Hshim Thaqi Esht Rrenacak I
Ani kush po fliska - Militanti i Hashim Thacit.
Ju edhe po keni fytyre te flisni e te shkruani ne Forum Mbar Shqiptar.
Ju qe shitet Indentitetin Kombetar Shqiptar per te kontrabaduar ate Kosovar.
Ju qe shitet Flamurin Kombetar Shqiptar per te Kontrabaduar ate Kosovar.
Ju qe hyni ne bisedime me Serbine pa i dhene as te vetmin kusht.
Ju qe beni marveshje si te mshefta e si jo te mshefta me Serbine ne kuriz te populli.
Ju qe shietet e shitni cdo pasuri shteterore te Kosoves dhe Popullit.
Ju qe vidhet Votat e Lira te qytetareve.
Ju po keni fytyre te flsimi per dike tjeter ju Hajnat dhe Matrapazet.
Skho pirdhu ore Llap-ick !!!!
BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
taman fjalor i antarve te vetfundosjes me sha serbisht haaaaaaa
keshtu hau don zemra e juaj
keshtu u ka mbet ne zemer nga e kaluara plus e keni trashegim prej baballarve
ok a jam pick a k... bima naj femer te shpis tane prej 220--240 muej e vete tani ma von
se a jam pick a rak haaaaaaaaaaa
allahile a shum merzi po ju vjen qe shum shpejt ini zbulue qe ishit te porositur nga serbija qe ta krijoni partin vetfundosja
qe per qellim e kini ndarjen e kosoves
e kishe mos meu zbulue ju po thoni kishe po doim meu bashkue me shqiperin ndersa daqiqi e tadiqi po tregoin drejt se po perpiqen me e nda kosoven
por nja ta dini se sa te eshte Gjall Kryeçlirimtari i Kosoves tybe keni me deshtue o albin-daqiq-tadiqi
Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
Nuk ka punë Shqipëria fare këtu. Shqipëria është shtet i pavarur, Kosova është shtet i pavarur dhe sovran. Po u bashkua bashkohet me vullnet të popullit dhe plotësisht.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Si Albini e Vetvendosja Si Tadiqi -Qosiqi-Daqiqi
qe te gjith keta punoin per ndarjen e Kosoves
Tadiq: Shqipëria e Madhe projekt i rrezikshëm, por pjesë e zgjidhjes
Publikuar: Sot, më 03 qershor 2011
Frankfurt, 3 qershor - Bashkimi i Kosovës dhe Shqipërisë mund të ishte një zgjidhje për konfliktin shumëvjeçar, ka thënë presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, për shtypin gjerman, njofton QIK-u.
"Kush e di të interpretojë historinë do të vërejë se formimi i Shqipërisë së Madhe ka qenë një plan afatgjatë politik i shqiptarëve", ka thënë Tadiq për gazetën gjermane "Frankfurter algamajne cajtung" (FAZ). Sipas Tadiqit, Shqipëria e Madhe është një projekt i rrezikshëm, por mund të jetë pjesë e një zgjidhjeje më të madhe dhe se serbët "mund të jetojnë me këtë (zgjidhje)". Kjo do të thotë se "që të gjitha palët diçka fitojnë gjë që të krijonte një zgjidhje të përhershme, paqe dhe stabilitet", transmeton DB në serbisht.
Gazeta gjermane vlerëson se Tadiq la të kuptohet që Beogradi si kompensim për Kosovën pret bashkimin e pjesës serbe të BeH. "Nuk them se Shqipëria e Madhe është një zgjidhje e shkëlqyer. Gjithashtu nuk besoj që Serbia e Madhe është një zgjidhje e mirë. Gjithashtu jam kundër ndarjes së BeH. Në përgjithësi, jam kundërshtar i politikës së krijimit të shteteve të mëdha. Por na lejoni të kërkojmë zgjidhje praktike", ka thënë Tadiq.
Tadiq: Ideja për ndarjen e Kosovës është e kahershme
Beograd, 21 maj 2011 (13.00)
Presidenti i Serbisë, Boris Tadic ka thënë se nuk duhet habitur për idenë rreth ndarjes së Kosovës meqë ajo qe një kohë të gjatë është e pranishme në opinionin publik serb.
Tadic ka thënë se të gjitha idetë për zgjidhjen e përhershme të çështjes së Kosovës janë të mirëseardhur. Sipas tij, është nevojshme që të gjendet zgjidhja e pranueshme për të palët e dhe për faktorët ndërkombëtare.
“Puna jonë është të ndryshojmë realitetin në terren dhe ta lëvizim atë në favorin tonë por edhe ta respektojmë popullin shqiptar. Këtu nuk ka farë politike sekrete dheas netojë për tituj bombastikë, çdo ide është e mirëseardhur dhe nuk duhet bërë spektakle që i dëgjojmë tash e 50 vjet”, ka thënë Tadiq, njoftoi Tanjug.
Si njërën nga zgjedhjet Tadic ka përmendur edhe konceptin e “dy Gjermanive” që nuk vetëkupton detyrimin që Serbia të njohë pavarësinë e Kosovës, por që lë hapësirë të zgjidhen shumë probleme jetësore që rëndojnë mbi dy popujt.
“Është jorealiste që tani të merremi me parashikime se si do të rrjedhë dialogu, sepse ai tani po fokusohet para së gjithash në çështjet teknike. Serbi është e gatshme që në dialog të marrë pjesë me çdo mënyrë dhe të zgjidhë konfliktin historik të popullit serbe shqiptar”, ka thënë Tadic.
Sipas tij, asnjë zgjidhje nuk është reale përderisa nuk hyhet në fazën e re të dialogut ose përderisa dialogu të mos shndërrohet në bisedime.
“Për këtë arsye duhet të ekzistojnë rrethanat e volitshme ndërkombëtare dhe nuk është vetëm dëshira e Serbisë dhe e shqiptarëve të Kosovës që të vendosin për këtë çështje, por ajo është edhe çështje e gjitha faktorit ndërkombëtar”, ka thënë presidenti serb. /Telegrafi/
Qosiq: Ndarja e Kosovës zgjidhja e vetme
29.05.2011 11:55
Ish-kryetari i RSJ-së dhe shkrimtari i njohur serb, Dobrica Qosiq, ka vlerësuar se “antagonizmat shekullorë” të serbëve dhe shqiptarëve në Kosovë mund të tejkalohen vetëm me ndarjen e përhershme. Sipas agjencisë serbe Beta, ai ka thënë se Sllobodan Millosheviqi asnjëherë nuk e ka pranuar një propozim të këtillë, i cili ka ardhur nga SHBA, transmeton ‘Koha”.
“Për Kosovën kot flas dhe shkruaj katër decenie, duke propozuar zgjidhje demokratike të drejta të kompromisit dhe ndarje të përhershme. Kjo është mënyra e vetme që të tejkalohen antagonizmat shekullorë ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve”, ka thënë Qosiq.
Sipas tij, ndarja do të “parandalonte ekspansionin shqiptaro-madh dhe do të krijonte kushte për jetë normale të dy popujve”.
Sipas “Koha”, Qosiq ka thënë se politika ndaj Kosovës duhet të ndryshohet, në mënyrë që problemi i Kosovës mos të mbetet afatgjatë dhe i rrezikshëm.
“Nëse të gjithë përgjegjësit e tragjedisë së Kosovës nuk ndryshojnë qëndrimet e politikës së vet ndaj këtij vendi të helmuar me radioaktivitet, ku ende nuk mbretëron toleranca e kuptueshme, çështja e Kosovës do të mbetet problem afatgjatë dhe i rrezikshëm i Ballkanit dhe Evropës”, ka theksuar Qosiq.
Ai ka thënë se shumë herë ka biseduar me ish-presidentin serb, Sllobodan Millosheviq, për Kosovën, por asnjëherë nuk janë pajtuar.
“Së pari më 1991 ia kam përcjell propozimin amerikan për ndarjen e Kosovës, sipas të cilit, Serbisë do t’i takonte 1/3 e Kosovës, por Millosheviq nuk hoqi dorë nga mjegullnajat serbe deri në kapitullimin e Kumanovës në luftën e vogël botërore kundër Serbisë”, tha Qosiq.
“Ky politikan i vetëkënaqur është krijues i paradoksit më të pakuptimtë në historinë serbe: Ai humbjen e Kosovës e ka kremtuar si fitore, e cila shpejt u mohua në gjykatoren e Hagës”, ka thënë Qosiq.
Ai tha se “e mendon të gabuar politikën shtetërore serbe ndaj Kosovës që nga Nikolla Pashiqi e deri te Boris Tadiqi”, dhe ka shtuar se në “këtë politikë të gabuar njëkahëshe dhe humbëse” kanë participuar shumë edhe Kisha Ortodokse Serbe dhe inteligjenca patriotike e Serbisë.
Qosiq ka thënë se shtetet e Perëndimit karshi Serbisë nuk e kanë lëshuar politikën e presionit dhe shantazhimit të filluar në fund të shekullit të kaluar.
“Historia po na shkruhet në gjykatoren e Hagës. Sot na gëzojnë vetëm sukseset e sportistëve”, tha ai.
http://knninfo.com/?page=1,2,25860
Tadiç, pranon bashkimin Kosovë-Shqipëri
Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë mund të ishte një zgjidhje, nëse me atë rast edhe Serbia do të fitonte territor si kompensim
Në një intervistë të tij dhënë gazetës gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, kryetari i Serbisë, Boris Tadiç ka folur veç tjerash edhe për Kosovën gjegjësisht për çështjen e shtruar kohëve të fundit për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Këtë çështje ai e ka përmendur në kuadrin "zgjidhjeve praktike" që mund të pranohen nëse ato sigurojnë paqe të qëndrueshme në regjion.
Tadiç, lidhur me bashkimin e Kosovës me Shqipërinë ka thënë se ajo mund të ishte një zgjidhje, nëse me atë rast edhe Serbia do të fitonte territor si kompensim.
"Kush e lexon historinë, mund të identifikojë në Shqipërinë e Madhe planin afatgjatë të shqiptarëve. Si synim i njüëanshëm, sipas tij "Shqipüeria e Madhe" është shumë e rrezikshme, mirëpo, nëse ajo është pjesë e një zgjkidhjjeje më të madhe, ne `mund të jetojmë me të`". Do të ishte fjala për një marrëveshje "me të cilën të gjitha palët fitojnë nga diçka dhe e cila do të krijonte një zgjidhje të qëndrueshme, Paqe dhe stabilitet.
Tadiç, që paku në mënyrë indirekte ka lënë të kuptohet se Serbia, si kundërvlerë për njohjen e pavarësisë së Ksoovës do ta priste bashkimin e republika Srpska-s me Serbinë.
"Nuk them se Shqipëria e Madhe është një ide e mrfekullueshme. Unë po ashtu nuk besoj se as Serbia e Madhe është zgjidhje e mirë. Ashtu sikundër që jam edhe kundër ndarjes së Bosnjës. Unë jam kundër një politike e krijimit të shteteve më të mëdha. Mirëpo, le të përpiqemi, që të gjejmë zgjidhje praktike për problemet", ka thënë veç tjerash Tadiç për gazetën gjermane "F.A.Z." (ai)
Krijoni Kontakt