Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 96 prej 96
    he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466

18 dhjetor, 2011

Dega e OVL të UÇK-së në Skënderaj, pasi shqyrtoi pikën 2 të rendit të ditës që fliste për Ligjin e vlerave të luftës, e që për ne Veteranët është më shqetësues se çdo gjë tjetër, unanimisht dhe me përkrahjen e anëtarësisë së gjerë të degës, përkrahim vendimin e Qëndresë se OVL të UÇK-së, për protestën e paralajmëruar, në rast se ligjin nuk kthehet në Parlament për rishqyrtim.
    Përpjekjet tona për ta rregulluar ligjin ashtu siç duhet dhe si i takon, kanë qenë, janë dhe do të mbeten ashtu siç kemi thënë tash e 13 vite.

Ne kemi hasur në shumë vështirësi, dredhi, lajka e devijime, me apo pa qëllim nga hartuesit e këtij ligji, por tash këta zotërinj na kanë prekur edhe në data historike, siç është 30 dhjetori 1991. Kësaj radhe na prekën në istikame, aty ku nuk preket, sepse aty nuk durohet, aty ku pak kush ka drejtë t’i fus duart.
    Më datë 30 dhjetor 1991, nisë kryerreshti i parë në historinë tonë të re, është beteja e parë e Komandantit Legjendar Adem Jashari, është pushka e parë drejtuar armikut okupator, është shkëndija e parë e lirisë së Kosovës.

Duke marr shkas nga fillimi i rezistencës së parë të armatosur të Komandantit Legjendar Adem Jashari, më 31 dhjetor 199,1 dhe duke gjykuar që kjo rezistencë përkujtohet vetëm ne formë Akademie në një ditë të vetme, bile herë herë pa i dhënë hapësirë të mjaftueshme në mediat tona, kemi vendosur që kjo datë të jetë “DITA E VETERANËVE TË UÇK-së” , sepse kjo datë, për dhe në lidhje me luftën heroike të Komandantit Legjendar do t’i kontribuonte historisë sonë kombëtare, e cila lidhë etapat e rezistencës së armatosur shqiptare nëpër vite si dhe tregon provën e parë të ringjalljes kombëtare pas disa dhjetëra vjetëve përgjumje kolektive.
    Dita e 30 dhjetorit 1991, shënon fillimet e para të organizimit ushtarak në mbrojtje të identitetit kombëtar duke kulmuar më vonë nga i njëjti krye personazh, themelimi, organizimi dhe komandimi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës,.
    Rezistenca e parë e armatosur dhe komandantit Legjendar Adem Jashari, ishin të një rëndësie të veçantë për themelimin dhe organizimin e më vonshëm të UÇK-së. Ajo ishte Lajmëtar i Lirisë, sepse populli shqiptar, për herë të parë filloj të organizohej për luftë të armatosur.
    Të anashkalohet, të harrohet e të fshihet nga faqet e historisë, kjo datë e rëndësishme, për ne veteranët, këtu e një milion vjet është e pa pranueshme. Fundi i fundit, as nuk na duhet ai ligj që na injoron në këtë mënyrë dhe nuk e njeh datën 30 dhjetor 1991.

Kryesia e OVL të UÇK-së Hysni Ngucati, Kryetar
    Skënderaj, 16.12.2011(albaniapress)
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Indinjatë e thellë ndaj Kuvendit të Kosovës

Reagim i Komisionit të Familjeve të Dëshmorëve të Kombit lidhur me anashkalimin e dëshmorëve, të cilëve nuk iu njihet statusi i dëshmorit!

Me indinjatë të thellë kundërshtojmë anashkalimin e dëshmorëve të kombit nga ana e Kuvendit të Kosovës, i cili më datën 08.12.2011 miratoi Projektligjin mbi vlerat e luftës çlirimtare, pa ua njohur statusin e dëshmorit të rënëve para vitit 1997, duke shkelur kështu mbi gjakun e atyre që në periudha dhe rrethana të ndryshme ranë në fushën e nderit gjatë rezistencës kombëtare kundër pushtuesit fashist serb. Duke pasur parasysh se dëshmorët që u anashkaluan nga deputetët e Kuvendit të Kosovës ishin bashkëveprimtarë të disa prej deputetëve të këtij Kuvendi, e të cilët nëpër tubime të ndryshme mburren për këtë, indinjata është edhe më e thellë pikërisht se ata shkelën mbi gjakun e bashkëveprimtarëve të tyre! Dëshmorët e anashkaluar nga Kuvendi, të cilët ranë para luftës çlirimtare në Kosovë, ishin pararendësit e Ushtrisë së lavdishme Çlirimtare të Kosovës, të kryekomandantit legjendar Adem Jashari, prandaj shkelja mbi gjakun e tyre nga ana e Kuvendit dhe e Qeverisë së Kosovës do të thotë hedhje poshtë e një periudhe të historisë sonë sa të përgjakshme aq edhe të lavdishme kombëtare. Kjo është e pakuptueshme dhe e papranueshme.

Prandaj, Komisioni i Familjeve të Dëshmorëve të Kombit, seriozisht do të shqyrtojë mundësinë e organizimit të protestave. Po ashtu, do të shqyrtohet edhe formimi i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve të Kombit, e cila nuk do t’i ndajë dëshmorët në periudha dhe vite, por do të mbrojë të drejtat e të gjithë atyre që ranë në mbrojtje të atdheut dhe të çështjes kombëtare shqiptare kundër okupatorit fashist serb.

Emrat e dëshmorëve të kombit, të rënë në periudha të ndryshme të rezistencës kombëtare kundër okupatorit serb, e të cilët u anashkaluan nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, duke mos ua njohur statusin dëshmor i kombit, janë:

1. Fazli Grajçevci, bashkëveprimtar i Bacë Adem Demaçit, i mbytur më 1964 në burg
    2. Shaban Shala, bashkëveprimtar i Bacë Adem Demaçit, i vrarë më 1964 në burg
    3. Jusuf Gërvalla, i vrarë me atentat, më 17 janar 1982, në Shtutgard
    4. Bardhosh Gërvalla, i vrarë me atentat, më 17 janar 1982, në Shtutgard
    5. Kadri Zeka, i vrarë me atentat, më 17 janar 1982, në Shtutgard
    6. Enver Hadri, i vrarë me atentat, më 25 shkurt 1990, në Bruksel
    7. Rexhep Mala, i vrarë duke luftuar, në rrethim më 11 janar 1984
    8. Nuhi Berisha, i vrarë duke luftuar, në rrethim më 11 janar 1984
    9. Bajram Bahtiri, i vrarë duke luftuar, në rrethim më 8 shkurt 1984
    10. Afrim Zhitia, i vrarë duke luftuar në rrethim, më 2 nëntor 1989, Prishtinë
    11. Fahri Fazliu, i vrarë duke luftuar, në rrethim, më 2 nëntor 1989, Prishtinë
    12. Ali Ajeti, i vrarë duke luftuar ,më 1989, në Shtedim të Besianës
    13. Tahir Meha, 13 maj 1981, i vrarë duke luftuar, Prekaz i Ulët
    14. Nebih Meha, 13 maj 1981, i vrarë duke luftuar, Prekaz i Ulët
    15. Besim Latifi, nga fshati Pollatë, Besianë, i vrarë në rrethim më 1990.
    16. Skender Munolli, nga fshati Pollatë, Besianë, vrarë në rrethim më 1990
    17. Tahir Lush Berisha (vrarë gjatë përpjekjes së armatosur më 1992, në Leshan të Pejës)
    18. Afrim Abazi, i mbytur në torturë në burgun e Ferizajt
    19. Zijah Shemsiu, i mbytur në burg
    20. Xhemajli Blakaj, nga Istogu, i mbytur në torturë më 1987
    21. Xhemajli Berisha (31 vjeç), profesor, nga fshati Brestovc Rahovec, i mbytur në torturë në
    burg të Prizrenit
    22. Naser Hajrizi nga Prishtina, i vrarë në demonstratë në Prishtinë, më 1981
    23. Asllan Pireva nga Prishtina, i vrarë në demonstratë në Prishtinë, më 1981
    24. Sherif Frangu (i vrarë në Ferizaj, më 1981
    25. Riza Matoshi (i vrarë në Ferizaj, më 1981
    26. Ruzhdi Hyseni (i vrarë më 1981)
    27. Xhelal Maliqi (i vrarë më 1981)
    28. Sali Abazi (i vrarë më 1981)
    29. Salih Maloku (i vrarë më 1981)
    30. Nesimi Dervish Dana (i vrarë më 1981, në Gjakovë)
    31. Salih Zeka (i vrarë më 1981)
    32. Ismet Krasniqi, veprimtar dhe organizator i demonstratave që nga viti 1981, i vrarë në
    demonstratën e 27 marsit të vitit 1989, në Prishtinë
    33. Nesimi Elshani (28 vjeç), student, Nagavc, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc,
    Rahovec
    34. Bedri Sokoli, vrarë në vitin 1989
    35. Ylfete Humolli (17 vjeçe), Lupç i Poshtëm, Besianë
    36. Agron Fetahu (23 vjeç), bujk fshati Celinë, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc,
    Rahovec
    37. Hilmi Krasniqi nga Hoça e Vogël, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc, Rahovec
    38. Halim Hoti nga Krusha e Madhe, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc, Rahovec
    39. Mehmet Ejupi (23 vjeç) fshati Sekiraçë, vrarë në Besianë
    40. Agim Rashiti, (19 vjeç), Dragash, vrarë në Gjilan
    41. Agim Kukleci (31 vjeç), punëtor, vrarë në Isniq, Deçan
    42. Basri Ibrahimi, nga fshati Smirë, vrarë në Smirë, Viti
    43. Gjymshit Ahmet Badallaj (24 vjeç), nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    44. Gjylbear Izet Badallaj (22 vjeç) bujk, nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    45. Bali Badallaj (22 vjeç), nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    46. Xhemshit Badallaj (28 vjeç), nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    47. Naim Qemajli, nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    48. Fatmir Hoxha, nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    49. Haki Pavataj, Decan.
    50. Zyle Gashi (23 vjeç), vrarë në Prishtinë
    51. Mujë Berisha, nga fshati Maznik, vrarë në Maznik, Deçan
    52. Ismet Qorraj (21 vjeç), punëtor, vrarë në Carrabreg, Deçan
    53. Xhafer Qorraj, vrarë në Carrabreg, Deçan
    54. Selman Haxhosaj, nga fshati Pobërxhë, vrarë në Deçan
    55. Musa Gashi, nxënës, nga fshati Peçan, vrarë në Suharekë
    56. Mirvete Avdiu, nxënëse, nga fshati Muzeqinë, vrarë në Shtime
    57. Mustafë Veselaj (23 vjeç), nga fshati Peçan, vrarë në Suharekë
    58. Hilmi Jashar Kajtazi (31 vjeç), teknik, nga fshati Vitak, vrarë në Mitrovicë
    59. Bedri Sergjonaj (19 vjeç), nga fshati Klladonicë, vrarë në Mitrovicë
    60. Behram Saniçi, nga fshati Roshan, vrarë në Mitrovicë
    61. Hakif Bislimi (24 vjeç), i papunë, nga fshati Koshtovë e Vllahisë, vrarë në Mitrovicë
    62. Sali Hadërgjonaj (19 vjeç), nxënës, nga fshati Voksh, vrarë në Deçan
    63. Selat Berisha (28 vjeç), punëtor, nga fshati Barilevë, vrarë në Prishtinë
    64. Muharrem Kabashi (19 vjeç), i papunë, nga Dushanova, vrarë në Dushanovë, Prizren
    65. Idriz Rrahmani (41 vjeç), vrarë në Gjilan
    66. Rrahman Demaj, vrarë në Skenderaj
    67. Bedri Hasanaj (21 vjeç), vrarë në Mitrovicë
    68. Sevdat Xhafolli (25 vjeç), vrarë në Prishtinë
    69. Shukrije Obërtinca (17 vjeçe), nxënëse, nga fshati Dobri Dubi, vrarë në Prishtinë
    70. Nufret Gashi (40 vjeç), vrarë në Suharekë
    71. Muhamet Imeri (19 vjeç), vrarë në Dushanovë, Prizren
    72. Ibrahim Krasniqi, vrarë në Prishtinë
    73. Ismet Curraj, vrarë në Carrabreg, Deçan
    74. Xhafer Curraj, vrarë në Carrabreg, Deçan
    75. Muhamet Bytyçi, nga fshati Dushanovë, vrarë në Dushanovë, Prizren
    76. Bujar Haxhimusa (24 vjeç), vrarë në Mitrovicë,
    77. Riza Smajli, vrarë në Gjilan
    78. Betim Shala (21 vjeç), student, nga fshati Nashec, vrarë në Prizren
    79. Beqir Shimaniqi (41 vjeç), pensionist, nga fshati Roshan, vrarë në Mitrovicë
    80. Ramadan Zeqiri (34 vjeç), punëtor, nga fshati Kopiliç i Epërm, vrarë në Mitrovicë
    81. Istref Gashi (42 vjeç), punëtor, vrarë në Suharekë
    82. Sakip Bislimi (33 vjeç), i papunë, fshati Koshtovë e Vllahisë, vrarë në Leposaviq
    83. Afrim Bytyçi (14 vjeç), vrarë në Dushanovë, Prizren
    84. Rrahman Sopa, Kaçanik, vrarë në Prishtinë
    85. Shefki Sejdiu, Ferizaj, vrarë në Prishtinë
    86. Shaip Bytyçi (30 vjeç), Dushanovë, vrarë në Dushanovë, Prizren
    87. Ali Ajeti (30 vjeç), nga fshati Sveçël - Podujevë, vrarë në Mitrovicë
    88. Xhemajl Krasniqi, demonstrues, i burgosur, vrarë në burg
    89. Fatmir Hazir Ukaj (18 vjeç), Pejë
    90. Agron Ukë Gashi, Celinë, Rahovec
    91. Hilmi Rexhep Krasniqi (41 vjeç), Hoçë e Vogël
    92. Halim Malush Hoti (29 vjeç), Krushë e Vogël, Rahovec
    93. Nazim Qemal Elshani (28 vjeç), Nagavc
    94. Reshat Ymeri (21 vjeç), Gjilan
    95. Rexhep Aliu (43 vjeç), punëtor, Ferizaj
    96. Bekim Ruzhdi Sejdiu (15 vjeç), Koshare, Ferizaj
    97. Meliot Kryeziu (32 vjeç), bujk, Suharekë
    98. Hysni Abdullah Mazrreku (15 vjeç), Bubavec, Malishevë
    99. Ali Din Kryeziu (28 vjeç), Bubavec, Malishev
    100. Rexhep Selman Aliu,(36 vjeç), Bubavec, Malishevë
    101. Sadik Malaj (23 vjeç), Stanovc i Poshtëm, Vushtrri
    102. Sadri Maksuti (53 vjeç), Stanovc i Poshtëm, Vushtrri
    103. Xhevat Hoxha (24 vjeç), Gjakovë
    104. Fatmir Kërleshi (20 vjeç), Gjakovë
    105. Qamil Morina, Logjë, Pejë
    106. Fadil Nazmi Talla (25 vjeç), Podujevë
    107. Ragip Brahim Hasanmetaj (23 vjeç), Strellc, Deçan
    108. Islam Morina (38 vjeç), Topanicë, Kamenicë
    109. Sylë Hazir Ukëmetaj (23 vjeç), Strellc i Epërm, Deçan
    110. Nuhi Azemi (21 vjeç), Prelezi i Jerlive, Ferizaj
    111. Xhevdet Breznica (22 vjeç), Magurë, Lypjan
    112. Enver Morina (22 vjeç), Çikatovë e Vjetër, Drenas
    113. Sahit Shala (25 vjeç), Krajkovë, Drenan
    114. Gani Daci (22 vjeç), Nabërgjan, Pejë
    115. Ali Hysevukaj (19 vjeç), Pejë
    116. Ali Isë Zuka, Pejë
    117. Nazmi Tefiku, Dubravë, Kaçanik
    118. Sadri Shoshi, Istog
    119. Samedin Bylykbashi, Prishtinë
    120. Agron Fetahu (23 vjeç), bujk, Rahovec
    121. Milazim Karaxha, Çikatovë, Drenas
    122. Smajl Lladrovci, Gllanasellë, Drenas
    123. Xhavit Lladrovci, Gllanasellë, Drenas
    124. Shani Morina, Drenas
    125. Bahtijar Gashi (52 vjeç), Prizren, mbytur në Gjilan
    126. Sylë Ukë Haxhaj (46 vjeç), Carrabreg, Deçan
    127. Haziz Shora, Kaçanik
    128. Milot Kryeziu, Suharekë
    129. Qazim Shoshi, Kashicë, Istog
    130. Ali Tafa, Shtime
    131. Vehbi Shesholli, profesor, Zveçan, Mitrovicë
    132. Rasim Sheqer Mulliqi, profesor, Beleg, Deçan
    133. Osman Vokshi (66 vjeç), Pejë
    134. Osë Muqaj
    135. Ragip Hasanmetaj (23 vjeç), fshati Strellc i Epërm, Deçan, vrarë më 31.01.1990
    136. Hasan Ramadani, nga Albaniku (ish-Shajkoc – Besianë), i vrarë në luftim, 1994.

P. S. Nëse eventualisht ka mbetur ndonjë dëshmor jashtë kësaj liste, Komisioni paraprakisht u kërkon falje familjeve të tyre.

Reagimi bëhet nga Komisioni i Familjeve të Dëshmorëve të Kombit:
    Naim Zhitia - kryesues
    Behram Krasniqi - anëtar
    Skender Berisha - anëtar
    Vlora Humolli - anëtare
    Rashit Ymeri - anëtar
    Tafil Latifi - anëtar

Prishtinë, 09. 12. 2011
    (albaniapress)
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    Indinjatë e thellë ndaj Kuvendit të Kosovës

Reagim i Komisionit të Familjeve të Dëshmorëve të Kombit lidhur me anashkalimin e dëshmorëve, të cilëve nuk iu njihet statusi i dëshmorit!

Me indinjatë të thellë kundërshtojmë anashkalimin e dëshmorëve të kombit nga ana e Kuvendit të Kosovës, i cili më datën 08.12.2011 miratoi Projektligjin mbi vlerat e luftës çlirimtare, pa ua njohur statusin e dëshmorit të rënëve para vitit 1997, duke shkelur kështu mbi gjakun e atyre që në periudha dhe rrethana të ndryshme ranë në fushën e nderit gjatë rezistencës kombëtare kundër pushtuesit fashist serb. Duke pasur parasysh se dëshmorët që u anashkaluan nga deputetët e Kuvendit të Kosovës ishin bashkëveprimtarë të disa prej deputetëve të këtij Kuvendi, e të cilët nëpër tubime të ndryshme mburren për këtë, indinjata është edhe më e thellë pikërisht se ata shkelën mbi gjakun e bashkëveprimtarëve të tyre! Dëshmorët e anashkaluar nga Kuvendi, të cilët ranë para luftës çlirimtare në Kosovë, ishin pararendësit e Ushtrisë së lavdishme Çlirimtare të Kosovës, të kryekomandantit legjendar Adem Jashari, prandaj shkelja mbi gjakun e tyre nga ana e Kuvendit dhe e Qeverisë së Kosovës do të thotë hedhje poshtë e një periudhe të historisë sonë sa të përgjakshme aq edhe të lavdishme kombëtare. Kjo është e pakuptueshme dhe e papranueshme.

Prandaj, Komisioni i Familjeve të Dëshmorëve të Kombit, seriozisht do të shqyrtojë mundësinë e organizimit të protestave. Po ashtu, do të shqyrtohet edhe formimi i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve të Kombit, e cila nuk do t’i ndajë dëshmorët në periudha dhe vite, por do të mbrojë të drejtat e të gjithë atyre që ranë në mbrojtje të atdheut dhe të çështjes kombëtare shqiptare kundër okupatorit fashist serb.

Emrat e dëshmorëve të kombit, të rënë në periudha të ndryshme të rezistencës kombëtare kundër okupatorit serb, e të cilët u anashkaluan nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, duke mos ua njohur statusin dëshmor i kombit, janë:

1. Fazli Grajçevci, bashkëveprimtar i Bacë Adem Demaçit, i mbytur më 1964 në burg
    2. Shaban Shala, bashkëveprimtar i Bacë Adem Demaçit, i vrarë më 1964 në burg
    3. Jusuf Gërvalla, i vrarë me atentat, më 17 janar 1982, në Shtutgard
    4. Bardhosh Gërvalla, i vrarë me atentat, më 17 janar 1982, në Shtutgard
    5. Kadri Zeka, i vrarë me atentat, më 17 janar 1982, në Shtutgard
    6. Enver Hadri, i vrarë me atentat, më 25 shkurt 1990, në Bruksel
    7. Rexhep Mala, i vrarë duke luftuar, në rrethim më 11 janar 1984
    8. Nuhi Berisha, i vrarë duke luftuar, në rrethim më 11 janar 1984
    9. Bajram Bahtiri, i vrarë duke luftuar, në rrethim më 8 shkurt 1984
    10. Afrim Zhitia, i vrarë duke luftuar në rrethim, më 2 nëntor 1989, Prishtinë
    11. Fahri Fazliu, i vrarë duke luftuar, në rrethim, më 2 nëntor 1989, Prishtinë
    12. Ali Ajeti, i vrarë duke luftuar ,më 1989, në Shtedim të Besianës
    13. Tahir Meha, 13 maj 1981, i vrarë duke luftuar, Prekaz i Ulët
    14. Nebih Meha, 13 maj 1981, i vrarë duke luftuar, Prekaz i Ulët
    15. Besim Latifi, nga fshati Pollatë, Besianë, i vrarë në rrethim më 1990.
    16. Skender Munolli, nga fshati Pollatë, Besianë, vrarë në rrethim më 1990
    17. Tahir Lush Berisha (vrarë gjatë përpjekjes së armatosur më 1992, në Leshan të Pejës)
    18. Afrim Abazi, i mbytur në torturë në burgun e Ferizajt
    19. Zijah Shemsiu, i mbytur në burg
    20. Xhemajli Blakaj, nga Istogu, i mbytur në torturë më 1987
    21. Xhemajli Berisha (31 vjeç), profesor, nga fshati Brestovc Rahovec, i mbytur në torturë në
    burg të Prizrenit
    22. Naser Hajrizi nga Prishtina, i vrarë në demonstratë në Prishtinë, më 1981
    23. Asllan Pireva nga Prishtina, i vrarë në demonstratë në Prishtinë, më 1981
    24. Sherif Frangu (i vrarë në Ferizaj, më 1981
    25. Riza Matoshi (i vrarë në Ferizaj, më 1981
    26. Ruzhdi Hyseni (i vrarë më 1981)
    27. Xhelal Maliqi (i vrarë më 1981)
    28. Sali Abazi (i vrarë më 1981)
    29. Salih Maloku (i vrarë më 1981)
    30. Nesimi Dervish Dana (i vrarë më 1981, në Gjakovë)
    31. Salih Zeka (i vrarë më 1981)
    32. Ismet Krasniqi, veprimtar dhe organizator i demonstratave që nga viti 1981, i vrarë në
    demonstratën e 27 marsit të vitit 1989, në Prishtinë
    33. Nesimi Elshani (28 vjeç), student, Nagavc, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc,
    Rahovec
    34. Bedri Sokoli, vrarë në vitin 1989
    35. Ylfete Humolli (17 vjeçe), Lupç i Poshtëm, Besianë
    36. Agron Fetahu (23 vjeç), bujk fshati Celinë, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc,
    Rahovec
    37. Hilmi Krasniqi nga Hoça e Vogël, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc, Rahovec
    38. Halim Hoti nga Krusha e Madhe, Rahovec, vrarë më 27.01.1990, në Brestovc, Rahovec
    39. Mehmet Ejupi (23 vjeç) fshati Sekiraçë, vrarë në Besianë
    40. Agim Rashiti, (19 vjeç), Dragash, vrarë në Gjilan
    41. Agim Kukleci (31 vjeç), punëtor, vrarë në Isniq, Deçan
    42. Basri Ibrahimi, nga fshati Smirë, vrarë në Smirë, Viti
    43. Gjymshit Ahmet Badallaj (24 vjeç), nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    44. Gjylbear Izet Badallaj (22 vjeç) bujk, nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    45. Bali Badallaj (22 vjeç), nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    46. Xhemshit Badallaj (28 vjeç), nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    47. Naim Qemajli, nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    48. Fatmir Hoxha, nga fshati Zhur, vrarë në Zhur, Prizren
    49. Haki Pavataj, Decan.
    50. Zyle Gashi (23 vjeç), vrarë në Prishtinë
    51. Mujë Berisha, nga fshati Maznik, vrarë në Maznik, Deçan
    52. Ismet Qorraj (21 vjeç), punëtor, vrarë në Carrabreg, Deçan
    53. Xhafer Qorraj, vrarë në Carrabreg, Deçan
    54. Selman Haxhosaj, nga fshati Pobërxhë, vrarë në Deçan
    55. Musa Gashi, nxënës, nga fshati Peçan, vrarë në Suharekë
    56. Mirvete Avdiu, nxënëse, nga fshati Muzeqinë, vrarë në Shtime
    57. Mustafë Veselaj (23 vjeç), nga fshati Peçan, vrarë në Suharekë
    58. Hilmi Jashar Kajtazi (31 vjeç), teknik, nga fshati Vitak, vrarë në Mitrovicë
    59. Bedri Sergjonaj (19 vjeç), nga fshati Klladonicë, vrarë në Mitrovicë
    60. Behram Saniçi, nga fshati Roshan, vrarë në Mitrovicë
    61. Hakif Bislimi (24 vjeç), i papunë, nga fshati Koshtovë e Vllahisë, vrarë në Mitrovicë
    62. Sali Hadërgjonaj (19 vjeç), nxënës, nga fshati Voksh, vrarë në Deçan
    63. Selat Berisha (28 vjeç), punëtor, nga fshati Barilevë, vrarë në Prishtinë
    64. Muharrem Kabashi (19 vjeç), i papunë, nga Dushanova, vrarë në Dushanovë, Prizren
    65. Idriz Rrahmani (41 vjeç), vrarë në Gjilan
    66. Rrahman Demaj, vrarë në Skenderaj
    67. Bedri Hasanaj (21 vjeç), vrarë në Mitrovicë
    68. Sevdat Xhafolli (25 vjeç), vrarë në Prishtinë
    69. Shukrije Obërtinca (17 vjeçe), nxënëse, nga fshati Dobri Dubi, vrarë në Prishtinë
    70. Nufret Gashi (40 vjeç), vrarë në Suharekë
    71. Muhamet Imeri (19 vjeç), vrarë në Dushanovë, Prizren
    72. Ibrahim Krasniqi, vrarë në Prishtinë
    73. Ismet Curraj, vrarë në Carrabreg, Deçan
    74. Xhafer Curraj, vrarë në Carrabreg, Deçan
    75. Muhamet Bytyçi, nga fshati Dushanovë, vrarë në Dushanovë, Prizren
    76. Bujar Haxhimusa (24 vjeç), vrarë në Mitrovicë,
    77. Riza Smajli, vrarë në Gjilan
    78. Betim Shala (21 vjeç), student, nga fshati Nashec, vrarë në Prizren
    79. Beqir Shimaniqi (41 vjeç), pensionist, nga fshati Roshan, vrarë në Mitrovicë
    80. Ramadan Zeqiri (34 vjeç), punëtor, nga fshati Kopiliç i Epërm, vrarë në Mitrovicë
    81. Istref Gashi (42 vjeç), punëtor, vrarë në Suharekë
    82. Sakip Bislimi (33 vjeç), i papunë, fshati Koshtovë e Vllahisë, vrarë në Leposaviq
    83. Afrim Bytyçi (14 vjeç), vrarë në Dushanovë, Prizren
    84. Rrahman Sopa, Kaçanik, vrarë në Prishtinë
    85. Shefki Sejdiu, Ferizaj, vrarë në Prishtinë
    86. Shaip Bytyçi (30 vjeç), Dushanovë, vrarë në Dushanovë, Prizren
    87. Ali Ajeti (30 vjeç), nga fshati Sveçël - Podujevë, vrarë në Mitrovicë
    88. Xhemajl Krasniqi, demonstrues, i burgosur, vrarë në burg
    89. Fatmir Hazir Ukaj (18 vjeç), Pejë
    90. Agron Ukë Gashi, Celinë, Rahovec
    91. Hilmi Rexhep Krasniqi (41 vjeç), Hoçë e Vogël
    92. Halim Malush Hoti (29 vjeç), Krushë e Vogël, Rahovec
    93. Nazim Qemal Elshani (28 vjeç), Nagavc
    94. Reshat Ymeri (21 vjeç), Gjilan
    95. Rexhep Aliu (43 vjeç), punëtor, Ferizaj
    96. Bekim Ruzhdi Sejdiu (15 vjeç), Koshare, Ferizaj
    97. Meliot Kryeziu (32 vjeç), bujk, Suharekë
    98. Hysni Abdullah Mazrreku (15 vjeç), Bubavec, Malishevë
    99. Ali Din Kryeziu (28 vjeç), Bubavec, Malishev
    100. Rexhep Selman Aliu,(36 vjeç), Bubavec, Malishevë
    101. Sadik Malaj (23 vjeç), Stanovc i Poshtëm, Vushtrri
    102. Sadri Maksuti (53 vjeç), Stanovc i Poshtëm, Vushtrri
    103. Xhevat Hoxha (24 vjeç), Gjakovë
    104. Fatmir Kërleshi (20 vjeç), Gjakovë
    105. Qamil Morina, Logjë, Pejë
    106. Fadil Nazmi Talla (25 vjeç), Podujevë
    107. Ragip Brahim Hasanmetaj (23 vjeç), Strellc, Deçan
    108. Islam Morina (38 vjeç), Topanicë, Kamenicë
    109. Sylë Hazir Ukëmetaj (23 vjeç), Strellc i Epërm, Deçan
    110. Nuhi Azemi (21 vjeç), Prelezi i Jerlive, Ferizaj
    111. Xhevdet Breznica (22 vjeç), Magurë, Lypjan
    112. Enver Morina (22 vjeç), Çikatovë e Vjetër, Drenas
    113. Sahit Shala (25 vjeç), Krajkovë, Drenan
    114. Gani Daci (22 vjeç), Nabërgjan, Pejë
    115. Ali Hysevukaj (19 vjeç), Pejë
    116. Ali Isë Zuka, Pejë
    117. Nazmi Tefiku, Dubravë, Kaçanik
    118. Sadri Shoshi, Istog
    119. Samedin Bylykbashi, Prishtinë
    120. Agron Fetahu (23 vjeç), bujk, Rahovec
    121. Milazim Karaxha, Çikatovë, Drenas
    122. Smajl Lladrovci, Gllanasellë, Drenas
    123. Xhavit Lladrovci, Gllanasellë, Drenas
    124. Shani Morina, Drenas
    125. Bahtijar Gashi (52 vjeç), Prizren, mbytur në Gjilan
    126. Sylë Ukë Haxhaj (46 vjeç), Carrabreg, Deçan
    127. Haziz Shora, Kaçanik
    128. Milot Kryeziu, Suharekë
    129. Qazim Shoshi, Kashicë, Istog
    130. Ali Tafa, Shtime
    131. Vehbi Shesholli, profesor, Zveçan, Mitrovicë
    132. Rasim Sheqer Mulliqi, profesor, Beleg, Deçan
    133. Osman Vokshi (66 vjeç), Pejë
    134. Osë Muqaj
    135. Ragip Hasanmetaj (23 vjeç), fshati Strellc i Epërm, Deçan, vrarë më 31.01.1990
    136. Hasan Ramadani, nga Albaniku (ish-Shajkoc – Besianë), i vrarë në luftim, 1994.

P. S. Nëse eventualisht ka mbetur ndonjë dëshmor jashtë kësaj liste, Komisioni paraprakisht u kërkon falje familjeve të tyre.

Reagimi bëhet nga Komisioni i Familjeve të Dëshmorëve të Kombit:
    Naim Zhitia - kryesues
    Behram Krasniqi - anëtar
    Skender Berisha - anëtar
    Vlora Humolli - anëtare
    Rashit Ymeri - anëtar
    Tafil Latifi - anëtar

Prishtinë, 09. 12. 2011
    (albaniapress)
    Pse sipas teje deshmori i pare i Kosoves paska rene ne vitin 1964?

Statusi i deshmorit rregullohet me ligj dhe ligji percakton kriteret sipas te cilave dikush mund te fitoje statusin e deshmorit. Apo si gjithmone desheroni te beni marketing politik me ata qe nuk jetojne me?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    A eshte ne liste Profesor Fehmi Agani?

Mir eshte qe cdo luftar te nderohet e vleresohet..

boll ma miliona per fahrudina qe u ban zengjina..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    A eshte ne liste Profesor Fehmi Agani?

Mir eshte qe cdo luftar te nderohet e vleresohet..

boll ma miliona per fahrudina qe u ban zengjina..
    o Brari

po ti kur do vlersohesh o i uruar

po ai farudini nga rraca jote ka qen

e kishe qajt me lote librin e bled Esat pashait ?

sa interesant, edhe nipi i esat pashaes rruges së beligradit

po ka 20 vite që po u themi se smund ta luftoni Enverin me propagand te Jugosllavis

po lereni Enverin se ka 25 vite qe ka vdekur dhe sbesdis me njeri, shifni keta qe te vrasin në mes të dites vetem pse si jep voten !!!!

grepi, dora vetë

Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Jo cfare pr Femi Agani. grepi me duar te veta e ka duar trokit vrsejen e profesorit dhe shum shqyptareve qe nuk ishen ne iden enveriste si grepi. I ka ngaterru dhe racat grepi kuqaloshi, ka harru se farudini i prezanetonete luftaret e uck-es ibrahim kelmendo-enveriste!

Fahredin Gashi ne perkujtimin e UCK es

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=RqssJQOULYg

Faruk Gashi paraqitje ekskluzive ne vitin 2000 në një tubim përkujtimor në emër të ish ministrit të mbrojtjes Azem Syles

O grep titisto-enveristi, krimin e bete por gjuremet smund ti feshini, umbeni.
    ti argati dreqit ke ftyre ti tregosh dikuj rracen, qe ti dole nga Kosova si titist e ne zvicer u bene enverist. Ti je nje duar trokites i viketimave qe beni enveri e tito,udb-sigurimi, dhe nje nder duar trokitesit me te zelleshem te shikut enverist. LPist i keqe paderonat tu ta din historin me mire, nga ata i kam keta te dhena per ty dhe sojin ten enverista em flamura me yll. Ti nuk vlene sa nje kime e brarit. E jo me ti tregosh per shqyptarizem
    Ndryshuar për herë të fundit nga PLAKU : 31-12-2011 më 19:36
    Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •