Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 63
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Vellai i kryeministrit Thaci sulmon fizikisht ish-drejtorin e PTK-se

12.06.2009, ora 22:03

Ish-drejtori i PTK-së, Etrur Rrustemi është sulmuar nga Gani Thaçi, vëllai i kryeministrit. Ai thotë të jetë sharë fillimisht dhe më pas është grushtuar në fytyrë. Vëllai i tij, deputeti Naim Rrustemi, ka deponuar një pyetje në Parlamentin e Kosovës lidhur me këtë rast.Vëllai i Kryeministrit të Kosovës Hashim Thaçi, Gani Thaçi, të enjten pasdite në ora 14:30 në Prishtinë ka sulmuar fizikisht ish Drejtorin e Postës dhe Telekomit të Kosovës Etrur Rrustemin, duke e goditur brutalisht me grushte në kokë, njoftojnë mediat e Kosovës. Sipas vëllait të Etrurit, deputeti Naim Rrustemi (PDK) ky sulm mbase ka konotacion politik, sepse deputeti Naim Rrustemi (PDK) që është vëllai i Etrur Rrustemit kohëve të fundit në Parlamentin e Kosovës ka qenë tepër i zhurmshëm në luftimin e korrucionin dhe skandalet korruptive.
    E përditshmja e Kosovës, “Koha Ditore” ka njoftuar se Etrur Rrustemi është sulmuar nga Gani Thaçi dhe se vet Etruri nuk i di arsyet e këtij sulmi.
    Etrur Rrustemi është shtetas britanik dhe rastin e ka paraqitur në ambasadën e Britanisë së Madhe në Prishtinë si dhe i ka informuar aktorët ndërkombëtarë në Kosovë.
    Rrustemi ka thënë: "Unë nuk e di arsyen për këtë sulm, por ai (Gani Thaçi) e di. Unë nuk kam asnjë ide se pse ka ndodhur kjo. Isha në kafe me një shtetas të huaj, ndërsa Gani Thaçi ishte brenda. Doli jashtë duke më sulmuar mua", ka thënë Rrustemi. Gani Thaçi më ka fyer dhe më pas me grushte më goditi në ballë. Ndërsa, gazeta "Koha Ditore" nuk ka arritur të marrë ndonjë deklaratë nga Gani Thaçi.
    Vëllai i viktimës Etrur Rustemi, Naim Rustemi është anëtar i partisë së Hashim Thaçit - Partisë Demokratike të Kosovës.
    Naim Rustemi ka thënë se ndjehen fajtor për sulmin ndaj vëllait të vet, sepse siç ka sqaruar ai kohëve të fundit ka qenë shumë aktiv në hapjen e disa çështjeve që kanë të bëjnë me korrupsionin. Ai ka vendosur që në Parlament të shtrojë pyetje publike për Hashim Thaçin, duke kërkuar një përgjigje.
    "Unë Naim Rustemi, kohëve të fundit isha shumë aktiv në çështje të hapura që lidhen me skandalet e korrupsionit. Hapja e këtyre çështjeve kishte vetëm një qëllim, zhvillimin e jetës institucionale dhe demokratike. Ju jeni Kryeministër, z. Hashim Thaçi, dhe më keni sulmuar familjen time, nëpërmjet vëllait tuaj Gani Thaçi. Unë nuk kërkoj gjë nga ju, por unë besoj se funksionimi i institucioneve demokratike duhet të jetë i mundur, edhe pse më keni sulmuar familjen" ka thënë Naim Rustemi. Sipas gazetës “Koha Ditore” ditëve në vijim pritet që kjo pyetje të parashtrohet publikisht në seancën e ardhshme të Parlamentit të Kosovës.

Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    O G-2 a politikuajt mundohesh me i mbrojete A! Hiqvu tyne i nerumi G-2, ska mbete politikan per ti besu. Shqyptari ka halle tjera tashe si me ju shpetu intrigave e intriganeteve qe e kan zhyt vendin ne krime e hajni. Nuk a mbete me politikan per ti besu.
    Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Kosovë, opozita: Thaçi dhe qeveria të dorëhiqen

