HAXHI... ALUMIN QEVR-i !
Konsiderohet...
Pionieri i Rilindjes Kombëtare Shqiptare
Zgjidhja-------------?
Dhuro shumë...e prit pak!
MERE ÇAJE...BEQ!
Figure e shquar...
e shkencës kultures
dhe arsimit Shqiptare!
Zgjidhja--------------?
Jo,e kam degju si emer po jo me shume....une nuk degjoj shume rapsodi...ama nga te vjetrit i njoh disa nga zeri...psh i njoh djemte e sefes( cd nkerr skam qysh mos me i njofte) e njoh zerin e beqes nder sa e sa zera tjere.....dervish shaqen, sali manin.....po jo shaban baksin....do ta degjoj neser ama..
AUTOCHTHONOUS
Sulejman Vokshi (Lokaj), (1815 - 1890) është veprimtar dhe figurë e shquar e Lidhjes së Prizrenit dhe Hero i Popullit në Kosovë. Lindi në Gjakovë në një familje me tradita kombëtare nga (Vokshi), pjesëmarrëse në kryengritjet antiosmane kundër Tanzimatit. Veprimtarinë patriotike e filloi që në moshën djaloshare. Në vitet 40të shek. XIX mori pjesë me armë kundër reformave të Tanzimatit dhe prandaj qeveria osmane e internoi dhe e burgosi shumë herë. Lidhja Shqiptare Prizrenit e gjeti Sulejman Vokshin e përgatitur në të gjitha drejtimet si luftëtar e udhëheqës i shquar popullor dhe me koncepte të qarta politike. Ishte një nga nismëtarët e themelimit të saj dhe gjatë veprimtarisë së Lidhjes një ndër udhëheqësit kryesorë, politikë e ushtarakë, anëtar i Komitetit Qendror dhe përfaqësues konsekuent i krahut revolucionar të saj. Ai qëndroi jo vetëm në ballë të luftës për mbrojtjen e tërësisë së trojeve shqiptare, por edhe të luftës për realizimin me forcën e armëve të autonomisë së mbarë trojeve shqiptare si shkallë e parë, e kushtëzuar nga rrethanat e brendshme dhe të jashtme, e luftës për fitoren e pavarësisë së plotë.
http://www.youtube.com/watch?v=gr0wXkISXSM
Ndryshuar për herë të fundit nga Çaushi : 07-06-2011 më 17:30
Krijoni Kontakt