Ske kontakte me ket grup te njerezve prandaj dhe nuk i din shqetsimet e tyre.
Ka autor musliman qe kan shkruajtur shkrime per keto ndodhi, e ke nje me lart, ka dhe te tjer qe do ti sjell.
Esht i pamundur ndryshimi i fes ne mas , por vetem se lind jo-toleranc , kam percjell ne heshtje shkrimet e nje prifti dhe kam verejt se cfar urrejtje u mbjell ai besimtarve te tij , kam verejt se si i interpretojn besimtaret shkrimet e priftit, ai dhe shum te tjer po bejn diferencim mes shqiptarve.
Un nga Maqedonia keto gjera i verej edhe me mir , sepse edhe ketu esht njesoj , ortodokset sllav jan sikur Kisha Katolike e Kosoves dhe ato mund te ndertojn kisha ku te duan , te vendsin kryqe , te kryqezojn historine , kreret e shtetit injorojn muslimanet etj etj. Prandaj i kemi kto raporte ne ne Maqedoni. - Nese keshtu vazhdon edhe ne Kosov do te arrihet ne ate gjendje.
Te premten muslimanet e Prishtines kan paralajmruar proteste , 10 vite ka qe kerkojn leje per ndertimin e nje xhamie , por nuk u jipet. Dhe pasi qe asnjeri nuk han bar , ndalet dhe logjikon : Ne vitin 2005 u ngrit Rugova , prishi gjimnazin , u dha token ne qender te Prishtines , duke mos pas fare nevoj per katedrale , u ndertua katedralja. Ne jemi musliman , jemi shumic dhe falemi ne rrug , ke duan ta bejn budall keto.
Ja keshtu mendon cdonjeri , hyn dyshimi , mosbesimi mes besimtareve.
Nuk po kerkojm qasje favorizuese ndaj shumices muslimane dhe diskriminim te grupeve tjera fetare , duhet te ket qasje te barabart ndaj te gjitheve , nese mundeshte Kryetari i Kosoves me e prish nje shkoll dhe me organizu ndertimin e katedrales , a munden tani kto tjeret te japin vetem leje per ndertim , vet muslimanet kujdesen per gjerat tjera.
Un vetem po reagoj ndaj asaj qe po ndodh.
![]()
Krijoni Kontakt