epo ligji shqiptar keshtu e do pa mire, por me sa di une dhe shume vende ne bote e praktikojne kete shpalljen publike, tashi gazeta mbase o jashte mode per ty hahah
dergo noi te aferm dhe -Bac u kry
Qe te quhesh i martuar ne shqiperi atehere duhet te bosh letrat edhe atje. Komuniku me nje avokat ne telefon, ose me mire te interesohet ndonje miku apo familjat i yti qe kur te shkosh, te mbarosh pune.
Me sa di une martesa ne shtetin e huaj behet thjesht me nje dokument shqiptar. Meqe ty ne kete rast te kane kerkuar certifikate atehere shko merre, perktheje e noterizoje ne ndonje noter e pastaj per legalizim nuk e di sa dite mund te duhen.
Pastaj po te duash t'a shenosh edhe ne shqiperi, kur te shkosh pas marteses, merr nje certifikate ne shtetin ku jeton edhe dergoje ne bashki e shenohet dhe atje.
La vita non si spiega, si VIVE!
Dhe unë e di që në disa vende të botës bëhet shpallja e martesës në gazetë, por mendoja se këtë e publikonte kush do, dhe jo i detyruar.
Por prapë, kam mendimin se një shpallje e tillë bëhet për çiftin që martohet në Shqipëri dhe jo për një çift që martohet dhe regjistrohet jashtë vendit.
PS: Ju faleminderit për përgjigjet tuaja
Se harrova, te trashegohesh shoku e msoja gjuhen tone edhe femijeve!
kjo shpallje behet qe te sigurosh lejen e marteses dmth qe shteti te jete medemeki sigurt se nuk ben bigami e terci verci (ky o koncepti pambarsisht qe eshte koti), kjo nuk ka lidhje se ku e me ke martohesh. Rasti me i afret qe njof personalisht eshte ne tetorin e kaluar, shtetase shqipe (qe kish mbi 10 vjen e ikur) me shtetas te huaj ne vendin e huaj. Keshtu qe gjej ndonje te afrem e coje deri ke gjendja civile se ben vaki e te kerkojne lejen e martese se personit te huaj para se ta shpallin. Di qe mikja ime i kish me vete ca dokumeta personale te bashkeshortit e ca leje martese e qendrimi, nuk di ca i kerkun saktesisht.
Nuk o kollaj me u martu ne ket dit te sotme (se mos te kish genjy menja per te kunderten hahah)
Ti o'je ke nai mendje? hahahahahaha
p.s mos gjuj!![]()
Te trashegohesh e ne koke te beqarve!
Shume te komplikuara i bekan europianet keto pune lol. Sic te kane thene dhe me lart, cdo noter mund te beje perkthimin, t'ia bashkangjise origjinalit dhe keto punet e pullave/vulave/stampave i dine vete ata. Nuk kuptoj perse duhet legalizuar ke Ministria?
Urime !![]()
Krijoni Kontakt