PRISHTINE- Në përmbyllje të 100-ditëshit të parë të punës, Qeveria e Kosovës është përballur me kërkesën e deputetëve opozitarë për dorëheqje. Pasi kanë vlerësuar se nuk ka pasur asnjë punë, asnjë zhvillim, vetëm degradim të qeverisjes dhe kulturës së punës, deputetët e opozitës në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës të sotme kanë kërkuar nga kryeministri dhe nga kabineti qeveritar që të japin dorëheqje dhe të lëshojnë rrugën për një qeverisje më të mirë.
    Një kërkesë e tillë ka ardhur nga shefi i grupit parlamentar të partisë së tretë opozitare, Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ardian Gjini, i cili, sipas raportit të RTV21 ka thënë se Kosova po shkon drejt katastrofës.
    “Prej këtu duhet t’i themi kryeministri të Kosovës, mblidhi shokët dhe jep dorëheqje. Tërhiqu, sepse Kosova po shkon drejt katastrofës. Kjo është kultura e punës, por ju lutem nëse e doni pak Kosovën, jepni dorëheqje dhe lëshoni rrugën”, ka thënë Gjini.
    Sipas tij, edhe me rritjen e pagave të punëtorëve, qytetarët vetëm sa janë varfëruar, për shkak se është rritur edhe çmimi i artikujve. Gjini po ashtu ka folur edhe për liberalizimin e vizave, duke e akuzuar Qeverinë e Kosovës, pse Kosova ende është vendi më i izoluar në rajon.
    Ndërkaq për autostradën Vërmicë-Merdare, ka thënë se në vend se të shkojë ashtu siç ka vendosur Kuvendit, Qeveria e ka ndërruar trasenë me një vendim të paligjshëm. Sipas Gjinit, të gjitha rrugët e nisura tash e katër vjet nga Qeveria Thaçi, vazhdojnë të jenë të papërfunduara.
    Ai ka vënë në dukje edhe marrëveshjen me FMN-në, duke thënë se në momentin e shpalljes së zgjedhjeve, kjo qeveri ka thyer marrëveshjen duke bërë premtime për rritje të pagave me qëllim të blerjes së votave.
    Ministri i Financave Bedri Hamza i është kundërpërgjigjur deputetit Gjini duke sqaruar se nuk bëhet fjalë për prishje të marrëveshjes me FMN-në.
    “U përmend çështja e marrëveshjes me FMN. Ne kemi arritur një marrëveshje me FMN-në, është marrëveshje e monitoruar nga stafi, që deri në fund të vitit 2011 do t’i ketë dy vlerësime. Njërin në shtator, nëse është pozitiv atëherë derdhën mjetet, nëse është negativ, hapet rruga për një marrëveshje të re. Këto nuk janë donacione, janë kredi, të cilat qytetarët e Kosovës janë të obliguar t’i kthejnë. Do të duhet të paguajmë kamata për to. Nëse respektohen marrëveshjet, Kosova do të ketë qasje në donacione deri në vitin 2012”, ka sqaruar Hamza.
    Ligjvënësit gjatë seancës së sotme kanë ngritur edhe çështje të tjera, sikur që është çështja e shqiptarëve në Preshevë, Medvegjë e Bujanoc, për të cilët deputeti i Vetëvendosjes, Liburn Aliu ka thënë se po përballen me dhunë dhe terror nga pushteti serb, si pasojë e të cilës dhunë po detyrohen të largohen.
    “Të nderuar qeveritarë, derisa po vazhdoni negociatat, Presheva, Medvegja dhe Bujanoci po zbrazen”, ka thënë Aliu.
    Në seancën e sotme, ligjvënësit kanë për shqyrtim Projektligjin për sigurimin e detyrueshëm nga autopërgjegjësia ndaj palëve të treta, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për verërat, Projektligjin për akcizën në produktet e duhanit dhe Projektligjin për përdorimin civil të eksplozivëve. Po ashtu, në rend dite është edhe shqyrtimi i raportit për funksionimin e sistemit të auditimit të brendshëm në sektorin publik të Kosovës për vitin 2010. (Koha ditore)

Panorama

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Do t'i marrim kredite dhjetera milionshe (apo donacione, qkadoqofshin) te premtuara nga FMN-ja apo jo? Dua nje pergjigje te shkurt dhe te sinqert o Llap, dhe nese JO, pse?
    realisht kosova e ka humb kete kredi nga fmn vitin e kaluar kur deshtoi privatizimi i telekomit plus rritja e pagave pa pelqimin e fmn,tani jemi nen mbikqyrjen e fmn,nese i bejme detyrat mire*(privatizoim telekomin,KEKun,luftoim ekonomin e zeze,zvogloim shpenzimet per sherbime dhe mallra,bejm rishikimin e buxhetit ne korrik sipas kerkesave te fmn)mund te marrim kredi nga fmn.
    mund te thuhet jemi te denuar me kusht!

Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    opozita kerkoi dorheqjen e qlirimtarit nga posti i kryeministrit,sepse sipas opozites kryqlirimtari(i llapit)e ka ber kosoven lamsh,dhe per kete e luten qe ne te mir te kosoves te japi dorheqje e pastaj edhe llogari
    a mendoni qe adrian gjini e aak do te qeverisnin me mire ?

