Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    o shpresmir do ju pergjigjem me gjate me vone...
    por je me duket nuk dini diferencen midis supozimit dhe faktit....

ligji mbi djegjen e biblave dhe council of nicene jane fakte hitorike ti kam sjelle dhe ma data....

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    megjithate kam zbuluar dicka shume interesante ....
    ishallah ne ditet e ardhshme do ta botoj ne forum megjithese keto dy jave jam shume i zene.......

do shohim qe shume nga profecite dhe vete fjalet e jezuesit ne ungjillin e barnabas eksistojne ne testamentin e vjeter.....

nejse ne te ardhmen me shume

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Ruud!

Ti flet per shpalljen dhe frymezimin si dy gjera qe dallojne profetet e derguar nga zoti nga profetet e rreme.

Une nuk e di se cfare kupton ti me shpallje dhe cfare kupton me frymezim, por po ta marresh punen pak me ngadale do te shohesh se eshte e njejta gje, dmth materializimi i vullnetit hyjnor.

Ti merr si shembuj moisiun dhe isaian te cileve iu shpall fjala e shenjte dhe pavlin si te frymezuar. Koha e Moisiut dhe Isaias ishte shume me e ndryshme se ajo kur u shkrua testamenti i ri. Dhe mesazhet qe ata transmetojne jane shume te ndryshem persa i perket popullit qe iu drejtuan. Nderkohe qe ne kohen e Moisiut zoti i dha moisiut edhe ligjet te shkruara ne pllaka guri apo isaias qe iu shfaq fuqia e zotit Pavli me teper dha keshilla se si duhet te funksionoje kisha dhe se si te krishteret duhet te sillen.

Moisiu dhe Isaia iu drejtuan nje populli injorant dhe zemergur qe nuk mund te bindej pa qene deshmitar i fuqise se zotit ( Moisiu), nje populli qe kishte rene ne idhujtari dhe kishte lene pas dore adhurimin e zotit (isaia) dhe nje populli qe e pa fuqine e zotit dhe ishte prezent kur jezusi foli, vdiq dhe u ringjall.

Pavli nuk kishte nevoje per shpallje, per sa kohe qe drejtohej nga fuqia e zotit.

Pra shpallja dhe frymezimi jane menyra te ndryshme te transmetimit te vullnetit te zotit ne varesi te rrethanave historike per ta bere kete vullnet sa me te kuptueshem dhe te pranueshem. Rezultati eshte i njejete, rruget jane te ndryshme.

Pershendetje, S.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Apostujt e Jezu Krishtit!

Postuar me pare nga ruud :

NE NJEREN ANE BARNABA NJE NGA 12 APOSTUJT E JEZUSIT QE NDAU JETEN E TIJ ME JEZU KRISHTIN
    Sipas Bibles ja cilet ishin apostujt e Jezu Krishtit :

Mateu 10:1-5:

1 Pastaj Jezusi i thirri tė dymbėdhjetė dishepujt e tij rreth vetes dhe u dha autoritet t'i dėbojnė frymėrat e ndyra, dhe tė shėrojnė ēdo sėmundje e ēdo lėngatė.
    2 Dhe emrat e dymbėdhjetė apostujve janė kėta: i pari Simoni, i quajtur Pjetėr dhe Andrea, vėllai i tij; Jakobi i Zebedeut dhe Gjoni, vėllai i tij;
    3 Filipi dhe Bartolomeu; Thomai dhe Mateu tagrambledhėsi, Jakobi i Alfeut dhe Lebeu, i mbiquajtur Tade;
    4 Simon Kananeasi dhe Judė Iskarioti, ai qė mė pas e tradhtoi.
    5 Kėta janė tė dymbėdhjetėt qė Jezusi i dėrgoi

Marku 3:16-19:

16 Ata ishin: Simoni, tė cilit ia vuri emrin Pjetėr;
    17 Jakobi, bir i Zebedeut, dhe Gjoni, vė-llai i Jakobit, tė cilave ua vuri emrin Boanerges, qė do tė thotė: "Bij tė bubullimės";
    18 Andrea, Filipi, Bartolomeu, Mateu, Thomai, Jakobi i Alfeut, Tadeu, Simon Kananeasi,
    19 dhe Juda Iskarioti, i cili mė pas e tradhėtoi.

Sa per sqarim dhe per te qene te sakte, ne asnje prej ungjijve (Mateu, Marku, Luka, Gjoni) nuk gjendet emri i Barnabes dhe te thuhet se ai ishte nje apostull i Jezu Krishtit.Por apostujt neper ungjijte jane ata qe permenden me siper dhe me vone me short u zgjodh Matia (Vep. Ap. 1:26) qe zuri vendin e Juda Iskariotit, trathtarit. Dhe vete Zoti Jezu Krisht, zgjodhi me vone Palin, per te shpallur ungjillin nder johebrenjte qe jemi edhe ne.

Barnaba, emri i vertete i te cilit ishte Iose, ishte nga Qiproja me prejardhje levit dhe ishte nje njeri i perkushtuar ndaj Fjales se Perendise.

Bera nje nderhyrje te tille sepse disa ruud permend se Barnaba ishte nje apostull i Jezu Krishtit gje qe s'eshte e vertete, sipas Bibles. Dhe sa per ungjillin sipas Barnabes, ai mund te jete cfaredo dhe ate mund ta kete shkruar kushdo, por nuk eshte Fjala e Perendise dhe nuk eshte i frymezuar nga Fryma e Shenjte, sepse perndryshe do te perfshihej ne shkrimet kanonike.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    faleminderit per pergjigjen Astrit....
    sic do shohim me poshte bibla na meson se Joseph ishte nje dishepull i Jezuesit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:25

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

Re: Apostujt e Jezu Krishtit!

Postuar mė parė nga Astrit77
    ........ por nuk eshte Fjala e Perendise dhe nuk eshte i frymezuar nga Fryma e Shenjte, sepse perndryshe do te perfshihej ne shkrimet kanonike. [/B]
    astrit kur krahason dy gjera nuk mund te supozosh se njera nga to eshte e drejte sepse atehere pergjigja juaj eshte bias (e njeanshme)....

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

apostujt sipas barnabas

sic e shohim bibla bie ne kontradikte se kush jane 12 dishepujt e jezuesit.... se di cfare ka ndoshur por eshte shume konfuze

megjithate vlen te permendet qe 12 dishpujt ne bibel nuk jane te njejte me 12 dishepujt e ungjillit te barnabas......

10 jen te njete .........ne barnabas kemi folesin ,BARNABA-N DHE NJE JUDAS (JO TRADHTARI, NJE TJETER) ndersa ne bibel kemi THOMAS DHE SIMON.

[B]ja si bibla bie ne kundershtim se kush jane dishepujt .......me poshte kemi Judas dhe simon sic eshte tek barnabas dhe ne qofte se ndonjeri di kuptimin e fjales Zealot ju lutem na e tregoni...kam mendimin qe Barnabas eshte Simon(called Zealot)....duhet te jete njeri qe ju ndrsyhua emri dhe prandaj kam idene qe duhet te jete Simon the zealot......por mund te jeme gabim .....nejse se skam kohe tani.....Astrit kur ta dish mire se kush jane dishepujt atehere eja flasim bashke.....megjithate mund te nxjerresh me ane te bibles qe barnabas ishte nje nga te 12 -te por nga ana tjeter bibla bie ne kontrasikte per afersisht gjysmen e emrave te apostujve sic bie ne kontradikte ne cdo gje por une me apostujt kuptova ato qe jane ne barnabas sepse ne ate liber ska kontradikta dhe sepse sic te thashe me siper smund te supozozh qe bibla eshte e sakte sic supozoni ju ne shprehine tuaj........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:26

Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    ruud!

Sa kam shkruar me siper per te 12 apostujt nuk asnje kontrdikte.I vetmi problem ne nje shikim te shpejte duket vetem tek Lebeu, mbiemri i se cilit ishte Tadeu, dhe qe Luka ne shkrimet e tij e quan Juda i Jakobit (Vep. 1:13, Luka 6:16), por ky eshte gjithmone i njejti person. Edhe njehere une po ti rreshtoj te 12 apostujt, sipas Bibles :

1-Simoni, i quajtur nga Zoti Pjeter
    2-Andrea, vellai i Simonit
    3-Jakobi, biri i Zebedeut
    4-Gjoni, vellai i Jakobit (biri i Zebedeut)
    5-Filipi
    6-Bartolomeu
    7-Mateu, taksa mbledhesi
    8-Thomai,
    9-Jakobi, biri i Alfeut
    10-Lebeu, mbiemri Tadeu, dhe Luka e quan Juda i Jakobit
    11-Simoni zealot qe do te thote i zellshmi qe ishte i perkushtuar
    12-Juda Iskariot trathtari (i ngjashem me Hamza Kastriotion)

Keto jane te 12 apostujt qe i zgjodhi Jezu Krishti per te shperndare ungjillin, lajmin e mire qe do te thote se eshte e mundur qe njerezve tu falen mekatet nepermjet besimit tek Jezu Krishti.

Per sa i perket Jose nga Qipro i quajtur nga apostujt Barnaba, nje Levit, nuk eshte i njejte me Jose qe permendet tek Mateu 13:55.Tek Mateu flitet per vellane e Jezu Krishtit, birin e Jozefit dhe Marise, qe sic dihet nga te gjithe ishte nga Nazareti (jo nga Qipro) dhe ishin nga fisi i Judes (Luka 2:4) dhe jo nga fisi i Levit.Pra eshte mese e qarte se behet fjale per dy persona te ndryshem, njeri nga Qipro dhe nga fisi i Levit dhe tjetri nga Nazareti dhe nga fisi i Judes.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    do ju kisha pergjigjur ne mengjes por spo punonte interneti

nejse ju me paskeni thjeshtesuar punen

le te te vertetoj fillimisht qe barnabas ka qene apostull i jezu krishtit megjithese me siper vete e keni pohur terthorazi pa e ditur........

atehere apostujt e luke jane te njejte me ato te Barnabas me nje ndryshim qe ne luke eshte Simon the zealot qe sic u shprehet vete ne greqisht ka te njetin kuptim me Barnabas ne israelisht pra simon the zealot dhe barnabas jane i njejti person konkluzion simon the zealot eshte barnabas
    "Simoni zealot qe do te thote i zellshmi qe ishte i perkushtuar"(astrit) te njetin kuptim ka dhe barnabas (son of encoraugement)dhe ju dha ku emer ngaqe qe ky njeri ishte shume i perkushtuar ndaj Jezuesit.....

pra the zealot ne greqisht me barnabas ne jewish kane te njetin kuptim.........

me fal qe me pare kujtoja qe eshte joseph por eshte bibla qe me beri te mendoj gabim sepse barnabas sipas acts eshte joseph por ne te veretete eshte simon......sepse ishte barnabas qe u be dera e palit tek apostujt dhe ky njeri duhej te ishte apostull...dhe ne acts pranohet qe ky njeri ishte apostull(nje nga te 12)....

faleminderit

by the way Judas tradhetari eshte me i ngashem me apostullin e rreme PAL...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:28

Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    ruud!

Merre si te duash, une vetem u perpoqa te te sqaroja mbi te verteten, qe sipas Bibles, Barnaba nuk ka qene apostull i Jezu Krishtit.Pastaj ti vete bie ne kundershtime me ato qe ke shkruar me pare, kur thua se Joseph(ne fakt Jose) eshte Barnaba, tani po thua qe Barnaba eshte Simon i zellshmi (zealot) ne nje kohe qe kjo gje ne Bibel as qe permendet fare. Pastaj edhe ne shqip fjalet "i zellshem" dhe "bir i inkurajimit" nuk jane e njejta gje, "i zellshem" do te thote i perkushtuar, qe ke zell per dicka, ndersa "bir i inkurajimit" do te thote qe i jep kurajo dikujt. Pastaj te gjithe apostujt e Jezu Krishtit ishin nga Galilea, dhe jo nga Qipro, ose nga diku tjeter.Sido qe ti analizojme faktet dhe si do qe ti interpretojne ato, nuk ka vend fare per te dyshuar ose supozuar qe Barnaba ishte nje apostull i zgjedhur prej Krishtit.

Ungjilli sipas Barnabes, une nuk e di se nga e ka prejardhjen. N.q.s. ky ungjill do te ishte frymezuar nga Fryma e Shenjte me siguri qe ai do te ishte perfshire ne Biblen qe ne kemi sot.
    2 Timoteut 3:16 :

16 I gjithe Shkrimi eshte i frymezuar nga Perendia dhe i dobishem per mesim, bindje, ndreqje dhe per edukim me drejtesi."

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Berisha: Disa prej mediave, hanxharė tė mafies
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 16-05-2007, 02:27
  2. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  3. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  4. E verteta ne Histori
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-05-2003, 11:23
  5. E Verteta
    Nga baobabi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-05-2002, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •