E di si eshte muabeti ne diskutimet e futbollit? Qe kur dikujt si vjen mire se cfare lexon , fillon e shkruan ca ti veje ne mendje , pa e vene fare ne pune ate. Ti , si ne politike edhe ne futboll nje ritem ndiqke , une dhe mendja ime thuaj.
Barezi ishte 22 vjec dhe ishte qender-mbrojtes , ashtu sic ishte gentile dhe Skirea. Si na paska qene me i mire se te dy ata qe permenda dhe nuk mundi te luaje nje ndeshje , e njejta gje ndodhi edhe ne 86 kur Kolovati u preferua mbi barezin. Barezi u be i njohur me milanin e sakit or ti mik , e mos flit gjepura me , se sja vlen te vazhdohet nje debat kur faktet flasin ndryshe.
Kush ishin keta mbrojtesa te lodhur se spo te marr vesh? Vidic u cilesua per dy vjet mbrojtesi me i mire ne premier league me gjithe ashley cole , para ferdinandit tend. Ok do qe te fus puyolin me terry-in dhe lucion? A mund vertet ti , ti quash keta mbrojtesa me te mire se ata qe permenda une me lart ,meqe futbolli na paska evoluar kaq shume sipas teje? Do te qeshin te tjeret po ta permendesh kete gje.
Zanettin e di ca pozicioni luan ne fushe apo jo?Vertet ka lujt ca here si mbrojes i djathte apo i majte , apo mesfushore anesore , por pozicioni i tij real eshte mesfushor stopues ose mbrojtes sic quhet ndryshe.
Spo e zgjas me ketu , se sja vlen vertet.
Ore qeke i cuditshem vertet ti? Une permenda fiorentinen kur erdhi batistuta , e ky me tregon historite e google-it mua!!!!
Ku e ke pare ti mer , fiorentinen e kohes se baggios , seriously. Sa e mire ishte ajo fiorentine e asaj kohe , pa he te degjojme njehere??
Kur juvja ja bleu baggion fiorentines , gjithe qyteti doli ne proteste , edhe shume veta u plagosen ne perleshjet me policine , sepse ,sic tha dhe me vone presidenti i fiores , baggio ishte i vetmi qe i jepte cik drite asaj fiorentine. Ja pra sa e mire ishte fiorentina e kohes se baggios. Fiorentina u fut tek grupi i ''sette sorrele'' ne kohen a batistutes dhe edmundos , edhe mos na fol me gjepura , se vertet e trashe muabetin tani. Na permend fiorentinen e 50's ....pu pu pu ca krahesimesh .
Kur erdhi ronaldo tek interi , interi nuk zinte dot vendin e 5-6 jo me dava CL qe skishte shance. Ishte ne peruidhe aq tranzicioni , sa nderroheshin tranjeret e lojtaret cdo vit .....imagjinoje edhe roy hobson ka qene nje nga tranjeret e interit se asaj kohe. Interi ishte ekipi i vetem qe skishte stabilizitet ne serine A edhe hapi diftaret e historise se 90's rreth interit nqs ste besohet. Aq te mbaruar ishin sa shisnin lojtare te medhenj sepse nuk adoptoheshin dot ne sistemin e c'rregullt te interit. bergamp tek arsenali , davids tek milani etc etc etc. Keshtuqe burazer , mo duket se po flas me nje person qe lexoka me shume sesa ta kete perjetuar vete ate periudhe.
Pike e zeze , im giving up with this guy. Rosenbourgu eleminonte milanin e madh te asaj kohe , e ky me flet qiqrra ne hell. Mos te permend ato ekipet e tjera me lart se sa te veshtira e kishin ekipet e medhaja ti eleminonin ato. U trasha me ty mo duket
Kush jane keto finalet me te medhaja pa he njehere , qe nga 2005 po flasim???
Jam kurioz vertet ...lol
Ore je ne vete ti apo jo?
Finalja e boterorit me te madh dihet qe eshte brazil-itali e 70 , ndersa finalja me e madhe e kupes se kampioneve njihet boterisht qe eshte finalja e 73 ajax-juventus. Nuk e kam une fajin qe ti ske dije nga kjo fushe .
O politikan , une te jap krahesimin me te vlefshem qe mundte ekzistoje , edhe ti akoma me statistika kafenesh me genjen mua.
BARCELONA FITOI BOTERORIN PA MESSIN , MESSI FITOI LESH PA BARCELONEN .
Kjo eshte statistika me valide , jo pordh e rigon.
Platini ishte fenomen , po ne rangun boteror nuk njihet si me i miri , per shkak se s'fitoi boterore , me nje ekip , meqe ra fjala , te cilet ishin fenomena nga portieri deri te sulmuesi....nuk e di a e mban mend portierin e frances , por sbesoj se e ke ndjek boterorin e 86 , live ti. E prapeseprape platini nuk fitoi dot boteror me francen edhe pse fitoi 3 here topin e arte. Por duhet te theksoj se topi i arte nuk u jepej lojtareve jashte kontinentit europian ne ate kohe , se do e shihje ti sa do e merrte topin e arte ndonjehere , platini apo van basten apo gullit. Cdo vit do e merrte maradona , duke i lene keta te tjeret ne hije tere kohes.
Krojfi nuk njihet sepse nuk fitoi boteror , krojfi njihet sepse ndryshoi filozofine e futbolli , me gjithe ekipin e hollandes se asaj kohe , e tranjerin e tyre te famshem , i cili ja kaloi ate filozofi barces se asaj kohe . Krojfi prandaj u njoh nga historia , si pioneri i total football. Ndonjehere futbollista me te tille impakt , jane me te rendesishem se ata qe marrin trofe me shumice.
Kodosh , kur sdi , mos fol me mire. Si nuk u adoptua asnjehere maradona me lojen e barces? Je ne vete ti apo jo? Ku i nxjerr keto xhevaire ? Nga mendja jote huuuh? Maradona iku tek napoli sepse nuk kishte maredhenie te mira me parine katalanase , qe kur u ble nga barca. Kjo ishte e vetmja arsye pse ai u shit , edhe kete e di edhe bufi qe ka pare apo ndjek sikurse cik futboll.
Per kete arsye ai boteror mbahet si me i forti ne histori , sepse ekipet qe etikoheshin si te dobeta nga superfuqite , sishin aq te dobeta sac dukeshin. polonia arriti gjysem finalen , franca u rrit fuqishem , algjeria desh eleminoi gjermanine ne raundin e pare , jugosllavia e madhe e asaj kohe , belgjika e keshtu me rradhe Franca desh eleminohet qe ne grupin e pare , jugosllavia eleminohet nga irlanda e veriut , e skocia desh eleminon bashkimin sovjetik qe grupin e pare.
Pra ketu dalim tek ajo qe thashe me lart , se ai boteror eshte mbajt me i miri sepse pati competition qe sishte pare ndonjehere me pare. Kjo sdo te thote se italia apo gjermania ishin ekipe koti sepse desh u eleminuan qe grupin e pare.
Te ishin ekipe koti nuk kishin ik ne finale ......duke eleminuar brazilin , argjentinen , spanjen , angline , polonine pastaj bashke me francen ne gjysem-finalet.
Italia e 78 ishte e forte , sepse ishte ne lindje te nje gjenerate te re , e cila do komplotohej ne 82 vetem, prandaj e fitoi ate boteror.
Krijoni Kontakt