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Ani thonin ka vdek Veli Deva-kur qe i gjalle eshte!(Njimend a nuk ka vdek Veli Deva a?)
    Ti njimend kastravec i merdhir je,po cfar tema hap si mos te kishe tru fare!Teme kote!
    Ps.Nuk me intereson emri i personit qe perdore per ,,ngrenje te kastravecit''por titull me katastrofe nuk hasa!
    Jo jo unë ju kam tregua se veliqeviqi 44 ende jeton e punon ne biron e informimit të pkj ...po kuptohet ne haresë .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189

Talking

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    A është e vërtetë kjo?

Qeverisë së Kosovës po i dalin 150 mil. euro nga !
    Do të bindeni se ato do ti kthehen nga dera....kjo ështe politika e fmn...
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    G-2 per cfar industrie te naftes flitet ne ate artikull,ne kosove nuk ka industri te naftes,ka vetem tregti me nafte.tregtin me nafte nuk e ka vetem nje kompani,jane te licencuara me dhjetra kompani per importin dhe tregtimin e naftes,nje nga to eshte kosova petrolli.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Le te provojne vetem nje vit keta zyrtaret e FMN-se qe harxhojne parate e teperta per orgji seksuale te jetojne me 200 euro ne muaj siq jetojne familjet ne Kosove.
    Marrin pagat marramendese me burokracine e tyre e kendej sugjerojne nje popull te jetoj ne varferi te skajshme.
    Me tragjikja nga kjo eshte kur prononcohen po te njejtin zyrtare per Kosoven duke thene se e ardhmja e Kosoves eshte ne bashkesine evropiane.E si te jesh pjese e bashkesise evropiane me paga qe as lemoshe smund te quhet.A eshte kjo FMN dhe bashkesi evropiane qe po i jap me miliarda euro Greqise,e Portugalise qe jane me qindra vite shtete e ne anen tjeter shtetit me fragjil ne bote i cungon donacione edhe ashtu me shuma qesharake.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Le te provojne vetem nje vit keta zyrtaret e FMN-se qe harxhojne parate e teperta per orgji seksuale te jetojne me 200 euro ne muaj siq jetojne familjet ne Kosove.
    Marrin pagat marramendese me burokracine e tyre e kendej sugjerojne nje popull te jetoj ne varferi te skajshme.
    Me tragjikja nga kjo eshte kur prononcohen po te njejtin zyrtare per Kosoven duke thene se e ardhmja e Kosoves eshte ne bashkesine evropiane.E si te jesh pjese e evropiane me paga qe as lemoshe smund te quhet.A eshte kjo FMN dhe bashkesi evropiane qe po i jap me miliarda euro Greqise,e Portugalise qe jane me qindra vite shtete e ne anen tjeter shtetit me fragjil ne bote i cungon donacione edhe ashtu me shuma qesharake.
    fatlumi,
    fajet nuk i ka fmn fajet i ka qeveria e kosoves me hajdutet ne krye !

fmn-ja zakonisht ben dy lloi marreveshjes njera eshte perfituese e njera eshte monitoruese!

vitin e kaluar kosova ka pas pra kete marrveshjen perfituesen por hajnat tash e kethyen kosoven ne marrveshjen monitoruese cka do te thote se kosova u kthye prapa dhe e ka shume veshtire ta rifitoi marrveshjen perfituese me keta hajdut ne krye te shtetit!

marreveshja monitoruese pra nuk eshte gje nga kjo marrveshje nuk perfiton gje kosova !

nje marreveshje te till e ka edhe sudani shefi i te cilit shtet akuzohet per krime ndaj njerzimit dhe do te kapet nje dite!

ne kete grup eshte edhe zimbabveja ku shefi i ketij shteti mugabe eshte me precedente te njejta kriminale !

as mugabe nuk pranohet ne europe per krime qe ka bere ndaj opozites se zimbabvese dhe popullit te tij edhe mugabe si thaci i vodhi votat ca here !

jane edhe dy shtete liderte e te cilve gjasojne me hashim thacin mugaben bashirin e sudanit etj!
    ky profiter me pushtetin e vjedhur ia ngul sa te mundet thiken popullit te vet!

mugabie bashir jane ata si qifti i thacit qe nga nje varfnjak i njohur u kthye ne nje zingjin i trashe si derri pra le te vuaj shteti(populli) e le te rroj taci hashim me banden e vet!

tash kjo marrveshja monitoruese nuk i sjell gje kosoves, ne ishim me mire vitin e kaluar se tani!
    kemi ra ne fund te pusit keshtu eshte kur njerzit e pa legjitimitet vijn ne pushtet per tu pasuruar vet dhe varferuar popullin e varfer!

poshte hajdutet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga G-2 : 03-06-2011 më 18:36

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •