Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-05-2011
    Postime
    78

A ka jete pas depresionit?

Nese ndonjehere keni qene ne depresion dhe nese edhe nuk keni qene, por qe menoni se dinite jepni keshilla mbi kete ceshtje, ju lus te me shkruani mbi ate se a ka ne te vertete jete normale pas depresionit, pasi une kam kaluar vite te tera depresive dhe erresire sa nuk di si ta them se si e kam kaluar. Mirepo edhe tani qe e kam kaluar, nuk mund te them se e kam kaluar plotesisht, pasi ende i kam te fresketa kujtimet nga kjo faze e tmerrshme.

Citrusse te lutem mos e mundo veten me ide te tilla, aq me teper te jetosh akoma me te kaluaren, sepse po e demton veten akoma shume.
    T'a kam thene dhe prap ta them; mos jeto me hijet e se kaluares, konsideroji thjesht si nje enderr e keqe qe ke pare dhe tani je zgjuar dhe kerkon te jetosh nje realitet ndryshe nga ai i "endrres se keqe".
    Duaje veten per vlerat qe ke dhe mundohu t'i shtosh ato, mos e mbaj mendjen tek e kaluara, se do vuash me shume.
    Ndihma me e mire qe mund t'i japesh ti vetes, eshte vetem vetja jote, deshira, forca per te harruar te kaluaren dhe te jetosh nje te tashme te bukur dhe te qete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    Nese ti vazhdon te mbash mendjen vazhdimisht aty, do ta kesh veshtire. Thjeshte harroje ate periudhe dhe shih perpara. Jeta ka gjera shume me te bukura per te menduar se sa per te mbajtur mendjen ne nje periudhe te keqe qe kemi kaluar. Varet gjithcka nga ti.

Do te deshiroja shume te na sjellesh nje teme qe s'permban brenda depresion. Si psh per vajzen e bukur qe pe sot(ose djalin nese ti je vajze) dhe qe ia vlen ta shohesh edhe njehere.
    AUTOCHTHONOUS

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Ēka mund tė bėj unė, si mund t’i ndihmoj vetėvetės?

Kjo ėshtė pyetja qė duhet shtruar vetvetes!

Karaktristikė e rėndsishme e depresionit ėshtė qė ushqehet vetėvetiu, kėshtu qė ju duhet tė jeni tė vetėdijshėm kurrė mendoni se ēka mund tė bėni ta mbijetoni ate. Me fjalė tjera ju jeni nė depresion dhe atėherė bjeni mė shumė nė depresion pse jeni nė depresion. Mendimet negative bėhen automatike dhe janė tė vėshtira tė pėrballohen. Tė jeni nė gjendje depresioni ajo vetė mund tė jetė mė shumė problem sesa vėshtėrsitė qė shkaktohen nė vend tė parė. Njė gjė me rėndsi qė nuk duhet tė harroni ėshtė qė nuk ka zgjidhje tė menjėhershme pėr problemet nė jetė. Qė problemet tė zgjedhen duhet kohė, durim, punė dhe energji. Kur jeni nė depresion ju ndoshta nuk ndjeheni shumė energjetik dhe tė motivuar pėr punė. Por nėse keni mundėsi tė merrni pjesė aktiv nė tretmanet tuaja pėr shembull nė tretmanet qė marrin formė tė bisedės, kjo mund ta ndihmojė gjendjen tuaj. Ėshtė e nevojshme tė mundoheni ta thyeni fuqinė qė depresioni ka nė ju. Ju duhet ta theni ciklin e mendimeve negative (mendimet automatike). Kur kjo ndodhė mundohuni ta njihni dhe ta zėvendėsoni me aktivitete mė konstruktive. Mundohuni tė bėni gjė
    ra qė ju heqin mendjen nga kėto mendime. Edhe pse ndoshta nuk ndjeheni, ta inkurajoni vetėveten tė merrni pjesė nė aktivitete fizike ėshtė shumė terapeutike. Duke marrė pjesė nė sporte, vrapim, vallėzim, ngarje tė biēikletės e edhe ecja me shpejtėsi mund tė i stimulojė kemikalet nė tru qė quhen endofrine tė cilat mund tė ndihmojė tė ndjeheni mė mirė. Ju duhet tė bėni gjėra qė t’i pėrmisoni mėnyrat se si ndjeheni pėr vetėveten. Mundohuni qė ta trajtoni vetėn me butėsi. Ju duhet ta shikoni veten fizikisht - tė ushqeheni mirė, tė ushtroni fizikisht dhe mos ta shpėrdoroni trupin tuaj duke pirė cigare, alkohol ose duke pėrdorur droga tė tjera. Kujdesuni pėr pamjen tuaj dhe i japni vetėvetes dhurata.
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga citrusse Lexo Postimin
    Nese ndonjehere keni qene ne depresion dhe nese edhe nuk keni qene, por qe menoni se dinite jepni keshilla mbi kete ceshtje, ju lus te me shkruani mbi ate se a ka ne te vertete jete normale pas depresionit, pasi une kam kaluar vite te tera depresive dhe erresire sa nuk di si ta them se si e kam kaluar. Mirepo edhe tani qe e kam kaluar, nuk mund te them se e kam kaluar plotesisht, pasi ende i kam te fresketa kujtimet nga kjo faze e tmerrshme.
    thank god jo nuk kam vuajtuar nga depresioni. sigurisht stresohem por eshte normale. njoh disa qe kane kaluar depresion njoh qe jane permisuar por jo plotesisht, gjithashtu njoh edhe qe kane vrare veten. e para varet edhe nga cfare ilace merr. shume ne shqiperi kurohen me zoloft ky eshte teper i rrezikshem. me te shumten e kohes pacientet keqesohen nga ky. pra duhet te kesh kujdes. nje gabim tjeter eshte qe shumica i marrin ilacet vetem per nje kohe te shkurter. ilacet duhet ti maresh te pakten per 2 vjet. ka qe duhet ti marrin per gjithe jeten. pra dua te them depresioni nuk kalohet pa ilace edhe duhen ilacet e duhura. ketu rekomandohet edhe per terapi tek psikologu por nuk e di, disa thone qe i ka ndihmuar disa jo pra varet. njerezit e drepresionuar edhe pse kerkojne qe te jene ne vetmi nuk duhen lene kurr ne vetmi sepse kjo shkakton me shume probleme. pra mundou te perqendroshesh me shume ne gjerat e mira ne jete, mundohu mos ti kujtosh cfare ke kaluar edhe merru me aktivitete te ndryshme to keep busy. good luck, i hope you will get better.
    I LOVE GOD

j&g

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Hiqe nga mendja qe je viktime i depresionit. Depresioni qe kalove nuk te karakterizon ty si njeri, por nese e lejon dhe i referohesh si pike te karakterit tend atehere do ta kesh te veshtire te hecesh para.

Dua te shtoj nje fakt i cili mund ose jo te pershtatet ty por gjithesesi po e them; Ne shumicen e rasteve njerezit qe bejne vetevrasje, e kryejne kete gjate kohes kur ndihen normal. E bejne gjate kesaj kohe nga frika se s'do te ndihen me kurre kaq mire sic tani (pra mbas kalimit te depresionit) dhe frika qe do te shkojne serisht ne ate gjendje te meparshme. Ta kesh parasysh dhe ki kujdes.

Me shendet se cdo gje tjeter eshte dytesore

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Mund te te them dicka nepermjet fjaleve te Shen'Agostinit:" Njeriu ka nje boshllek brenda vetes qe ka formen e Zotit".
    > Ndoshta gjithe ai trishtim i depresionit eshte nje alarm qe shpirti po mbytet. lere te fluturoje drejt atij qe e ka krijuar dhe ne te cilin ai eshte i plote.
    La verita' ti rendera' libero!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Zoti e ka ber ligj qe pas qdo veshtersie sprove te vie lehtesimi dhe gezimi ne kete bot te gjitha jan te kalushme nevoitet vetem besimi ne zot dhe gjithmon duhet ti japim vetes vullnet per te jetu dhe per te kalu qdo sprov te kesaj bote

vertet do ket sprova te renda ne ket bot qe ne mendojm qe sdo mund ti kalojm por ato jan te kalushme dhe nuk duhet te gjunjezohemi para tyre por duhet te hecim perpara dhe duke mos shikuar ato gjera te kqija qe i kemi len mbrapa
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    ka ka, futja me te pir mo. po cne kaq vjet me depresion mo shoku

i/e regjistruar Maska e TOMY_X
    Anėtarėsuar
    05-03-2004
    Vendndodhja
    STRUGE
    Postime
    285
    Ja ku jam per bukuri..........ate qe kalova ske kaluar ti..........ta them me sinqerisht........beje ate qe te kerkon zemra..........mendo per te nesermen ,bej plane per te ardhmen........frika nga perseritja eshte ,por,perdor qetsus ne situata tensioni,beju mjek i vetes kete te them.....20 vite me pare kam wkaluar nje ferr te vertet...ja ku jam.....jepi perpara dhe bej plane per te nesermen,jepi kurajo vetes qe je i forte qe mund ta kalosh kete situate mendo per te mira,fshije te keqen dhe mendo qe ashtu po te behet ,dhe te jesh i sigurt qe nuk eshte ashtu si mendon..............

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •