Po flasim per 3 lojtar ,ku 2 prej tyre kane shkrujt ne librat e arte historine e futbollit boteror. Ndersa njeri eshte akoma 23 vjec dhe ka boten nen kembet e tij.
Te tre i perkasin gjenerateve te ndryshme dhe koherave te ndryshme.
Pele eshte i vetmi qe ka fitu boterorin 3 here.
Gjithashtu ka shenu mbi 1200 e ca gola ne karrieren e tij.
Maradona u shfaq si nje 16 vjecar tek argentina juniors qe manhiste boten me lojen e tij. Fitoi boterorin U20 dhe meksike 86 pothujase i vetem ,gjithashtu shpalli Napolin kampion italie 2 here rrjesht me nje futboll magjepses.
Messi u shfaq ne moshen 17 vjecare tek barcelona. I dale nga akademia e te rinjve. Duhet t'ju kujtoj dicka qe Xhenova e kishte marre ne prove para disa vitesh dhe nuk ja kishte mbushur mendjen messi i vogel ,presidentit te asaj kohe i ishte dukur shume i shkurter ,i imet dhe i dobet fizikisht per t'a pasur ne skuader.
Nderkohe qe me vone tek Barcelona me lojen e tij terhoqi gjithe vemendjen e botes , nga Ronaldinjo vemendja u perqendrua tek djaloshi 17 vjecar qe kur merrte topin te manhiste me sllallomet e tij duke e bere shume te lehte driblimin e lojtarve. Perdor nje sallake qe une ne kaq vite futboll se kam pare tek asnje lojtar dhe ka qene deciziv ne cdo ndeshje te rendesishme te Barces.
Tani pyetja eshte kjo?
Kush mendoni se eshte me i miri gjitha koherave : Messi - Pele - Maradona?
Dikush do thote te tre jane kampion te medhenj dhe per kohen e tyre kane qene me t'miret. Sigurisht qe kane qene ,por ne cdo sport kemi gjithmone nje number 1.
Dikush mund t'thote Messit i duhet nje boteror qe te kaloi Maradonen dhe Pelen? Eshte vertet e domosdoshme nje trofe i tille per ta bere me t'mirin e gjitha koherave? Nuk mjaftojne 2 Kupa kampionesh ,disa kampionate , 2 topa te arte dhe shume rekorde te thyera deri tani?
Une kam arrit te shoh maradonen ,ndersa pelen e kom pa vetem ne video.
Dhe kur krahasoj lojen e Maradones dhe te Messit nuk eshte se shoh ndonje ndryshim te madh ,por per syrin tim messi eshte me konstant ne loje dhe me preciz ne finalizime. Gjithashtu driblimet i ka te nje bote tjeter ,nderkohe qe maradona ishte me shume i lexueshem ne driblime ,fizikisht ishte i forte ,por ne loje jo cdo ndeshje ishte konstant dhe kjo dallohet qarte dhe tek ekipet e shumta qe ka ndryshuar. Psh tek Barca maradona nuk eshte se shkelqeu ,tek sevilla jo e jo. Vetem tek napoli gjeti vetvehten ,shkelqu dhe fitoi gjithcka.
Krijoni Kontakt