Zoteria Agim Doçi personalisht mendoj se ka vepruar si duhet me letren e hapur,e mbeshtes plotesisht
dhe me arsye i ka shkruar Kadares..
Zoteria Agim Doçi personalisht mendoj se ka vepruar si duhet me letren e hapur,e mbeshtes plotesisht
dhe me arsye i ka shkruar Kadares..
Eshte nje poet i vogel e e i cartur qe vuan nga kompleksi inferioritetit qe kane disa veriore me gjithe Saline brenda qe na sunduan jugoret 50 vjet eshte radha jone.
Dhe cdo gje jugore eshte diabolike, komuniste, peggiorative etj etj.
Eshte nga intelektualet e manget qe krijoi komunizmi me kile dhe duke qene ne sherbim te pd behet pis si shume demokrate nga mali me krime i qe ka i pari tyre dhe qe kurre nuk ja kane denoncuar apo luftuar.
Albania Uber Alles
dmth kisha te drejte une qe e qujta morr qe besdis gjigandin. te thuash poet agim doci eshte si te thuash X poet dmth askushi ky sja del dot me vepra e meret me fjal.
ne kete gjendje qe eshte tani shqiperia e cila po rrezikon shume asnje intelektual nuk doli te flasi te bej nje kritik qofte edhe te gabuar kunder kesaj politike te flliqur. kadareja se intelektual i vertet qe eshte dhe me pergjegjesin qe ka e beri te tijen. tani se ishte e gabuar menyra se si nderhyri apo e drejte mund te diskutohet shume por une mendoj se ne ketu nuk i kemi kapacitet te diskutojm dhe te kritikojm ismail kadaren sepse behemi si agim doci pastaj. neve na shkasin shume gjera te cilat vetem koha do te na i tregoj ashtu sic duhet. une nga ana ime pergezoj ismail kadaren vetem per faktin e thjeshte qe ai shprehu shqetesimin e tij ne lidhje me gjendjen ne shqiperi dhe veproi si e ndjeu me te arsyeshme. se sa arsyeshme ishte pastaj ja le kohes dhe historis ta vleresoj. por gjithsesi perderisa ismail kadare nderhyri ne menyre te tille do te thote qe e ka menduar mire dhe nese ai e ka menduar keshtu ne smund ta gjykojm pasi jemi njerez shume te thejshte shume gjera nuk i dime sic i di ai. mos harroni se ismail kadare nuk eshte vetem nje poet por eshte nje intelektual i nje kalibri te larte dhe si i tille ka nje kulture te pergjithshme te gjere perfshi ketu dhe politiken. dhe nese ai flet do te thote se e di mire se cfare thote mbi te gjitha edhe sespe ka nje emer per te mbrojtur dhe nuk do tia lejonte vetes te binte ne nivelin e ketyre palacove politikan qe kemi dhe te ndyrte emrin e tij vetem sepse simpatizon njeren apo tjetren force politike.
juanito ti vdes ta lidhesh gjithcka me politiken. une jam larguar nga shqiperia para 15 vjet edhe mbaj mend shume mire ne shume kenge thuhej teksti agim doci etc. dmth eshte i degjuar jo si thua ti. ndoshta nuk eshte aq i degjuar si kadare. pak rendesi ka ato qe i ka vendosur ne leter per kadare jane mese te verteta. por ka harruar te shtoj qe kadare ishte ai qe shkatrroj nje familje sepse djali i asaj familje donte vajzen e kadare. kadare mund te jet shkrimtar i zoti por eshte njeri i keq. nuk i takonte te nderhynte ne politike gje qe ai e ka pasion shume here me teper se writing sepse vdiq duke fut hundet gjithandej. ai ka nderhyr ndonjeher basha e te tjere per krijmtarin e vet? akoma jam kurioze te di se cfare eshte reagimi i tij mbas ofendimit qe beri per ata qe u larguan nga shqiperia kur pak kohe me vone ai u largua vet.
Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 21-06-2011 më 19:06
I LOVE GOD
j&g
Juanitooo, cdon me than mor djal? Jugor jam dhe une por nuk kam keto mendime per jugor e verior. Shqiperine e drejtoi per 50 vjet klani lab ne fakt dhe qe hengren koken e njeri tjetrit me radhe dhe ne fund triumfoi koreanoveriori Ramiz Taip Alia.
Pastaj qe te vime te Kadareja, si mendon ti? Duhet te jesh i madh sa ai per ta kritikuar? Ne te tjeret jemi zeroooo?
Ne jemi populli a derebardhe dhe ne ta veme festen sipas kokes. Ne te nderojme, ne te shajme, ne te qajme, ne te heqim zvarre. Hajde merre vesh kete pune.
Ndryshuar për herë të fundit nga djaliepirotas : 21-06-2011 më 21:26
Pikerisht me karten veri - jug kerkojne ende komunistet te luajne me shqiptaret.
Por eshte karte e djegur e bere shkrumb.
Vetem fanatiket, apo idiotet vazhdojne te luajne me kete pacavure percarese.
Une jam jugor gjithashtu, por kjo ska te beje me faktin se perkrah Agim Docin , apo PD ne.
PS eshte bere si nje kope delesh qe shkon andej nga i prin dashi me kembore, i cili per hir te se vertetes kete rradhe e ka cuar kopene ne gremine.
Kopeja do nje coban e jo nje kafshe ne drejtim
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Kadare esht nje vler per kombin shqiptar
Esht shkrimtar i mir ka ber shkrime per tu lavderuar
Po me kete leteren e hapur .... nuk e kam kuptuar akoma qellimin e tij
Nuk po behet aty nje loj per te shtytur kohen dhe ajde ti hapim rrug budallait, aty behet fjal per drejtimin e kryeqytetit, behet fjal per nje gar.
Nje gar ka dy pjesmares, nje humbes, nje fitues. Kur njeri nga pjesmaresit terhiqet ajo nuk quhet me gar.
Nuk mund te anashkalosh mendimin/vullnetin e popullit.
Per hir te qetesis .... denohet ai qe prish qetesin.
Un kam ven re qe kadareja kur leshon ndo nje deklarat qe mund ta kuptosh si te duash e le ni far kohe dhe shikon si mar rjedh gjera pastaj jep mendimin e tij perfundimtar.
Te presim mendimin e tij perfundimtar .... deri tani per mau ajo leter me shum se te sillte qetsi ajo solli pikpyetje dhe dyshim.
Kush eshte ai shqiptar qe vlereson nje shkrimtar te lajthitur, me teper se gjysmen e popullit te Tiranes.
Kadareja ka qene i zoti kur ishte i ri.
Tani Kadarene nuk e mer seriozisht as portieri i pallatit
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Drenicak!
Ti je fatkeqsisht me origjine shqiptar. Por nuk perfaqson asgja prej Drenices se Shaban Polluzhes! Ti je vetem ndonji llasku8c si puna e Milaim Zekes!!!...Po kur te shkroi Kadare per ato qe kam shkruar UNE??? Te gjitha kanget e HERONJVE TE UÇK-se i ka shkrue dora ime, prej shpirtit tem!
Pra le te njihemi pak bashke!!! Ma poshte po te shkruej disa nga krijimet e mija si Poet i Kombit dhe jo si sharlanten qe je ti dhe Kadareja mke syzet tuaja!
"Marrshin e UÇK" interpetuar nga Arfi Vladi
"A vritet pafajsia" - interpretuar nga Elonora
"Kanget per Heronjt e Llapit" -Ilir Konushecit, Edmond Hoxhes, Hakif Zejnullahut!!!
"Kanget per Bekim Berishen"
Kanga per Zahir Pajazitin"
Kanget per "Helmimin e femijeve"
Drenicaket me rrespektojne se jam Poeti i Lirise dhe UÇK-se por ti harron mor njeri qe jeton kot e shkruan kot....
Krijoni Kontakt