Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 84
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Mire ja the po kujt ja the .
    Kur filloi kriza ne greqi vjet ca injorante ketu u gezuan jashte mase pa marre parasysh pasojat per emigrantet dhe familjet e tyre qe i ndihmonin ne shqiperi.Po aq dine aq bejne , deri tek hunda e tyre shikojne , jo me teper.
    jo leri se keta kane qejf te shohin greqine te falimentuar edhe pse greqia i ka ndihmuar ka mbajtur deri tani shume shqiptare por prape harrojne te mirat mendja iu shkon ne krimet e luftes se dyte boterore

por harrojne nje fakt qe jemi vendi me i prapambetur dhe si nje njolle e zeze ne ballkan e ne europe vetem nisu nga fakti se c`bejne me votat e lere ne ceshtje financiare nuk jemi te afte as importojme gati 60% e produkteve qe shiten i kemi greke (i konsumojne dhe i pështyjne te njejten kohë) jemi te fundit qe te flasim per kriza boterore pasi qe vendi yne ende nuk ka status ne parlamentin europian qe ska te drejte as te votoje ndonje amandament e lere me te jape ndonje propozim

Ps ; shpresoj qe kjo krize te jete e kalueshme si gjithe fazat e tjera !

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    S'kam shprehur ndonje 'habi', Kavir. Ku e sheh ti habine?

E kam sqaruar argumentimin tim me siper, nuk kam c'te shtoj.

Ceshtja e emigranteve eshte e njohur dhe s'e mohon kush. U pergjigja per fashizmin sepse e ngriti parafolesi kur argumenti im s'kish te bente fare me te.

Tema flet per krizen ekonomike ne Greqi, dhe argumenti im lidhet me temen.
    Tani ose s'di unë të lexoj, ose ti nuk di çfarë shkruan!

Unë nuk preka fare çështjen e argumentimit tënd. Unë fola për fashizmin në Greqi. Dhe në Greqi gjithë klasa politike kur vjen puna tek shqiptarët duartroket (hapur ose në heshtje) mendimet e Karaxhaferisit. Dhe e përmenda pikërisht nga shprehja "Greqia eshte anetare e BEse, nuk ka shanse te jete shtet i mirefillte fashist".

Vrasjet në kufi, vrasjet për ndeshje futbolli etj etj dhe përdhunimet e padënuara të grekëve ndaj shqiptarëve, diskriminimi total, presioni fetar, nacionalist dhe gjuhësor çfarë metodash janë? Metoda liridashëse?

Unë e kuptoj që ka edhe grekë në forum. Më duket krejt normale.Po tani të bëni edhe të paditurin???
    -

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Tani ose s'di unë të lexoj, ose ti nuk di çfarë shkruan!

Unë nuk preka fare çështjen e argumentimit tënd. Unë fola për fashizmin në Greqi. Dhe në Greqi gjithë klasa politike kur vjen puna tek shqiptarët duartroket (hapur ose në heshtje) mendimet e Karaxhaferisit. Dhe e përmenda pikërisht nga shprehja "Greqia eshte anetare e BEse, nuk ka shanse te jete shtet i mirefillte fashist".

Vrasjet në kufi, vrasjet për ndeshje futbolli etj etj dhe përdhunimet e padënuara të grekëve ndaj shqiptarëve, diskriminimi total, presioni fetar, nacionalist dhe gjuhësor çfarë metodash janë? Metoda liridashëse?

Unë e kuptoj që ka edhe grekë në forum. Më duket krejt normale.Po tani të bëni edhe të paditurin???
    Kavir, perse hidhesh dege me dege? Sic te thashe, askush nuk e mohon problemin e emigranteve. Gjithashtu eshte fakt qe te njejtet emigrante preken nga kriza ekonomike.

Politika greke per emigrantet shqiptare eshte e gabuar. E gabuar eshte dhe heshtja totale dhe mosnderhyrja e politikanve shqiptare.

Per cfare berje te 'padituri' behet fjale kur po te them qe ky problem nuk mund te mohohet?

Mos e degjenero biseden duke kaluar tek e zakonshmja 'ti je grek" argument (se as argument s'eshte).

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Pra, Greqise po i behet bumerang politikat qe ka ndjekur te pakten nga viti 98 e ktej. Me behet qejfi per kete.
    Edhe ne Shqiptaret do ti presim krahehapur emigrantet Greke, kur te vijne ketu te ne
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Kavir, perse hidhesh dege me dege? Sic te thashe, askush nuk e mohon problemin e emigranteve. Gjithashtu eshte fakt qe te njejtet emigrante preken nga kriza ekonomike.

Politika greke per emigrantet shqiptare eshte e gabuar. E gabuar eshte dhe heshtja totale dhe mosnderhyrja e politikanve shqiptare.

Per cfare berje te 'padituri' behet fjale kur po te them qe ky problem nuk mund te mohohet?

Mos e degjenero biseden duke kaluar tek e zakonshmja 'ti je grek" argument (se as argument s'eshte).
    Ti pranon faktet. po thjesht s'të pëlqeu termi "fashist"?
    Atyre fakteve ai term u shkon.
    Vetëm një sqarim: Përmendja e kombësisë grele nuk ishte aspak akuzë nga ana ime. Këtë ta them sinqerisht.

Tema është e vjetër. Kriza greke vjen për dy shkaqe kryesore:
    1. Greqia është përkedhelur shumë nga Anglia dhe Ameriika. Për interesat e tyre, SHBA ka investuar dollarë pa fund në Greqi. Amerika sot ka halle të tjera, nuk ka më hallin të paguajë ahengjet e buzuqeve greke.
    2. Sot në Europë bën ligjin Gjermania. Dhe Gjermania ka interesat e saj, dhe tek këto interesa nuk hyjnë pagimi i buzuqeve greke. Tani s'ka më qofte ke daja. Xhaxha Dojçi nuk para i ka qejf lakejtë dhe servilat.

Problemi i emigrantëve është i vërtetë. Kurse problemi i ekstremizmit grek është i përkohshëm. Ekstremizmi nuk lind nga hiçi. Lind nga intrigat e politikës dhe sidomos Kishës greke. Dhe si Kisha greke edhe politika greke nxiste ekstremizmin sepse i kishte shpatullat e ngrohta nga Amerika dhe sidomos nga Anglia. Besoj se shumë shpejt do e humbin këtë mbështetje pa kushte, prandaj do u bien puplat.
    -

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    jo leri se keta kane qejf te shohin greqine te falimentuar edhe pse greqia i ka ndihmuar ka mbajtur deri tani shume shqiptare por prape harrojne te mirat mendja iu shkon ne krimet e luftes se dyte boterore

por harrojne nje fakt qe jemi vendi me i prapambetur dhe si nje njolle e zeze ne ballkan e ne europe vetem nisu nga fakti se c`bejne me votat e lere ne ceshtje financiare nuk jemi te afte as importojme gati 60% e produkteve qe shiten i kemi greke (i konsumojne dhe i pështyjne te njejten kohë) jemi te fundit qe te flasim per kriza boterore pasi qe vendi yne ende nuk ka status ne parlamentin europian qe ska te drejte as te votoje ndonje amandament e lere me te jape ndonje propozim

Ps ; shpresoj qe kjo krize te jete e kalueshme si gjithe fazat e tjera !
    Jo vetem qe i / na ka mbajtur me te mira POR EDHE SHQIPETARET I KANE mbajtur/lare e pastruar/martuar e shtuar/parsuruar/me nga 2-3 e me teper shtepira te ndertuara me 1/3 e vleres/punuar pa pencione e siguracione/ PRA NUK ESHTE EDHE AQ KOLLAJ TE BESH DHEMSHURI GREKE ......PERSONALISHT ME VJEN KEQ QE KA KRIZE POR ME VJEN MIRE QE DISA BASHKEKOMBAS TE MI DO TE DETYROHEN TE KTHEHEN NE VENDLINJEN E TYRE E TE PEPIQEN ME DIJEN E FITUAR TE NDERTOJNE E JETOJNE NE VENDIN E TYRE........ne jemi vendi me i prepambetur, PERVEC FAJIT TONE DHE POLITIKANEVE TAVE, nje rrol ne kete prapambetje ka edhe shteti MIK GREK, ku ka gjunjezuar klasen politike Shqipetare duke e bere te ndjeke politika anti kombetare ne fushat politike, ekomike, financiare, ushtarake e te sigurise kombetare........jane pjestar te policise dhe ushtrise se rregullt greke qe kane shkelur kufirin dhe vrare civile dhe ushtare Shqipetare, eshte shteti grek qe ka lene ne fuqi ligjin e luftes, jane kisha dhe qeverite greke qe kane me qindra vjet qe kerkojne tjetersim te qenies sone si Shqipetare, kane detyruar qeverite Sqipetare te mare borzhe me kamate perveluse, ka mberthyer sistemet bankare dhe telefonike me shoqerite e tyre ETJ, ETJ. ..........
    NE QOFTE SE NUK KENI PERVOJE PERSONALE DHE NUK KENI JETUAR NE GREQI ESHTE ME MIRE TE MOS JEPNI MENDIME QE NUK KANE VERTETESI............
    GREQIA ESHTE VENDI ME MENTALITETIN ME ORIENTAL NE EUROPE DHE SI POPULLSI MENDOJNE (SHUMICA) SE JANE ME TE ZGJUARIT DHE JA HEDHIN KUJDO..
    E DUKE RRUAJTUR PLENDESIN E EVROPIT KUJTUAN SE DO HANE PACA (PACE) DUKE RROTULLUAR GOBOLOIN (TESPIHET) PERGJITHMONE DHE RANE PRE E ZGJUARSIS ORIENTOSHYQYR QE I KARAKTERIZON.....Sa per luften e ii boterore ka aq shum per tu thene e gjeteur .......
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Pra, Greqise po i behet bumerang politikat qe ka ndjekur te pakten nga viti 98 e ktej. Me behet qejfi per kete.
    Edhe ne Shqiptaret do ti presim krahehapur emigrantet Greke, kur te vijne ketu te ne
    je biznesman ti keshtu qe ju siguron pune emigranteve apo te rrijne rrugeve te shqiperise dhe kafeneve tju bejne shoqeri atyre dembelave sepse une nuk shikoj ndonje prespektive ne shqiperi .
    e cja futni kot ju .sa endrra shikoni more .

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    mua me vjen keq per njerezit me punetore atje,shqiptaret,ishin ata qe i kane bere tere llojet e puneve pa pertuar nderkohe qe kta sotiraqet derdhnin miljonat neper bankat zvicerjane,eshte normale qe te gezohem se greket po marrin ate qe meritojne,po ata emigrantet a kane faj????mir neve na vjen keq se kemi njerezit tane atje,po kur edhe ne do bjerim ne krize,kujt do i vije keq???
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Emigranet tane qe punojne ne greqi ,nuk do benin keq qe te fillojne te mendojne transferimin e tyre,neper vende te tjera antare te BE,ngase kriza okonomike do filloje te ndihet gjithnje e me shume nga masat e marra qe do te pasoje nga qeveria greke,ne rathana te tilla ata qe do ta ndjej me se shumti pasojat e ksaj krize,pikrishte eshte ajo shtrese sociale ne te cilen emigrantet shqiptare nuk bejne perjashtim....

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    kur do ndodhi? keta kafshe te keqe kane me dekada qe kane borxhet me te medha ne EU. nuk i gjen gje plerat jo.
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •