Close
Faqja 2 prej 25 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 243
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    sistemi aktual bankar eshte i poshter.
    e keqja e te keqijave eshte ajo qe ne anglisht quhet "seignorage" (nuk e kujtoj si eshte quajtur ne shqip, se e kam pas hasur njehere).
    95% e njerezve as nuk ia kane idene se cfare eshte.

henry ford ka pas thene: per fat te mire, populli nuk e kupton sistemin tone bankar, pasi nese do ta kuptonte, do shperthente nje revolucion qe neser ne mengjes.
    me qarte se kaq......
    Vasudhaiva Kutumbakam

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    sistemi aktual bankar eshte i poshter.
    e keqja e te keqijave eshte ajo qe ne anglisht quhet "seignorage" (nuk e kujtoj si eshte quajtur ne shqip, se e kam pas hasur njehere).
    95% e njerezve as nuk ia kane idene se cfare eshte.

henry ford ka pas thene: per fat te mire, populli nuk e kupton sistemin tone bankar, pasi nese do ta kuptonte, do shperthente nje revolucion qe neser ne mengjes.
    me qarte se kaq......
    E di populli e di, por ska fuqi, ėshtė paaftėsuar nga borxhi dhe "conditioning" qė i ėshtė kryer kėto 100 vitet e fundit.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    E di populli e di, por ska fuqi, ėshtė paaftėsuar nga borxhi dhe "conditioning" qė i ėshtė kryer kėto 100 vitet e fundit.
    qe nuk ka fuqi, ketu jam totalisht dakord, por qe e di, nuk besoj.
    jam i bindur qe po te pyesesh anetaret e forumit, me shume se 90% nuk e dine.
    kjo gje evitohet me dinakeri edhe ne tekstet universitare te ekonomise.
    kam njohur studente ekonomie qe nuk e dine c'eshte.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Zoterinj.
    Me cfare di une bankat japin kredi me parat qe arketohen nga qytetaret .Kush di te thoTe se cili ishte ai ose ajo qe bleu Eurobondin Shqiptar.Dinin me pare se Qeveria kishte marre kredi nga bankat vendase per te ndertuar rrugen e kombit.Bankat vendese keto para i moren nga qytetaret.Po kredi te tjera qe jepen nga bankat vendase Qeverise?Nqs Arka e shtetit mbetet Borxh ,ju qe thoni se intesasanpaolo nuk falimenton,mendoni se intesasanpaolo do marre paret e Italiane dhe te paguaj Shqiptaret?

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Jam dakort me admiralin, mileti nuk e ka idene se ku i bie banka qendrore, jo me ti hyje mekanizmit te inflacionit dhe seignorage-it. eeshet fushe teknike si gjithe te tjerat, dhe shuem pak veta e njohin. Kesaj skemi ci bejme.
    Kantonizimi i hapėsirės shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Adavid Lexo Postimin
    Zoterinj.
    Me cfare di une bankat japin kredi me parat qe arketohen nga qytetaret .Kush di te thoTe se cili ishte ai ose ajo qe bleu Eurobondin Shqiptar.Dinin me pare se Qeveria kishte marre kredi nga bankat vendase per te ndertuar rrugen e kombit.Bankat vendese keto para i moren nga qytetaret.Po kredi te tjera qe jepen nga bankat vendase Qeverise?Nqs Arka e shtetit mbetet Borxh ,ju qe thoni se intesasanpaolo nuk falimenton,mendoni se intesasanpaolo do marre paret e Italiane dhe te paguaj Shqiptaret?
    kete duan qe ti te mendosh, por eshte me e komplikuar.
    banka jep kredi shume here me shume para se ato arketohen.
    eshte nje "hile" qe italisht quhate "moltiplicatore monetario"

meqe jeton ne milano, po te sqaroj se si funksionon ne itali.
    intesasanpaolo eshte aksioneri kryesore i bankes qendrore italiane (e dyta eshte banka unicredit dhe e treta eshte shoqeria e sigurimeve generali).
    banka qendrore eshte ajo qe shtyp parate (ca letra qe nuk kane vlere) , mgjs gjerat kane ndryshuar pak tani qe eshte futur euro, por parimi eshte i njejte.

ne itali, banka qendrore, e cila eshte private e prodhon parane nga zeroja. nuk ka nevoje qe dikush te arketoje, per t'i dhene kredi dikujt tjeter.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Bankat nė Shqipėri nga 2012 e nė vazhdim nuk do tė jenė mė tė sigurta.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Adavid Lexo Postimin
    Ka vite qe verehet rritje e numrit te bankave te nivelit te dyte .Une jetoj ne Milano.Ne qytetin tim ne Shqiperi ka me shumme banka (krahasuar me numrine popullsis)se ne Milano.Se kush eshte xhiroja e tyre une nuk e kuptoj .Nqs keto banka punojne me Shtetin Shqiptar ,atehere llogarit ketu nuk dalin .Ka mundesi te jete duke ardhur super Sudja.Gjithashtu ngjarjet e diteve te fundit te fusin Frigen.Fakti qe Qeveria do te shes hidrocentralet do te thote qe arka e shtetit eshte bere sic thote Noli ,po ra ndonje mi brenda thyen koken.
    Cfare mendimi keni dhe sidomos a keni informacione per kete?

Bankat nuk punojne me shtetin, por me privatin. Shtetit i japin kredi nepermjet blerjes se bonove te thesarit.

Rritja e agjensive bankare eshte zhvilluar pa kriter. Edhe per mendimin tim jane te shumta, sidomos ne Tirane. Gati gati po behen si pika bastesh .

Banka e vetme me pronare shqiptare me duket se eshte Credins. Te tjerat, nqs nuk gabohem, jane te huaja.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Bankat nė Shqipėri nga 2012 e nė vazhdim nuk do tė jenė mė tė sigurta.

Pse keshtu ???
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    qe nuk ka fuqi, ketu jam totalisht dakord, por qe e di, nuk besoj.
    jam i bindur qe po te pyesesh anetaret e forumit, me shume se 90% nuk e dine.
    kjo gje evitohet me dinakeri edhe ne tekstet universitare te ekonomise.
    kam njohur studente ekonomie qe nuk e dine c'eshte.

Eshte e vertete. Populli nuk e di pronarin e vertete te bankes qendrore ne ato vende ku ajo eshte private.

Por, qe populli nuk ka fuqi nuk jam aspak dakort. Qe te shrrenjoset sistemi skllaverues i bankave duhet nje revolucion global. Kete revolucion mund te beje vetem populli dhe askush tjeter. Pse ??? Nje udheheqes, kryeminister apo president, eshte totalisht i pafuqishem. Pasi nderthurja midis politikes dhe bankes eshte teper e komplikuar. Shkurt, njera dore lan tjetren.

Rasti i Italise eshte nje nga me te komplikuarit e Evropes. BankItalia kontrollohet nga lista qe ka sjelle Admirali. Por, bankat e nivelit te dyte kontrollohen nepermjet disa fondacionesh lokale. Keto fondacione nga ana e tyre kontrollohen nga pushteti lokal i territoreve ku bankat ushtrojne veprimtarine e tyre me te shumte. Edhe pas shkrirjeve dhe krijimeve te koloseve bankare si Intesa San Paolo dhe Unicredit jane perseri keto fondacione qe kontrollojne bankat. Bordet e fondacioneve jane zgjedhje politike nepermjet disa ekuilibrash politike mjaft fin.

Faqja 2 prej 25 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •