Close
Faqja 15 prej 35 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 346
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Nese duhet te bejme arithmetike hajde ta provojme.

5200 vrasje ne 20 vjet nga mentaliteti i marrjes se hakut,ose sipas shprehjes veore "kanunore"
    Kjo nuk do te thote se keto vrasje i perkasin veriut, pasi mentaliteti i marrjes se hakut eshte mbare shqiptar.
    Ne nje vit i bie 260 persona qe humbasin jeten nga ky mentalitet.Pra shifra nuk eshte e egzaxheruar.1470 vriten per probleme pronesie.Po sa vrinet per trafikun e droges?Sa vriten per trafikun e femrave?Sa vriten per fuerje te gruas se kusheririt , pavarsisht se te veten e ben telef perdite?Po sa vriten se me gervishte makinen, sa vriten per nje thenje te thjeshte "perse me shikon mer te befsha robt"Ejjjj, ooooou.A e dini se 20 mije shqiptare vuajne denimin me burg ne vendet e BE-se?Po sa nga keto krime kryhen jashte dhe sa kryhen ketu ,brenda dhe ne i marrim vesht ne kroniken e zeze.More po sa te interesuar jeni per shifren?Po jo mer vllazen nuk eshte shifra ajo qe duhet te na veje ne levizje per shqetesimin , por ajo cka vete ne e njohim veten dhe shoqerine, eshte opinjoni negativ nderkombetar, eshte opinjoni i njerezve te tane te urete qe perdite thone se jemi gjaknxehte, qe perdite na thone se jemi hakmares, qe perdite na thone se ne shqiptaret jemi kapadehi dhe sederli.
    Lejeni shifern , pasi ne te vertete ne vuajme nga kjo semundje qe ka siptomat e mesiperme.

Le te gjejme sherimin, kuren.Semundja eshte shpirterore, semundja eshte jo vetem individuale.Ashtu sic ka nje njesi bukurie femrore qe eshte " nje Helen", dhe per sasine e semundjes se hakmarjes me vetgjyqesim,ka njesi, te scilen ne e gjejme duke bere raportin me numrin e njerezve , qe kane te bejne me ne , ne familje, ne fis, ne shoqeri,ne mehalle, ne fshat apo qytet, e fundja ne shqiperi.Pra merrni nje makine llogaritese dhe gjeni shifren 50%kriminelRuajna Zot!!!!!!!!!!!!Se mos perjashtoni grate, nje kosovare ketu thoshte "po perse nuk merr nje arme ajo griselda dhe ti vrase keto popitikane qe e perdoren"EEEEEEEheee , ka hy keq kjo pune.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 16-06-2011 mė 08:50
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Semundja eshte injoranca te keto njerez dhe jo shpirterore,mungesa e theksuar ne arsimim,edukim shume i dobet familjar,njerez te pa civilizuar qe behen gjykatesit e rruges.Huliganet,kafshet aty e kane vendin ne burg.Perse nuk kryejne intelektualet vrasje.Shume gje e rralle 1 ne 1 miljon ndonjeri qe eshte i semure nga stresi,nga trute..Shkaku eshte niveli i larte i intelektit.
    Njerez me arsim te ulet,gjithmone do gjykojne keq,vleresojne keq situatat,jane gjithmone te drejtuar nga impulset dhe ndjenjat negative dhe jo ne arsyen e ftohte qe ti gjykojne situatat me objektivitet(pa anesi),per pasoje do marrin vendime te gabuara,sepse aq eshte niveli i zhvillimit ne tru.Procesim i dobet ne tru i informacionit qe merr nga realiteti pasi mungon shkalla e njohjes qe ta jep arsimi,mungon aftesia per te analizuar,qe ta jep arsimimi.Demi dhe pasojat jane ne perpjestim te drejte me shkallen e injorances.Sa me injorant personi aq me te renda krimet qe do beje,aq me i madh demi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 16-06-2011 mė 21:47
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nese duhet te bejme arithmetike hajde ta provojme..
    ok anesti bejme pak arithmetike..

ne fillim thua ;
    Gjakmarrja, 10 mije viktima ne 20 vjet

pra per 20 vite jane 10 mije te vdekur..nuk e di ku e more kete shifren tjeter qe eshte sa gjysma e asaj qe thua ne shkrimin e pare tendin..apo tani po i beson puroshkodranit..shume shpejt e mohove ate qe the ne fillim..nuk e dime cila eshte shifra e sakte..e jotja eshte 10 mije kurse e shkodranit 5200 sa gjysma jote..kurse une them sa gjysma e shkodranit..kur te shkruash perseri do ta ulesh sa gjysma e asaj qe them une...por nejse nisemi tek ajo qe ke arsyetuar ti..pra e harron shifren 10000 dhe bie tek 5200..qe do te thote 5200:20=260..qe i bie qe ne dy dite te vitit te kemi vrasje per gjakmarje dhe nje dite jo..pra vetem per gjakmarrje..qe i bie qe me te shumten e vitit ne te kryejme vrasje per gjakmarrje..shto ketu eshte vrasjet per motive te tjera kushedi sa del..vertete e beson nje gje te tille anest..logjika nuk ta thote nje gje te tille..une ta tregova historine e zerit te popullit por nuk e paske lexuar ..keshtu eshte edhe kjo historia qe na e solle ti...ahoqatat marrin fonde te majme parash e ne qajme derrasa pa pe ketu...

edhe nje here anest mos beso shifra gazetash..kane qellime te tjera egzagjerimet e tilla..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 17-06-2011 mė 13:22
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    pershendetje.

Sa per fjalen "Kanuni"dhe une sapo e pashe, pasi as vete nuk e kisha lexuar shkrimin, por thjeshte e solla me copy past.Ndjesia per te gjetur shkrimin me erdhi pasi une e kisha mesuar lajmin ne emision, keshtu qe nuk kisha nerva me e lexue.Mesa mbaj mend ne statistikat qe jepeshin per kete shifer ne diskutimin ne emision, behej fjale per vrasjet me vetgjyqesim dhe deri diku besoj se programi kishte per qellim te nxirrjte dobesite e qeverise dhe te sistemit te drejtesise.
    A eshte e vertete shifra do te thote dikush.Une besoj ne shifren pasi per kete deri me sot nuk gjej ndonjeshkrim ta kontestoje.Organe te ndryshme te djathta apo OJQ si dhe nga sistemi i drejtesise duhet te replikonin.Pra perderisa nuk ka replike eshte i vertete.
    Sa per pretendomin e Proshkodran ....

5200 vrasje
    numėrohen pėr rreth 20 vjet, qė prej viteve ‘90, si pasojė e mentalitetit tė vrasjeve kanunore pėr nderin dhe marrjen e gjakut.

Keto jane vrasje kanunore per marrje gjaku, por ketu nuk perfshihen te gjitha llojet e vrasjeve me vetgjyqesim.Ps, jane 1470 raste per shkae pronesie etj qe nuk me kujtohen.
    jo pra se nuk kane aspak lidhje me kanunin rastet qe perfshihen
    t'i shenova me te kuqe ma siper
    qe edhe iher

Ne Janar dhe fillimin e Shkurtit 2010, numri i vrasjeve konfliktuale arrin kulmin
    Nė datė 27 e 29 janar ekzekutohen dy anėtarė dhe njė i afėrm i familjes Curri nė Durrės si dhe tre vėllezėr tė familjes Mulliri nė Devoll. Mė 31 janar e 1 shkurt qėllohet pėr vdekje mbi pjesėtarė tė familjeve Hasani nė Tiranė dhe Daxha nė Dibėr. Nė datat 3 dhe 5 shkurt ndodhėn dy krime tragjike brenda familjes, njė bashkėshort vret gruan dhe plagos rėndė tė bijėn nė Librazhd, ndėrsa njė nėnė 22 vjeēare vetėvritet bashkė me vajzėn e saj 2 vjeē, duke u hedhur nga kati i tetė i njė pallati nė Kavajė. Mė datė 6 shkurt i bėhet atentat me bombė anėtarit tė Kėshillit Bashkiak tė Vlorės, Morand Hoxha, ndėrsa nė Tiranė qėllohet pėr vdekje me 6 plumba trajneri i atletikės, Hasan Rakipi. Mė 7 shkurt qėllohet me breshėri plumbash mbi tre persona nė Shijak. Mė datė 8 vritet njė prind pėr kufijtė e tokės nė Kukės dhe njė qytetar tjetėr pėr hasmėri tė sė shkuarės nė Bulqizė. Njėri prej viktimave tė mėsipėrme ishte dėnuar nė vitin 2004 pėr akuzėn e pėrdhunimit,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga puroshkodran : 17-06-2011 mė 13:50

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ok anesti bejme pak arithmetike..

ne fillim thua ;

pra per 20 vite jane 10 mije te vdekur..nuk e di ku e more kete shifren tjeter qe eshte sa gjysma e asaj qe thua ne shkrimin e pare tendin..apo tani po i beson puroshkodranit..shume shpejt e mohove ate qe the ne fillim..nuk e dime cila eshte shifra e sakte..e jotja eshte 10 mije kurse e shkodranit 5200 sa gjysma jote..kurse une them sa gjysma e shkodranit..kur te shkruash perseri do ta ulesh sa gjysma e asaj qe them une...por nejse nisemi tek ajo qe ke arsyetuar ti..pra e harron shifren 10000 dhe bie tek 5200..qe do te thote 5200:20=260..qe i bie qe ne dy dite te vitit te kemi vrasje per gjakmarje dhe nje dite jo..pra vetem per gjakmarrje..qe i bie qe me te shumten e vitit ne te kryejme vrasje per gjakmarrje..shto ketu eshte vrasjet per motive te tjera kushedi sa del..vertete e beson nje gje te tille anest..logjika nuk ta thote nje gje te tille..une ta tregova historine e zerit te popullit por nuk e paske lexuar ..keshtu eshte edhe kjo historia qe na e solle ti...ahoqatat marrin fonde te majme parash e ne qajme derrasa pa pe ketu...

edhe nje here anest mos beso shifra gazetash..kane qellime te tjera egzagjerimet e tilla..
    jo une nuk jam dakort me 5200
    e solla ate artikull per me tregu gabimet qe bahen kur trajtohet ky argument
    pra, jo vetem qe fusin krime qe nuk kane aspak lidhje me gjakmarrjen, por kundershtojne shifrat e njeni-tjetrit
    se nuk ka mundesi me u vra 5200 deri ne dhjetor 2010 e mas gjashte mujsh me iu shtu edhe 4800 te tjere

mu me duket ma e arsyeshme shifra qe dha top news para 2 ditesh: 1070.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    jo une nuk jam dakort me 5200
    e solla ate artikull per me tregu gabimet qe bahen kur trajtohet ky argument
    pra, jo vetem qe fusin krime qe nuk kane aspak lidhje me gjakmarrjen, por kundershtojne shifrat e njeni-tjetrit
    se nuk ka mundesi me u vra 5200 deri ne dhjetor 2010 e mas gjashte mujsh me iu shtu edhe 4800 te tjere

mu me duket ma e arsyeshme shifra qe dha top news para 2 ditesh: 1070.
    Po persekaq e zorshme me e kuptu!!A mund te me thuash se sa krene jane vra ne angli, ku,eshte shumica e verioreve qee kane te theksuar hakmarrjen , po ne greqi, gjermani, itali, france, USA etj?Shifra nuk vjen vetem per vrasjet qe ti sheh ne kroniken e zeze, por nje shifer permbkledhese qe i referohet dokumentacionit respektiv me vendet ku ndodh krimi.Pavarsisht se nje krim mund ti transmetohet familjes respektive neprmjet telefonit te miqeve , polici i referohet dokumentacionit.Pra ne kurre nuk jemi te informuar ne cast .Une nuk them se gazetat jane te sinqerta , por kerkush nuk mund te abuzoje duke rritur dy fish numrin.Nese do te besonim kete , atehere do te duhet qe te vendosen ligje qe ti vene para pergjegjesise ato organe qe kerkojne te prishin vizionin e popullit te vet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 18-06-2011 mė 14:55
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Semundja eshte injoranca te keto njerez dhe jo shpirterore,mungesa e theksuar ne arsimim,edukim shume i dobet familjar,njerez te pa civilizuar qe behen gjykatesit e rruges.Huliganet,kafshet aty e kane vendin ne burg.Perse nuk kryejne intelektualet vrasje.Shume gje e rralle 1 ne 1 miljon ndonjeri qe eshte i semure nga stresi,nga trute..Shkaku eshte niveli i larte i intelektit.
    Njerez me arsim te ulet,gjithmone do gjykojne keq,vleresojne keq situatat,jane gjithmone te drejtuar nga impulset dhe ndjenjat negative dhe jo ne arsyen e ftohte qe ti gjykojne situatat me objektivitet(pa anesi),per pasoje do marrin vendime te gabuara,sepse aq eshte niveli i zhvillimit ne tru.Procesim i dobet ne tru i informacionit qe merr nga realiteti pasi mungon shkalla e njohjes qe ta jep arsimi,mungon aftesia per te analizuar,qe ta jep arsimimi.Demi dhe pasojat jane ne perpjestim te drejte me shkallen e injorances.Sa me injorant personi aq me te renda krimet qe do beje,aq me i madh demi.
    Nuk eshte shpirterore?!Cfado qe ti besh njeriut, jo vetem arsim por dhe klonim, ai ne fund te fundit mardheniet i krijon bazuar ne vlerat shpirterore .Kush mund ti pergjigjet pyetjes , " sa i keq je, sa i mire je?"Mos don te thuash se une jam aq i mire se kam dipllome matematike, fizike , historie, gjeografie?Jo i dashtun.Sot po perballemi perdite me politikane qe vrasin, me krime qe behen shkak te sjelljes se tyre, sot po perzantohemi me krimin e tranzplantit, e kjo perfshin ne rrejtin e saj njerez profesioniste , sot perballemi me police qe menaxhojne krimin, ku japin dhe marrin te dhena qe cojne drejt krimit, ne shikojme se oficere madhore, pasi i marrin nje shuk lekesh njeriut te interesuar per gjakmarrje , i bejne gjoja nder vitimes duke duke e nxjerre nga burgu per disa dite per" sjellje te mire"Pra keto shembuj dhe te tjere tregojne se njeriu eshte i prirur te reagoje ne baze te nivelit edukativ shpirterore. Ndryshe eshte numri i krimeve ndermjet ortodoksave ,ndryshe eshte mes katolikeve malesore, ndyshe eshte ndermejet muslimaneve , ndryshe eshte i qytetareve ndryshe eshte i fshatareve. Nese do te analizojme nje shoqeri, nuk eshte baze te dhenash vetem krimi qe merr jeten e njeriut por dhe faktoret qe cojne ne krim, duhet te dishe qe dhe nje poezi vret dhe vret me shume se nje individ qe merr hak.Besoj se e ke pare se nga sjelljet politike futen ne lufte popuj te tere, deri ne lufte civile, pra ndonjehere kriminelet me shkolle bejne me shume dam.Nje dite nje ish oficer me thote,o anest, vertete qe ne komunistet kemi kryer krime dhe kemi denuar njerzit per kot, por ne fund te fundit kemi jetuar me mire.Desh me hiku petlla krese dhe pas kesaj e pyes,"or njeri sa shkolle ke?!6 -te me thote me krenari, athere i them ty te eshte montuar tabela e shumzimit ne nje shpirt te lig, pra nuk e ke problemin tek truni, por tek shpirti."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 18-06-2011 mė 15:27
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Po persekaq e zorshme me e kuptu!!A mund te me thuash se sa krene jane vra ne angli, ku,eshte shumica e verioreve qee kane te theksuar hakmarrjen , po ne greqi, gjermani, itali, france, USA etj?Shifra nuk vjen vetem per vrasjet qe ti sheh ne kroniken e zeze, por nje shifer permbkledhese qe i referohet dokumentacionit respektiv me vendet ku ndodh krimi.Pavarsisht se nje krim mund ti transmetohet familjes respektive neprmjet telefonit te miqeve , polici i referohet dokumentacionit.Pra ne kurre nuk jemi te informuar ne cast .Une nuk them se gazetat jane te sinqerta , por kerkush nuk mund te abuzoje duke rritur dy fish numrin.Nese do te besonim kete , atehere do te duhet qe te vendosen ligje qe ti vene para pergjegjesise ato organe qe kerkojne te prishin vizionin e popullit te vet.
    qenkan vra 9 fish jasht shtetit sipas teje? un nuk them se i shtojne me dashje aq shume, por kan fut te gjitha krimet e ēdo lloji qe kan ndodh kto 20 vjet

kta qe merren me ket pune jane te saktet

Komiteti i Pajtimit Mbarėkombėtar prezantoi sot njė raport, i realizuar pas ekspeditės dy mujore tė misionarėve pėr pajtimin e familjeve me probleme hasmėrie. Nė raport vihet re se gjatė 21 viteve tranzicion cėshtjet qė kanė futur familje nė hasmėri dhe gjak kanė qėnė pikėrisht cėshtja e tokės, prona tė tjera dhe cėshtje nderi. Gjatė gjithė kėtyre viteve janė vrarė me vetėgjyqėsi 1070 vetė, 680 prej tyre vrasje ende tė pazbuluara nga policia, kurse 240 prej tyre janė persona tė vetėvrarė
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga puroshkodran : 18-06-2011 mė 19:56

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Tragjedia e lumit Tisa, dėnohen shtatė trafikantėt

Tragjedia e lumit Tisa, dėnohen shtatė trafikantėt
    Procesi
    Gjykata e Prishtinės jep vendimin pėr organizatorėt e trafikut tė njerėzve

Gjykata e Qarkut nė Prishtinė ka shpallur fajtorė shtatė shqiptarė pėr veprėn penale tė kontrabandimit me njerėz, nė rastin e njohur si “Tisa”.

Shpėtim Ademajt i ėshtė shqiptuar dėnimi prej 17 vjetėsh burgim si dhe 200 mijė euro gjobė; Avni Hajdarit, 19 vjet burg dhe 250 mijė euro gjobė; Ismail Krapi dhe Shaip Selmani do tė vuajnė nga 8 vjet; Fatmir Pajaziti 7 vjet; Xhemail Halilaj ėshtė dėnuar me dy vjet burgim me kusht dhe Blerim Ademaj me 5 vjet burgim. Ndėrsa Rabit Ajvazi ėshtė liruar mė herėt nga akuzat.

Familjarėt e viktimave thanė se edhe dėnimi me burgim tė pėrjetshėm nuk ua kthen tė dashurit qė u mbytėn nė lumin Tisa, ndėrsa po pėrpiqeshin tė kalonin me barkė pėr tė arritur nga Serbia pėr nė Hungari, e pėr tė vazhduar pastaj nė vendet tjera europiane.

Kurse Bajram Tmava, avokat mbrojtės i Avni Hajdarit, tha se dėnimet janė shumė tė rėnda. Sikurse dhe gjatė gjykimit, ai fajėsoi Europėn se nuk ua ka mundėsuar shqiptarėve tė udhėtojnė lirshėm nė vendet europiane.

Sipas aktakuzės qė ishte ngritur nga Prokuroria Speciale e Kosovės, nė natėn mes 14 dhe 15 tetorit tė vitit 2009, njė grup prej 18 kosovarėsh ishin trafikuar dhe kishin rėnė nė ujė ndėrsa po kalonin me barkė pėrmes lumit Tisa ndėrmjet Serbisė e Hungarisė.

Emigrantėt, sipas aktakuzės tė pėrfaqėsuar nga prokurori special Besim Kelmendi, ishin dėrguar nė atė vend nėn organizimin e njė grupi ndėrkombėtar kriminal, pėrkatėsisht nga njė rrjet qė merret me trafikimin e qenieve njerėzore.

Ndėrsa kishin qenė duke kaluar me barkė, ajo sipas aktakuzės ishte pėrmbysur, ndėrsa nga 18 persona, vetėm tre kanė mbijetuar.

Tė dėnuarit u akuzuan se kanė bashkėpunuar si grup kriminal dhe janė marrė me trafikimin e qytetarėve tė Kosovės, duke i dėrguar ata pėr nė vendet tjera tė Europės kundrejt pagesave tė majme. Me kėtė ata kanė kryer dy vepra penale, atė tė krimit tė organizuar dhe trafikimit me emigrantė.

Grupi u zbulua pas tragjedisė, tė cilės i ka shpėtuar vetėm Blerim Rama me dy fėmijėt e tij.

http://www.gazeta-shqip.com/#/rajon/...17f5dbae8.html
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Une nje gje s'mora vesh (ndoshta jam akoma pergjumesh ) por behet fjale per trafikim njerezish (te grabitur me dhune) apo thjesht kalim njerezish me vullnetin e tyre ?

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 15 prej 35 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •