Close
Faqja 19 prej 35 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 346
    I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Robert Qafzezi

Pas kufomes se diktatorit « djajte » e rinj u munduan kush e kush te merte flamurin e « vageus » se re ,te perfitonte nga dinamika e re qe u krijua pas renies se diktatorit per te zoteruar drejtimin e vendit,e perfituar nga kausi ne te cilen gjendej vendi.

Shpirtrat arivist u vune ne levizje te « reja »duke u munduar te mire pozicionohen ,qe ne fillimet e kesaj levizje qe shkateroj nje model pa pasur nje model te ri te vertete.Me « balten e vjeter » filloj ndertimi i « ri » por pa pasur as me te voglin vizion ,e vetmja dinamike ishte dinamika e perfitimit personal si nje revansh i inferioriteve te thella personale ,e individuale, te ketij hibridi te « ri » arivistesh .

Qe ne hapat e para filloj te c’faqej egersija midis ketij konglomeradi qe kryesisht i takonte te kaluares por tashme kishte mare eskluzivitetin e revoltes se rruges dhe te studenteve…qellimi strategjik ishte qe kesaj dallge te pa evitueshme tashme ti pritej si hovi hakmares i saj ashtu edhe strategjija e nje direksioni te vertete .

Regjimi i vjeter kishte mare masat dhe kishte pregatitur prej kohesh te gjitha parashutat e uljes se bute ne rast krize ekstreme te pa evitueshme kur do te ishte i detyruar te lente momentalisht pushtetin politik gjithmone per sa i perket formes.Diktatura ky sistem i erret i « fishave » kishte pregatitur prej kohesh edhe elementet per « rolet » e ardhshme .

Por si c’do projekt ne realizimin e te cilit ka gjithmone surpriza te pa kendeshme ,penguese ne efikasitetin e tij

.Normalisht jo c’do gje mund te parashikohej

Pra ne te ashtu quajturen opozite dolen elemente te rralle te vertete opozitar si Azem Hajdari ,te cilet i perkisnin « detonatorit » te levizjes dhe jo « parashutes » te rregjimit .Nje pjese e madhe e elementeve qe nuk kishin te benin me skenarin e vertete te parapregatitur mire u detyruan te largohen jashte shtetit, pjesa tjeter si ne rastin e Hazemit u eliminuan fizikisht .

Po kjo skeme skenari eshte e vjeter sa bota se ka te beje me zonat me te ereta te shoqerise njerezore.Eleminimi i ketyre elementeve beri te mundur te dalin ne skenen e politikes elemente te radikales se vjeter .

DMTH sot kemi nje ping-pong midis elementeve radikale ne te gjitha krahet e politikes shqiptare…Vazhdon balta e vjeter …

gazeta c

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    brook eshte pak ta quash monsterland, eshte nje vend ku poshtersia njerezore e te fuqishmeve eshte pa limit, mjere njerezit normale. atje duhet nje pastrim radikal.perndryshe...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

nuk e le pa faj asnjeren pale duke e pare si histori,mos paragjykoni me 100% siguri,ne nje situate qe skeni qen prezent vet...me duket se edhe deshmitar po te ket pase,do ia mbanin krahin ngjithesecili pales se vet.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga -jupiter Lexo Postimin
    brook eshte pak ta quash monsterland, eshte nje vend ku poshtersia njerezore e te fuqishmeve eshte pa limit, mjere njerezit normale. atje duhet nje pastrim radikal.perndryshe...
    Radikal tingellon jo demokratike.....
    me paqe te lira

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Gjera qė ndodhin kudo. Nė Itali kryeministri fle me minorene, ik quhe monsterland. Nė Shqipėri prifterinjtė grek vinin pėr tė palluar minorene, ik quje monsterland, nė Serbi sporti i preferuar pėr vite me radhė ka qenė pėrdhunimi i femrave shqiptare, gatimi i fėmijeve, vrasja e fėmijeve, dhe pleqėve, ik quaji monsterland. Mos na pergjithėso krime individuale. Shoqeria atė person e ka dėnuar, drejtesia shtetėrore fatkeqsisht ėshte nė dorė te tjeter kund, jo vec nė shqipėri, por kudo, pra interesave. Mund tė thuash monstergovernment deri diku, por kurrsesi monsterland, aq me teper land. Toka Shqiptare ėshtė e shenjtė pėr cdo Shqiptar. Po ti cdo gjė e ke me prapavijė. Ja psh, ti hap kėto tema kur mund tė hapje kėto temat e tjera:

http://www.forumishqiptar.com/showth...54#post3135454
    une ne itali jetoj, e shoh cbehet. kane nje drejtesi shume eficente krejtesisht te pavarur.per krime te kesaj natyre nuk te falin kurre plus media i nxjerr uje te zi per shume kohe.sikur te kishte bere kte krim ne itali ky kosovari, kishte padiskutim ergastolo.

mos krahaso drejtesine italiane me plerat e drejtesise shqiptare se eshte turp...ne shqiperi vjedh nje pule dhe ben 5 vjet burg, vret njeri dhe je i lire, nejse mendojne vete shqiptaret si me marr hakun, po vjen koha e kanunit me duket.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Nese e ka mbytur me qellim i kthehet mos u merzitni fare?

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    jane dy versione:

1.vrasje nga pakujdesia(rrasi paret ne xhep gjykatsit)

2.vrasje me dashje(mungese faktesh)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po pra vrasje nga pakujdesia te dashuren e vet? kush e ha kete??? a ka te aferm kjo Emmy a jo! vallaj ti ndodhte te afermve te mi, e kisha gjet dhe ne **** te nenes se vet te fshihej ky bir kurve.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Kudo ne bote ka skandale, por per krime ordinere (sidomos per njerez pa pushtet) te tredhin ne vendet normale. Shiko ne Amerike si e paketuan presidentin e FMN-se Shtraus Kahn per ate qe beri. Nese drejtesia ne Shqiperi nuk mund te fuse ne burg nje njeri qe vret nje njeri tjeter aq lehte, si mund te quhet nje vend normal? Kam shume kurreshtje te dij nje shembull kur drejtesia ne ate vend ka bere drejtesi. Perhere skandale ne kete drejtim e te tjera drejtime. Shqiperia nuk eshte aspak normal si shtet dhe shoqeri dhe kete e dine te gjithe i madh e i vogel, por te pakte jane ata qe e pranojne dhe kerkojne te ndryshet situata
    E paketuan atė po pėr motive politike. Weinerin, njė manjak seksual mė tė madh u desh me javė ta hiqnin qafe, Spitzerin qė shkonte me Prostituta me fondet publike jep lajmet. Lėre Amerikėn, se po bėhet komike me disa gjėra qė bėn. Sot nuk ka uniformitet nė gjykim, edhe pse gjasme jemi nė "globalizėm". Globalizmi vec ka shtrirė tentakulat e grupimeve tė interesave pa komb dhe vlera nga rrajonale nė ndėrkombėtare. Pėr normalitet, ne fatkeqsisht shohim fqinjėt. Ti kujton se nė Shqipėri ka korrupsion ? Ik nė Greqi tė tė thonė vetė Grekėt se si i bėjnė paratė politikanėt e tyre, qė i llogaritet nė 500 bln euro pasuria nė bankat Zvicerane sipas Gjermanėve nga rryshfete me tendera, e pislliqe qė kanė bėrė kėto 30 vjet.
    Qė tė gjykosh dikė nuk duhen vetėm njohuri, mund tė kesh njerėzit mė tė shkolluar nė botė nė ato vėnde, por edhe mė tė pashkolluar se norma, por qė kanė njė farė "common sense", duhet guxim. Ky guxim pėrballė interesave tė fuqishme shkrihet si akullore, madje avullon tek shumica e njerėzve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga brooklyn2007 : 23-06-2011 mė 08:46
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    E paketuan atė po pėr motive politike. Weinerin, njė manjak seksual mė tė madh u desh me javė ta hiqnin qafe, Spitzerin qė shkonte me Prostituta me fondet publike jep lajmet. Lėre Amerikėn, se po bėhet komike me disa gjėra qė bėn. Sot nuk ka uniformitet nė gjykim, edhe pse gjasme jemi nė "globalizėm". Globalizmi vec ka shtrirė tentakulat e grupimeve tė interesave pa komb dhe vlera nga rrajonale nė ndėrkombėtare. Pėr normalitet, ne fatkeqsisht shohim fqinjėt. Ti kujton se nė Shqipėri ka korrupsion ? Ik nė Greqi tė tė thonė vetė Grekėt se si i bėjnė paratė politikanėt e tyre, qė i llogaritet nė 500 bln euro pasuria nė bankat Zvicerane sipas Gjermanėve nga rryshfete me tendera, e pislliqe qė kanė bėrė kėto 30 vjet.
    Qė tė gjykosh dikė nuk duhen vetėm njohuri, mund tė kesh njerėzit mė tė shkolluar nė botė nė ato vėnde, por edhe mė tė pashkolluar se norma, por qė kanė njė farė "common sense", duhet guxim. Ky guxim pėrballė interesave tė fuqishme shkrihet si akullore, madje avullon tek shumica e njerėzve.
    Kudo ne bote ka skandale, por per krime ordinere (sidomos per njerez pa pushtet) te tredhin ne vendet normale
    P.S. Nuk te kam bere korrigjim ne postimin tend por kam shtypur padashje nje opsion tjeter ne vend te "Cito"
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 19 prej 35 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •