Close
Faqja 48 prej 48 FillimFillim ... 38464748
Duke shfaqur rezultatin 471 deri 473 prej 473
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga INDRITI Lexo Postimin
    Postimi im i fundit ne kete teme!

E para, ne mesjeten e Skenderbeut nuk kishte nje koncept qe sot i themi komb. Filozofia politike e ushtarake e kohes ishte te jetuarit nen nje perandori qe doemos edhe Iliret e pare deshen apo nuk deshen ju nenshtruan kushteve e rrethanave te kohes.

Nderkohe qe Osmanet nuk rrezuan nje shtet te mirefillte Shqiptar por shkaterruan nje perandori te tere qe ne ate kohe ishte Bizanti. Per hir te se vertetes nuk e di qe paraardhesit tane te kene jetuar ne kushte me te mira nen Perandorine Bizantine sesa me vone me Osmanet. Duke u Nisur nga keto rrethana mendoj se ishte Skenderbeu qe i Shpalli lufte Osmaneve e jo e kunderta pasi shteti Ilir kishte kohe qe kishte pushuar se egzistuari nga rreprezaljet here romako- lindore e here perendimore.
    Dhe per hir te se vertetes nuk mund te themi se vendi ne kohen e skenderbeut ishte i papushtuar pa marre parasysh se ishin nje grusht ushtaresh qe rrinin ne Kala me ne krye Tanush Topine e nje cete qe sulmonte naten. Vendi, fushat,qytet ishin nen kontrollin Osman dhe si e theksova une kishte nje mjerim te jashtezakonshem ngase nuk kishim aleance es me Osmanet e as me Evropen e Krishtere qe perfaqesohej nga venediku, i cili dogji e shkaterroi gjithashtu.
    Ne mund ti themi hero sepse kane kaluar shume kohe , ndoshta edhe per ti shitur pak mend Evropes se krishtere se ja ne ju mbrojtem por ama e verteta eshte se brezi i tij ka vuajtur jashtezakonisht shume.
    Nderkohe qe po te ishin te verteta faktet qe Skenderbeu mbrojti Evropen e Krishterimin ne nuk mund te ishim vendi i fundit qe hynte ne Evrope, nuk mund te ishim copetuar ne kete fare feje, madje as nuk do tentonte njeri qe te tallej me ne ashtu si kane bere gjate gjithe historise.
    1. Eshte e vertete se nuk mund te themi se per shkak te Gjergj Kastriotit, Evropa shpetoi nga pushtimi i Perandorise Osmane. Kjo mesohet ne librat e historise, edhe une vet e kam mesu kete nga arsimtari i historise, por kjo s'mund te jete e sakte, ka luajtur rol te madh, por jo vendimtar ne pushtimin e Evropes. Deri ne Vjene shkuan, por aty u ndalen. Skenderbeu u zgjodh me unanimitet ne Lidhje e Lezhes qe t'i prijne ne lufte kunder armikut te perbashket te Principatave Shqiptare, e ky armik ishte Perandoria Osmane qe i kishte vene taksa te larta ose t'i jepnin femijet e tyre si peng nese nuk kishin pasuri qe t'i paguanin kesaj perandorie. E kete fat te keq e kishte edhe Gjergj Kastrioti, i cili ishte i detyruar te behej mysliman, por ai nuk e harrori popullin e tij, vendin e tij, tokat e tij qe babai ia kishte lene amanet. Por kjo e beri edhe me te forte moralisht.

2. Eshte e vertete se ushtrite e Perandorise Osmane kontrollonin shumicen e territorit sepse ato ishin ushtri masive, pra merre me mend cfare roli mund te kete luajtur numri 100 mije i ushtareve ne ate kohe kur nuk kishte dhjetera miliona njerez ne ballkan, ndoshta sikurse sot 2 milione ushtare (pse jo me shume) te nje shteti t'i sulmojne trojet shqiptare. Pra 1 ushtar i armatosur mire me armet me moderne te kohes, ne kater banore vendas, perfshire grate, pleqte e femijet. Gjergj Kastriotit, te cilet edhe turqit ia vene nofken Skenderbe ne shenje respekti e dashurie per shpirtin bujar te tij dhe trimerine e treguar neper beteja, pra armiqte e tij e nderuan dhe e quajten ashtu gjithe jeten. Nuk eshte numri i ushtareve qe ben betejen, por eshte besimi.

3. Kjo eshte periudha qe inspiroi Rilindasit tane, dhe formuan kombin, u rrit vetedija kombetare, kombi shqiptar u be me identitet te paster, te bazuar ne periudhen e Gjergj Kastriotit, i gatshem qe te luftoje per trojet e veta ndaj cdokujt qe i sulmon, dhe stemen e Principates se Kastrioteve shqiptaret e kane flamur kombetar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 21-08-2011 më 19:34

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga INDRITI Lexo Postimin
    Postimi im i fundit ne kete teme!

E para, ne mesjeten e Skenderbeut nuk kishte nje koncept qe sot i themi komb.
    Ben shume mire te hikesh, pash zotin, se na keni ca koken me poshtersira dhe budallalleqe nga ato me Ordineret.

Flisni plotesisht me pikpamje dhe opinione personale, te pa bazuara ne fakte, dhe me nje "arsye" aq te varfer saqe me ndergjegje apo jo tradhetoni veten tuaj, egzistencen, vuajtjet gjakderdhjen e ktij populli gjate 600 vjeteve te fundit. Te cilat ishtin me te pergjakshmet ne historine e saj. Perandoria Osmane ka qene Damlla me e madhe qe i ra shqiperise dhe qe i ka prishur pune me shume se cdo perandori apo sundues tjeter. Ne qoftese keni edhe nje pik gjaku Arber/shqiptari mundohuni te perdorni Llogjiken dhe arsyen e shendoshe, perdorni mendjen qe ua ka fal "Zoti" per te miren e ketij kombi dhe boll me retorikat dhe fjalet atyre qe nuk ja kan dashur dhe kurr nuk do tia duan te miren Vendit tone!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 21-08-2011 më 23:33
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...o ti shoq,

....nje akt bamires din ta cilesoj edhe nje pjesetare i nje populli nativ ne xhungell qe nuk ka pat ndeshje me civilizimin modern ne asnje kohe....

....natyrisht dhe normal, qe puna e nene terezes cilesohet si "bamirese", sipas cdo norme shoqerore, edhe natyrisht sipas asaj muslimane.....a don kete ta dijsh ???......motivet e saja nuk jane parimore ketu....nese muslimanet e akuzojn se e ka bere per te misionuar (natyrisht, ajo ka qen murgeshe, gjith fillozofija e punes se saje ka qen e lidhur me misionarizmin, eshte detyre hyjnore, do te ish ABZURD nje motiv tjeter), atehere e kan gabim.....perse nuk e bene ata te njejten pune si ajo ???, edhe islami e njeh "misionarizmin", kuptohet, ne nje menyre tjeter, por edhe islami ka nje "detyre" te tille ne doktrinen e tij, qe quhet "daweh, apo davet"....perkundrazi, nese don te perfitosh nje "shpirt" per fene qe ti i perket, eshte e patjetersueshme ti ofrosh individit dicka "te kapshme", me fraza te thata nuk ngopet barku, e kush e ka barkun e shprazet, edhe shpirtin e ka te shprazet.......buka te mban gjalle....pra, ki eshte rrendi, se pari per barkun, e pastaj mund te bisedojm per shpirtin......asnje musliman nuk e akuzon nene terezen per nje ndihme "dinake", kete e bejn ata qe ja kan inatin....mbaroj kjo mesele....

tung

PS: sa per "debate", nuk ka nevoje te "debatojm"....mjafton ti ndajm mendimet....eshte cudi se si e cilesojn njerezit natyren e forumeve....jo bre dashamir, ketu as fitohet gje, as humbet gje....ketu thejsht, te pelqen, MIRRE, nuk te pelqen, POASHTU MIRE.....debate ka ne parlamente....ketu ka vetem diskuzione, monologe, tregime, etj ....
    Une u pajtova me ne fund me postimin tend. Por nese te shoh qe e fyen nje Nenen Terez, ose ndonje Bamires tjeter qe t'ka ba mire, dije qe ke ra ne kontradikte me vetveten.

Kurse gjeja e dyt te kisha lut me fol me Elytonin, me ja spjegu do sene qetu ne Forum qe Elytony eshte gabim me mendimet e veta qe i ben per Nenen Terez. Per ate me dul mua skepticizmi ndaj juve se nuk po e di a eshte ''bamirese'' a po nuk eshte. Por masi koka atehere duhet me u bind te gjithe Muslimanet, jo vetem ti edhe dmth qe pajtohet e gjith Feja Islame me kete. Nese ki dicka shtes edhe naj Sure me postu per Bamiresit ''e nje jobesimtari'' tu kisha lut postoj ketu.

Me te mira, besoj se u kuptum.

Faqja 48 prej 48 FillimFillim ... 38464748

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •