Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-04-2007
    Postime
    89

A ka dikush qe e njeh mire SQLne bre

A ka dikush qe e njeh SQL ne qe te ma zgjedh nji porblem se kopa prej sekleti.

nje string per konektim ne sql server
    Server=Furkan-58920E;AttachDbFilename=C:\2010\database.mdf;Datab ase=database; Trusted_Connection=Yes;
    po funksionon mire por kur eshte ne pyejtej ta qens ne rjetin lokal

nuk po ma mundeson me u qas ne server te pcse tjeter
    e kam kofiguru llan rrjetin po se di aqka ka ketu naj defekt
    boni rrahmet dikush gjemani zgjidhjen

Server=192.168.1.3\Furkan-58920E;AttachDbFilename=C:\2010\Database.mdf;Datab ase=Database; Trusted_Connection=Yes;

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga furkan Lexo Postimin
    A ka dikush qe e njeh SQL ne qe te ma zgjedh nji porblem se kopa prej sekleti.

nje string per konektim ne sql server
    Server=Furkan-58920E;AttachDbFilename=C:\2010\database.mdf;Datab ase=database; Trusted_Connection=Yes;
    po funksionon mire por kur eshte ne pyejtej ta qens ne rjetin lokal

nuk po ma mundeson me u qas ne server te pcse tjeter
    e kam kofiguru llan rrjetin po se di aqka ka ketu naj defekt
    boni rrahmet dikush gjemani zgjidhjen

Server=192.168.1.3\Furkan-58920E;AttachDbFilename=C:\2010\Database.mdf;Datab ase=Database; Trusted_Connection=Yes;
    Po ne lan a ke sql express apo sql server te plote (connection string te cilin e ke postuar eshte per sql express dhe atehere duhet te perdoresh "named instance") ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-04-2007
    Postime
    89

Nuk po ju kuotpj bash mire

Si ne Pc-ne time ashtu edhe ne LAN e kam SQL server 2005 expres edition qe eshte free

dhe stringun qe e perdori per lokal funksionon por ne lan nuk po me ban, dikush me tha qe vetem vendose IP dhe do te funksionoj

ky eshte stringu qe perdori per lokal

ndersa ky per LAN

Server=192.168.1.3\ISLAM\SQLEXPRESS;AttachDbFilena me=C:\2010\Database.mdf;Database=Database; Trusted_Connection=Yes;

Sepse te dy jane kompjuteret e mi dhe kane dallim vetem nje i ne fund njeri e ka emrin Furkan njeri ISLAM Pc nr 2 eshte ISLAM e kam ne emrin e vllaut per ate e kam vendos IP e tij.

nuk po kuptoj qka eshte instance

edhe nje qeshtje qe harova nuk kam password ne pc n tjeter a ka mundesi qe te funksionoj pa password apo pa tjeter duhet te kete password
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga furkan : 28-05-2011 mė 02:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    se pari duhet ta konfigurosh sql server express ne PC-ne a vellaut te lejoj qasjen nga rrjeti. Ja nje faqe me udhezime se si duket ky proces:
    http://start-coding.blogspot.com/200...or-ms-sql.html

Se dyti nuk duhet kjo pjese ne koneksion "AttachDbFilename=C:\2010\database.mdf"

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •