Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Larguar Maska e Noellag
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Kur e lexova titullin me beri ta lexoj arsyen e hapjes te temes .

Pas depresionit, jeta behet me e bukur pasi brenda vetes krijon ndjesine e nje jete te re .
    Duhet kesh mendime pozitive per jeten ne menyre qe ajo ndjesi te krijohet dhe duhet te fitosh besim ne vetvete . Mendimi negativ nuk te ndihmon perkundrazi e ben me te veshtire per ta rifilluar e shijuar jeten pas asaj faze te tmerrshme qe ke kaluar . Njeriu eshte nje qenie e brishte, qe rrethanat e jetes e ben ate te brishte , por kurrsesi e pamundur te fitoje betejen me vetveten. Njeriu brenda vetes ka shume potencial , ka shume force per ta kapercyer situatat te veshtira. Tii vet duhet te jesh ai qe duhet te lejosh ate force qe gjendet brenda teje per ta shtypur mendimet negative, te keqija dhe ta mbushesh me mendime pozitive, te mira. Te siguroj qe nese fillon te kesh mendime te mira , ta shikosh jeten ne menyre pozitive , do fitosh pak nga pak besim te vetvete dhe jeta do behet normale

Shendet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Noellag : 28-05-2011 mė 11:06
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Keshilla ime eshte vetem mbarna per depresion mos perdor,dhe provoj keshillat e antarve siper qe ju paskan shkruar.
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

Me terhoqi vemendjen ky titull teme. Pergjigjen po ta jap qe ne fillim. PO, ne menyren me absolute ka shume jete pas depresionit. Depresioni si fjale mund te duket e madhe, por nuk eshte aq sa duket. Cdo gje varet nga rendesia qe i jep ti ketij termi. Nese do te pranoje ta shikoje si e shoh une, atehere quaje thjesht nje periudhe e veshtire emocionale ne jete. Mos harro qe nuk je i vetmi person qe perballesh me momente te veshtira ne jete. Te gjithe kane streset e tyre dhe secili prej nesh i perjeton ne intensitet te ndryshem. Konsideroje si nje pervoje qe te ka bere me te forte e te ka mesuar me shume per jeten. Njeriu meson shume dhe nga pervojat e mira dhe nga ato te keqija. Shikoje jeten si nje sfide per tu perballur dhe per ta fituar. Nuk e di se cfare faktoresh kane ndikuar te ty qe te kane shkaktuar depresion. Nuk e di cfare moshe ke dhe cfare seksi i perket, por kam idene se nuk je moshe e madhe.
    Nuk e di poashtu se cfare profesioni ke dhe nese je ne pune ose jo. Gjithsesi keshillat me te mira qe mund te jap jane keto: Harroji detajet e keqija te se kaluares ose te pakten reduktoji ne maksimum. Shoqerohu me njerez qe ndikojne pozitivisht ne jeten tende. Merru me fiskulture dhe vrap dhe te premtoj qe ke per te gjetur terapine me te mire te mundshme. Mendo pozitivisht dhe me optimizem per jeten. Kenaqu me ato gjera qe ke ne jete dhe kujto se ka shume e me shume keq se ty. Veji vetes objektiva per jeten dhe perpiqu ti realizosh. Dhe mbi te gjitha mos u vej kurre veshin fjaleve te njerezve.
    The qe e ke kaluar depresionin e nuk vuan me. Kjo eshte nje arritje e madhe qe meriton te jesh krenar per veten tende. Sapo ke vertetuar qe ke mundur nje te keqe te madhe dhe qe tashti bota eshte e tera e jotja.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga citrusse Lexo Postimin
    Nese ndonjehere keni qene ne depresion dhe nese edhe nuk keni qene, por qe menoni se dinite jepni keshilla mbi kete ceshtje, ju lus te me shkruani mbi ate se a ka ne te vertete jete normale pas depresionit, pasi une kam kaluar vite te tera depresive dhe erresire sa nuk di si ta them se si e kam kaluar. Mirepo edhe tani qe e kam kaluar, nuk mund te them se e kam kaluar plotesisht, pasi ende i kam te fresketa kujtimet nga kjo faze e tmerrshme.
    veshtire eshte qe depresioni te kaloj pergjithmon duhet semundje shume e keqe duhet ta mbash nen kontroll me ilace se ndryshe ke rikthim te depresionit
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-05-2011
    Postime
    78
    Me te verte ju falenderoj nga zemra per te gjitha keshillat tuaja.. Me trehoqi sidomos ajo qe ' e paskam mundur nje te keqe te medhe dhe gjithe bota eshte e imja'.

Ju falenderoj...Do doja qe te merrja pergjigje edhe me shume.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •