duhet fut si lend te pare ne shkolla,drejtshkrimi dhe shqiptimi i drejt i shkronjave.
por kam frig se me se pari duhet fillu nga vet mesuesit e gjuhes ky lloje kursi![]()
unë mund ti shqiptoj mirë "gj" dhe "q" dhe nuk kam ndonjë problem në ngatërrimin e këtyre dyjave
por ngatërroj shkronjën C dhe S gjatë të shqiptuarit në raste!
egziston nje gjuhe le te themi evropiane por qe nuk eshte, qe ka tingujt "q" dhe "gj", edhe une e dija se nuk i kishte askush por per habine time zbulova se i perdorin hungarezet.
shembull i perdorimit te "gj" eshte direkt tek emri i vete gjuhes hungareze, Magyar, ku "gy"="gj".
kurse per tingullin "q" nuk e di saktesisht se cila germe i perket ne gjuhen hungareze por e kam degjuar shpesh ne te folur.
shkodra ka po te njejtin problem,me kte (q) e (c) me cekan varur poshte.
i thone nji fjales,po u mesove mi shqiptu mbrapsht qe ne fillim,ashtu mbrapsht ka per te vazhdu edhe ma tej
nese punohet nga mesuesit pak me perkushtim e seriozitet,keto gabime mund te riparohen me kalimin e kohes...por mduket qe edhe vet mesuesit kan ra ne ate batak![]()
hmm andej nga lagja ime ska asnje problem![]()
Partizoni
nuk eshte ceshtja se nuk e shqiptojne dote por eshte ceshtje dialekti. perdorimi ne dialektin geg eshte i tille. ne shume fjale i perdorin si ne standart ne disa te tjera i perdorin ndryshe. kjo ndodh dhe ne nendialektet e jugut. ne disa fshatra te laberis ne disa folje nuk e perdorin SH po C psh: te hash-te hac, te rrish- te rric, te ikesh-te ikec etj. ndersa ne fjal te tjera e perdorin shume mire SH-ne.
Krijoni Kontakt