapy !
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Nese me lejon te pyes, cilen lloj te hocking ke?

Sa per temen, deshiroj te kisha me teper material per te lexuar dhe krijuar nje mendim. Kontrollova per te gjetur me shume informacion dhe lexova qe helmi akrepit perdoret ne prova klinike per nje lloj kanceri ne koke e quajtur "Gliblastoma" ne Univ of Chicago Medical Center. Menyra sesi punon ne kancerin e kokes per ato qe kuptojne anglisht

Me pak fjale helmi i akrepit ka toksine (toxin) qe sulmon qelizat kanceroze pa i bere dem qelizave te shendetshme normale.

Artikulli i plote Drug Made from Scorpion Venom Keeps Patient’s Brain Tumor in Check

Por lajmi i fundit i kesaj proves klinike per kancerin "Gliblastoma" qe mund te gjija eshte ne vitin 2008. Me kaq pak informacione qe jipet deri tani duhet te qendrojme te kujdesshem.
    Per tipin e hocking me kan shpjeguar qe kam SN1 stadi IIB, tipi klasik

nuk e di nese je e kesaj fushe apo jo, se per mua do ishte me interes edhe nese je ne dijeni te autotrapiantit dhe te trapiantit nga nje dhurues familjare ose dhurues i jashtem nese perputhet me personin (ADN) .

Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Veç atyre qe kam shkruajt me siper dua te shtoj se ne shqiperi akoma nuk ka dijeni nga te semuret qe jan me leuçemi qe mund te sherohen me ane te trapiantit nga nje dhurues familjare( qe do ishte me mire te ishte) por mund te gjendet edhe nje dhurues i jashtem, nga banka botrore e gjakut duke derguar te dhenat.
    une jam shume e zhgenjyer nga shteti shqiptar, qe harxhon nje sasi te ardhurash per te bere fushat elektorale, nderkoh me ato para ti financojne per mjeksin qe le shume per te deshiruar ne shqiperi.
    ketu ku une kurohem leuçemia akute eshte 100% e kurueshme nese ke nje dhurues familjar ( prinderit apo motrat, vellezerit nese keta dalin kompatibel me ty se edhe mund te mos dalin me te njejte palce si ti, pasi jan shume analiza te hollesishme qe behen ne kete drejtim) ndersa ne shqiperi nuk e din akoma dhe kjo e drejte kurimi u mohohet.
    keto vertet jan kura qe kushtojne shume por... ndaj duhet shteti te perkrahi njerezit ne pozita te tilla.

Pra me ane te rapiantit kurohen semundjet e gjakut si lymfomat edhe leucemite qofshin keto beninje apo malinje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga a.koci : 09-06-2011 më 07:25

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •