Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 87
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Jo se nuk i përdorin por u ndërojnë vëndet.
    Psh. në këngën e kosovarëve me Elvana Gjatën Ai këndon:
    Elvana Gjata me këmbë të gata
    E ke dhe në ato që vet ke shkruar dhe që ti kam treguar.
    hahah sa e madhe kjo gjetje hahah

ne tabelen qe te tregonte se po ndertohej autorruga nga morina ne merdare,aty ne mes prizerenit e vermices diku,shkruhej "XHEVERIA E KOSOVES"

skandaloze

duhet fut si lend te pare ne shkolla,drejtshkrimi dhe shqiptimi i drejt i shkronjave.

por kam frig se me se pari duhet fillu nga vet mesuesit e gjuhes ky lloje kursi

Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    duhet fut si lend te pare ne shkolla,drejtshkrimi dhe shqiptimi i drejt i shkronjave.

E ke gabim. Në shkollë mësohet shumë mirë perdorimi i "q" dhe "gj", mirëpo praktikisht nuk shqiptohen dot.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    unë mund ti shqiptoj mirë "gj" dhe "q" dhe nuk kam ndonjë problem në ngatërrimin e këtyre dyjave

por ngatërroj shkronjën C dhe S gjatë të shqiptuarit në raste!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Edhe në gjuhët europiane ekziston germa "q" por shqiptohet ndryshe. Ndërsa "gj" nuk ekziston fare.

Në cilat gjuhë të tjera pëdoren këto dy germa?
    egziston nje gjuhe le te themi evropiane por qe nuk eshte, qe ka tingujt "q" dhe "gj", edhe une e dija se nuk i kishte askush por per habine time zbulova se i perdorin hungarezet.

shembull i perdorimit te "gj" eshte direkt tek emri i vete gjuhes hungareze, Magyar, ku "gy"="gj".

kurse per tingullin "q" nuk e di saktesisht se cila germe i perket ne gjuhen hungareze por e kam degjuar shpesh ne te folur.

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    E ke gabim. Në shkollë mësohet shumë mirë perdorimi i "q" dhe "gj", mirëpo praktikisht nuk shqiptohen dot.
    shkodra ka po te njejtin problem,me kte (q) e (c) me cekan varur poshte.

i thone nji fjales,po u mesove mi shqiptu mbrapsht qe ne fillim,ashtu mbrapsht ka per te vazhdu edhe ma tej

nese punohet nga mesuesit pak me perkushtim e seriozitet,keto gabime mund te riparohen me kalimin e kohes...por mduket qe edhe vet mesuesit kan ra ne ate batak

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    hmm andej nga lagja ime ska asnje problem
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    nuk eshte ceshtja se nuk e shqiptojne dote por eshte ceshtje dialekti. perdorimi ne dialektin geg eshte i tille. ne shume fjale i perdorin si ne standart ne disa te tjera i perdorin ndryshe. kjo ndodh dhe ne nendialektet e jugut. ne disa fshatra te laberis ne disa folje nuk e perdorin SH po C psh: te hash-te hac, te rrish- te rric, te ikesh-te ikec etj. ndersa ne fjal te tjera e perdorin shume mire SH-ne.

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    nuk eshte ceshtja se nuk e shqiptojne dote por eshte ceshtje dialekti. perdorimi ne dialektin geg eshte i tille. ne shume fjale i perdorin si ne standart ne disa te tjera i perdorin ndryshe. kjo ndodh dhe ne nendialektet e jugut. ne disa fshatra te laberis ne disa folje nuk e perdorin SH po C psh: te hash-te hac, te rrish- te rric, te ikesh-te ikec etj. ndersa ne fjal te tjera e perdorin shume mire SH-ne.
    Haha (pa te keq e qeshura) Ka dhe ca raste ku zevendesojne /k/ me /q/. E ke parasysh ate fshatin Qishbardhe? Eshte forme dialektore por ne fakt ka te bej me /kishen/ e jo me /qishen/ haa

Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin

Po POKO, plotësisht ke të drejtë. Këtë e kam thënë edhe unë mbi 15 vjet më parë!!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •