Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 102
    ......................... Maska e Pogradecari
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540

pis milet ne shqiptaret ky Agimi shkruan te verteten te bazuar ne fakte jo per ne qe e kemi jetuar ate kohe po per ate brez qe nuk e kane aritur,
    dhe na dalin ca e na thone kush eshte me i madh apo me i vogel cfare rendesia ka .....
    rendesi ka qe cdo njeri para se te jete poet artist sportist apo politikan duhet te jete NJERI

po ju tregoj nje ngjarje te vertete
    kur enveri i shkoi per vizite tek shtepia e lasgush poradecit ky(Lasgushi) doli tek dritarja e katit te dyte dhe i tha me vjen keq por nuk e hap dot deren ka shkuar gruaja ne pazar dhe ka marre celesin me vete
    e bukura ishte qe gruaja kishte 6 vjet qe i kishte vdekur

nejse kot harxhoj kohen dhe une

shendet e para

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Gim Doçi inferior ndaj Ismail Kadarese ?!?

E pse ???

Gim Doçi mund te ndihet inferior ndaj tij aq sa mund te ndihem une ndaj nipave e mbesave te Dulles. Dmth ZERO.

Gimi si shkrimtar edhe mund te jete deri ne nivelin e nje poeti kengesh per festivale, por ne planin njerezor nuk ka asgje per t'i lakmuar Ismailit.

E them kete se mbi te gjitha njeriu eshte NJERI !!!

E pse ju sulen Gimit ??? Se botoi nje kunderleter mjaft ironike e thumbuese. Kadare thjesht s'pati tope t'a vazhdonte me tej debatin, jo vetem me Gimin, por me asnje nga ata qe i shkruajten kunderletra.

Gjithashtu, Gimi nuk mund te ndihet inferior ndaj nje "kolaqi". Jam shume i bindur se asnje lokalist nuk ndihet inferior ndaj nje kolaqi, lere pastaj nje zotni burre si Gimi. Le te dale nje lab e te thote dua te jem "kolaq", meqe jane toske edhe labet edhe kolaqet.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Agim Doçi Lexo Postimin
    miki al2001
    Te gjitha librat e Kadares i kam me auografin e tij. Per mua te rekomandoj te futesh ne google, dhe pse jo ne forume shqiptare atdhetare. Mos harro qe: e kaluara e askujt nuk blihet me dollare apo euro! Nuk asht askush i pasur te blej te kaluaren e vet. Pra as Kadare. Ndersa e kaluara ime (krijimtaria poetike) asht ne Antologjine e Patriotizmit Shqyptar, fill mbas At Fishtes, Gjok Becit, H. MIlloshit, A.Dukes dhe Xhevahir Spahiut.!
    Mos u shqetso per asgja se nuk ke asgja ne dore me ia ble te kaluaren Kadares dhe madje as Elenes qe ka ba Liber per dashnoret e burrit te vet.
    Hajt kalofsh mire ne vogelsine tande.
    I nderuar z.Agim me sa shoh unë i ke hyrë detit në këmbë.
    Fatmirësisht dhe fatkeqësisht për Ju që shkruani poezi apo prozë e shkruara u mbetet.
    Dua të them se mua më pëlqen të lexoj hera herës Arben Dukën (mbas të cilit jeni vetërenditur) dhe çuditërisht lexoj disa strofa që ti kishte dedikur Ty sepse e kishe quajtur me përçmim "bejtexhi"
    Nëse nuk keni aritur ti lexoni mund tjua bie edhe këtu ti lexoni.

Ju keni fituar 1 pik Maska e naqeta
    Anëtarësuar
    05-10-2007
    Vendndodhja
    Ne toke !
    Postime
    439
    NUk jane komentet e mija ...

Mendojse koha e monumenteve ka shkuar nje here e pergjithmone. Ne kemi te drejte te flasim per njerez, per meritat dhe dobesit e tyre natyrisht pa ja ulur vlerat e artit. Por te jemi realist qe jo gjithe cka shkruar Kadare ka vlere.Madje disa jane fare pa vlere ta zeme romani Dasma qe me te drejte i ndjeri Llazar Siliqi e quante roman hymn i klases punetore, e kur Bilal Xhaferri e quajti skematik, deshen ti vene prangat e shpetoi qe u arratis. Nuk e di a i ke lexue dy vepra qe per mua jane te coroditura. Nje me lule ne Mars, qe i tere subjekti vertitet se si komandanti homoseksual kerkonte me ba seks me ushtarin e tij. Kur e kam lexue kam mbet pa mend. Mirepo pseudokritika e quante veper te madhe. Gjithmone do te gjenden kasnece si Shaban Sinani qe nuk dine tjeter vec te thurin ditirambe per shefa....mesuar kete zanat kur ishte sekretar i diktatorit Ramiz Alia. Por edhe Viti i mbrapsh, vjen rrotull nje subjekti ku dy komandanta cetash komite shqiptare, nje pro turk e nje proatdhetar vine rroptull me e kap njeri tjetrin per me e perdhunue. I bukur atdhetarizem me njerez qe ja fusin njeri tjetrit nga mbrapa...Ju mund ta vlersoni si te doni por une ne te drejten time mund ti them se kjo eshte letersi Hamami....me dylbera si ne kohe te Turkies se vjeter
    A don, e s'din, a din e s'don !

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    I nderuar z.Agim me sa shoh unë i ke hyrë detit në këmbë.
    Fatmirësisht dhe fatkeqësisht për Ju që shkruani poezi apo prozë e shkruara u mbetet.
    Dua të them se mua më pëlqen të lexoj hera herës Arben Dukën (mbas të cilit jeni vetërenditur) dhe çuditërisht lexoj disa strofa që ti kishte dedikur Ty sepse e kishe quajtur me përçmim "bejtexhi"
    Nëse nuk keni aritur ti lexoni mund tjua bie edhe këtu ti lexoni.
    Po Gimi edhe Ismailin e ka patur shok madje e ka adhuruar deri ne ate pike sa qe mbylli syte ne vitet 90 duke e quajtur disident sepse ishim mangut me figura disidence asokohe.E ka shkruar edhe te kjo letra e hapur.Ketu nuk shtrohet ceshtja per pelqim apo mospelqim letrar,dhe jam i bindur,as njerezor.Ketu behet fjale per interesa politike,ose e thene ne terma vulgare,per interesa te ngushta ekonomike.Eh c'ben njeriu i varfer per ate te shkrete para!Eshte i gatshem te zhytet ne llum deri ne fyt...eshte i gatshem te shkele me kembe kedo qe t'i dale perpara,madje edhe shoke e dashamire.Jam i bindur se 90% e atyre qe shkruajne ketu jane admirues te vepres se zotit Doci por shiko se sa ne menyre te ulet sulmohen prej penes e tyre te preferuar,vetem sepse nuk jane dakord qe kjo pene te thyeje majen e saj ne nje format kaq te ashper e te ndyre sic eshte politika Shqiptare...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga naqeta Lexo Postimin
    NUk jane komentet e mija ...

Mendojse koha e monumenteve ka shkuar nje here e pergjithmone. Ne kemi te drejte te flasim per njerez, per meritat dhe dobesit e tyre natyrisht pa ja ulur vlerat e artit. Por te jemi realist qe jo gjithe cka shkruar Kadare ka vlere.Madje disa jane fare pa vlere ta zeme romani Dasma qe me te drejte i ndjeri Llazar Siliqi e quante roman hymn i klases punetore, e kur Bilal Xhaferri e quajti skematik, deshen ti vene prangat e shpetoi qe u arratis. Nuk e di a i ke lexue dy vepra qe per mua jane te coroditura. Nje me lule ne Mars, qe i tere subjekti vertitet se si komandanti homoseksual kerkonte me ba seks me ushtarin e tij. Kur e kam lexue kam mbet pa mend. Mirepo pseudokritika e quante veper te madhe. Gjithmone do te gjenden kasnece si Shaban Sinani qe nuk dine tjeter vec te thurin ditirambe per shefa....mesuar kete zanat kur ishte sekretar i diktatorit Ramiz Alia. Por edhe Viti i mbrapsh, vjen rrotull nje subjekti ku dy komandanta cetash komite shqiptare, nje pro turk e nje proatdhetar vine rroptull me e kap njeri tjetrin per me e perdhunue. I bukur atdhetarizem me njerez qe ja fusin njeri tjetrit nga mbrapa...Ju mund ta vlersoni si te doni por une ne te drejten time mund ti them se kjo eshte letersi Hamami....me dylbera si ne kohe te Turkies se vjeter
    Shpeshhere ne na duhet edhe realiteti edhe pse mund te jete i vrazhde sepse atdhetarizmi yne eshte i fryre me fjale e pa veprim.

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Dhe, a u arritë që të zgjedhet "i pari i katunit"?

Se, sa për (në) qytet(ërim), kemi ngelur të fundit (në Evropë).

P.S. Ismail Kadaré nuk ka se si të përgjigjet në letrën e Agim Doçit sepse Albo e ka përjashtuar nga forumishqiptar.com pasi e ka përshtypjen se nuk është me Sali Berishën.
    "Që t’i çqitësh këta . . . duhet t’u preç jo vetëm duart e kokën, po edhe këmbët e trupin." Fan Noli

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Persa kohe kete teme e moderon dikush qe jo vetem mendon ndryshe nga Agim Doci, por shkruan me urrejtje e fyerje ndaj tij, normal qe tema zgjatet e sterzgjatet per ti humbur drejtimin e pare e tashme ne vend qe te diskutohet letra e Zotit Agim, diskutohet Agimi njeri. Por sa per Ismailin njeri nuk duhet diskutuar pasi eshte gjynah
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ceshtja eshte shume me e thjeshte.

A i drejtohet z.Doci me leter te hapur letrarit Ismail Kadare apo personit Ismail Kadare? Ne rreshtin e pare te jjo behet e qarte nga autori, i cili na qarteson se po merret me gjeniun e letrave, te cilit i dedikon kohen e tij te cmuar nga qe eshte i njohur. Per cfare aresye do te merrej Z. Doci (i cili sipas disa anetareve ketu eshte "njeri") me nje person si Kadare po te mos ishe ky i njohur? Po t'i qe mik Kadarese, nuk do shkruante letra publike po do i jepte keshille miku ne privat. Kush demaskon mikun ne publik? Sigurisht nje jo-mik.

Kadareja ka lene marken e vet ne historine e Shqiperise si artist dhe ate nuk e ka arritur me ndihmat apo letrat e askujt. Si artist, Kadareja ka kontribuar ne fondin e kombit me shume se veprimtaria e atyre qe shkruajne letra e edhe letrat e tyre te marra se bashku.

Ismail Kadareja si person duhet t'u interesoje vetem atyre qe duan ta zgjedhin si shok ose krushqi, pra eshte nje problem privat te cilit nuk i takon jo nje teme, por asnje rresht ne forum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-11-2011 më 12:00

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Po Gimi edhe Ismailin e ka patur shok madje e ka adhuruar deri ne ate pike sa qe mbylli syte ne vitet 90 duke e quajtur disident sepse ishim mangut me figura disidence asokohe.E ka shkruar edhe te kjo letra e hapur.Ketu nuk shtrohet ceshtja per pelqim apo mospelqim letrar,dhe jam i bindur,as njerezor.Ketu behet fjale per interesa politike,ose e thene ne terma vulgare,per interesa te ngushta ekonomike.Eh c'ben njeriu i varfer per ate te shkrete para!Eshte i gatshem te zhytet ne llum deri ne fyt...eshte i gatshem te shkele me kembe kedo qe t'i dale perpara,madje edhe shoke e dashamire.Jam i bindur se 90% e atyre qe shkruajne ketu jane admirues te vepres se zotit Doci por shiko se sa ne menyre te ulet sulmohen prej penes e tyre te preferuar,vetem sepse nuk jane dakord qe kjo pene te thyeje majen e saj ne nje format kaq te ashper e te ndyre sic eshte politika Shqiptare...
    tema nuk eshte per Kadarene dhe vlerat e tij si shkrimtar.

ps.nqs. e ke aq per zemer hap nji teme ekstra.

bejini dhe lapidar po te doni.nuku lahet m.. me shure

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •