Close
Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 127
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

“Vetëvendosje” prin në opozitë

Prishtinë, 23 maj – Lëvizja “Vetëvendosje”, së paku në këta tre muajt e parë të funksionimit të legjislaturës së re në Kuvendin e Kosovës, ia ka marrë Lidhjes Demokratike të Kosovës primatin në kundërshtimin e politikave të Qeverisë.
    Inicimi i debateve, sidomos ai për bisedimet me Serbinë, si dhe publikimi i disa dokumenteve që kanë të bëjnë me kontratën e Qeverisë së Kosovës me kompaninë “Bechtel-Enka” për autostradën Morinë-Merdar, kanë qenë aktivitetet më të fundit që bëjnë që “Vetëvendosje” të shihet si subjekti politik më i zëshëm në Parlament.
    Rolin prijës të opozitës LDK-ja si partia opozitare me numrin më të madh të ulëseve në Kuvendin e Kosovës konsiderohet se e ka humbur edhe me marrëveshjen me koalicionin qeverisës për postin e presidentes. Me këtë marrëveshje LDK-ja është parë nga palët e treta si vazhduese e koalicionit të mëparshëm me PDK-në. Kjo marrëveshje është vlerësuar e gabuar madje edhe nga ish-kryetari i LDK-së, Fatmir Sejdiu. Në një intervistë për “Kohën Ditore”, Sejdiu kishte vlerësuar se “LDK-ja tashti ka mbetur as pozitë e as opozitë”.
    Mirëpo, zyrtarë të LDK-së konsiderojnë se politika e saj prej opozite “nuk është ajo e të bërit zhurmë, por ajo e arritjes së rezultateve konkrete në heshtje”.

“Secili subjekt politik opozitar e ka mënyrën e tij se si e ushtron opozitën dhe mënyra e LDK-së nuk është ajo e të bërit zhurmë, por ajo e arritjes së rezultateve konkrete në heshtje. Të gjithë e dinë se ndryshimet në funksionin e presidentit të vendit kanë qenë si rezultat i një iniciative të LDK-së dhe jo të dikujt tjetër”, ka thënënënkryetarja e LDK-së, Teuta Sahatçija. Drejtori i organizatës “Çohu”, Avni Zogiani, e ka përshkruar të dielën LDK-në si parti që vetëm teknikisht e ka zënë hapësirën e quajtur opozitë. Subjektin e Isa Mustafës, por edhe atë të Ramush Haradinajt – AAK-në, Zogiani thotë se i karakterizon një plogështi totale në rrafshin e demonstrimit të rolit opozitar.
    Por,nënkryetari i AAK-së, Ahmet Isufi, ka thënë se AAK-ja është opozita e vërtetë në Kosovë. “Gjithmonë kemi paralajmëruar para të tjerëve se çka është duke ndodhur me proceset në Kosovë dhe kjo është detyra e jonë”, ka thënë ai.
    Drejtori i organizatës “Çohu”, Avni Zogiani, ka pasur për “Vetëvendosjen”. Ai ka thënë se subjekti i Albin Kurtit është subjekti i vetëm opozitar të cilin e ka Kosova.
    Në Kuvendin e Kosovës partia më e madhe opozitare është LDK-ja me 27 vende. Lëvizja “Vetëvendosje” është e dyta me 14 vende, teksa AAK-ja është e treta me 12 vende. Pjesa tjetër u përket partive që e përbëjnë pozitën, e cila i ka 67 vende (më gjerësisht sot në “Kohën Ditore”)
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Vetfundosja qe prin para edhe LDK-se per ta pengue Kosoven ne çdo lami te jetes te shkoi perpara drejt integrimeve euroatlantike kjo po shifet sdo koment
    LDK ka qen pengesa me e madhe ne luft per Çlirimin e vendit
    vetfundosja sot eshte kundershtari ma i madh i vendit ne te gjitha sferat
    por nja duhet ta dim se komunistet-titist pleq kan fillue te plaken shum e disa edhe jan vdek
    ndera keta te vetfundosjes jan te bit e tyre
    ket besoi qe e dini te gjith
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Levizja Vetevendosje dita-dites po mer rol gjithnje e me percaktues ne Kosove. Une shpresoj dhe mendoj se kjo Levizje do te dije se si te shnderrohet ne alternative per shumicen e popullit te Kosoves. Mendoj se eshte ne hapat e duhur per te bere kete gje dhe shpresoj qe te vazhdoje te rrise presionin e saj ndaj qeverise, pasi eshte e vetmja menyre qe qeveria te rrije ne binaret e duhur.

Une shpresoj qe kjo levizje te jete pikenisja dhe te jape kontributin e duhur per te bere realitet endrrat ende te parealizuara plotesisht te Kombit Shqiptar.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    ldk ose pdk nuk kane dallim ne asnje forme sot per sot!
    aak eshte aty pari ndarsa VV eshte e vetmja shprese per momentin nese i mban fjalet pasi te vie ne pushtet!

shpresoi se vv to te fitoi zgjedhjet dhe llapit te forumit shqiptar do ia ndalojm ardhjen ne kosove se ka ber shume propagande antishqiptare anti VV dhe si i till nuk do ta pranoim sa te jemi ne pushtet na te VV!

nuk e kemi larg ta rrezojm diktaturen komuniste dhe te korruptuar por pasi te vijm ne pushtet do te kemi shume pune se duhet te ua konfiskojm pasurine te cilen e plaqkiten hashim thaci me shikat e tij!

dhe pasi te vijm ne pushtet llap edhe forumet do ti 'ndaloim' ty e shokve tu

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    ldk ose pdk nuk kane dallim ne asnje forme sot per sot!
    aak eshte aty pari ndarsa VV eshte e vetmja shprese per momentin nese i mban fjalet pasi te vie ne pushtet!

shpresoi se vv to te fitoi zgjedhjet dhe llapit te forumit shqiptar do ia ndalojm ardhjen ne kosove se ka ber shume propagande antishqiptare anti VV dhe si i till nuk do ta pranoim sa te jemi ne pushtet na te VV:^lulja3!

nuk e kemi larg ta rrezojm diktaturen komuniste dhe te korruptuar por pasi te vijm ne pushtet do te kemi shume pune se duhet te ua konfiskojm pasurine te cilen e plaqkiten hashim thaci me shikat e tij!

dhe pasi te vijm ne pushtet llap edhe forumet do ti 'ndaloim' ty e shokve tu:u
    HAaaaaaaaaaaaaaaa
    kesi antar ka vetfundosja si ti
    qe per fat te mier ini shum pak
    e nu ktheft serbija ndonjiher vini ju ne pushtet se per ndryshe kuurr veq anerr kini me pa pushtetin
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Bien Tupanat!

VETVENDOSJA parti serjoze.
    Ajo po bie ne baze,aty ku e ka vendin ,mes popullit.
    Kto partit qe u esht ber gjaku i kombit si urin e gomarit kan fluturuar,jon larguar nga baza qe do duhej ta kishin,popullin.
    Harruan e fluturuan u ben jashttoksor
    u ben PDk( pmingja e do karringjen)
    MJER PER ATA QE PO URREJN LEVIZJEN POPULLORE LV V ME NJERZIT QE NE DAMAR KAN GJAK SHQIPTARI.
    kOHA PO PUNO PER SHQIPTARET E VERTET,DHE JO LARG KTA DJELMOSHA DO NGREJN NE MENYREN MADHESHTORE FLAMURIN E TE MADHIT GJERGJ KASTRIOTIT MBI KUVENDIN E KOSOVES E KUDO NE INSTITUCIONET E SHTETIT TANE.

RROFT V V ,SHPIRTI I KOMBIT.
    ME LAPS E NE KUVEN
    OSE ME PUSHK E BARUT
    DO U VRASIM E JU PERZEM TE VLLEZRIT TEK RUST
    kALLNU O BIJT E SHKINIS SE TE GJITH V V, NJI JEMI
    KOSOVEN E LIR SHPEJT DO TA KEMI.

nESE VERTET VJEN SERBIJA VETEM V V E GJEN KTU, SE TJERT IKUN E SHKYJN PRAPANICEN LLUGAVE .V V E GJEN POR EDHE KANAK E MUHABET DERI NE GJU KEMI ME I DHAN RADES.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 23-05-2011 më 08:51

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    nESE VERTET VJEN SERBIJA VETEM V V E GJEN KTU, SE TJERT IKUN E SHKYJN PRAPANICEN LLUGAVE .V V E GJEN POR EDHE KANAK E MUHABET DERI NE GJU KEMI ME I DHAN RADES.
    O Ganimet kete qe citova boll keq e ke thene(ose ke fole drejt)pasi thua ashtu,atehere ata -VV-ja te lidhur me shkije jane a?
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397
    -Lëvizja Vetëvendosje,dhe deputet e e Lëvizjes janë treguar shumë aktivë në të gjitha seancat parlamentare,duke u munduar me çdo kusht të shërbejnë si katalizator rreth çdo problemtatike që ka qënë si teme diskutimi,madje shumë herë kanë qënë iniciator të disa problematikave që për pushtetaret kanë qënë tema dytësore dhe pa ndonjë interes për të dhënë shpjegime,duke u treguar arrogantë dhe prepotentë!
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    ganimet a ke menu mire kur i the qato fjale.. a je ba gati..
    se tash priti shamjet.. pa nal kurr..
    a kan me te than shka.. a udb-ash.. shka paramilita.. shka i shkines.. bir rankoviqi..
    se per do te vogla si rrugaq.. gjun me vo.. drogirash.. hajn..s'jan kurgja.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Vetfundosja qe prin para edhe LDK-se per ta pengue Kosoven ne çdo lami te jetes te shkoi perpara drejt integrimeve euroatlantike kjo po shifet sdo koment
    LDK ka qen pengesa me e madhe ne luft per Çlirimin e vendit
    vetfundosja sot eshte kundershtari ma i madh i vendit ne te gjitha sferat
    por nja duhet ta dim se komunistet-titist pleq kan fillue te plaken shum e disa edhe jan vdek
    ndera keta te vetfundosjes jan te bit e tyre
    ket besoi qe e dini te gjith
    Jo veq ti je kah e sheh se shqiptaret jan me vv o ahmak,ka ardh koha llap me ndrru partin,nje her je kan me lk mandej me ldk,e se fundi me marksist leninista ndrro llap tash banu me vv se pshtim nuk kini prej tyne

Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •