Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 87
    i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anėtarėsuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165

Messi - Pele - Maradona.

Po flasim per 3 lojtar ,ku 2 prej tyre kane shkrujt ne librat e arte historine e futbollit boteror. Ndersa njeri eshte akoma 23 vjec dhe ka boten nen kembet e tij.

Te tre i perkasin gjenerateve te ndryshme dhe koherave te ndryshme.

Pele eshte i vetmi qe ka fitu boterorin 3 here.
    Gjithashtu ka shenu mbi 1200 e ca gola ne karrieren e tij.

Maradona u shfaq si nje 16 vjecar tek argentina juniors qe manhiste boten me lojen e tij. Fitoi boterorin U20 dhe meksike 86 pothujase i vetem ,gjithashtu shpalli Napolin kampion italie 2 here rrjesht me nje futboll magjepses.

Messi u shfaq ne moshen 17 vjecare tek barcelona. I dale nga akademia e te rinjve. Duhet t'ju kujtoj dicka qe Xhenova e kishte marre ne prove para disa vitesh dhe nuk ja kishte mbushur mendjen messi i vogel ,presidentit te asaj kohe i ishte dukur shume i shkurter ,i imet dhe i dobet fizikisht per t'a pasur ne skuader.
    Nderkohe qe me vone tek Barcelona me lojen e tij terhoqi gjithe vemendjen e botes , nga Ronaldinjo vemendja u perqendrua tek djaloshi 17 vjecar qe kur merrte topin te manhiste me sllallomet e tij duke e bere shume te lehte driblimin e lojtarve. Perdor nje sallake qe une ne kaq vite futboll se kam pare tek asnje lojtar dhe ka qene deciziv ne cdo ndeshje te rendesishme te Barces.

Tani pyetja eshte kjo?

Kush mendoni se eshte me i miri gjitha koherave : Messi - Pele - Maradona?
    Dikush do thote te tre jane kampion te medhenj dhe per kohen e tyre kane qene me t'miret. Sigurisht qe kane qene ,por ne cdo sport kemi gjithmone nje number 1.
    Dikush mund t'thote Messit i duhet nje boteror qe te kaloi Maradonen dhe Pelen? Eshte vertet e domosdoshme nje trofe i tille per ta bere me t'mirin e gjitha koherave? Nuk mjaftojne 2 Kupa kampionesh ,disa kampionate , 2 topa te arte dhe shume rekorde te thyera deri tani?

Une kam arrit te shoh maradonen ,ndersa pelen e kom pa vetem ne video.
    Dhe kur krahasoj lojen e Maradones dhe te Messit nuk eshte se shoh ndonje ndryshim te madh ,por per syrin tim messi eshte me konstant ne loje dhe me preciz ne finalizime. Gjithashtu driblimet i ka te nje bote tjeter ,nderkohe qe maradona ishte me shume i lexueshem ne driblime ,fizikisht ishte i forte ,por ne loje jo cdo ndeshje ishte konstant dhe kjo dallohet qarte dhe tek ekipet e shumta qe ka ndryshuar. Psh tek Barca maradona nuk eshte se shkelqeu ,tek sevilla jo e jo. Vetem tek napoli gjeti vetvehten ,shkelqu dhe fitoi gjithcka.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

i/e regjistruar Maska e kitty_ket
    Anėtarėsuar
    22-06-2010
    Vendndodhja
    Jupiter
    Postime
    125
    Ne ndryshim me ty un si Pelen dhe Maradonen i kam pare ne video,vetem Messin kam pare te luaj aktualisht dhe duhet te pranoj qe me magjeps loja e tij. Mund te kaloj ore e ore te tera duke pare aksionet e perkryera qe ben, triblimet, pasimet, goditjet ne porte dhe mbi te gjitha golat. eshte e pacmueshme te shohesh Messin perpara 3 apo 4 lojtareve kundershtare te vetem, dhe te afte qe t'ua kaloje topin nen hunde per ta cuar direkte ne rrjete. Per mendimin tim Messi eshte me i mire, edhe pse eshte ende i ri, ka ende pune per te bere,perfeksionime. Ama duhet pranuar qe arritjet e deritanishme jane mese te mjaftueshme per ta cilesuar tamam nje legjende te futbollit.
    (\_ _/) .'♥
    (='.'=)♥
    (")_(")

2010 Triplete Maska e oliinter
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    mesi me patjeter dhe kete e tregojne me se miri trofete e fituar me argjentinen e madhe..............
    vari leshte

Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    mezi po pres te shenoj ndonje gol ne boteror pasi eshte gjynaf qe gjithe ky yll i madh akoma se di shijen e golit ne nje boteror (ronaldo eshte me i miri dhe mban rekordin e tij)......

kur te fitoj ndonje boteror (jo me barcelonen pasi i dim si fiton barca) atehere mesi do jet i madh ne te kundert i bie qe eshte skllav i spanjolleve pasi ata e fituan boterorin e kaluar dhe bindshem biles.....

mesi baraz me memushin e tepelenes
    vari leshte

Anėtarėsuar
    22-06-2010
    Vendndodhja
    Jupiter
    Postime
    125
    Citim Postuar mė parė nga oliinter Lexo Postimin
    pasi ata e fituan boterorin e kaluar dhe bindshem biles.....
    A ishte ironi apo jo pasi nuk e kuptova. Nqs po ok, nqs jo ateher me ler te te kundershtoj, Spanja mund te ket arritur me merita ne ate finale [ndeshjen e saj me Gjermanine nuk e pashe,kisha mbremjen e Matures dhe s'mund te jap mendimin tim nqs e meritoi apo jo] ama fitorja nuk ishte dhe aq e merituar... E meritonte Hollanda ate kupe. Me behet qefi qe shkoi deri ne finale, ndersa persa i perket fitores...ne rrethana te tjera perse jo. Gjithsesi nuk kam ndermend te rifilloj nje debat per ate boteror pasi kam kaluar plot 2 nete gjate kesaj vere duke debatuar per te , duke mbrojtur kete ide dhe i kam konsumuar bindjet e mia.
    (\_ _/) .'♥
    (='.'=)♥
    (")_(")

Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    Citim Postuar mė parė nga kitty_ket Lexo Postimin
    A ishte ironi apo jo pasi nuk e kuptova. Nqs po ok, nqs jo ateher me ler te te kundershtoj, Spanja mund te ket arritur me merita ne ate finale [ndeshjen e saj me Gjermanine nuk e pashe,kisha mbremjen e Matures dhe s'mund te jap mendimin tim nqs e meritoi apo jo] ama fitorja nuk ishte dhe aq e merituar... E meritonte Hollanda ate kupe. Me behet qefi qe shkoi deri ne finale, ndersa persa i perket fitores...ne rrethana te tjera perse jo. Gjithsesi nuk kam ndermend te rifilloj nje debat per ate boteror pasi kam kaluar plot 2 nete gjate kesaj vere duke debatuar per te , duke mbrojtur kete ide dhe i kam konsumuar bindjet e mia.
    finalen e meritoi spanja se hollanda ne finale ka luajtur kung fu kunder spanjes. mgjth edhe hollanda po ta merrte nuk do ishte keq
    vari leshte

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Ksam patur rastin ta shoh Pelen pėr herė tė parė kur u xhirua filmi pėr kampionatin botėror tė vitit 1966 nė Angli ku kombėtarja braziliane u eleminua qė nė grup.Tė pakta kanė qėnė ndeshjet qė kemi aprė me Pelen ndaj nuk japim dot ndonjė mendim tė saktė nė krahasim me dy tė tjerėt.Pėrsa i pėrket Maradonės,e kemi ndjekur shumė herė por tė them tė drejtėn,MESI ėshtė njėshi edhe pse jam tifoz me Brazilin.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Mua me pelqen ne te vertet Maradona jo vetem qe ndaj ti luanin mbrojtesat me te eger te kohes ,por sepse ai kishte nje fare grime ''rrugaci'' ne futboll, si llapatitjen me albitrat ,me lojtaret etj.Mesi................Mesi eshte nje Maradone i edukuar........
    Ne foto eshte goli i famshem me dore kunder gjermanise,Mesi nuk besoj se do ta bente kete gje...........
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Shaqiri #11 Maska e The.ReaL
    Anėtarėsuar
    01-06-2006
    Vendndodhja
    Corleone....
    Postime
    2,707
    Pele dhe Maradona jane legjenda te futbollit nuk ka fjalė

Messi eshte asaj rruge mirpo ka edhe 13 vite per te luajtur futboll , prandaj duhet te shihet ecuria e tij deri ne fund , nese shkon keshtu do ishte pa dyshim 'me i madhi' ne futboll.

Edhe 1 fije dallimi eshte se Maradona ku luante thuajse luante vetė pasi te gjithe barren e ekipit e mbante vet , ndersa Messi nuk e mban barren , barren e mban krejt 'Barcelona'.

Por nuk jane vetem keta 'Legjenda' , pasi futbolli ka parė edhe shumė te tjerė si Van Basten , Crujf , Zidane , Platini , Ronaldo pra 'gjithėmonė' del 1 jasht-tokesor tjeter
    SPECIAL ONE

RAUL # 7

Anėtarėsuar
    22-06-2010
    Vendndodhja
    Jupiter
    Postime
    125
    Citim Postuar mė parė nga oliinter Lexo Postimin
    finalen e meritoi spanja se hollanda ne finale ka luajtur kung fu kunder spanjes. mgjth edhe hollanda po ta merrte nuk do ishte keq
    Mos me keqkupto, qe ne fillim te boterorit kur me pyesnin jepja te njejten pergjigje: Dua ta fitoj Hollanda, duhet ta fitoj Hollanda, ama ne rast eliminimi te saj, kam deshire ta marri Spanja [kisha filluar ta kisha qejf qe nga Evropiani i kaluar kur e coi Gjermanin ne shpi gjate finales me penallti ].Nganjehere me duket se u ndolla un ters cunave ngaqe u permbush ajo qe kisha deshiruar
    Nejse, ne lidhje me 'kung fu-ne' ka vend per debat ama sic te thashe ky lloj debati ne vecanti mi ka bere nervat kacurrel [imagjino s'kam fjet 3 net pas asaj finaleje, 2 te parat sepse po beja debat ktu ne forum me dy anti-Hollandeza te flakt, dhe te treten se me ne fund vajtova per humbjen ]
    (\_ _/) .'♥
    (='.'=)♥
    (")_(")

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •