La vita non si spiega, si VIVE!
Sera bre burra come state bene) Se sot qeka vap e madhe knej ka une
Tirana u vendos te behet kryeqytet ne ''Kongresin e Lushnjes''
dhe nuk ishte e madhe si tani atehere, por u vendos te behej per arsye te tjera ...
tani nuk kam kohe per ndonje dite ta them ....
Ps ,keshillen tende e kam parasysh pi uje gjithmone ...
Drague nuk e shef qe jam e zene nga krahu tjeter ,bojme histori nej anej ....kam pas dhe shume telefonata nga fisi dhe shoqnia ahahahahaha
koleg i tmerrshem tjetri...
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Tirana kryeqytet
Tirana u shpall kryeqytet i pėrkohshėm i Shqipėrisė nė 9 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjės dhe pjesėtarėt e Kėshillit Kombėtar hynė nė qytet nė 11 shkurt 1920. Pėrfundimisht Tirana u shpall kryeqytet i Shqipėrsisė nė vitin 1925 nga Asambleja Kushtutetuese.
Nė Historinė e Popullit Shqiptar , Periudha e Pavarėsisė (28 Nėntor 1912 7 Prill 1939), nė faqen 249 pėrmendet shpallja e Republikės Shqiptare nga Asambleja Kushtetuese dhe miratimi i statutit apo kushtetutės republikane, nė tė cilat Tirana shpallet pėrfundimisht kryeqytet i Shqipėrisė.
Nė Tiranė, pėrkundrazi kundėrshtimi i Esat Pashė Toptanit, hėpėrhė ishte eleminuar, pėr sa kohė ai ishte kundėrshtar i qeverisė sė Durrėsit. Veē kėsaj Tirana ndonėse kishte njė popullsi tė barabartė me atė tė Elbasanit, kishte kushte mė tė mira pėr organet qeveritare.Kėtu kishte mė tepėr ndėrtesa tė mėdha, mė tepėr lokale publike, mė tepėr rrugė tė gjera, mė tepėr hotele.Duke marrė parasysh kėto faktorė, qeveria e Lushnjės mori vendim mė 9 shkurt 1920, qė ta vendoste kryeqytetin e Shqipėrisė pėrkohėsisht nė Tiranė, duke e lėnė tė hapur ēėshtjen e vendosjes pėrfundimtare tė kryeqytetit kur tė mblidhej e para asamble kushtetuese. Me miratimin e tė gjithė pjesėtarėve tė Kongresit tė Lushnjės, anėtarėt e Kėshillit tė Lartė, sė bashku me pjesėtarėt e qeverisė dhe tė Kėshillit Kombėtar, hynė mė 11 shkurt 1920 nė Tiranė, fill pasi repartet e ushtrisė italiane ishin larguar nga qyteti dhe vendosur nė Durrės. Banorėt e Tiranės e pritėn me entuziasėm hyrjen e organeve tė larta shtetėrore, nė kryeqytetin e pėrkohshėm tė Shqipėrisė, tė cilin asambleja kushtetuese e vitit 1925 e shpalli pėrfundimisht kryeqytet tė saj. Sidoqoftė jeta e Tiranės si kryeqytet i Shqipėrisė fillon mė 11 shkurt 1920.
Fragment nga Historia e Tiranės Prof.Kristo Frashėri
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
ciao yllo
nuk me takove ne Tirone?turp
Krijoni Kontakt