Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Merre si te duash, une vetem u perpoqa te te sqaroja mbi te verteten, qe sipas Bibles, Barnaba nuk ka qene apostull i Jezu Krishtit.Pastaj ti vete bie ne kundershtime me ato qe ke shkruar me pare, kur thua se Joseph(ne fakt Jose) eshte Barnaba, tani po thua qe Barnaba eshte Simon i zellshmi (zealot) ne nje kohe qe kjo gje ne Bibel as qe permendet fare.

i dahsur astrit une nuk bie ne kundershtim eshte bibla ajo qe bien ne kundershtim qe quan dy njerez te ndryshem barnabas njerin ne greqisht dhe njerin ne isrelisht....
    une e pranove qe gabimisht kujtuja ky njeri ishte joseph of arimethrea por sigursiht kjo smund te ishte e vertete sepse ne ungjillin e barnabas flet per kete njeri qe gabimisht duke mos e ditur qe ishte Judas ai qe u kryqezua shko tek pilati dhe merr trupin e jezuesit atehere ju futa kerkimeve te metejshme dhe krahasova 12 apostujt e bibles me ato te barnabas.......dhe fillimisht ishin dy te ndryshem thomas dhe simon (the sealot ) dhe judas dhe barnabas(folesi) ne ungjillin sipas barnabas.......
    menjehere me shkoi mendja tek simon the zelaot sepse thomas kishte nickname "the twin" binjaku.....
    me pas gjeta qe thomas quhej JUDAS thomas prandaj dhe barnabas i referohet si JUDAS ....
    keshtu qe ngeli vetem simon the zealot...fillova te kerkoj per kete njeri ne faqe te krishtera......
    dhe gjeta qe ai kishte qene me i devotshmi nga te gjithe...i bera nje pyetje vetes kur ky njeri ka me afer jezuesit se te gjithe si ka mundesi qe njeihet pak nga te krishteret e sotem me pas ky njeri kishte pasur nje sukses te jashtezakonshem ne perhapjes e fese se krishtere kryesisht kishte predikur ne zonen e afrikes veriore dhe persise dhe para NICENE council kur u vendos qe kisha pauliane te ishte zyrtare ishin ne keto zona ne zonene e afrikes veriore dhe persise qe kishte me shume besimtare te krishtere qe nuk besonin qe jezuesi eshte bir i zotit pra besonin dicka komplet te kunder me kishen pauliane.....
    pra dhe ne nje historical contex te ben te mendosh se kisha e ka injoruar kete njeri se predikonte nje besim te kunder me ate te kishes pauliane.....

me pas dola tek emri (telutem stop playing games)...barnabas dhe the zealot kane eksaktesisht te njejtin kuptim por ne gjuhe te ndryshme perkthehen nje cike ne diference(sepse smund te gjesh fjalen eksakte)....sic u thashe ai e mori kete emer sepse ishte i zellshem dhe i perkushtuar ndaj jezuesit...une ju sugjeroj qe te gjeni se cdo te thote barnabas ne israelisht dhe the zealot ne greqisht.....

Pastaj te gjithe apostujt e Jezu Krishtit ishin nga Galilea, dhe jo nga Qipro, ose nga diku tjeter

mos thashe gje une se barnabas ishte nga qipro........

postuar me pare nga astrit
    Ungjilli sipas Barnabes, une nuk e di se nga e ka prejardhjen. N.q.s. ky ungjill do te ishte frymezuar nga Fryma e Shenjte me siguri qe ai do te ishte perfshire ne Biblen qe ne kemi sot.
    2 Timoteut 3:16 :

[b]16 I gjithe Shkrimi eshte i frymezuar nga Perendia dhe i dobishem per mesim, bindje, ndreqje dhe per edukim me drejtesi. end qoute

o titit 2ne qofte s eky ungjill eshte i frymezuar nga shpirti i shenjte mesiguri do te ishte ne bibel"
    sdi si ta komentoj megjithese shpreoj lexuesit do ta kuptojne qe po flet brockulla...astrit mua sme intereson besimi juaj....une jam i nje besimi tjeter dhe ato brockullat e krishtera une si besoj ne qofte se ke fakte silli..........ne qofte se jo "touch forever"
    ungjilli i barnabas nuk mund te perfshihet ne bibel sepse e hedh poshte dokrtinen e sotme te krishtere dhe kjo eshte e vetmja arsye....

faleminderit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga rudo : 12-03-2003 mė 06:21

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    ruud!

Thjesht po te bej nje pyetje, ti a e beson se ungjilli sipas Barnabes eshte liber i frymezuar nga Zoti, ose i ardhur nga Zoti, dhe se a flet ky liber pikerisht per te verteten?
    Une dua te di vetem mendimin tend mbi kete liber.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    une besoj se ungjilli i barnabas eshte e vereteta mbi jeten e jezuesit dhe fjalet e tij.
    Ketu skemi te bejme me frymezim barnabas ka qene shume prane jezuesit dhe ai po tregon per ato qe jezuesi tha ashtu sic i ka degjuar

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    pra eshte nje deshmitar i jetes se jezuesit dhe veprave te tij.......

ungjilli i tij mund te konsiderohet fjale e zotit ne kete kontex:
    sipas barnabas ungjilli ju dha jezuesit kur ai ishte 30 vjec nga shpirti i shenjte (engjelli gabriel) dhe ju dha ne formen e diturise. pra ju dha prejnjeheresh dhe jo sic i zbriti profetit muhamed(paqja qofte mbi te) pjese pjese....
    dhe jezuesi thote ne barnabas se une pa e thene te gjithe ungjillin nuk do te merrem nga kjo bote......
    pra fjalet e jezuesit ishin ungjilli........jezuesi personalisht i kerkon barnabas qe ai te shkruaj per jezuesin....

faleminderit

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Atehere ruud, meqenese ti po thua se ungjilli i Barnabes eshte fjale e zotit, pa marre parasysh kontexin e tij mendoj se ky liber duhet studiuar dhe duhet sugjeruar dhe shpallur kudo neper bote.Dhe duhet theksuar se ka afro 20 shekuj qe njerezit nuk kane patur njohuri mbi kete fjale te zotit, dikush qellimisht e kishte harruar diku dhe sot ja zbuluesit e tij po e nxjerrin te verteten ne shesh.
    Me aq sa di une Fjala e Zotit eshte e pagabueshme dhe e pandryshueshme dhe askush nuk mund ta fshehe ate, ose ta ndryshoje.
    Te me falesh ruud qe pak me siper une kam shkruar ne nje menyre te tille, por pretendimi yt se ky ungjill eshte fjala e zotit dhe ne nje kohe, mosperputhja e emrit te Barnabes ne listen e apostujve me ungjijte e tjere dhe marrja apriori, qe njehere Barnaba eshte Josephi dhe nje here Simoni i zellshmi pa qene konfirmuar ne asnje vend ne Bibel te ben te dyshosh per kete. N.q.s. ne per hir te asaj qe per te vertetuar dicka themi se duhet te jete keshtu ose ka mundesi te jete keshtu, ne s'po bejme gje tjeter vetem se po rishkruajme historine. Barnaba, Simoni, Josephi, etj. jane persona reale historike, qe kane jetuar ne nje kohe me te vertete dhe po te shikosh librat historike, ne asnjeren prej tyre nuk mund te gjendet qe Simon (zealot) eshte Barnaba, njeri eshte nga Kana (Simoni , Mateu 10:4) dhe tjetri nga Qipro (Act 4:36). Me fjale te tjera duhet pare nje variant tjeter per ta nxjerre Barnaben apostull te Jezu Krishtit qe edhe ungjilli i tij te jete i besueshem, dhe jo qe ne fillim te lindin kontradikta te tilla te pakapercyeshme.Historine nuk mund ta c'bejme, cfare ka ndodhur ka ndodhur, por mund ta keqinterpretojme per qellime te caktuara, por me kalimin e kohes e verteta del ne shesh.

Ruud, ti mund te besosh cfare te duash dhe si te duash, por ki parasysh nje gje, nje dite te gjithe do te dalim para gjygjit te Jezu Krishtit, dhe do te gjykohemi ne baze te fjaleve tona.Jezu Krishti te fton te pendohesh dhe te besosh tek Ai, per ti shpetuar gjykimit qe po vjen, beje kete sa me pare, dhe sa me shpejt dhe Bibla thote, sot, n.q.s. e degjoni zerin e Tij mos e ngurtesoni zemren, por bejeni ate diten e shpetimit.E nesermja nuk eshte ne doren tende.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Astrit77
    [B]

Atehere ruud, meqenese ti po thua se ungjilli i Barnabes eshte fjale e zotit, pa marre parasysh kontexin e tij mendoj se ky liber duhet studiuar dhe duhet sugjeruar dhe shpallur kudo neper bote.Dhe duhet theksuar se ka afro 20 shekuj qe njerezit nuk kane patur njohuri mbi kete fjale te zotit, dikush qellimisht e kishte harruar diku dhe sot ja zbuluesit e tij po e nxjerrin te verteten ne shesh.

astrit urime je cun i zgjuar(per pyetjen qe me bere dhe pergjigjen qe me dhe) dhe faleminderit per keshillat. astrit ju me dhate disa keshilla a mund te jap nje une........as une as ju asnjehere sdo ta gjejme te verteten ne qofte se e marrim te verteten te DHENE.....ti sdo ta gjesh asnjehere te verteten ne qofte se beson (besoj ska nevoje te ta shpjegoj kuptimin e kesaj fjala) ose supozon qorrazi qe bibla ke sot ne dore eshte e verteta dhe mbi bazen e saj gjykon librat e tjere....
    kete ta kam thene dhe here te tjera por ju me duket se skuptoni
    te gjithe besimtaret e feve te tjera besojne se jane duke ndjekur rrugen e vertete....
    ja te te bej nje pyetje ne qofte se ju do ishit lindur HINDU(kam parasysh ketu qe e verteta eshte krishterimi).........do me thonit perseri se si ka mundesi me mijera vjen njerezit kane besuar ne dicka te gabuar??? si ka mundesi qe fjala e zotit eshte ndryshuar??? a do me thonit Astrit????
    sepse ju jeni i lindur i krishtere kjo sdo te thopte se krishterimi eshte e vereteta.....

megjithese se me ironi me siper keni thene te verteten dhe vete te verteten. mos tju duket cudi qe per 2 shekuj njerezit kane besuar ne dicka te rreme....dhe gjithmone astrit ka eksistuar e verteta ne forma te ndryshme por njerezit e kane mohuar dhe sot ajo eksiston ne formen e UNGJILLIN TE BARNABAS.
    por ju astrit paragjykoni...ju astrit nuk mi hedhni poshte dot me argumenta dhe prandaj flisni ne kete menyre.
    astrit pikerisht per kete arsye qe ju ne shkrimin tuaj me siper e keni shprehur kaq qarte JEZUESIN(ketu e kam fjalen nga pikepamja e cifuteve) e vrane cifutet "he came to his own and his own accepted him not"
    po per kete arsye kurejshet i bene lufte profetit islam......
    dhe po per kete arsye ju nuk e besoni ungjillin e barnabas dhe kjo eshte injoranca me e madhe qe mund te eksistoje ne nje njeri...

....qe njehere Barnaba eshte Josephi dhe nje here Simoni i zellshmi pa qene konfirmuar ne asnje vend ne Bibel te ben te dyshosh per kete. se kuptoj taman cdo te thuash por po te jap nje shpjegim.........
    une ne fillim kujtoja qe ishte jospeh por me pas me ane te stusimit provova qe ishte Simon the zealot. dhe ska nevoje te konfirmohet ne bibel qe te jete e vertete ok??????
    ZEALOT do te thote BARNABAS dhe kaq mjafton ta konfimosh. 12 apostujt e ungjillit te barnabas me ate te bibles jane te njejte. i vetmi ndryshim eshte njeri quhet zealot ne greqisht dhe tjetri barnabas ne israelisht....pra barnabas ne ungjillin e tij pretendon te jete simon the zealot i bibles......ka me qarte se kaq???

Emri i barnabas perputhet plotesisht me ato te apostujve te bibles dhe une sdi pse vazhon ta permendesh nje qind eshte ppikerisht nje liber konfuz si bibla qe ne cdo gje bie ne kontradikte qe me coi te mendoj se barnbas ishte joseph i dashur astrit.....ky eshte gabimi im jo i ungjillit jo i zotit dhe i asnje tjetri ok astrit se me duket se po mundeheni ta quani gabim te perendise??
    une nga panjohurija i did that mistake...te kam thene njehere sepse ju te krishteret besoni se jeni frymezuar nga shpirti i shenjte dhe dmth fjala juaj eshte gabim i zotit (megjithese gjysmat qe thoni i keni gabime) ...kjo seshte e veretete per te tjeret.

simon the zealot i bibles me barnaba-n e bibles smund te jene te njete sepse keto dy persona bibla i konsideron persona te ndryshem apo jo........me pas ta thashe arsyeja pse ky person nuk gjendet ne librat e krishtere eshte sepse ju te krishteret e keni fshehur te verteten ...vete e thua qe ky person ka qene shume prane jezuesit dhe njihet pak nga te krishteret pikerisht se ky person kundershton doktrinen PAULIANE .....

Historine nuk mund ta c'bejme, cfare ka ndodhur ka ndodhur, por mund ta keqinterpretojme per qellime te caktuara, por me kalimin e kohes e verteta del ne shesh.

fjale te shenjta o astrit cfare ka ndishur jka ndodhur dhe eshte keqinterpretuar jezuesi dhe ja qe e verteta doli ne shesh.....

Astrit une do dal para allahut ti para Jezu krishtit.....keshtu qe ska nevoje te pendohem megjitahte faleminderit per keshillen ...

P.s jam
    munduaar shume per te kuptuar astrit shpesh ne muslimanet akuzohemi se nuk u kuptojme.......dhe kjo eshte arsyeja qe te kam dhene dhe pikepamjen tuaj te ceshtjeve (frymezimi etc) ....ndersa ju jeni ai qe skuptoni por e merrni si te dhene te verteten....

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

habi

Nje nga gjerat qe ju myslymanet me habisni eshte se thoni qe Bibla nuk eshte origjinale.

Po e them per here te fundit arsyen perse u bera i krishtere:
    Fillova te lexoja Biblen(isha duke lexuar dhe kuranin ne te njejten kohe dhe isha myslyman).Nuk ishte nje fetar(katolik ortodoks deshmimtare i jehovait, myslyman, protestant) por ishte Perendia qe me beri te ndiheja nje gezim dhe nje deshire qe ta lexoja Biblen sa me shume. Por kjo ndodh vete atyre personave qe nuk e lexojne Biblen duke bere ndonje studim te fese se tij, por e lexon me nje sy serioz ku vertet do te gjeje diēka. Ju qe e mohoni nuk do te kuptoni asnjehere ato qe jane shkruar sepse siē eshte thene:
    Sepse mesazhi i kryqit ėshtė marrėzi pėr ata qė humbin, por pėr ne qė shpėtohemi ėshtė fuqia e Perėndisė.
    mohimi qe i beni ju Bibles eshte shkruar qe do te ndodhte qe te tregohet lavdia e Perendise me ane te Fjales se Tij(Biblen), sepse kur ju e mohoni ju mohoni jo vetem veten tuaj por mohoni dhe ate qe ju mendoni se besoni(Zotin). Prandaj ju keshilloj qe Biblen ta lexoni jo nepermjet fese tuaj, as per ta kritikuar, por ta lexoni seriozisht!!!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Berisha: Disa prej mediave, hanxharė tė mafies
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 16-05-2007, 02:27
  2. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  3. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  4. E verteta ne Histori
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-05-2003, 11:23
  5. E Verteta
    Nga baobabi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-05-2002, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •