Close
Faqja 30 prej 241 FillimFillim ... 2028293031324080130 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 2405

Tema: Nė Itali

Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Mbrema njerezia.
    mbrema santo

Citim Postuar mė parė nga saura Lexo Postimin
    pse dhe ti ....booooo
    jo mor vlla se ti je zbut anej nga vendi i te pareve te mi
    ahahahahaha

e rendesishme qe Vlora ngriti flamurin ...
    po ja qe ja ngritem ne andej ketej :P
    dhe do knaqem shume qe per 100vjetorin do jem diku atje ne mes shume e shume niper e mbesash te atyre qe e ngriten ...
    qeveritaret lol
    kush do ti kujtoj
    mbas ca vitesh ahahahaha
    po qe ka te drejte klea
    vlora vlora qe e bere fora
    ate duhet te kishin bere kryeqytet ahahahah
    O ti goce prej tirone s'po kupton cfare po te them apo s'po lexon fare se cfare shkruaj??
    Jo per gje por po e sorrollat cik si gjate kete muhabet... e pe cfare kisha shkruar une ne lidhje me vloren? Faktin qe emri i ketij qyteti njihet per faktin qe u ngrit flamuri, ashtu sic njihet emri i shkodres e i krujes per gjera te tjera .... 2+2=4!!!
    E dime qe je tironse e po ben te pamunduren te mbrosh tironen tende, por s'ke pse. S'po bej diskutim ktu per te nderruar me termend kryeqytetin e shqiperise jo, rri e qete, s'ta prek njeri tiranen ty.

Per mua le te behet edhe konispoli kryeqytet, s'me prish pune fare!

La vita non si spiega, si VIVE!

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Qenkeni frymezuar per polemika sonte.Shijoni ore njerez vapen e madhe qe ka pllakosur.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Qenkeni frymezuar per polemika sonte.Shijoni ore njerez vapen e madhe qe ka pllakosur.
    Jo mo, une e shkreta s'kam fare nerva per polemika...por kjo saura po kembengul cik si teper. Ia bera te qarte qysh ne fillim se c'nenkuptoja une per nje qytet qe meriton emrin kryeqytet...por aha, edhe thote qe nuk eshte kokeforte

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Jo mo, une e shkreta s'kam fare nerva per polemika...por kjo saura po kembengul cik si teper. Ia bera te qarte qysh ne fillim se c'nenkuptoja une per nje qytet qe meriton emrin kryeqytet...por aha, edhe thote qe nuk eshte kokeforte
    Po mire ka hak se osht tironse ajo ca me i bo sdo jina te gjithe nga metropoli.

Une propozoj Fierin si kryeqytet.

Po mire ka hak se osht tironse ajo ca me i bo sdo jina te gjithe nga metropoli.

Une propozoj Fierin si kryeqytet.
    Edhe ca qe eshte nga metropoli? Nuk eshte se i shava tr edhe e preka ne tela
    Ti propozo c'a te duash, e prit tani te te kundervihet ndonje edhe ty haha.

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Edhe ca qe eshte nga metropoli? Nuk eshte se i shava tr edhe e preka ne tela
    Ti propozo c'a te duash, e prit tani te te kundervihet ndonje edhe ty haha.
    Une nuk replikoj jam PRO PAQE.Jam shenjetor si me e thene shqip.

Une nuk replikoj jam PRO PAQE.Jam shenjetor si me e thene shqip.
    sempre di nome

Per paqe jam edhe une... pikerisht pse jam per paqe jap mendimin tim pa ofenduar njeri (ne kete rast pa ulur vlerat e nje qyteti e ngritur te nje tjetri). Thashe thjesht mendimin tim.... tutto qui!!

Nejse, i hengre makaronat ti? M'u kujtua ajo shprehja: italiani sono buoni per mangiare makaroni

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    sempre di nome

Per paqe jam edhe une... pikerisht pse jam per paqe jap mendimin tim pa ofenduar njeri (ne kete rast pa ulur vlerat e nje qyteti e ngritur te nje tjetri). Thashe thjesht mendimin tim.... tutto qui!!

Nejse, i hengre makaronat ti? M'u kujtua ajo shprehja: italiani sono buoni per mangiare makaroni
    Kam mbaru 2 pjata me makarona.Tani per pjat te dyte 1 pizza edhe si embelesire 2 briosche. Si pije kisha 1 shishe caj edhe uje rubineti me limon.Darke e larmishme pra.

Di nome SANTO.Ho l'esame la settimana prossima per diventare anche di fatto.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    mbrema santo

O ti goce prej tirone s'po kupton cfare po te them apo s'po lexon fare se cfare shkruaj??
    Jo per gje por po e sorrollat cik si gjate kete muhabet... e pe cfare kisha shkruar une ne lidhje me vloren? Faktin qe emri i ketij qyteti njihet per faktin qe u ngrit flamuri, ashtu sic njihet emri i shkodres e i krujes per gjera te tjera .... 2+2=4!!!
    E dime qe je tironse e po ben te pamunduren te mbrosh tironen tende, por s'ke pse. S'po bej diskutim ktu per te nderruar me termend kryeqytetin e shqiperise jo, rri e qete, s'ta prek njeri tiranen ty.

Per mua le te behet edhe konispoli kryeqytet, s'me prish pune fare!

Une nuk jam nga tirana me orgjine ,por dhe sikur te isha nuk ka te bej fare ajo qe po mbroj une ...
    qe mos te sorrollatemi si thua ti duhet ta pranosh qe tirana eshte qytet i vjeter dhe historia e tiranes nuk fillon me luften nacional-ēlirimtare ..dhe vlora ja paska hedhur sepse aty u ngrit flamuri ne 1912 ...te dyja keto qytete jane shume me te vjetra se kaq ...kaq desha me thene dhe nga mua ky muhabet eshte i mbyllur ti po deshe vazhdoje

Tirana eshte nje qytet relativisht i ri i ndertuar ne vitin 1614 nga Sulejman Pasha i Mulletit. Qyteti filloi te zhvillohej ne fillim te shekullit te XVIII, por mbeti nje qytet i parandesishem derisa u shpall kryeqyteti i Shqiperise ne 1920. Kjo ndodhi per shkak te pozites gjeografike pak a shume ne mes te vendit, ne vijen ndarese midis gegeve te veriut dhe toskeve te jugut. Vetem ne fund te viteve 1920 kur ndikimi Italian u be shume i madh, qendra e qytetit mori pamjen e nje kryeqyteti. Planifikuesit dhe arkitektet italiane ndertuan sheshin qendror qe mori emrin e heroit kombetar Skenderbe, bulevardin e madh, ndertesat e ministrise, banken kombetare dhe hollin e qytetit. Sot Tirana nuk eshte vetem qyteti me i populluar i Shqiperise, por eshte gjithashtu edhe qendra me e rendesishme politike dhe ekonomike ne vend.

Ne vitet e fundit Tirana ka pesuar ndryshime thelbesore ne pamjen e saj. Ndertesat e zymta te stilit komunist jane transformuar nga nje artist te kthyer ne kryebashkiak, nepermjet idese gjeniale per t’i pikturuar fasadat e tyre me ngjyra te ndezura dhe struktura abstrakte. Ky nuk eshte vetem nje rregullim i shpejte, por gjithashtu nje pervoje positive si per banoret ashtu edhe per vizitoret. Per me teper ka pesuar nje zhvillim te madh ne ngritjen e ndertesave moderne duke perfshire ketu edhe shume hotele.

A e dinit se?

· Ekzistojne tre hipoteza mbi origjinen e emrit Tirana.
    1. Mendohet se vjen nga fjala “Theranda” e permendur ne burimet greke dhe latine, te cilen vendasit e shqiptonin Te Ranat, qe do te thote “e rene” sepse fusha ishte krijuar nga shkembinjte dhe materiale te tjera te forta nga malet perreth, te sjella ne fushe nga ujrat.
    2. Emri i saj rrjedh nga fjala “Tirkan” e cila ishte nje keshtjelle ne rreze te malit te Dajtit, shume prane qytetit te sotem. Rrenojat e asaj keshtjelle qe i perkasin shekullit te I-re para eres sone ekzitojne ende sot.
    3. “Tirana” vjen nga greqishtja e vjeter “Tyros” qe do te thote bulmet, kryesisht nga tregetia e bulmetit qe zhvillohej ne fushen e Tiranes ne antikitet nga barinjte.
    · Emri i Tiranes eshte permendur per here te pare ne nje dokument venecian te vitit 1418.
    · Raporti i pare mbi popullsine e Tiranes u hartua nga pushtuesit otomane ne 1431-1432 i cili tregoi se kishte 1000 shtepi dhe 7300 banore.
    · Ne regjistrimin e vitit 1583 Tirana kishte 20 000 banore.
    · Ne vitin 1769 Tirana dhe rrethinat e saj eksportonin 2600 fuci me vaj ulliri dhe
    · 14 000 pako te mbushura me duhan per tregetaret veneciane.
    · Ne fillim te shekullit te XX zona e Tiranes kishte 140 000 peme ulliri dhe 400 mullinj vaji, ndersa ne treg shenoheshin 700 dyqane.
    · Ne 1990 Tirana kishte 250 000 banore ndersa tani numeron me shume se 700 000 per shkak te levizjes demografike, kur njerezit nga i gjithe vendi erdhen ne kryeqytet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga saura : 23-08-2011 mė 15:12
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Eh ca te ben WIKIPEDIA.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •